Страница 39 от 46 ПърваПърва ... 293738394041 ... ПоследноПоследно
Резултати от 571 до 585 от общо 678
Like Tree98Одобрявам

Panasonic телевизори 2015

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Отговор: Panasonic телевизори 2015

Цитат Първоначално публикувано от svetlio1 Виж публикацията
    Ти се бъркаш - при Панасоник IFC (Intelligent Frame Creation) е регулирането на 100-те хц
    Не бъркам! IFC е маркетингово название от Панасоник на функцията FRC - frame rate creation. Генериране на междинни кадри.
    А ти явно не знаеш какво е ISF. Да обяснявам ли?

http://www.isfforum.com/Display-Crit...gy/ISF-3C.html
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 11-12-15 в 19:21.

2.  

3. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Аз съм написал какво означава и как е изписано в менюто на Панасоник
    (Intelligent Frame Creation)
    , Знам какво означава ISFccc , ама не се ли усещаш ,че има лека разлика в изписването и значението ?

4. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Дистанционни управления в модели 2015
    PANASONIC CZ950E - N2QAYA000109 и N2QBYA000018
    PANASONIC CR850E - N2QAYB000097 и N2QBYA000012
    PANASONIC CX800E - N2QAYB001012 и N2QBYA000015
    PANASONIC CX740E - N2QAYB001010 и N2QBYA000015
    PANASONIC CXE720 - N2QAYB001010 и N2QBYA000015
    PANASONIC CR730Е/CX700E/CX680E - N2QAYB001010
    PANASONIC CS620E/CS600E - N2QAYB001010
    PANASONIC CS520E/CS510E/CS500E - N2QAYB001009
    PANASONIC CR430E/CX410E/CX400E/C320Е - RC48125
    PANASONIC C300E - RC48127

Ти се бъркаш - при Панасоник IFC () е регулирането на 100-те хц
    п.п. Ако имах 1000лв повече щях да "скоча" на по-горния клас ...
    100-те херца не се регулират! Това е постоянен работен режим на панела(посредством T-con).
    Intelligent Frame Creation -> в превод - интелигентно създаване на кадри(функция на CPU).
    ISFccc (Certified Calibration Configuration) e шаблон посредством който се получава достъп до допълнителните настройки нужни на сертифициран калибратор за калибриране картината на телевизора...и където тези настройки се запаметяват и по желание заключват. Заключването и отключването стават от менюто.

Panasonic LCD и плазмените телевизори от високият и среден клас имат два шаблона предназначени за фина настройка на характеристиките на изображението, наречени Professional 1 и Professional 2. Както и при други производители, които имат ISFccc опция, изборът предлаган от двата шаблона, наречени ISF Day(ден) и ISF Night(през нощта). Както подсказва името им, двата шаблона, предлагат файлове, адаптирани към различни условия, в които се използва телевизора, обикновено един с настройки за гледане през деня, и друг за слабо осветено помещение или без светлина наоколо.

ISF режима позволява корекции Aspect adjustments, HDMI settings, Advanced picture Mosquito NR, Motion Smoother, и Black level.
    Може да копирате настройките при калибрацията или ако калибратора използва ControlCal да го помолите за xml файла - настройките са там. после можете да въведете всичко в режим Custom.

Твърдя, че бъркаш ISF и IFC(FRC)!!

Тия дни ще напиша първоначални впечатления от 49СХ740 , но все пак - добър модел с много добра обработка и скалиране + поддръжка на почти всички необходими формати без DTS звук . Тунерите са много добри - на Астра 19 излязоха 6-7 4К канала и качеството е трепач . С бързи кадри се справя много добре , е не колкото плазмата - само дето на средна степен ISF вече докарва забележимо ефект "сапунена опера" - на плазмата ми в същото положение е почти незабележим - в повечето случаи не ми пречи . За жалост с IPS панел и посредствени нива на контраст/черно. На всичко отгоре с EdgeLED поставени само от долу и доста грубо работещо "локално" затъмняване - ако няма преобладаващо тъмен фон с по-ярък обект е добре , но в обратната ситуация е силно забележим прожектор ефект-а ...
    Не бих го препоръчал за основен екран за кино/филми гледан в тъмни и слабо осветени помещения - за ежедневно ползване (новини,сериали,спорт) и в светли или добре осветени помещения е перфектен.
    Както виждаш сам си го написал...именно генерирането на междинни кадри(IFC) води до ефекта на сапунена опера.
    ISF е шаблон с настройки на картината.
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 12-12-15 в 19:39.
    svetlio1 одобрява това.

5. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Писах вече ,че много добре знам кое какво означава , но след като се хващаш за глупости си редактирах мнението -
    при Панасоник IFC (Intelligent Frame Creation) е да го кажем по народному "регулирането на 100-те хц"
    - така доволен ли си ? Аз съм го писал , за да го разберат всички - няма да пиша дисертация .

И пак ще ти го напиша IFC не е ISFccc , както се опитваш да кажеш ,че АЗ съм написал !

п.п. Посипвам си главата с пепел - сега обърнах внимание какво всъщност съм написал и за това няма да редактирам и променям написаното . За мое оправдание - допуснал съм правописна грешка - разбираемо ISF няма как да има средна и ли изобщо някаква степен за регулиране - ясно е коя функция и какво съм имал предвид .
    Извинявам се за ненужния спор , но и ти можеше да реагираш по друг начин - все си мисля , че за толкова години е ясно какво знам и какво има предвид с казаното от мен !

п.п. И за да не съм съвсем офтопик , че и аз се впрегнах за глупусти - пробвах да снимам панела , не особено успешно , ама ...
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    Този пост е редактиран от svetlio1; 11-12-15 в 21:13.

6. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2015

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
    nanook
    На компа имаш ли инсталиран DLNA сървър? (на телевизора не се инсталира нищо)
    Технически данни - TX-32CS600E LED LCD телевизори VIERA - Panasonic България
    Ами, не, нищо не съм инсталирал. Теста го направих през Windows Media Player.

7. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

И за да не съм съвсем офтопик , че и аз се впрегнах за глупусти - пробвах да снимам панела , не особено успешно , ама ...
    Честито и със здраве да го ползваш! Догодина - ОЛЕД

П.С. Панелът му си е ЛЖуи, както казва един познат...
    svetlio1 одобрява това.

8.  

9. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

п.п. И за да не съм съвсем офтопик , че и аз се впрегнах за глупусти - пробвах да снимам панела , не особено успешно , ама ...
    Снима се бяла заливка в макрорежим и желателно с полупрофесионален фотоапарат.
    S-IPS II
    http://pc.watch.impress.co.jp/img/pc.../939/lg-09.jpg

Цитат Първоначално публикувано от nanook Виж публикацията
    Ами, не, нищо не съм инсталирал. Теста го направих през Windows Media Player.
    През домашната мрежа или през HDMI кабел ?
    https://forum.setcombg.com/dlna-%D0%...A%D1%80%D0%B8/
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 11-12-15 в 21:51.

10. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2015

През домашната мрежа или през HDMI кабел ?
    DLNA - медийни сървъри
    През домашната мрежа.

11. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Снима се бяла заливка в макрорежим и желателно с полупрофесионален фотоапарат.
    S-IPS II/
    Така снимах , ама оптиката ми е "китак" пък и много ситни пикселите , не мога да разбера колко съм фокусирал

12. Тук е от
    May 2012

Привет, някой успя ли да подкара TV anywhere за TX-xxCX740E. При мен възпризвеждане върху телефон\таблет на ТВ каналите се получава само в локалната мрежа. Приложенитео Remote Control 2 не ми предоставя TV Anywhere настройки, където да се логна с Panasonic cloud акаунта си.
    Настройките за самия телевизор съм направил според инструкциите.

13. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

А кое устройство ти прави връзката с "външния свят"?

14.  

15. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

16. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2013

Много бърз въпрос, че ми стана малко каша в главата. Искам да купя към тв-то някакъв външен звук, но с условието да се контролира силата на звука от дистанционното на телевизора. Евентуално ще са или 2.1 компютърни колонки или усилвател + 2 нормални колони (което ще стане трудно с ограничения бюджет, ама нейсе, проучвам го като вариант).

Условието за дистанционното е голяма пречка се оказва, прав ли съм че единствено HDMI връзка ми върши работа в случая? И дали всеки усилвател/колони с HDMI връзка ще стават или пък е само за, например Panasonic Soundbar-овете...

Бюджета е около 200-250лв, така че няма много място за маневри. 50CS630 е tv-то.

17. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от jair Виж публикацията
    Много бърз въпрос, че ми стана малко каша в главата. Искам да купя към тв-то някакъв външен звук, но с условието да се контролира силата на звука от дистанционното на телевизора. Евентуално ще са или 2.1 компютърни колонки или усилвател + 2 нормални колони (което ще стане трудно с ограничения бюджет, ама нейсе, проучвам го като вариант).

Условието за дистанционното е голяма пречка се оказва, прав ли съм че единствено HDMI връзка ми върши работа в случая? И дали всеки усилвател/колони с HDMI връзка ще стават или пък е само за, например Panasonic Soundbar-овете...

Бюджета е около 200-250лв, така че няма много място за маневри. 50CS630 е tv-то.
    Зависи..от къде изкарваш звук
    - от изхода за слушалки става с всеки усилвател, но регулирането на звука става през менюто на телевизора(меню-звук-слушалки)
    - от HDMI порта става ако усилвателя(или ресивъра) поддържа HDMI CEC протокол

18. Member
    Тук е от
    Dec 2013
    Живее в
    София

При миналогодишните модели има опция за избор откъде да "излиза" звука - "ТВ", или "Слушалки". Ако избереш "Слушалки" (и ползваш изхода за слушалки), регулираш звука от дистанционното, без да влизаш в менюто. Мисля, че и при моделите от тази година е така.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 39 от 46 ПърваПърва ... 293738394041 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Телевизори DSM, NEO?
    От xqxoy във форум Други телевизори
    Отговори: 5
    Последно: 19-01-16, 23:27
  2. телевизори
    От emilio-es във форум Телевизори
    Отговори: 9
    Последно: 31-08-12, 07:46
  3. Отговори: 0
    Последно: 02-03-12, 11:17
  4. 3d Телевизори
    От extremme във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 2
    Последно: 18-12-11, 16:06
  5. Отговори: 3
    Последно: 26-04-11, 13:37

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе