Вижте резултатите от анкетата: Колко инча е вашият LCD телевизор Panasonic ?

Гласували
342. Не можете да гласувате в тази анкета
  • 19''

0 0%
  • 26''

2 0.58%
  • 32''

78 22.81%
  • 37''

35 10.23%
  • 42''

153 44.74%
  • 47''

59 17.25%
  • 55''

15 4.39%
Страница 70 от 113 ПърваПърва ... 2060686970717280 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,036 до 1,050 от общо 1684
Like Tree88Одобрявам

Panasonic LCD TV / How Tos & FAQ - на първа страница (2014)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Sep 2013

Отговор: Panasonic LCD TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения

Цитат Първоначално публикувано от loshiat Виж публикацията
    Здравейте!Сдобих се с http://www.technopolis.bg/b2c/detail...47ET60E-3D-LED телевизор.Доста четох но нещо не мога да настроя мисля картината както трябва.Да дадете някои настройки,ако може .На Близу съм със ка-модул.Със Руският сървър съм,но субтитрите не тръгват,на LG-то тръгваха.Къде може да е проблема.
    Аз съм с тези Panasonic ET60 Picture Settings and Calibration (TC-L55ET60, TC-L50ET60), но допълнително промених малко някои настройки като яркост и контраст например.
    Що се отнася до субтитрите, аз ползвам PS3 Media сървър, единствено в Общи настройки прекодиране/Настройки на субтитри/Кодова таблица за не-Unicode субтитри изписваш следното: cp1251

2.  

3. Тук е от
    Aug 2013

Цитат Първоначално публикувано от best732 Виж публикацията
    Сигурно говориш за този проблем със субтитрите

Не е лошо и да кажеш коя програма ползваш,защото съм му хвърлил око и може би само това ме спира.
    Ползвам програмата AviAddXSubs. На първа страница, 7-ми пост, има линк и много точни инструкции. На мен лично субтитрите не са ми дребни, може би и защото съм ги форматирал през тази програма. Там има възможност за редакция на размер и разни други настройки. Но като цяло съм доволен от тях, чета си ги без проблем.

Не съм пробвал все още да пусна нещо през мрежа (DLNA). Но рутера ми е с по-малък обхват, а ТВ-то е в другата стая. Иначе ми е интересно какво ще се получи, ще тръгне ли филма, субтитрите и т.н., но и да има проблем, винаги има решение

4. Тук е от
    Nov 2013

Пиши на кирилица!
    Този пост е редактиран от Momchil; 14-11-13 в 14:15.

5. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Как да активирате показването на субтитри

6. Member
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от trailhawk Виж публикацията
    Аз съм с тези Panasonic ET60 Picture Settings and Calibration (TC-L55ET60, TC-L50ET60), но допълнително промених малко някои настройки като яркост и контраст например.
    Що се отнася до субтитрите, аз ползвам PS3 Media сървър, единствено в Общи настройки прекодиране/Настройки на субтитри/Кодова таблица за не-Unicode субтитри изписваш следното: cp1251
    Излизат субтитрите ,но са двойни.Долните с по голям шрифт и върху тях още едни с по малък шрифт.Пробвах опции и не можах да разбера откъде да махна едните субт.От копчето на телевизора не стават да се спрат и така.

7. Banned
    Тук е от
    Dec 2007

Здравйте, имам Panasonic TX-L42E6EK. Купих го преди 3 дни. Като цяло впечатленията са ми добри , но гледам ,че Guide(EPG) е много орязано. Като го настройваха в магазина зададоха страна Германия, не знам дали е от това? Но EPG ми показва само настоящото и следващото събитие за каналите(след това е празно), няма възможност да се превключи телевизора на програма която искаш когато тя започне. То няма и как като ти показва само следващата програма. Което е доста странно за мен, имам малък 24 инчов Нео , който показва програмата за няколко дни напред и можеш да го настроиш да се прехвърли на дадена програма когато тя започне. Че това ми е въпроса , как е при вас , и евентуално ако е различно как се получава? Коя страна му е зададена когато се е настройвал ТВ? Също листа с каналите е пак с доста ограничени опции. Не може да изтриеш програма на главния лист, не може да блокираш програма. Това глупавото Нео пак си го прави. На кабелната бокса също си ги прави тия неща, за EPG и листа с каналите. Та Панасоника май не е много Смарт, както го пишат.

8.  

9. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

И аз имам един панасоник - минологодишен модел - ЕТ5Е - като го настройвах за страна му дадох "ДРУГИ" - понеже няма България. И при мен е същата работа с EPG -to, само настоящо и следващо предаване. Не че ми трябва.... ама по принцип. А докато на МПЕГ4 декодера NIppon, дето го взех за 37лв си излиза всичко.....

10. Member
    Тук е от
    Nov 2010

Цитат Първоначално публикувано от ivando Виж публикацията
    Здравйте, имам Panasonic TX-L42E6EK. Купих го преди 3 дни. Като цяло впечатленията са ми добри , но гледам ,че Guide(EPG) е много орязано. Като го настройваха в магазина зададоха страна Германия, не знам дали е от това? Но EPG ми показва само настоящото и следващото събитие за каналите(след това е празно), няма възможност да се превключи телевизора на програма която искаш когато тя започне. То няма и как като ти показва само следващата програма. Което е доста странно за мен, имам малък 24 инчов Нео , който показва програмата за няколко дни напред и можеш да го настроиш да се прехвърли на дадена програма когато тя започне. Че това ми е въпроса , как е при вас , и евентуално ако е различно как се получава? Коя страна му е зададена когато се е настройвал ТВ? Също листа с каналите е пак с доста ограничени опции. Не може да изтриеш програма на главния лист, не може да блокираш програма. Това глупавото Нео пак си го прави. На кабелната бокса също си ги прави тия неща, за EPG и листа с каналите. Та Панасоника май не е много Смарт, както го пишат.
    Здравей, има ъпдейт на фърмуера, който оправяше нещо свързано с ЕПГ. Не зная дали ще имаш подобрение, аз правих ъпдейт, но не съм обръщал внимание на това. при мен ЕПГ-то си е кофти от доставчика и на техния приемник, много рядко пише точно това което дават и е непълно където го има, та не мога да дам мнение.
    Искам да попитам, този телевизор, има ли inteligent frame creation в менюто си? Понеже преглеждах едно ревю и пишеше, че няма никакъв моушън интерполейшън и има проблеми с плавното възпроизвеждане.

11. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от ivando Виж публикацията
    Здравйте, имам Panasonic TX-L42E6EK. Купих го преди 3 дни.
    Но EPG ми показва само настоящото и следващото събитие за каналите(след това е празно), няма възможност да се превключи телевизора на програма която искаш когато тя започне. То няма и как като ти показва само следващата програма.
    Също листа с каналите е пак с доста ограничени опции. Не може да изтриеш програма на главния лист, не може да блокираш програма.
    Ограниченото EPG, е заради проблемни настройки на EPG генератора на оператора ти.
    Я пак :rolleyes:
    Меню -> Настройки -> ОК-> DVB-Меню Настройки -> ОК -> Списък канали -> ОК -> отиваш на програмата, която искаш да премахнеш и натискаш ОК (чавката от квадратчето изчезва) - Exit.
    Така програмата изчезва от списъка. Ако искаш да я въстановиш - по същият ред и накрая натискаш жълтият бутон - така въстановяваш всички изтрити програми.

12. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

За скриването на програмите/каналите си прав, ама за EPG-to - тц.... какъв оператор.... аз говоря за цифровата ефирна, при това жив пример е външния мпег4 декодер който показва за няколко дни напред....пак на ефирната телевизия.

13. Тук е от
    Sep 2013

Цитат Първоначално публикувано от loshiat Виж публикацията
    Излизат субтитрите ,но са двойни.Долните с по голям шрифт и върху тях още едни с по малък шрифт.Пробвах опции и не можах да разбера откъде да махна едните субт.От копчето на телевизора не стават да се спрат и така.
    На медиа сървъра отиваш в Инструменти за видео файлове/MEncoder Video в Настройки на субтитрите махаш отметката на ASS/SSA Субтитри

14.  

15. Member
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от trailhawk Виж публикацията
    На медиа сървъра отиваш в Инструменти за видео файлове/MEncoder Video в Настройки на субтитрите махаш отметката на ASS/SSA Субтитри
    Мерси!!! Станаха субтитрите .

16. Тук е от
    Aug 2013

Здравейте,
    Някой знае ли как се настройва часовника на Panasonic TX-L42ET60.След преминаване на зимно часово време тотално се обърка часовника съответно и EPG-то.Има ли начин да му задам ръчно настройка и да не се сверява по GMT.
    Благодаря ви предварително!

17. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

hussla
    Меню -> Настройка -> ОК -> Други настройки -> ОК -> Часова зона -> +2

18. Тук е от
    Nov 2013

Субтитри TX-L42ET60B за mkv файлове (2D, 3D, H264, X264).

Изтеглете си mkv toolnix от MKVToolnix 6.5.0 fix - VideoHelp.com Downloads, за да вградите субтитрите във файла. Субтрите трябва да са srt. След инсталацията стартирате mmg.exe. (намира се в C:\Program Files\MKVToolNix в зависимост от Windows версията) Добавяте mkv. файла с бутон Add. Uncheck на всякави вградени субтитри, vob chapters и т.н, т.е. оставяте само видео потока и аудиото. С бутон Add добавяте и субтитрите. В General Track Options за език задавате bul. В таба Format specific options заюдавате Charset cp1251. Натискате бутона Start Muxing.

Получения mkv файл може да качите на флашка или да го пуснете през DLNA. За медия сървър използвам Serviio. В менюто на телевизора на Options-> Subtitles трябва да се появи Bulgarian1. Избирате го и готово. Резултатът е поносима големина на субтрите, както в 2D, така и в 3D режим.

По същата процедура може да се кодират и субтиртири на avi файлове.
    Momchil одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 70 от 113 ПърваПърва ... 2060686970717280 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Media Player - Popcorn Hour 2014(всички модели)/FAQ на първа страница
    От jovanoty във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 841
    Последно: 12-02-24, 10:50
  2. Media Player - Mede8er 2014/(всички модели) FAQ на първа страница
    От pipchi във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 541
    Последно: 30-10-18, 12:41
  3. Отговори: 2279
    Последно: 04-02-15, 10:01
  4. Philips LCD TV / How Tos & FAQ - на първа страница (2014)
    От hristoslav2 във форум Philips телевизори
    Отговори: 729
    Последно: 15-01-15, 20:03
  5. Samsung LCD & OLED TV / FAQ - на първа страница (2014)
    От hristoslav2 във форум Samsung телевизори
    Отговори: 1319
    Последно: 02-01-15, 20:26

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе