Страница 20 от 24 ПърваПърва ... 101819202122 ... ПоследноПоследно
Резултати от 286 до 300 от общо 346
Like Tree89Одобрявам

Panasonic телевизори 2016

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Отговор: Panasonic телевизори 2016

Изключил ли си разните DNR-и ?

2.  

3. Member Аватара на Daxy
    Тук е от
    Feb 2011
    Живее в
    Варна - Траката

Освен всички филтири на изкл. аз установих че трябва и да се изключи новата глупост надписана различно при всяка марка...
    ......подсилване на цвета - живи цветове и прочие глупости! Като се изключи тая тъпотия става много по-чиста картината!!!

....иначе с вкл. "живи цветове"....подсилване на цвета или наситване на цвета....цветовете греят като оксижен и почват да сълзят очите след 1 час!

4. Member
    Тук е от
    Nov 2008
    Живее в
    Варна

dodo200 честито! Калибрирай настройките на дисплея https://www.youtube.com/watch?v=1f3pneGa8X8&t=308s и ще се пооправят нещата. В началото бе на режим "Нормал" и ми синееше на мен, а и подстветката е много силна и се наложи доста корекции да направя като следвах стъпките в клипа, дори пак намалих малко яркостта, че ми вади очите вечер. Направи си регистрация на сайта на Панасоник за получаване на сертификат за удължаване на гаранцията с още 3 години.

Проблема при мен са очилата, не мога да открия налични. В един от ТМ ми предложиха Toshiba FPT-AG03, че нямаха на Самсунг, в Зора намерих Sony TDG-BT500A, но не дават гаранция че ще станат и като цяло консултантите дигат рамене като ги питаш за активни очила съвместими с Панасоник или поне такива за Самсунг - повечето казват, че са спрени от производство. Някой знае ли дали всички активни очила стават за Панасоника? Как мога да се ориентирам?
    Този пост е редактиран от sirgeorge; 28-11-16 в 15:34.

5. Member
    Тук е от
    Oct 2005

Пробвах филтрите както изключени така и на минимум и острота зададена на макс. но разлика не видях. И при "живия цвят" сякаш нямаше разлика. Пробвах и с разни финни настройки за всеки един отделен цвят, но от лилавия отенък така и не мога да избягам. Според мен причината трябва да е в матрицата - както за отенъка, така и за това, че картината става бледа като човек се мръдне встрани. Има и друг вариант - да съм улучил нещо дефектен телевизор. Ще направя детайлни снимки на това как изглежда картината, когато си срещу телевизора и как като си встрани.
    Ето даже и на тази снимка правена с телефона се вижда при панасоника отдолу че, черното не е точно черно

и ето какви настройки съм задал
    Прикачени изображения Прикачени изображения

6. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Няма как да не се променя , когато гледаш странично - така при VA панелите , при IPS е по-голям ъгъла , но пък няма черно и под диагонал блести. А лилавия оттенък е от типа на ползвания VA панил .

Изключи "шумопонижение" и "подобрение на MPEG" .

7. Member
    Тук е от
    Nov 2008
    Живее в
    Варна

Ето при мен как е след калибрацията от клипа на режим "Реалистични кино настройки". Снимките са малко кофти, но може да се придобие представа.

Прикачени изображения Прикачени изображения

8.  

9. Member
    Тук е от
    Dec 2013
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от dodo2000 Виж публикацията
    и ето какви настройки съм задал
    Мисля, че си на грешен път. Пробвай настройките от YouTube, които ти е дал колегата и след това можеш да направиш леки​ корекции в баланса на бялото и цветовете, но трябва да знаеш какво точно правиш.

10. Member
    Тук е от
    Oct 2005

Цитат Първоначално публикувано от sirgeorge Виж публикацията
    dodo200 честито! Калибрирай настройките на дисплея https://www.youtube.com/watch?v=1f3pneGa8X8&t=308s и ще се пооправят нещата. В началото бе на режим "Нормал" и ми синееше на мен, а и подстветката е много силна и се наложи доста корекции да направя като следвах стъпките в клипа, дори пак намалих малко яркостта, че ми вади очите вечер. Направи си регистрация на сайта на Панасоник за получаване на сертификат за удължаване на гаранцията с още 3 години.

Проблема при мен са очилата, не мога да открия налични. В един от ТМ ми предложиха Toshiba FPT-AG03, че нямаха на Самсунг, в Зора намерих Sony TDG-BT500A, но не дават гаранция че ще станат и като цяло консултантите дигат рамене като ги питаш за активни очила съвместими с Панасоник или поне такива за Самсунг - повечето казват, че са спрени от производство. Някой знае ли дали всички активни очила стават за Панасоника? Как мога да се ориентирам?
    Мерси да съветите. Довечера като се прибера се заемам с нещата да видя какво ще постигна. Относно очилата изпратих запитване до Панасоник България. Върнаха ми отговор със съвместими модели, обаче не става ясно на кой производител са и откъде да се купят:
    - TY-ER3D4
    - TY-ER3D5
    - TY-ER3D6
    Този пост е редактиран от dodo2000; 28-11-16 в 17:33.

11. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Естествено това са модели на Панасоник .

http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_od...51002&_sacat=0

12. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от dodo2000 Виж публикацията
    Пробвах филтрите както изключени така и на минимум и острота зададена на макс. но разлика не видях. И при "живия цвят" сякаш нямаше разлика. Пробвах и с разни финни настройки за всеки един отделен цвят, но от лилавия отенък така и не мога да избягам. Според мен причината трябва да е в матрицата - както за отенъка, така и за това, че картината става бледа като човек се мръдне встрани. Има и друг вариант - да съм улучил нещо дефектен телевизор. Ще направя детайлни снимки на това как изглежда картината, когато си срещу телевизора и как като си встрани.
    Ето даже и на тази снимка правена с телефона се вижда при панасоника отдолу че, черното не е точно черно
    На снимката се вижда че бялото синее, което говори за проблем с баланса на бялото. В клипа на Дарко на 1:14 се вижда че заводските настройки в режим Нормал са много зле - на диаграмата горе в ляво(завишено синьо и намалени червено и зелено - като правило трите цвята трябва да покриват хоризонталната линия на 100)
    На режим True Cinema е по-добре, но не достатъчно...
    Пробвай с настройките от клипа..и пак дай снимка.

Това са модели на Panasonic. Пробвай с очила на Samsung

VIERA 2016-year Models
    Country/ Area LCD TV Model Number
    Europe
    (except UK / Ireland)
    DX900, DX800, DX780, DX750, DS630, DXW904, DXW804, DXW784, DXT786, DXF787, DXN788, DXX789, DST636, DSF637, DSN638, DSX639, DXC904 TY-ER3D4ME
    TY-ER3D4SE
    TY-ER3D5ME
    TY-ER3D6ME

Kaĸ ce paзчитa мoдeлният префикс на очила Panasonic ?
    Пример - ТY-ЕR3D4МE

TY - тeлeвизиoнeн aĸcecoap
    Е - Еуеwеаr - oчилa
    R - тип вpъзĸa c тeлeвизopa
    • R - RF (wіrеlеѕѕ) cиcтeмa бaзиpaнa нa Вluеtооth
    • W - (wі-fі) бeзжични
    • P - поляризирани (за пасивно 3D)

3D - 3Д
    4 - гoдинa нa мoдeлa
    • 6 - 2016 година
    • 5 - 2015 година
    • 4 - 2012 гoдинa
    • 3 - 2011 гoдинa
    • 2 - 2010 гoдинa

M - Paзмep на очилата
    • L - Lаrgе
    • М - Меdіum
    • Ѕ - Ѕmаll

E - peгиoнaлнo пpeднaзнaчeниe
    • E - Eвpoпa
    • U - Ceвepнa Aмepиĸa
    • P - пaĸeт oт 2 бpoя (расkаgе)
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 28-11-16 в 21:59.
    sirgeorge одобрява това.

13. Banned
    Тук е от
    Nov 2013

Имам плазма 50vt60...Моля насочете ме към какво да се ориентирам,което да се доближава до картината на VT60....Благодаря предварително.

- - - - - - - - - -

Забравих да уточня,всъщност дали серията 900 се доближава до плазмите,ако не е спамене може да се коментира и друга марка

14.  

15. Member Аватара на Сидеров
    Тук е от
    Feb 2016

16. Banned
    Тук е от
    Nov 2013

Доколкото разбрах от тази публикация,по-добре да изчакам какво ще се появи 2017,да ги видим тези нови панели,явно ще надскочат серия 900

17. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от kiko70 Виж публикацията
    Имам плазма 50vt60...Моля насочете ме към какво да се ориентирам,което да се доближава до картината на VT60....Благодаря предварително.

Забравих да уточня,всъщност дали серията 900 се доближава до плазмите,ако не е спамене може да се коментира и друга марка
    Най-близко до плазмата е OLED.
    DX900 не е перфектен, но е близо...
    ето снимки на колега от Испания..виждаш ли светлите ореоли около най-ярките части на изображението ?
    Panasonic DX900 - Página 62

Да почакаме и ще видим често в през релииза е едно, а на практика е друго...
    Panasonic Develops Industry's First IPS Liquid Crystal Panael with Contrast Ratio of over 1,000,000:1 | Headquarters News | Panasonic Newsroom Global
    https://www.overclockers.ua/news/har...-11-28/119331/
    Това е стара идея на разработчиците от Hitachi, но ми е интересно дали Panasonic имат в момента производствени мощности за да задоволят евентуалните си нужди..
    Остана им само завода в Himeji ( 8.5th generation (G8.5) Production lines that use glass substrates of 2,500 mm x 2,200 mm)
    Panasonic Liquid Crystal Display Co., Ltd. Himeji Plant | Panasonic's solutions | Panasonic
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 30-11-16 в 18:31.

18. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Нещо близо или по-добро - само ОЛЕД-а , LCD-тата евентуално топ класовете с директ ЛЕД и локално ама пак има голяма вероятност от неравномерна подсветка, DSE и други такива "екстри" ...
    DX900 , PUS7601, ZD9 ...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 20 от 24 ПърваПърва ... 101819202122 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Panasonic Plasma телевизори - част 4
    От hristoslav2 във форум Panasonic телевизори
    Отговори: 1725
    Последно: 02-10-23, 00:58
  2. Избор на климатик 2016 г.
    От avenger във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3492
    Последно: 01-01-17, 18:50
  3. Квалификации Евро 2016
    От iihtiandar във форум Спорт
    Отговори: 9
    Последно: 10-06-16, 09:03
  4. Panasonic телевизори 2015
    От hristoslav2 във форум Panasonic телевизори
    Отговори: 677
    Последно: 02-01-16, 08:49
  5. Отговори: 0
    Последно: 02-03-12, 11:17

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе