Вижте резултатите от анкетата: Как оценявате картината на вашият плазмен телевизор Panasonic ?

Гласували
174. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Отлична

114 65.52%
  • Много добра

53 30.46%
  • Добра

3 1.72%
  • Средна

1 0.57%
  • Задоволителна

1 0.57%
  • Слаба

2 1.15%
Страница 17 от 116 ПърваПърва ... 715161718192767 ... ПоследноПоследно
Резултати от 241 до 255 от общо 1726
Like Tree148Одобрявам

Panasonic Plasma телевизори - част 4

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    May 2013

Отговор: Panasonic Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 4/

Аз използвам PS3 и определено съм по доволен от допълнителните настройки които съм публикувал отколкото оригиналните. Притежавам и професионален плазмен панел на Панасоник от 2006г който е японска сглобка , но е само SD. За качествено калибриране 100лв са несериозно малка сума. Тъй като възнамерявам да купя и VT60 най вероятно ще го взема от Германия и ще го калибрирам там , просто не виждам друго решение при ситуацията в България. И един допълнителен въпрос. По горе споменах, че Плесио предлагаха преди време калибриране / доколкото знам около 200лв в зависимост от работата / , а някой от вас виждал ли е калибриран от тях панел?

2.  

3. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Отговор: Panasonic Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 4/

Цитат Първоначално публикувано от evgsta2 Виж публикацията
    Това което аз съм приложил като настройки е от човек който в щатите е със статута на гуро и всички чакат от него да публикува съответните настройки за даден модел. Но това което той подчертава е , че е за американския вариант. Освен това препоръчва и дава точна схема какво трябва да се пуска през първите 100 часа на дадения панел и едва след това да се премине към калибриране.
    По отношение на сглобките в Европа. Обръщал съм се към Панасоник и те ми казаха , че калибрацията се извършва в Чехия, а не в Япония. Най -странното е , че според тях ZT60 който ще се предлага на българския пазар също щял да бъде чешка зглобка , а аз доколкото си спомням четох , че специално този модел ще се произвежда в ограничено количество и то във фабрика в Япония и всеки един от панелите ще бъде придружаван с книжка подписана от съответния специалист направил настройките.
    Казваш че имаш професионален панел от 2006-та...
    http://panasonic.net/prodisplays/
    Аха...имаш в предвид D-Nice :rolleyes: знам за него от 4-5 години и неведнъж съм поствал резултатите от ревютата му тук.
    HighDefJunkies Forum

както и тези на Chad B
    Display Calibrations & Reviews

и на Кевин Милър - създателя на ISF

AVS | Home Theater Discussions And Reviews
    DISPLAY FORUMS
    http://www.highdefforum.com/
    HDTV | Video Displays | Processors at Home Theater Forum and Systems - HomeTheaterShack.com

http://forum.digitalhow.com/forum.php#display-devices

Displays/TVs | AVguide
    Home Theater Forum
    High-Def Digest Forums
    VideoHelp.com Forum
    Forums: Digital Photography Review
    Displays - Blu-ray Forum
    Televisions & Displays - Audioholics Home Theater Forums
    TVs and projectors | whathifi.com
    Televisions and Projectors - Forum Topic: TechLore

Относно това което са ти казали Панасоник - вярно е!
    Частите се произвеждат в Япония и Китай, после се транспортират в контейнери до Чехия където става сглобката и бързата калибрация на поточната линия. Относно сертификата в ZT60 - прочети втори пост на темата или попитай лично avjunkie
    http://www.highdefjunkies.com/plasma...l#.UZztN9g8mnI
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 23-05-13 в 20:46.

4. Тук е от
    May 2013

Позна. Ето ти линка - 2013 Panasonic Settings/Issues - D-Nice Reference Settings Thread - Calibration Forums
    Може бе това е форум в който не си влизал. Но съмнявам се , че има такъв. Първата част е точно за ейджинга.
    От това което си ми линкнал за ZT не намерих нещо за производството му. Но не е беда. Не съм се насочил към него, а към VT60. Ярката светлина не ми е проблем. Качествена картина и светлина са несъвместими. От Панасоник са обещали следващата година / макар да закриха отдела за разработки на плазмени панели/ да насочат вниманието си към яркоста и да достигнат нивата на Самсунг като запазят останалите показатели от тази година. Така може би ще подобрят малко нещата и в 3D спрямо корейците.
    Моя професионален монитор е този - РWD8 японска сглобка. Със сигурност е над 100 хил часа. Без забележка. Дори белия му цвят е по чист от този на ST60. По едно време си бях харесал VX300. Но не можах да намеря кой да ми го достави на прилична цена. За мен профи мониторите са за предпочитане пред тези за масова употреба. И ако човек държи най-вече на качеството , а не на допълнителните съвременни екстри и най-важното има достатъчно пари въобще не трябва да има колебание. Другият вариант е да се изчака поне 3-4 години за ОЛЕД. Но живота ни преминава само в чакане така , че по добре сега отколкото в неопределено бъдеще.
    - - - - - - - - - -

Добавел съм една нула в повече - часовете са 10хил

5. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Знам и този форум, но отдавна не съм влизал там.
    Аз също си го бях харесал и 6 месеца пусках тото, с надеждата да ударя джакпота и да си го взема...
    Panasonic Professional VX300 (TH-65VX300) 65 Inch 3D Plasma TV Review | AVForums.com - UK Online
    Не си могъл да си го поръчаш?? :rolleyes: говори ли с вносителите на Панасоник ?
    VX - моделите са ръчно сглобени в Япония /прочети разшифровката в първи пост/. Всички най-нови технологии, първо се внедряват в професионалните модели и след 1-2 години по-голямата част се пускат при стандартните потребителски. Същото стана и с VX300 - VT50....Профи дисплеите се поръчват от маниаци на тема домашно кино.

6. Тук е от
    Sep 2012

Здравейте,

Първо бих искал да благодаря на участниците в този форум, както се казва го изчетох от кора до кора и поради тази причина си избрах - Панасоник ST 50, размер 42 инча. Ползвам ТВ от декември и само мога кажа, че съм възхитен от него, разработих го според указанията тук във форума и се радВам на прекрасна картина.
    Днес дойде време да използвам и 3Д функцита му, взех САМСУНГ 3д очила 5100, синхронизирах ги пуснах 3Д филм.
    При засичане на USB у-вото (WD външен хард 1 Т), се появи съобщение на екрана на ТВ, " USB у-вото е претоварено, моля изключете ТВ от контакта". Опитах и на 2-то USB, където дефакто тръгна и филма, но пак имаше съобщение в менюто, че е претоварено. С друга флашка пак се повтори същата процедура. Ако някой колега има подобен опит, моля, нека да сподели...

7. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от maxi1 Виж публикацията
    Днес дойде време да използвам и 3Д функцита му, взех САМСУНГ 3д очила 5100, синхронизирах ги пуснах 3Д филм.
    При засичане на USB у-вото (WD външен хард 1 Т), се появи съобщение на екрана на ТВ, " USB у-вото е претоварено, моля изключете ТВ от контакта". Опитах и на 2-то USB, където дефакто тръгна и филма, но пак имаше съобщение в менюто, че е претоварено. С друга флашка пак се повтори същата процедура. Ако някой колега има подобен опит, моля, нека да сподели...
    Може би USB-то не е предвидено за 3Д филми и затова ти дава, че е претоварено. Пусни 3Д филма от компютър, медия плейър или Блу-рей плейър

8.  

9. Тук е от
    Dec 2012

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
    Може би USB-то не е предвидено за 3Д филми и затова ти дава, че е претоварено. Пусни 3Д филма от компютър, медия плейър или Блу-рей плейър
    Има ли я тази вероятност...? Щото аз наскоро пълних една флашка с разни файлчета и сложих едно 3D клипче от тубата, като го пуснах... екрани ми в режим 2D премигваше.. в 3D нямаше проблем, обаче говорим за 2-3 мин. клипче. Не че пускам от флашката филми...хубаво е да се знае кое, как е

10. Тук е от
    May 2013

hristoslav2
    Панасоник не се занимават с крайни клиенти. Аз използвах друга фирма която дълго време доставяше профи панели. Но като говорих с тях през 2011 г ми казаха , че вече не се занимават. Съмнявам се , че Пани ще пуснат нещо ново като профи серия за кино. Затова сега VT60 , а след някоя друга година OLED. Ако някой от форума може да предложи доставка на VT 300 приемам оферти.

- - - - - - - - - -

BTW, мислиш ли , че тази първа генерация ОЛЕД и по-добра като качество от VX 300?

11. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Говорих за вносителите, не за официалното представителство.
    Не - не бързай да си вземаш ОЛЕД. Все още има какво да изпипват и подобряват, а и до 3-4 години цената ще падне с40%.
    Времето за реакция и контрастът са почти същите.

Panasonic Remote Recording Service | FAQ | Blu-ray Disc Player/Recorder | Digital AV | Consumer Products | Support | Panasonic Global

12. Тук е от
    Sep 2012

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
    да, от лаптоп няма проблем, но USB-то и без 3Д съдържание изписва, че е претоварено...

13. Senior Member
    Тук е от
    Oct 2010
    Живее в
    Шумен

HDD може да му е недостатъчно ел.захранването от USB на телевизора. При възможност му осигури външно ел.захранване.

14.  

15. Тук е от
    Sep 2012

Цитат Първоначално публикувано от podredko Виж публикацията
    HDD може да му е недостатъчно ел.захранването от USB на телевизора. При възможност му осигури външно ел.захранване.
    Да, но и с флашката създава същият проблем...Претоварено USB.

16. Тук е от
    Dec 2009

Здравейте, появи се проблем с инъче перфектната ми плазма. 3 години и половина никакви грижи до днес
    Имам вертикална линия от пиксели която свети постоянно в лилаво.
    Имате ли идея дали това може да се отремонтира или да започвам да си избирам нов?

17. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от maxi1 Виж публикацията
    Да, но и с флашката създава същият проблем...Претоварено USB.
    Колко неща си свързал към USB портовете на телевизора ?

Цитат Първоначално публикувано от jovko Виж публикацията
    Здравейте, появи се проблем с инъче перфектната ми плазма. 3 години и половина никакви грижи до днес
    Имам вертикална линия от пиксели която свети постоянно в лилаво.
    Имате ли идея дали това може да се отремонтира или да започвам да си избирам нов?
    Неприятно, но видеопанела е дефектирал.... Ако имаш 5-годишна гаранция нямаш място за притеснения. Носиш го директно в магазина заедно с гаранцията. Те го предават в сервиза за проверка и ако установят, че не подлежи на ремонт ти го заменят с аналогичен нов модел.
    В случай че имаш само стандартната 2 годишна гаранция- събирай пари за нов.

18. Тук е от
    Sep 2012

Нито едно към USB, само HDMI към кабелната през сет-топ-бокса.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 17 от 116 ПърваПърва ... 715161718192767 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 2279
    Последно: 04-02-15, 10:01
  2. LG Plasma TV / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 192
    Последно: 15-01-15, 10:36
  3. Samsung Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Samsung телевизори
    Отговори: 332
    Последно: 18-11-14, 19:02
  4. Отговори: 1522
    Последно: 06-02-13, 15:37
  5. Отговори: 1408
    Последно: 25-12-11, 15:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе