Изключил ли си разните DNR-и ?
Освен всички филтири на изкл. аз установих че трябва и да се изключи новата глупост надписана различно при всяка марка...
......подсилване на цвета - живи цветове и прочие глупости! Като се изключи тая тъпотия става много по-чиста картината!!!
....иначе с вкл. "живи цветове"....подсилване на цвета или наситване на цвета....цветовете греят като оксижен и почват да сълзят очите след 1 час!
dodo200 честито! Калибрирай настройките на дисплея https://www.youtube.com/watch?v=1f3pneGa8X8&t=308s и ще се пооправят нещата. В началото бе на режим "Нормал" и ми синееше на мен, а и подстветката е много силна и се наложи доста корекции да направя като следвах стъпките в клипа, дори пак намалих малко яркостта, че ми вади очите вечер. Направи си регистрация на сайта на Панасоник за получаване на сертификат за удължаване на гаранцията с още 3 години.
Проблема при мен са очилата, не мога да открия налични. В един от ТМ ми предложиха Toshiba FPT-AG03, че нямаха на Самсунг, в Зора намерих Sony TDG-BT500A, но не дават гаранция че ще станат и като цяло консултантите дигат рамене като ги питаш за активни очила съвместими с Панасоник или поне такива за Самсунг - повечето казват, че са спрени от производство. Някой знае ли дали всички активни очила стават за Панасоника? Как мога да се ориентирам?
Този пост е редактиран от sirgeorge; 28-11-16 в 15:34.
Пробвах филтрите както изключени така и на минимум и острота зададена на макс. но разлика не видях. И при "живия цвят" сякаш нямаше разлика. Пробвах и с разни финни настройки за всеки един отделен цвят, но от лилавия отенък така и не мога да избягам. Според мен причината трябва да е в матрицата - както за отенъка, така и за това, че картината става бледа като човек се мръдне встрани. Има и друг вариант - да съм улучил нещо дефектен телевизор. Ще направя детайлни снимки на това как изглежда картината, когато си срещу телевизора и как като си встрани.
Ето даже и на тази снимка правена с телефона се вижда при панасоника отдолу че, черното не е точно черно
и ето какви настройки съм задал
Няма как да не се променя , когато гледаш странично - така при VA панелите , при IPS е по-голям ъгъла , но пък няма черно и под диагонал блести. А лилавия оттенък е от типа на ползвания VA панил .
Изключи "шумопонижение" и "подобрение на MPEG" .
Ето при мен как е след калибрацията от клипа на режим "Реалистични кино настройки". Снимките са малко кофти, но може да се придобие представа.
Мерси да съветите. Довечера като се прибера се заемам с нещата да видя какво ще постигна. Относно очилата изпратих запитване до Панасоник България. Върнаха ми отговор със съвместими модели, обаче не става ясно на кой производител са и откъде да се купят:
- TY-ER3D4
- TY-ER3D5
- TY-ER3D6
Този пост е редактиран от dodo2000; 28-11-16 в 17:33.
Естествено това са модели на Панасоник .
http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_od...51002&_sacat=0
На снимката се вижда че бялото синее, което говори за проблем с баланса на бялото. В клипа на Дарко на 1:14 се вижда че заводските настройки в режим Нормал са много зле - на диаграмата горе в ляво(завишено синьо и намалени червено и зелено - като правило трите цвята трябва да покриват хоризонталната линия на 100)
На режим True Cinema е по-добре, но не достатъчно...
Пробвай с настройките от клипа..и пак дай снимка.
Това са модели на Panasonic. Пробвай с очила на Samsung
VIERA 2016-year Models
Country/ Area LCD TV Model Number Europe
(except UK / Ireland)DX900, DX800, DX780, DX750, DS630, DXW904, DXW804, DXW784, DXT786, DXF787, DXN788, DXX789, DST636, DSF637, DSN638, DSX639, DXC904 TY-ER3D4ME
TY-ER3D4SE
TY-ER3D5ME
TY-ER3D6ME
Kaĸ ce paзчитa мoдeлният префикс на очила Panasonic ?
Пример - ТY-ЕR3D4МE
TY - тeлeвизиoнeн aĸcecoap
Е - Еуеwеаr - oчилa
R - тип вpъзĸa c тeлeвизopa
- R - RF (wіrеlеѕѕ) cиcтeмa бaзиpaнa нa Вluеtооth
- W - (wі-fі) бeзжични
- P - поляризирани (за пасивно 3D)
3D - 3Д
4 - гoдинa нa мoдeлa
- 6 - 2016 година
- 5 - 2015 година
- 4 - 2012 гoдинa
- 3 - 2011 гoдинa
- 2 - 2010 гoдинa
M - Paзмep на очилата
- L - Lаrgе
- М - Меdіum
- Ѕ - Ѕmаll
E - peгиoнaлнo пpeднaзнaчeниe
- E - Eвpoпa
- U - Ceвepнa Aмepиĸa
- P - пaĸeт oт 2 бpoя (расkаgе)
Този пост е редактиран от hristoslav2; 28-11-16 в 21:59.
Имам плазма 50vt60...Моля насочете ме към какво да се ориентирам,което да се доближава до картината на VT60....Благодаря предварително.
- - - - - - - - - -
Забравих да уточня,всъщност дали серията 900 се доближава до плазмите,ако не е спамене може да се коментира и друга марка
Доколкото разбрах от тази публикация,по-добре да изчакам какво ще се появи 2017,да ги видим тези нови панели,явно ще надскочат серия 900
Най-близко до плазмата е OLED.
DX900 не е перфектен, но е близо...
ето снимки на колега от Испания..виждаш ли светлите ореоли около най-ярките части на изображението ?
Panasonic DX900 - Página 62
Да почакаме и ще видим често в през релииза е едно, а на практика е друго...
Panasonic Develops Industry's First IPS Liquid Crystal Panael with Contrast Ratio of over 1,000,000:1 | Headquarters News | Panasonic Newsroom Global
https://www.overclockers.ua/news/har...-11-28/119331/
Това е стара идея на разработчиците от Hitachi, но ми е интересно дали Panasonic имат в момента производствени мощности за да задоволят евентуалните си нужди..
Остана им само завода в Himeji ( 8.5th generation (G8.5) Production lines that use glass substrates of 2,500 mm x 2,200 mm)
Panasonic Liquid Crystal Display Co., Ltd. Himeji Plant | Panasonic's solutions | Panasonic
Този пост е редактиран от hristoslav2; 30-11-16 в 18:31.
Нещо близо или по-добро - само ОЛЕД-а , LCD-тата евентуално топ класовете с директ ЛЕД и локално ама пак има голяма вероятност от неравномерна подсветка, DSE и други такива "екстри" ...
DX900 , PUS7601, ZD9 ...