За съжаление не познавам такъв..май през 2011 година имаше колега от Бургас, който беше калибрирал плазмата си, но не си спомням ника му.
За останалото си прав.
Отлична
Много добра
Добра
Средна
Задоволителна
Слаба
За съжаление не познавам такъв..май през 2011 година имаше колега от Бургас, който беше калибрирал плазмата си, но не си спомням ника му.
За останалото си прав.
Конвертиране от 2D в 3D даже не съм го пробвал. А да пусна качествен 3D сигнал беше първото нещо което направих. Ползвам телевизия вече и от Мсат, същото е положението и с двата 3D канала които са пуснали. Особено ясно си личи при шапката на SKY SPORT 3D. Наистина мисля че съм направил всичко необходимо относно това.
А за това което не ме разбра, имах предвид че картината ( в 2D сигнал, няма значение HD или SD) при движение на даден обект след него остава една накъсана сянка. Всякаш не може да го опресни телевизора. Много е неприятно и осезаемо. И при LCD-то го имаше, но почти незабележимо. Тук се набива на очи много ясно. Не знам при вас така ли е, но според мен не не е нормално.
Закачам по-долу калибрирани настройки от един руснак с телевизор - 65VT60, които са забранени за свободно разпространение по молба на калибратора, но това е само за Москва. Има ISF дневни и ISF нощни настройки, пробвайте и споделете впечатления. Аз изпробвах дневните на моя 50ST60 и след тези на D-Nice, разбира се - ми зеленеят.
DOX.bg - Файл организатор за лесно споделяне и съхранение на файлове
brabusbg на колко часа е плазмата ? При моя в началото наблюдавах разни "дефекти" като замазване в тъмни области и особено зелени сенки при преместване на лица , но след разработката вече мога да кажа , че не съм имал тв с по-добра картина (естествено при добър сигнал и ХД ) и не съм виждал споменатите "дефекти" .
- - - - - - - - - -
brabusbg на колко часа е плазмата ? При моя в началото наблюдавах разни "дефекти" като замазване в тъмни области и особено зелени сенки при преместване на лица , но след разработката вече мога да кажа , че не съм имал тв с по-добра картина (естествено при добър сигнал и ХД ) и не съм виждал споменатите "дефекти" .
kiko70виж тук имаше и за VT/ZT60 настройки - http://www.controlcal.com/forum/showthread.php?t=939 (макар и да пишат да не ги споделяме )
На над 400 е вече. До сега си играх пак с това 3D да пробвaм какви ли не настройки и регулиране, но няма и няма. По никакъв начин не мога да премахна crosstalk-a.
Не знам вече. Ще съм благодарен на някой колега от Варна с такъв или подобен телевизор да го поканя за да сравния или аз да видя неговия, защото наистина въобще не ми харесват нещата и да съм сигурен дали трябва да започвам да се разправям със сервизи. Ще бъда благодарен наистина.
Я напиши кой модел очила ползваш?
P.S. Поправих и дъпълних FAQ
Този пост е редактиран от hristoslav2; 28-12-13 в 00:32.
И едно клипче, при 2Д, да ги видим тези сенки...
Ами очилата са оригиналните - тези които са в комплекта, модел TY-ER3D5MA. Имам и тези които се продават комплект - два чифта на Самсунг, но и с тях е същото.
А при 2D сега пробвах да направя клип с камерата, и съответно това "насичане" не се вижда там.
Колега, аз съм от Варна и съм с 42ST50, може да тестваме, ако искаш! Къде е този канал sky sports 3d, че май го нямам. На Мсат ли е?
Този пост е редактиран от chorlav; 28-12-13 в 02:25.
Супер колега, нека да минат празниците и ако можеш... На Мсат да, на 214, той е тестов и не върви постоянно той.
https://www.dropbox.com/s/va938dvr7bdj72o/IMAG0495.jpg
Ок. Пиши след нова година да пробваме.
Как гледаш кабеларката с приемник или директно с тунера на телевизора? Би ли споделил какъв сигнал излиза като натиснеш бутон "инфо" на телевизора?
Когато гледаш презредов сигнал - 1080i или side by side 3d, e нормално на един безкрайно бърз панел като плазмата да видиш ефекта от липсата на пълния кадър. С пускането на IFC на практика оставяш телевизора да допълни кадъра до 1080p, oставяйки чувство на прекалена плавност или сапунка с което се свиква стига да погледаш. За истинско 3д ти трябва блу рей копие, там вече сигнала е 1080р, но съответно кадрите са двойни 1080р/48 и си трябва съответен 3д плеър.
Телевизията е през тунера на телевизора. Ето снимки от това какво излиза като инфо: https://www.dropbox.com/s/ugauxfy4wkkblwh/IMAG0499.jpg
https://www.dropbox.com/s/6qftz6kgk6c6p5t/IMAG0498.jpg
А 3D филмите си ги пускам от външен плеър.