Вижте резултатите от анкетата: Как оценявате картината на вашият плазмен телевизор Panasonic ?

Гласували
174. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Отлична

114 65.52%
  • Много добра

53 30.46%
  • Добра

3 1.72%
  • Средна

1 0.57%
  • Задоволителна

1 0.57%
  • Слаба

2 1.15%
Страница 37 от 116 ПърваПърва ... 2735363738394787 ... ПоследноПоследно
Резултати от 541 до 555 от общо 1726
Like Tree148Одобрявам

Panasonic Plasma телевизори - част 4

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Отговор: Panasonic Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 4/

Не.
    Мисли за някакво външно решение с повече функционалност откъм субтитри - размер, позиция, тайминг, цвят и тн.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Nov 2002

Отговор: Panasonic Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 4/

Цитат Първоначално публикувано от Tsvetan Panchev Виж публикацията
    Здравейте, от известно време притежавам P50ST60E и до сега не съм открил решение на проблемът с малките субтитрите.Пробвах всичко описано в тази тема за субтитри и някакви идеи от други форуми.Имам ли вариант да пусна субтитри на български с по-голям размер ?
    Има вариaнт.
    DLNA сървър примерно HMS, профил на транскодиране "ремуксиране", оригинален звук и видео без загуба на качеството.
    Този пост е редактиран от koleto; 15-10-13 в 22:01.

4. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

5. Тук е от
    Jun 2013

Разглеждах видео с презентации на Panasonic st60 в YouTube. Отгоре и отдолу на филмите имаше черни ленти. Как се избягва това с цел да не прогори екрана? Ако гледам тенис 4 часа на eurosport ще имам ли проблеми?

6. Banned
    Тук е от
    Oct 2011

Съотношения на екрана и резолюция

Почти всеки HDTV има някакъв контрол над съотношенията на екрана, но повечето са ограничени от входящите резолюции (повече за резолюциите, можете да прочетете в края на статията). В голяма част от случаите ще имате пълен контрол със сигнал 480i и 480p (стандартната телевизия и прогресивното сканиране на DVD-тата респективно), но често ще имате по-малко избор или никакъв за HDTV резолюции (720p, 1080i, 1080p). Някои HDTV-та, особено по-старите модели, също така ограничават броя на достъпните съотношения на екрана с 480p сигнал.

dot-by-dot"/"native" ефектът

HDTV-тата и най-вече 1080p дисплеите също имат режим на съотношението на екрана, който не променя входящия сигнал. Често наричан "dot-by-dot" или "native", този режим (или ефект) просто взима сигнала, независимо с каква резолюция е, и го изобразява въпреки резолюцията по подразбиране на съответния дисплей. В зависимост от сигнала това може да доведе или до съвършеното запълване на екрана, или да остави черни ленти в горната и долната части на екрана, или дори да остави черни ленти в четирите края. Например ако имате HDTV с резолюция по подразбиране 1080p и гледате 720p HD филм, това е налагане на 1280x720 резолюция върху 1920x1080 дисплей, което ще доведе до черни ленти и в четирите страни на екрана (много пъти "dot-by-dot" ефектът ще важи единствено за сигнали 1080i и 1080p, но трябва да имате предвид, че сигнали с по-ниски резолюции от рода на 720p и DVD също автоматично се разтягат, за да запълнят екрана). Независимо от това, "dot-by-dot" режимът има предимството, че при 1080p екраните всеки пиксел на сигналите 1080i и 1080p се изобразява без overscan ефект (нарушаване детайла на картината по ръбовете на екрана), като всички детайли се виждат толкова правилно, колкото сигналът позволява.
    Същинският недостатък е, че някои сигнали не запълват напълно екрана, което ще доведе до появата на плътни линии или смущения около краищата на екрана. Като цяло обаче, ако имате 1080p дисплей и гледате 1080i или 1080p сигнал, "dot-by-dot" ще ви помогне и предостави възможно най-добрата картина.

Негативни ефекти
    Запълването на екрана с движещи се картини е най-безопасният начин за гледане на неширокоекранно съдържание на 16:9 плазмен екран и CRT-базиран дисплей със задно излъчване. Оставянето на черните ленти за продължителен период от време може да доведе до перманентна повреда на дисплея - често наричана "изгаряне" или "задържане на изображението", - която не се покрива от гаранцията. Вероятно за вас ще е любопитно да знаете, че и плазмите, и CRT-тата са уязвими към този негативен ефект в първите си 100 часа употреба. В това време се препоръчва гледането без вертикален letterboxing (черни линии в двата вертикални края на дисплея), дълготрайно паузиране върху определен фотос или игра. След този начален период опасността от негативни ефекти е значително намалена.

- - - - - - - - - -

Източник

7. Тук е от
    Jun 2013

Благодаря, изчетох внимателно, но не ми стана ясно. Защо не споделите вие притежателите на плазми как се справяте с тези проблеми и как гледате мачове по няколко часа на един канал и филми с черни ленти?

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от idyulgerov Виж публикацията
    Благодаря, изчетох внимателно, но не ми стана ясно. Защо не споделите вие притежателите на плазми как се справяте с тези проблеми и как гледате мачове по няколко часа на един канал и филми с черни ленти?
    Справяме се по най-лесния начин - пускаме ги и си ги гледаме.
    Аз също гледам доста тенис и примерно в продължение на две седмици гледам единствено Евроспорт - примерно Ролан Гарос. Друга телевизия почти негледам и след тези две седмици мога да забележа /на тъмно и равен фон/ логото на канала отпечатано. След 1-2 дена вече го няма. В реални условия изобщо и не се забелязва.

10. Member
    Тук е от
    Nov 2002

Цитат Първоначално публикувано от idyulgerov Виж публикацията
    Разглеждах видео с презентации на Panasonic st60 в YouTube. Отгоре и отдолу на филмите имаше черни ленти. Как се избягва това с цел да не прогори екрана? Ако гледам тенис 4 часа на eurosport ще имам ли проблеми?
    Черните ленти отгоре и отдолу (мащаб 2.35:1) се махат като се сложи мащаб "sidecut zoom", 4:3 се лекува с режим "4:3 пълен екран". Телевизора си има всички мащаби, но не ги сменя сам което за мен е минус спрямо Philips който сам разпъва картината. За Eurosport-нямам наблюдение, но предполагам че няма да има проблем - все пак има и реклами които са без лого.
    Този пост е редактиран от koleto; 18-10-13 в 10:49.

11. Тук е от
    Jun 2013

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18 Виж публикацията
    Справяме се по най-лесния начин - пускаме ги и си ги гледаме.
    Аз също гледам доста тенис и примерно в продължение на две седмици гледам единствено Евроспорт - примерно Ролан Гарос. Друга телевизия почти негледам и след тези две седмици мога да забележа /на тъмно и равен фон/ логото на канала отпечатано. След 1-2 дена вече го няма. В реални условия изобщо и не се забелязва.
    Благодаря! Проблема е, че съм наплашен с тези проблеми на плазмите и изчетох доста оплаквания на погребители по разните чужди форуми. Даже се бях отказал от плазма поради тези причини, но като гледам ЛЕД тв-та, не мога да наверя такъв, който да ме грабне като картина. Дори и върховите модели. Нещо ми е неестествена. В момента гледам едно 10-годишно 29 инчово CRT LG и по-ми харесва картината от ЛЕД. Та не знам какво да правя.

12. Banned
    Тук е от
    Oct 2011

Помотай се още малко и няма да има какво да си купиш на Панасоник . Остава Самсунг и някое LG от плазмите на пазара . Това мога да ти кажа .

А аз мога да ти кажа, да поспреш със спама.
    Този пост е редактиран от Momchil; 18-10-13 в 12:37.

13. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2010

След като напразно чаках да се появи GT60 в БГ, сега почти съм се навил на 50ST60, защото 50VT60 ми идва в повече. В момента цената в ТП е повече от добра, първоначално 50ST60 беше 2300, сега е 1800. От друга страна в ТМ цените стоят същите, напр. 50VT60 е 4000, а в ТП - 3200.

Въпросът ми е тези по-ниски цени в ТП трябва ли да ме притесняват?

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Цитат Първоначално публикувано от drpetar Виж публикацията
    Въпросът ми е тези по-ниски цени в ТП трябва ли да ме притесняват?
    Не! Просто са ги купили на по-добра цена. Формирането на цените зависи от курс на долар, количество, отстъпки, период на производствен цикъл...
    Този пост е редактиран от pilot; 20-10-13 в 12:37.
    drpetar одобрява това.

16. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Мнение на собственик на 55VT60
    http://www.avsforum.com/t/1467563/of...#post_23346987

17. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2010

Доколкото виждам човекът сравнява VT60 с ST50. Смятам, че ST60 е по-добър от ST50. Разбира се VT60 е по-добър от ST60, но по-лесно ще преглътна 5-6% разлика в качеството на картината отколкото 75% разлика в цената. Единственото, което би могло да ме разколебае, е ако има по-силен шум от вентилаторите или изразен buzzing. Мога да понеса малко по-лошо качество на картината, но паразитни шумове, които да ми развалят аудио преживяването - не.

--------------------------------------------------

Имам въпрос към притежателите на ST60/VT60.

Има ли настройка, която да указва какъв аудио сигнал да излиза от дигиталния аудио изход - многоканален или стерео.

Видях в книжлето, че има настройка за избор между Auto/Многоканален/Стерео/MPEG, но не става ясно дали просто се дава приоритет на съответния аудио поток, идващ с ТВ сигнала, или аудиото се даунмиксва до стерео, ако се зададе настройка СТЕРЕО.

Питам, защото ще изкарвам аудиото през дигиталния изход с оптичен кабел към ДАК, който не може да обработва друг освен стерео сигнал.
    Този пост е редактиран от drpetar; 22-10-13 в 08:40.

18. Member
    Тук е от
    Nov 2002

Аудиото се даунмиксва до стерео при настройка "стерео".
    drpetar одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 37 от 116 ПърваПърва ... 2735363738394787 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 2279
    Последно: 04-02-15, 10:01
  2. LG Plasma TV / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 192
    Последно: 15-01-15, 10:36
  3. Samsung Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Samsung телевизори
    Отговори: 332
    Последно: 18-11-14, 19:02
  4. Отговори: 1522
    Последно: 06-02-13, 15:37
  5. Отговори: 1408
    Последно: 25-12-11, 15:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе