Вижте резултатите от анкетата: Как оценявате картината на вашият плазмен телевизор Panasonic ?

Гласували
174. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Отлична

114 65.52%
  • Много добра

53 30.46%
  • Добра

3 1.72%
  • Средна

1 0.57%
  • Задоволителна

1 0.57%
  • Слаба

2 1.15%
Страница 115 от 116 ПърваПърва ... 65105113114115116 ПоследноПоследно
Резултати от 1,711 до 1,725 от общо 1726
Like Tree148Одобрявам

Panasonic Plasma телевизори - част 4

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Mar 2008

Отговор: Panasonic Plasma телевизори - част 4

Благодаря, страхотна оферта!!
    нямам обаче толкова голяма стая като за нея

2.  

3. Member
    Тук е от
    Dec 2000

не съм сигурен дали тук да питам или да дигна некро-тема
    Имам плазма TX-P42U10E - според легендата
    Е - регионално предназначение /вградените тунери/:

• E - Europa DVB-T/C/S/S2

Въпросът е дали мога да ползвам СА модула и dvb-s тунера? Трябва ми заради булсаткома, който ползвам...
    Четох в че трябва да се сложи като страна Словения (или Италия в нета намерих), за да работи DVB-S тунера

Дали някой може да потвърди че ще работи така?
    Този пост е редактиран от chavv; 10-07-23 в 21:08.

4. Novice
    Тук е от
    Dec 2012

Здравейте колеги,

от над 10 години ползвам 2бр. P42ST50 безпроблемно и с несекващо удоволствие, а отскоро съм собственик и на P50VTW60 (втора ръка). Доста си поиграх с настройките на картината на "новия" телевизор, но ми прави впечатление, че понякога (независимо от източника) върху лицата на хората се получава зеленикав оттенък (греен тинт), който не успявам да премахна с промяна на настройките на бялото и цветотовете. Това се случва и в не толкова тъмна картина, понякога дори умерено светла.

Оттенъкът не е по целия екран, а основно по лицата на хората, което ме навява на мисълта, че има нещо общо с обработката на сигнала от процесора (или някоя от помощните платки).

Попрочетох доста в нета, намерих 2-3 теми по въпроса, но с неясен резултат. Единственото полезно, което открих е в едно ревю на sound&vision, където се казва, че при калибриране на на ТВ с входящ сигнал по RGB се получава подобен зелен оттенък, и решението е да се калибрира със сигнал по YCrCb. Има и дадени приерни настройки, които аз ще пробвам. Наясно съм, че от панел до панел има разлики и тези настройки не са точно приложими, но работим, с каквото е налично

Та на въпроса: Някой запознат ли е с проблема? Това дефект ли е, от остаряването на дисплея ли е? Или нещо друго?

Ще съм благодарен за всякакви съвети

Милен

P.S. BTW ще ми остане една стойка от този телевизор и сигурно ще я пусна за продажба, ако има желаещи. !!! Стойката е без свързващата Г-образна планка, която служи за връзка между ТВ и самата стойка. Така го получих!!!

5. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

milengt1
    Не е дефект на панела, а по-скоро проблем в сигнала или неговата обработка.
    Какъв е източника на сигнал ? Ако ползваш външен бокс, пиши какви са неговите настройки.

6. Novice
    Тук е от
    Dec 2012

Дано да е така.

Сигнал влиза, или от бокс на A1, или от Nvidia Shield (стриймвани филми през KODI в x264/265 с относително добро качество 7-10GB). От А1 излиза 1080p/50 но нямам идея какъв Color Gamut, предполагам RGB? От Nvidia-та излиза обикновено (когато гледам филм) 1080p/24 и е RGB 8-bit Rec.709.

Спектърът на HDMI е сложен на Full (в ТВ и в Nvidia). Въпросните зелени петна се появяват както THX Cinema, TXH Bright room, така и на Professional с персоналните настройки.

Въпросът е, че другите при другите 2 плазми този проблем го няма при същите условия. Там алгоритъмът на обработка най-вероятно е друг.

Сега се присещам нещо. Новият ТВ се ползва в стар блок с остаряла ел. инсталация, а другите 2 са в много по-съвременна сграда и са включени в разклонители със защита от пикове в напрежението. Възможно ли е да е от това?

7. Senior Member Аватара на Frost
    Тук е от
    May 2007

Цитат Първоначално публикувано от milengt1 Виж публикацията
    Спектърът на HDMI е сложен на Full (в ТВ и в Nvidia).
    А има ли разлика, когато се настрои да е Limited и на двете устройства?

8.  

9. Novice
    Тук е от
    Dec 2012

Цитат Първоначално публикувано от Frost Виж публикацията
    А има ли разлика, когато се настрои да е Limited и на двете устройства?
    Ами не, никаква.

Сега установих, че Normal и Cinema са ок, но там не мога да настроя картината. Явно се влияе от настройките.

10. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Режим Cinema изключва "подобрителите" в настройките. Явно някоя от тези екстри влиза в конфликт с подаваният сигнал.
    Пробвай на сигнал от вграденият тунер - всичките режими и пиши как е.

11. Novice
    Тук е от
    Dec 2012

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
    Режим Cinema изключва "подобрителите" в настройките. Явно някоя от тези екстри влиза в конфликт с подаваният сигнал.
    Пробвай на сигнал от вграденият тунер - всичките режими и пиши как е.

Ще пробвам още няколко настройки първо. След въвеждането на стойностите от ревюто на sound&vision има осезаем ефект, но явно поради разликите от панел до панел, те не пасват съвсем точно при мен.
    Относно сигнал от тунер - мога да подам сигнал от външна антена със софийските ефирни канали.

По този повод ми направи впечатление, че излъчванията на новини и предавания от студио за безупречни (А1 бокс). Проблемът е с филми и сериали и явно е свързан с кодировката на материала/сигнала.

Ще се отдам още на тестване и ще пиша ако имам напредък.

Благодаря за съветите.

12. Member
    Тук е от
    Mar 2008

Честито за телевизора - взел си последната плазмена версия на мерцедес
    пробвал ли си да му обновиш фърмуера?

13. Novice
    Тук е от
    Dec 2012

Цитат Първоначално публикувано от apmil4ev Виж публикацията
    Благодаря, пожелавам да си вземеш по-хубав - някой ZT, недооценен от собственика си

Фърмуера е последния, който е издаден. 3.885 мисля беше. Ще го борим ТВ-то, пък каквото сабя покаже.

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2007

Цитат Първоначално публикувано от apmil4ev Виж публикацията
    И аз си ползвам вече 10 години и 20к+ часа 50" вт60-то и грам не мисля да го сменям. Взех един 65" 4к сони и го заших в стаята за гости - ака ползва се 2-3 пъти в годината.
    Търся 60" ама няма, ще трябва да се прежалвам за олед ама само СЛЕД като се развали "мечо". Грам не ме кефят изнасилените цветове и яркост на новите боклуци

16. Member
    Тук е от
    Jun 2010
    Живее в
    Burgas

Panasonic MZ2000 Micro Lens Array OLED TV Review - https://www.youtube.com/watch?v=VDv_...annel=AVForums

17. Novice
    Тук е от
    Dec 2012

Здравейте пак,

да дам обратна връзка по моя проблем от пост 1713. След допълнително четене по чуждите форуми стигнах до извода, че е много вероятно проблемът с петната (cyan и magenta) да се дължи на прегряване на панела (особено в зоните, в които зад него са монтиране блоковете за управление). Наистина забелязах, че в съответните зони панелът е доооста горещ, въпреки че вентилаторите отзад работят нормално. При мен над телевизора има 2 рафта, които допълнително утежняват ситуацията с охлаждането. Издърпах го малко по-напред и леко намалих контраста, за да не се нагрява толкова.

Температурата на панела осезаемо спадна, но петната още се виждаха, което ме накара да мисля, че имам permanent damage, и почти се бях примирил Но шило в торба не стои, затова продължих да ровя и намерих няколко поста, в които хората описваха метод, който минимизира петната или дори ги кара да изчезнат съвсем.

Лесният метод представлява влизане в сервизното меню на ТВ, подменю VSUS и промяната му от low на high. При мен това имаше много осезаем ефект и аз спрях дотук. За тези, при които това не сработи, има и втори етап - хардуерен със лесно/средно ниво на трудност.

Състои се в сваляне на задния панел, и откриване на потенциометър, намиращ се на захранващия блок и отговарящ за същото VSUS. Този потенциометър се завърта обратно на часовниковата стрелка за увеличаване на напрежението и има същия или по-силен ефект както софтуерната промяна, описана по-горе. При някои хора това е било решението

Промяната на това напрежение е възможно да скъси живота на панела, но аз лично предпочитам това, пред "кофти" цветове - те ми бъркат в очите При мен цветовете отново са в норма.

Причината за успехa на този метод, според опиталите го, е че с възраста повечето панели имат нужда от по-високо напрежение, за да се зареди фосфорния газ и да пресъздаде точния цвят. Някои панели излизат още от фабриката с настройка HIGH.

Моля да се има предвид, че все пак електотехниката не е от силните ми страни и обяснението може да звучи лаишко на знаещите Освен това, всеки сам носи отговорностт за действията си.

Нaдявам се това да е полезно, ако някой има същия проблем със серия 60 (ST, GT, VT).

Поздрави
    svetlio1 одобрява това.

18. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Все си мисля, че проблемът може да бъде решен с подлагане на изолационна подложка между платките и видеопанела...или пластмасови шайби на болтовете с които са захванати платките, които да дистанцират платките от шасито с видеопанела.

Преди години, подобен проблем имаше и в някои OLED модели

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 2279
    Последно: 04-02-15, 10:01
  2. LG Plasma TV / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 192
    Последно: 15-01-15, 10:36
  3. Samsung Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Samsung телевизори
    Отговори: 332
    Последно: 18-11-14, 19:02
  4. Отговори: 1522
    Последно: 06-02-13, 15:37
  5. Отговори: 1408
    Последно: 25-12-11, 15:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе