Не бъркам! IFC е маркетингово название от Панасоник на функцията FRC - frame rate creation. Генериране на междинни кадри.
А ти явно не знаеш какво е ISF. Да обяснявам ли?
http://www.isfforum.com/Display-Crit...gy/ISF-3C.html
Не бъркам! IFC е маркетингово название от Панасоник на функцията FRC - frame rate creation. Генериране на междинни кадри.
А ти явно не знаеш какво е ISF. Да обяснявам ли?
http://www.isfforum.com/Display-Crit...gy/ISF-3C.html
Този пост е редактиран от hristoslav2; 11-12-15 в 19:21.
Аз съм написал какво означава и как е изписано в менюто на Панасоник, Знам какво означава ISFccc , ама не се ли усещаш ,че има лека разлика в изписването и значението ?(Intelligent Frame Creation)
Дистанционни управления в модели 2015
PANASONIC CZ950E - N2QAYA000109 и N2QBYA000018
PANASONIC CR850E - N2QAYB000097 и N2QBYA000012
PANASONIC CX800E - N2QAYB001012 и N2QBYA000015
PANASONIC CX740E - N2QAYB001010 и N2QBYA000015
PANASONIC CXE720 - N2QAYB001010 и N2QBYA000015
PANASONIC CR730Е/CX700E/CX680E - N2QAYB001010
PANASONIC CS620E/CS600E - N2QAYB001010
PANASONIC CS520E/CS510E/CS500E - N2QAYB001009
PANASONIC CR430E/CX410E/CX400E/C320Е - RC48125
PANASONIC C300E - RC48127
100-те херца не се регулират! Това е постоянен работен режим на панела(посредством T-con).
Intelligent Frame Creation -> в превод - интелигентно създаване на кадри(функция на CPU).
ISFccc (Certified Calibration Configuration) e шаблон посредством който се получава достъп до допълнителните настройки нужни на сертифициран калибратор за калибриране картината на телевизора...и където тези настройки се запаметяват и по желание заключват. Заключването и отключването стават от менюто.
Panasonic LCD и плазмените телевизори от високият и среден клас имат два шаблона предназначени за фина настройка на характеристиките на изображението, наречени Professional 1 и Professional 2. Както и при други производители, които имат ISFccc опция, изборът предлаган от двата шаблона, наречени ISF Day(ден) и ISF Night(през нощта). Както подсказва името им, двата шаблона, предлагат файлове, адаптирани към различни условия, в които се използва телевизора, обикновено един с настройки за гледане през деня, и друг за слабо осветено помещение или без светлина наоколо.
ISF режима позволява корекции Aspect adjustments, HDMI settings, Advanced picture Mosquito NR, Motion Smoother, и Black level.
Може да копирате настройките при калибрацията или ако калибратора използва ControlCal да го помолите за xml файла - настройките са там. после можете да въведете всичко в режим Custom.
Твърдя, че бъркаш ISF и IFC(FRC)!!
Както виждаш сам си го написал...именно генерирането на междинни кадри(IFC) води до ефекта на сапунена опера.
ISF е шаблон с настройки на картината.
Този пост е редактиран от hristoslav2; 12-12-15 в 19:39.
Писах вече ,че много добре знам кое какво означава , но след като се хващаш за глупости си редактирах мнението -
- така доволен ли си ? Аз съм го писал , за да го разберат всички - няма да пиша дисертация .при Панасоник IFC (Intelligent Frame Creation) е да го кажем по народному "регулирането на 100-те хц"
И пак ще ти го напиша IFC не е ISFccc , както се опитваш да кажеш ,че АЗ съм написал !
п.п. Посипвам си главата с пепел - сега обърнах внимание какво всъщност съм написал и за това няма да редактирам и променям написаното . За мое оправдание - допуснал съм правописна грешка - разбираемо ISF няма как да има средна и ли изобщо някаква степен за регулиране - ясно е коя функция и какво съм имал предвид .
Извинявам се за ненужния спор , но и ти можеше да реагираш по друг начин - все си мисля , че за толкова години е ясно какво знам и какво има предвид с казаното от мен !
п.п. И за да не съм съвсем офтопик , че и аз се впрегнах за глупусти - пробвах да снимам панела , не особено успешно , ама ...
Този пост е редактиран от svetlio1; 11-12-15 в 21:13.
Снима се бяла заливка в макрорежим и желателно с полупрофесионален фотоапарат.
S-IPS II
http://pc.watch.impress.co.jp/img/pc.../939/lg-09.jpg
През домашната мрежа или през HDMI кабел ?
https://forum.setcombg.com/dlna-%D0%...A%D1%80%D0%B8/
Този пост е редактиран от hristoslav2; 11-12-15 в 21:51.
Привет, някой успя ли да подкара TV anywhere за TX-xxCX740E. При мен възпризвеждане върху телефон\таблет на ТВ каналите се получава само в локалната мрежа. Приложенитео Remote Control 2 не ми предоставя TV Anywhere настройки, където да се логна с Panasonic cloud акаунта си.
Настройките за самия телевизор съм направил според инструкциите.
А кое устройство ти прави връзката с "външния свят"?
Много бърз въпрос, че ми стана малко каша в главата. Искам да купя към тв-то някакъв външен звук, но с условието да се контролира силата на звука от дистанционното на телевизора. Евентуално ще са или 2.1 компютърни колонки или усилвател + 2 нормални колони (което ще стане трудно с ограничения бюджет, ама нейсе, проучвам го като вариант).
Условието за дистанционното е голяма пречка се оказва, прав ли съм че единствено HDMI връзка ми върши работа в случая? И дали всеки усилвател/колони с HDMI връзка ще стават или пък е само за, например Panasonic Soundbar-овете...
Бюджета е около 200-250лв, така че няма много място за маневри. 50CS630 е tv-то.
При миналогодишните модели има опция за избор откъде да "излиза" звука - "ТВ", или "Слушалки". Ако избереш "Слушалки" (и ползваш изхода за слушалки), регулираш звука от дистанционното, без да влизаш в менюто. Мисля, че и при моделите от тази година е така.