Вижте резултатите от анкетата: Колко инча е вашият LCD телевизор Panasonic ?

Гласували
342. Не можете да гласувате в тази анкета
  • 19''

0 0%
  • 26''

2 0.58%
  • 32''

78 22.81%
  • 37''

35 10.23%
  • 42''

153 44.74%
  • 47''

59 17.25%
  • 55''

15 4.39%
Страница 88 от 113 ПърваПърва ... 3878868788899098 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,306 до 1,320 от общо 1684
Like Tree88Одобрявам

Panasonic LCD TV / How Tos & FAQ - на първа страница (2014)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Отговор: Panasonic LCD TV / FAQ - на първа страница

Добре е също ако нямате поставен да сложат и галваничен разделител .
    hristoslav2 одобрява това.

2.  

3. Тук е от
    Jun 2013

Значи проблемът вече е ясен. След повторен, дълъг и сравнително напрегнат разговор с моя кабелен оператор ми се изясни естеството на проблема ми. След десет минути повтаряне на едно и също и от двете страни, най накрая човекът изплю камъчето. Значи преди известно време(около 2 седмици) са престанали да "получават сигнал от София" и вече се справят с организацията тук, на местно ниво. В резултат на което не предлагали Network Time Server ли беше, Network Time Protocol сървър ли беше, не запомних точно, но нещо в този смисъл. Те си пускали EPG информацията(което е факт) по която всичко си било в ред, но за да пуснат такъв вид сървър било голям разход на време и усилия. И понеже телевизорите, които имат като контролни нямали такива проблеми, ще бъде евентуално помислено да бъде пуснат такъв сървър. Като цяло отказват да приемат, че това е недостатък в услугата, която предлагат, а е по-скоро недостатък на софтуера на моя телевизор. Писах още едно писмо на Панасоник България просто да ги информирам за въпросния бъг и с един вид пожелание в бъдещи(много евентуални) ъпдейти да премахнат зависимостта на телевизора от трета страна.

Какъв извод може да си направи човек от тези мои приключения? Колкото повече напредва технологията, толкова по-трудно става да се разбере откъде точно идва даден проблем и толкова повече и между толкова повече страни се размива "отговорността" за този проблем. Съответно и решението на такъв вид проблеми клони по-скоро към нула, или поне към някаква малка вероятност. Засега ще карам без "Смарт" приложения и ще се чудя кой ли е виновен за това...

4. Banned
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    София

Как се казва тази антикабелна телевизия, неспазваща стандартите . Дай да ги насолим хубаво, не да си разиграват ...

5. Тук е от
    Jun 2013

Снощи случайно открих частично решение на проблема. Това в случай, че някои попадне в такова положение като мен и има нужда да използва някое приложение в интернет. Значи решението е следното: Отива се на някой канал, който има телетекст. Пуска се телетекста за няколко секунди колкото да зареди и се излиза от него. В резултат на това часовникът и датата се сверяват и интернет приложенията проработват. Тук има два проблема. Първият е, че това работи, докато не се смени канала. Тогава часовникът веднага се занулява и интернетът не работи вече. Вторият проблем е, че не на всички програми с телетекст работи това решение. На почти всички немски програми с телетекст обаче работи и часовникът се сверява.

ceco7, не виждам какво ще спечеля от това да подхващам кампания срещу кабелния си оператор. Като цяло съм доволен от услугите им, пък и съм предплатил за месеци напред... Проблемът донякъде е и в софтуера от Панасоник, но и срещу тях няма да подхващам кампания, защото като цяло и от телевизора съм доволен...

6. Banned
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от Motao Виж публикацията
    ceco7, не виждам какво ще спечеля от това да подхващам кампания срещу кабелния си оператор. Като цяло съм доволен от услугите им, пък и съм предплатил за месеци напред... Проблемът донякъде е и в софтуера от Панасоник, но и срещу тях няма да подхващам кампания, защото като цяло и от телевизора съм доволен...
    Да, прав си , Панасоник също не е идеалния уред , компромис ще се прави, но всичко с граници . Със здраве да си ползваш телевизора !

7. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Пробва ли да сложиш на програмна позиция 1 на телевизора Канал 1 или някой от немските с телетекст?
    Може пък да се получи нещо.

8.  

9. Тук е от
    Apr 2012
    Живее в
    България

обаче защо приложенията не искат да работят, когато не е точна датата на моя кабелен оператор? Може би нещо твърде старата дата(2000) ги спира да се свържат с интернет? Не намирам логика защо са го направили така... Ето, докато пиша го ресетнах пак и си го пуснах на кабелната и пак датата е 01.01.2000 и пак не работят интернет приложенията

Абсолютно нормално е да не работят приложенията в интернет, след като е грешна дата и часа. И то да я показва в миналото. И на компютъра да си направите датата на 2000г няма да работят.

- - - - - - - - - -

10. Тук е от
    Jun 2013

Gena_bs, ей сега го пробвах това - сложих RTL на позиция 1, изключих и включих телевизора. Като го включих, след 10-ина секунди датата и часът се свериха, без да влизам в телетекста. Като смених канала, датата веднага пак се върна на 2000 година, като се сменя през 10 секунди 2000/2005 година, върнах пак на RTL и след 10-ина секунди датата пак се свери. Т.е. оказа се поне, че не е необходимо да се влиза в телетекста, просто трябва да постои малко на канал с читав телетекст и си взима автоматично информация за датата и часа.

Оставам в чуденка обаче защо се въртят през 10 секунди тези две дати - 01.01.2000 и 25.09.2005. Явно има поне два несверени часовника при кабелния оператор и телевизорът ги чете и двата. Или пък едната дата идва от липсата на този сървър с информация за часа(2000), а другата дата е от несверен часовник(2005) пак някъде в оператора? Може би изпада в някакъв конфликт и затова не проработват приложенията? Всъщност, отказвам се повече да търся логика както в техниката на оператора, така и в софтуера на телевизора.:rolleyes: Оставам нещата така.

bubynka, знаеш ли кое също е абсолютно нормално - ако е зададена такава логика в телевизора или приложенията му, да ми се даде възможност да си сверя часа и датата ръчно...

11. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Аз пак да попитам - имате ли поставен галваничен разделител ?

12. Тук е от
    Jun 2013

svetlio1, ако въпросът е към мен - не, нямам галваничен разделител. Мислиш ли, че наличието му би решило проблема ми?

По едно време бях тръгнал специално да търся из магазините, които ми са подръка тук. Ходих в магазин за електроуреди, ходих в магазин за кабели, ходих в магазин, където продават сплитери и табове... Навсякъде ме гледаха като извънземен - не подозираха съществуването на нещо такова, дори след като им го обясних "цветно". Не съм питал в кабелния оператор. Не съм и ходил в Техно-магазините, че са извън града и не са ми удобни, а като ходя там за нещо друго забравям. Ако кажеш, че галваничният разделител би премахнал проблема ми, още утре ще потърся отново.

13. Banned
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    София

Да се монтира този разделител е задължение на любимата ти кабеларка , а не да си го купуваш...
    root666 и svetlio1 харесват това.

14.  

15. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Напълно възможно част от проблемите да се дължат на "хубав" сигнал по кабела .

16. Тук е от
    Apr 2012
    Живее в
    България

Gena_bs, ей сега го пробвах това - сложих RTL на позиция 1, изключих и включих телевизора. Като го включих, след 10-ина секунди датата и часът се свериха, без да влизам в телетекста. Като смених канала, датата веднага пак се върна на 2000 година, като се сменя през 10 секунди 2000/2005 година, върнах пак на RTL и след 10-ина секунди датата пак се свери. Т.е. оказа се поне, че не е необходимо да се влиза в телетекста, просто трябва да постои малко на канал с читав телетекст и си взима автоматично информация за датата и часа.

Оставам в чуденка обаче защо се въртят през 10 секунди тези две дати - 01.01.2000 и 25.09.2005. Явно има поне два несверени часовника при кабелния оператор и телевизорът ги чете и двата. Или пък едната дата идва от липсата на този сървър с информация за часа(2000), а другата дата е от несверен часовник(2005) пак някъде в оператора? Може би изпада в някакъв конфликт и затова не проработват приложенията? Всъщност, отказвам се повече да търся логика както в техниката на оператора, така и в софтуера на телевизора.:rolleyes: Оставам нещата така.

bubynka, знаеш ли кое също е абсолютно нормално - ако е зададена такава логика в телевизора или приложенията му, да ми се даде възможност да си сверя часа и датата ръчно...
    А защо не опитате да си сверите часа на RTL, щом на него се е оправил, след това да изключите режим авто, за да не се променя като се смени канала.

17. Тук е от
    Jun 2013

Цитат Първоначално публикувано от ceco7 Виж публикацията
    Да се монтира този разделител е задължение на любимата ти кабеларка...
    Това наистина е нова информация за мен. Не познавам нито един човек в града, на когото кабелният му оператор да му е монтирал галваничен разделител вкъщи. Може би в София е стандарт, но тук за съжаление не е... И кабеларката въобще не ми е любима, просто условията им в момента ме устройват. Ако се прехвърля на Близу дали ще ми монтират галваничен разделител? Имам едни подозрения, че не, защото преди съм бил към това, което беше предшественика му. Мисля, че просто ще дойдат и ще ме закачат към техния кабел в стълбището и това е. Както става всеки път като сменям кабелния доставчик. Пък изборът на оператори не е толкова голям...

Мисля обаче, че с тези разговори за кабелни оператори разводняваме темата, която иначе е много полезна... Извинявам се, че в някакъв смисъл аз провокирах това. Така и така обаче затварям разговора относно кабелния ми оператор, все пак ще кажа кой е, за евентуални други съфорумници с телевизори Панасоник от моя град. Става въпрос за Добруджа Кабел, гр.Добрич. Та, ако някой с телевизор Панасоник обмисля да се прехвърля към тях, по-добре да не го прави, освен ако не е готов да се примири с проблемите, които описах.

18. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2012

Това наистина е нова информация за мен. Не познавам нито един човек в града, на когото кабелният му оператор да му е монтирал галваничен разделител вкъщи. Може би в София е стандарт, но тук за съжаление не е... И кабеларката въобще не ми е любима, просто условията им в момента ме устройват. Ако се прехвърля на Близу дали ще ми монтират галваничен разделител? Имам едни подозрения, че не, защото преди съм бил към това, което беше предшественика му. Мисля, че просто ще дойдат и ще ме закачат към техния кабел в стълбището и това е. Както става всеки път като сменям кабелния доставчик. Пък изборът на оператори не е толкова голям...

Мисля обаче, че с тези разговори за кабелни оператори разводняваме темата, която иначе е много полезна... Извинявам се, че в някакъв смисъл аз провокирах това. Така и така обаче затварям разговора относно кабелния ми оператор, все пак ще кажа кой е, за евентуални други съфорумници с телевизори Панасоник от моя град. Става въпрос за Добруджа Кабел, гр.Добрич. Та, ако някой с телевизор Панасоник обмисля да се прехвърля към тях, по-добре да не го прави, освен ако не е готов да се примири с проблемите, които описах.
    Защо само в София колега? Всеки един нормален кабелен оператор прави това. Ползвам едното тв и за монитор, и преди доста време като свързах пс - тв през HDMI , имаше някакви трептения. Изключвам кабелната и край с трепенията. Два часа след проведения разговор по телефона с оператора, техниците бяха в нас. Измериха силата на сигнала, сложиха един галваничен разделител и нещата се оправиха. Всичко това бе за сметка на оператора.
    Мисля, че наистина няма да е лошо да пробваш услугите на някой друг оператор, но все пак разучи преди това ако имаш възможност, как са нещата и при него.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 88 от 113 ПърваПърва ... 3878868788899098 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Media Player - Popcorn Hour 2014(всички модели)/FAQ на първа страница
    От jovanoty във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 841
    Последно: 12-02-24, 10:50
  2. Media Player - Mede8er 2014/(всички модели) FAQ на първа страница
    От pipchi във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 541
    Последно: 30-10-18, 12:41
  3. Отговори: 2279
    Последно: 04-02-15, 10:01
  4. Philips LCD TV / How Tos & FAQ - на първа страница (2014)
    От hristoslav2 във форум Philips телевизори
    Отговори: 729
    Последно: 15-01-15, 20:03
  5. Samsung LCD & OLED TV / FAQ - на първа страница (2014)
    От hristoslav2 във форум Samsung телевизори
    Отговори: 1319
    Последно: 02-01-15, 20:26

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе