Вижте резултатите от анкетата: Как оценявате картината на вашият плазмен телевизор Panasonic ?

Гласували
174. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Отлична

114 65.52%
  • Много добра

53 30.46%
  • Добра

3 1.72%
  • Средна

1 0.57%
  • Задоволителна

1 0.57%
  • Слаба

2 1.15%
Страница 16 от 116 ПърваПърва ... 614151617182666 ... ПоследноПоследно
Резултати от 226 до 240 от общо 1726
Like Tree148Одобрявам

Panasonic Plasma телевизори - част 4

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Отговор: Panasonic Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 4/

Привет !
    Искам да те помоля за малко помощ относно P42UT50E плазма. Закачих Logitech Z5500, оптичен кабел - няма звук. На DVB-T с антена Strong съм и указвам в менюто да изкарва звук некомпресиран PCM. Пак нищо не излиза, освен от говорителите на телевизора. Просто изглежда има някаква тънкост и аз не я знам, та като по-знаещ от мен сигурно можеш да помогнеш. Ситуацията е на всички ефирни цифрови тв-канали, без значение. А през HDMI е и по-трагично. Звук САМО и единствено през лаптопа/телевизора. Система за стотици лв седи така и ми е доста криво.

Благодаря ти предварително !
    Според мен проблема е в "системата" ти Logitech Z5500, но пробвай и с настройка AUTO.
    При мен няма никакви проблеми - пак с оптичен кабел, но свързан към ресивър Pioneer.

2.  

3. Тук е от
    May 2013

Отговор: Panasonic Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 4/

Все така нищо. Интересно ми е дали е редно високоговорителите на телевизора да работят ако сигнала се праща другаде ? Демек към външните колони.

4. Member
    Тук е от
    Jul 2011

Цитат Първоначално публикувано от Asen Georgiev Виж публикацията
    Все така нищо. Интересно ми е дали е редно високоговорителите на телевизора да работят ако сигнала се праща другаде ? Демек към външните колони.
    "Редно" е само когато аудио изхода не е взет от изхода за слушалки.
    Когато не е указан ръчно изхода към външна система колони /ресивър за домашно кино/ работят и говорителите на телевизора.

5. Тук е от
    May 2013

Здравейте! Ако някой от вас открие настройки за европейския модел на ST 60 моля да ги публикува тук. Досега съм намерил единствено за американския модел но в щатите картината е на 60 херца и не съм съвсем сигурен че базовите настройки са същите както на европейските модели. За тези от вас които се интересуват прилагам две настройки. Първата е за по общи настройки в режим True Cinema -
    Viewing mode: True Cinema
    Contrast 60
    Brightness 0
    Colour: 50
    Sharpness: 0
    Color temperature: Warm
    Vivid Color: Off
    Ambient sensor On/Off
    Noise reduction Off
    Mpeg Noise reduction Off
    Intelligent Frame Creation Off
    Panal luminance setting Low
    Adaptive gamma control 0
    Black expander 0
    Gamma 2.2
    16:9 Overscan Off
    R-Gain -2
    G-Gain -3
    B-Gain
    R-Cutoff 0
    G-Cutoff -1
    B-Cutoff +1
    Втората е в режим Custom и е цялостна, но пак повтарям , че е за американския модел. И при двата случая картина която ще получите е по-добра от фабричните настройки.
    Picture Mode: Custom
    Contrast: 79
    Brightness: +1
    Color: 50
    Tint: 0
    Sharpness: 0
    Color Temp: Warm2
    Vivid Color: Off
    C.A.T.S: Off
    Video NR: Off
    MPEG NR: Off
    Motion Smoother: Off

Pro Settings
    Panel Brightness: Mid
    AGC: 0
    Black Extension: 0
    Color Gamut: Normal

W/B Detail Adjustment
    W/B High R: 5
    W/B High G: 0
    W/B High B:5
    W/B Low R: 3
    W/B Low G: 0
    W/B Low B: 1

(W/B) More Detail Adjustment
    10 W/B R: -20
    10 W/B G: 0
    10 W/B B: 13

20 W/B R: 5
    20 W/B G: 0
    20 W/B B: 14

30 W/B R: 7
    30 W/B G: 0
    30 W/B B: 4

40 W/B R: 6
    40 W/B G: 0
    40 W/B B: 2

50 W/B R: 3
    50 W/B G: 0
    50 W/B B: -4

60 W/B R: -3
    60 W/B G: 0
    60 W/B B: -8

70 W/B R: -2
    70 W/B G: 0
    70 W/B B: -7

80 W/B R: 6
    80 W/B G: 0
    80 W/B B: -1

90 W/B R: 1
    90 W/B G: -1
    90 W/B B: 2

100 W/B R: -11
    100 W/B G: 0
    100 W/B B: 4

Color Detail Adjustment
    R-Hue: 2
    R-Sat: -39
    R-Lum: -9

G-Hue: 12
    G-Sat: -50
    G-Lum: 0

B-Hue: -22
    B-Sat: 8
    B-Lum: -8

Gamma Detail Adjustment
    Gamma: 2.6 (2.4 on 60 and 65" models)

(Gamma) More Detail Adjustment
    10 Gain: -33
    20 Gain: -15
    30 Gain: -6
    40 Gain: -3
    50 Gain: -2
    60 Gain: 3
    70 Gain: 3
    80 Gain: -1
    90 Gain: 0
    100 Gain: 0

Advance Picture
    3:2 PullDown: Auto

HDMI Content Type
    ***Leave settings in this menu at their default***

HDMI/DVI RGB Range
    ***Leave settings in this menu at their default***

- - - - - - - - - -

Във всички ревюта, независомо за кой модел плазма на Р става въпрос се подчертава , че ако искате да изцедите най-доброто от панела е задължително калибриране. За съжаление в България никой не предлага калибриране и затова публикуваните по-горе настройки ще ви доближат до най-доброто, но няма да е същото като калибриран панел.
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 22-05-13 в 21:15.

6. Тук е от
    Dec 2012

Ми май не е удачно един вид да се "copy-paste" настройките при калибриран тв с уред, въпреки, че става въпрос за един и същи модел ТВ. В HDTVtest бяха направили съпоставка, настройките от калибриран телевизор с уред да ги сложат на друг - дори даваше повече отклонения от дефоултните настройки..Нека Христослав да каже мнение той е Баткото в тази област тука

7. Тук е от
    May 2013

Всеки който има този модел ST60 може сам да направи разликата. На избран HDMI вход прави съответните корекции , а на останалите ги остава фабрично настроените и сам може да прецени разликата. Ако не му харесва има връщане на оригиналните настройки. Но предпочитам отговорите да не са дават на теория, а ако действително притежавате този модел и сте изпробвали съответни калибровки. Това което съм приложил работи най-добре на моя панел. Изпробвах поне още 3 други настройки, но от тях не бях впечатлен.

- - - - - - - - - -

И още веднъж. В България никой не предлага калибриране. Плесио са предлагали тази услуга преди време, но уреда им се е повредил и едва ли някога ще го поправят.

8.  

9. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от Didko1984 Виж публикацията
    Ми май не е удачно един вид да се "copy-paste" настройките при калибриран тв с уред, въпреки, че става въпрос за един и същи модел ТВ. В HDTVtest бяха направили съпоставка, настройките от калибриран телевизор с уред да ги сложат на друг - дори даваше повече отклонения от дефоултните настройки..Нека Христослав да каже мнение той е Баткото в тази област тука
    +1
    Настройките след калибрация с уред на един телевизор, никога не съвпадат с тези на друга бройка след нейната калибрация.
    Няма два еднакви панела и следователно настройките за един, не пасват за друг. Калибрацията е индивидуална за всяка една бройка - независимо че съвпадат като модел и диагонал.
    Прави се отделно за всеки вход свързан с отделен източник на сигнал(РС, Блу-рей, двд...).
    https://forum.setcombg.com/dlna-%D0%...%80%D0%B8.html

10. Тук е от
    May 2013

Христослав. Два въпроса. Ти самия какъв панел ползваш? Някога правил ли си калибрация на какъвто и да е панел?

- - - - - - - - - -

Имам усещането , че говорим на различни езици. Още в началото помолих , ако някой притежава настройки за европейския модел на ST60 да ги публикува в този форум. Не съм ви питал удачно ли е или не. Дори при калибрираните панели има разлика. Затова и в различните ревюта виждате някой разминавания по отношение да даден показател. Защото има значение както от уредите за калибриране така и от софтуера който се използва.

- - - - - - - - - -

Христослав, сигурно знаеш кой е David Mackenzie. А той казва , че няма нищо нередно човек да изпробва различни настройки и сам да прецени дали са удачни или не. В реалния живот не носим уредите в себе си и да измерваме отделни показатели. Това което ни интересува по отношение на панелите е качеството на картината която имаме и дали това качество ни задоволява или не. И ако не, да търсим начини по които да я направим по добра за нашето око.

11. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Да де, ама ако ще преценяваш ти /на око/ дали са удачни или не, каква е разликата с това да цъкаш из настройките и пак на око да си догодиш нещо, което ти харесва.
    Аз също смятам, че няма нищо нередно човек да опита с готови настройки, но това си е изстрел в тъмното.

12. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от evgsta2 Виж публикацията
    Христослав. Два въпроса. Ти самия какъв панел ползваш? Някога правил ли си калибрация на какъвто и да е панел?
    Плазмен - 50V20E
    Да - подариха ми колориметър с който 4-пъти се мъчих на моя, докато установя че не е бил правилно съхраняван и филтрите му са заминали...накрая го захвърлих. Сега гледам на режим THX
    Имам усещането , че говорим на различни езици. Още в началото помолих , ако някой притежава настройки за европейския модел на ST60 да ги публикува в този форум. Не съм ви питал удачно ли е или не. Дори при калибрираните панели има разлика. Затова и в различните ревюта виждате някой разминавания по отношение да даден показател. Защото има значение както от уредите за калибриране така и от софтуера който се използва.
    Аз не съм и отговарял лично на теб ! Потвърдих написаното от колега...

Христослав, сигурно знаеш кой е David Mackenzie. А той казва , че няма нищо нередно човек да изпробва различни настройки и сам да прецени дали са удачни или не. В реалния живот не носим уредите в себе си и да измерваме отделни показатели. Това което ни интересува по отношение на панелите е качеството на картината която имаме и дали това качество ни задоволява или не. И ако не, да търсим начини по които да я направим по добра за нашето око.
    Да знам кой е, познаваме се задочно - писали сме си в 2 британски и един американски форум. Не знаеш обаче, какво написа той преди 2 години в неговият форум именно за това масово копиране на настройките след калибрация..
    Явно не познаваш недостатъците на човешкото око....Друг е въпроса, че поради технически и научни пропуски, нито един телевизор не изобразява точна картина.

13. Тук е от
    May 2013

Христослав точно защото няма хора с еднакво зрение и еднакъв слух, всеки сам преценява за себе си какво го устройва и какво не. Ако на теб или на някой друг му харесва дадена настройка друг може да е счита за неприемлива. На този свят няма нищо съвършено.
    И пак да се върна към началото. Аз съм убеден , че има разлики и в панелите на Панасоник които се произвеждат в Чехия / източноевропейския пазар и в частност България/ и тези които се произвеждат в западна Европа. Поляците като цяло са най-активни в подобни дискусии в техните форуми, но не разбирам нищо / не ме препращайте към Гугъл/.
    И накрая. Изказването на David Mackenzie е от тази година.

14.  

15. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

evgsta2

Именно поради несъвършенствата на човешкото зрение си има стандарти...
    Плазмените панели се произвеждат в Япония, в Чехия става само монтажа - за целият европейски съюз /без СНГ/
    Поляците си чешат езиците - дори ревютата им не са както трябва/регистриран съм и там + още 14 чуждестранни форума :rolleyes: - сигурно приличам на луд../!
    Прегледай коментарите на ревютата му отпреди 2-3 години....

Във фейсбашибозука си, има качени резултатите от калибрацията /слез много надолу/
    https://www.facebook.com/HDTVTest/photos_stream

16. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

60"...[cnet.com]...Panasonic TC-P60ZT60 review...http://reviews.cnet.com/flat-panel-t...-35567247.html

Panasonic TC-P60ZT60 picture settings...http://forums.cnet.com/7723-19410_10...ture-settings/

Panasonic TC-P60ZT60 CNET review calibration results...http://www.scribd.com/doc/142561640/...ration-results

17. Тук е от
    May 2013

Благодаря ти за това което ми пращаш , четох го веднага като излезе защото ми беше много интересно когато правиха ревюто на VT60 подхвърлиха , че черното на ZT60 дори леко отстъпвало не без да е калибрирано и пред да е ейджван, но това е за друг модел и пак американска сглобка. Това което аз съм приложил като настройки е от човек който в щатите е със статута на гуро и всички чакат от него да публикува съответните настройки за даден модел. Но това което той подчертава е , че е за американския вариант. Освен това препоръчва и дава точна схема какво трябва да се пуска през първите 100 часа на дадения панел и едва след това да се премине към калибриране.
    По отношение на сглобките в Европа. Обръщал съм се към Панасоник и те ми казаха , че калибрацията се извършва в Чехия, а не в Япония. Най -странното е , че според тях ZT60 който ще се предлага на българския пазар също щял да бъде чешка зглобка , а аз доколкото си спомням четох , че специално този модел ще се произвежда в ограничено количество и то във фабрика в Япония и всеки един от панелите ще бъде придружаван с книжка подписана от съответния специалист направил настройките.
    Лазарус с каква техника и кой конкретно в България може да калибрира който и да е панел? Вече писах , ако не друго всеки може сам да опита тези настройки и ако не му харесат ги връща на оригиналните с едно натискане на съответния бутон.

18. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

В България има доста притежатели на евтини уреди за калибрация, които ги ползват за настройка на монитори. Фотографи, печатници, рекламни агенции.
    Въпроса е, че с тези уреди не можеш да хванеш ниските стойности, които постигат плазмените телевизори. Това ги прави крайно некоректни в тъмните стойности, което може да избие в червено, синьо или зеленеещо черно.
    В нашата фирма имахме допреди няколко години един от скъпите модели колориметри на Xrite, но даде фира и вече предпочитам да ползвам друга фирма да настройва новите монитори.
    Въпроса е, че при мониторите калибрацията става сравнително лесно. За да калибрираш телевизор си отнема няколко часа поне. За да тръгне някой да предлага такава услуга и да го прави както трябва трябва да взима поне 100-тина лева, което много малко хора биха платили. Освен това, 99% от хората като видят калибрирана картина и нямат търпение да си върнат заводските настройки Нормал или дори Динамичен. Излизат със същото твърдение - за различното зрение и тн.
    Лично аз препоръчвам да се ползва режим THX ако го има /или Кино/ като единствено се настроят според условията Яркост и Контраст със някой от дисковете за калибрация. Това дава едни 85-90% акуратност на картината, което е предостатъчно за редовия потребител.
    С готови настройки шанса да се постигне по-добър резултат е най-малкото съмнителен.
    Имайте предвид, че когато някой прави калибрация на дадена бройка, тя се прави за конкретния източник с неговите си особености. В повечето случаи това е някакъв висок клас Blu-ray плеър, който подава картината без никакви корекции и допълнителни изкривявания. Ако тези същите настройки ги ползва някой, който ползва компютъра си за източник, който е с незнайно какъв плеър, с незнайни настройки и някакви кодеци няма никакъв шанс да постигне дори и близки стойности.
    svetlio1 одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 16 от 116 ПърваПърва ... 614151617182666 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 2279
    Последно: 04-02-15, 10:01
  2. LG Plasma TV / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 192
    Последно: 15-01-15, 10:36
  3. Samsung Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Samsung телевизори
    Отговори: 332
    Последно: 18-11-14, 19:02
  4. Отговори: 1522
    Последно: 06-02-13, 15:37
  5. Отговори: 1408
    Последно: 25-12-11, 15:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе