Здравейте,
Четох около месец форума ви и до голяма степен под влиянието на мненията споделени тук вчера се сдобих с въпросния телевизор. Все още го разучавам и не съм навлязъл в повечето детайли но първите ми впечатления са следните: Картината като цяло много ми харесва, цветовете са ярки, живи,не се усещат трептения, прескачане, добре се справя и на пейзажи и на спорт а 4К съдържание дори от ютуб си е истинска наслада макар че се съмнявах че интернет скоростта ми(30Mb/s) може и да не е достатъчна но всичко върви гладко. Като известен недостатък - доста огледална повърхност на която забележимо се отразяват прозорци, щори.... Изненадващо бяха получили в Технополис и 2бр 3D очила Панасоник и взех едните и веднага подкарах и 3D-то и представянето и ефектите наистина са впечатляващи. Но доста тромаво е влизането в режима очаквах че ще е автоматично а и така ми се стори от хелпа, но не, трябва всеки път да минаваш през "меню-картина-3D настройки-избор на режим" което си е доста досадно. Нямам 3D канали (ако изобщо още има) но и от ютуб и от външен хард не разпознава автоматично сигнала но автоматично излиза на края на клипа и трябва отново ръчно да влизаш за следващия. Не е чак такъв такъв проблем защото едва ли често ще се използва но е странно че поне няма бутон за директен избор на режима. По-сериозните проблеми с които се сблъсках до сега са следните:
1.Вградения плеър не разпознава голяма част както от видеоформатите така и от снимките при това доста стари файлове със съвсем стандартни разширения като .avi, mp4, flv, jpg просто дава "неподдържан формат" а други файлове със същия формат ги отваря. При това няма значение дали се опитвам да ги пусна от компютъра като сървър или от диск през usb. Тука четох че основния проблем на Панасоник е с DTS звука, но аз поне досега нямах случай да възпроизвежда видеото но не и звука - или всичко тръгва или не. Също не излизат и субтитрите когато са в отделен файл - пробвах и със .srt и с .txt но казва няма субтитри. Някаква настройка ли ми е убягнала и изобщо има ли някаква възможност да се разшири функционалността - да се инсталира някакъв друг плеър макар че не видях в магазина, кодеци или нещо друго?
2. Не мога да намеря програма сходна на Коди - за гледане на IPTV. Видях че в магазина има приложение на Булсатком но то явно работи само ако си им абонат. Пробвах и едно руско на ВГТРК , но то дори не предава каналите им в реално време а записи от предаванията им. Гледам и разни малайзийски, индийски но явно и те ще са с ограничена функционалност. Изобщо има ли приложение което да допуска свободно добавяне на канали, плейлисти подобно на Коди? Знам че популярния отговор е външен бокс но не искам допълнителни кутии, кабели, дистанционни.
Това са основните проблеми и които се сблъсках до момента. Надявам се да ми подскажете решение поне за някой от тях и предварително благодаря за помощта!