Страница 1 от 5 123 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 73

PHILIPS 42PFL7603D/12 - Първи впечатления (LCD vs. Plasma)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    2,058
    #1

    PHILIPS 42PFL7603D/12 - Първи впечатления (LCD vs. Plasma)

    Вчера се възползвах се от текущата промоция в Технополис (-10% до края на Януари за всичко което не е на специална промоция) и тръгвайки първоначално с идея за втори по-малък 37" непретенциозен ТВ за всекидневната за около 1000 лв - в крайна сметка се обзаведох с втори 42" с доста екстри модел, който става основен, а 3-годишната плазма отива като помощен ТВ във всекидневната.

    PHILIPS 42PFL7603D/12 е новото 42" ТВ, за 2050 лв. Основните му характеристики са Амбилайт, Pixel Plus 3, HD Natural Motion, Full HD дисплей с контраст 30 000 : 1 и цифров тунер DVB-T.

    PHILIPS 42PFL7603D/12


    PHILIPS 42PF9966/10 e 3-годишната 42" плазма, навремето за 4000 лв и то на специална промоция. Основните му характеристики са Амбилайт, Pixel Plus 2, HD Ready дисплей с контраст 3 000 : 1.

    PHILIPS 42PF9966/10


    Още в размерите на кашоните има разлики - LCD-то е в сравнително по-малък кашон. Теглото му е наполовина на плазмата. След изваждането му и поставянето на мястото на плазмата - веднага прави впечатление на по-малък ТВ. Това се дължи на черните ленти в краищата на дисплея на плазмата, както и като цяло по-широкият и корпус.
    Другата разлика е в Амбилайта. При плазмата е изпълнено с флуоресцентни лампи (или луминисцентни - не съм сигурен), а при LCD-то е с ярки LED светодиоди.

    След включването на LCD-то първоначално изпитах странна смесица от разочарование и кеф. Разочарование от някак си странното и в малко студени тонове изображение, с леко сивеещо черно, особено ако се гледа под ъгъл. А кеф - от удивителният рязък контраст и точно изображение, без никакво трептене и размазване. Бях свикнал на плазмата където има субтитри и текст - да бъдат леко назъбени, особено при дребен текст. Премирно на инфо лентата на ITV Partner, която се появява за няколко секунди след превключването на канал - с името на предаването - трябва леко напрягане за да се разчете текста. Някои букви са удебелени, други изтънени. Докато LCD-то показва всякакъв текст и линии перфектно, с удивителна точност и рязък контраст.
    Тепърва ми предстои да го включа към PC-то и да му пусна HD сигнал, но и това което вече видях като изображение от по-качествените канали на ITV ме очарова.

    За плазмата - макар и с неперфектно изображение, с 10 пъти по-нисък контраст - въпреки това цветовете са някак по-топли и действат комфортно на зрението. Също като че ли и движението е някак си по-естествено от това на LCD-то, макар че не забелязах никакво размазване при LCD-то.

    В заключение мога да кажа, че плазмата е за по-неангажиращо гледане на ТВ, с по-топло излъчване, когато искаш да релаксираш, четеш нещо си и между другото хвърляш поглед към предаването.
    LCD-то с детайла, с контраста си е за вдигащи адреналина екшъни, когато не откъсваш поглед от екрана.
    Но това са ми само първите впечатления. Тепърва ми предстои да си поиграя с настройките на LCD-то, да го включа към PC-то и да го пробвам на HD сигнал.

  2.  
     
  3. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007
    Мнения
    2,240
    #2

    Re: PHILIPS 42PFL7603D/12 - Първи впечатления (LCD vs. Plasma)

    Честито roumen68 и със здраве да си го гледаш!
    Този модел е може би най-приемливото решение в съотношение качество/цена в този момент!
    Мога да кажа само: Отлично качество при SD и HD + несравнимо плавно движение спрямо конкуренцията и всички версии на 100 Hz.
    Относно за настройки към по-топли цветове имаш решения в менюто.

  4. Moderator
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    1,491
    #3

    Re: PHILIPS 42PFL7603D/12 - Първи впечатления (LCD vs. Plasma)

    Честито и от мен само ще допълня,че от миналата година Амбилайта е заменен като цяло с ярки LED светодиоди.Сам каза че двете ти тв-та имат няколко години разлика,нормално е да се променят някои неща в технологията.На мен лично ми харесваха старите лампи.Тези новите модели погледнати отстрани приличат на коледни елхи.

  5. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,434
    #4

    Re: PHILIPS 42PFL7603D/12 - Първи впечатления (LCD vs. Plasma)

    ВЛЕЗ В СЕРВИЗНОТО МЕНЮ И СИ АКТИВИРАЙ - PERFECT PIXEL HD
    Как да влезем в сервизното меню на PHILIPS ?
    При включен телевизор от ДУ телевизор натискаш последователно 062596-INFO и на екрана се появява предупреждение-натисни червеният бутон и си в сервизното.
    като влезете в сервизното меню-OPTION - Video Repro-Perfect Pixel - вдясно-ON-После отиваме в края на менюто и записваме със Store
    В Store натискаш OK на вложеното в Store и се убеждаваш "Store completed" и след това натисни MENU за да излезеш от сервизното меню
    Ако си от София пусни и DVB-T тунера от сервизното
    Амбилайта можеш да го ползвап и като ношна лампа-в изключено положение натисни бутона-Ambilight-можеш да сменяш цветовете с бутона mode/вдясно/бял-син-зелен-червен
    Не пипай нищо друго в сервизното меню!!!

    Как се настройват цветовете при PHILIPS?
    Влизаш в менюто-TV SETING-PICTURE-TINT-CUSTOM-Customise(зеления бутон)
    заводските настройки са
    Custom R-WP 127 ,G-WP 112, B-WP 108, R-BL 8, G-BL 8
    Warm R-WP 127 , G-WP 99, B-WP 69, R-BL 8, G-BL 8
    Cool R-WP 127 , G-WP 118, B-WP 127, R-BL 8, G-BL 8
    и дълго време да си го гледаш

  6. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен
    Мнения
    9,124
    #5

    Re: PHILIPS 42PFL7603D/12 - Първи впечатления (LCD vs. Plasma)

    сравнението на 3-4 годишна плазма с нов модел LCD е некоректно и не означава апсолютно нищо ,освен че плазма на 4 години все още има някои преимущества пред съвременно LCD .. но ако сравниш нова Full HD плазма с това LCD Филипс ще се окаже че си направил погрешен избор ...

  7. Member Аватара на kaloman
    Тук е от
    Sep 2008
    Мнения
    645
    #6

    Re: PHILIPS 42PFL7603D/12 - Първи впечатления (LCD vs. Plasma)

    Alexi, с цялото ми уважение,но...... според мен сравнението е съвсем коректно. Това има в къщи човека, това сравнява- и мисля го е направил доста възпитано, не фаворитизирайки сляпо даден модел или технология.

  8.  
     
  9. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен
    Мнения
    9,124
    #7

    Re: PHILIPS 42PFL7603D/12 - Първи впечатления (LCD vs. Plasma)

    добре ,щом е коректно какви конкретни изводи можем да си направим ? аз лично никакви .. тия технологии се развиват с часове ,3-4 години е цяла епоха ... Все едно да сравниш ново БМВ с 20 годишен Мерцедес ,и да констатираш че БМВ е много по добра кола тъй като го превъзхожда по всички показатели .

  10. Member Аватара на kaloman
    Тук е от
    Sep 2008
    Мнения
    645
    #8

    Re: PHILIPS 42PFL7603D/12 - Първи впечатления (LCD vs. Plasma)

    Цитат Първоначално публикувано от Alexi
    добре ,щом е коректно какви конкретни изводи можем да си направим ? .....

    Най- малко това- " ...За плазмата - макар и с неперфектно изображение, с 10 пъти по-нисък контраст - въпреки това цветовете са някак по-топли и действат комфортно на зрението. Също като че ли и движението е някак си по-естествено от това на LCD-то, макар че не забелязах никакво размазване при LCD-то."

    А колкото до примера с колите, повярвай на един карал коли и преди двадесет години човек- не всичко в новите е по- добро! Едно време нещата бяха по- здрави, по- стойностни, по- добре сглобени и напасвани, но.... се глобализирахме и търговците се усетиха, че нямат далавера да продават "вечни" стоки! Помисли и върху следния факт- ако си чел ревюта за нови ЛСД телевизори сигурно ти е направило впечетление, че за постигане на най- добри настройки обикновено повечето "подобряващи" функции трябва да са изключени! Защо ли?

  11. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    2,058
    #9

    Re: PHILIPS 42PFL7603D/12 - Първи впечатления (LCD vs. Plasma)

    Благодаря на всички за поздравленията
    От много други задачки успях само да стигна до купуването на DVI/HDMI кабел (плазмата беше с DVI), но още не съм стигнал до включването му.

    Както e забелязъл и @Kaloman - опитвам се безпристрастно да сравня двата апарата, макар че и както казва @Alexi - сравняването на два модела с разлика от 3-4 години не е съвсем обективно. Но поне е насочващо.
    @Alexi, вероятно си привърженик на плазмите, което е хубаво. Но напоследък доста отстъпват пазара на LCD-тата, има малко предлагане на плазми, най вече HD ready.

    Гледайки двата ТВ се замислих за следното: разликата в двете технологии е в начина на излъчването на светлината. При плазмата знаем че всеки пиксел буквално гори. Нали самият пламък е вече плазма. А сетивата ни са настроени положително към такова излъчване. Например огънят в камината е приятен за гледане, действа отпускащо. Затова и плазмените ТВ са по-приятни за гледане, заради "огненото" светене.
    Докато при LCD-то пикселите се осветяват от лампа зад тях. Много прецизна картина, но е някак си студена...
    Ето един пример как възприемаме различен тип светлина: четох описание за някаква си мъглявина в космоса, в която се извършвали катаклизми в огромни мащаби и в следствие на това се отделяло някакво си "забранено лъчение". Непознато на физиката и не би трябвало да го има. Светлината била много чужда и странна за нашето зрение...

  12. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България
    Мнения
    7,161
    #10

    Re: PHILIPS 42PFL7603D/12 - Първи впечатления (LCD vs. Plasma)

    Да ти е честито Просто си попривикнал с визията на плазмата и в момента всичко ще ти изглежда по различно, дори и друга актуална плазма да беше взел. Ще мине малко време и няма да забелязваш толкова разликата....

  13. Member
    Тук е от
    Jun 2008
    Мнения
    391
    #11

    Re: PHILIPS 42PFL7603D/12 - Първи впечатления (LCD vs. Plasma)

    При ТВтата особено ЛСД / Плазма нещата се развиват доооста бързо и 4 години е твърде голям период за да се сравняват два модела било топ модел за времето си и днешен модел от средно ниво...
    Иначе честито за покупката и със здраве да си го ползваш!
    Интересно за теб щеше да бъде да сравниш актуална плазма Full HD и твоя телевизор

  14.  
     
  15. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,434
    #12

    Re: PHILIPS 42PFL7603D/12 - Първи впечатления (LCD vs. Plasma)

    Цитат Първоначално публикувано от roumen68
    Гледайки двата ТВ се замислих за следното: разликата в двете технологии е в начина на излъчването на светлината. При плазмата знаем че всеки пиксел буквално гори. Нали самият пламък е вече плазма. А сетивата ни са настроени положително към такова излъчване. Например огънят в камината е приятен за гледане, действа отпускащо. Затова и плазмените ТВ са по-приятни за гледане, заради "огненото" светене.
    Не всеки пламък е плазма!!! Плазма наричаме -високо йонизиран газ-това е 4-тото агрегатно състояние на материята
    В плазмените телевизори имаме йонизиране на газа в клетката-съответно ултравиолетово излъчване-което бомбардира с електрони фосфорното покритие в дъното на клетката-според интензитета на облъчването фосфора излъчва фотони в съответният "цвят"/електроните в горните енергийни орбити излъчват фотон и падат в по-ниска енергийна орбита около ядрото/

    Не забравяйте и че LCD-тата има плазма -това са луминисцентните лампи в подсветката-в тях газа се йонизира и избива фотони от луминисцентното покритие-/белия прах по вътрешноста на пурата/ -както казваше един приятел-"Жалко че не става за смъркане"


  16. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    2,058
    #13

    Re: PHILIPS 42PFL7603D/12 - Първи впечатления (LCD vs. Plasma)

    Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    Не всеки пламък е плазма!!!
    Може би искаше да кажеш "не всяка плазма е пламък"?

    Със следните настройки получих доста добри резултати:
    - картина: vivid;
    - tint: warm;
    - brightness: 80;
    - contrast: 90;
    - light sensor: off;
    - всички опции за подобряване на картината (Pixel Plus 3, HD Natural Motion), динамичен контрол и шумоподтискане са на max.

  17. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,434
    #14

    Re: PHILIPS 42PFL7603D/12 - Първи впечатления (LCD vs. Plasma)

    картина: vivid ??????
    контраста го намали на 70
    динамичният на мin-med но не и на максимум-губиш детайли в картината

  18. Novice
    Тук е от
    Jan 2009
    Мнения
    7
    #15

    Re: PHILIPS 42PFL7603D/12 - Първи впечатления (LCD vs. Plasma)

    Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    картина: vivid ??????
    контраста го намали на 70
    динамичният на мin-med но не и на максимум-губиш детайли в картината
    hristoslav2, можеш ли да ми дадеш горе-долу настройки за моя 37PFL5603D, че нещо ми се струва, че не е оптимално настроен.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 5 123 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. ново старо 42PFL7603D/12 Philips покупка
    От isergi във форум Philips телевизори
    Отговори: 4
    Последно: 18-01-13, 17:13
  2. PIONEER SC-LX71 - Първи впечатления.
    От roumen68 във форум Аудиотехника
    Отговори: 182
    Последно: 14-01-10, 19:54
  3. PHILIPS 42PFL7603D проблем!
    От Zvdo във форум Philips телевизори
    Отговори: 15
    Последно: 23-08-09, 20:12
  4. Daikin FTXG25E - първи впечатления
    От roussinov във форум Климатици Daikin
    Отговори: 7
    Последно: 14-04-09, 21:56
  5. Gigabyte 7N400 първи впечатления?
    От janko във форум Процесори и Дънни платки
    Отговори: 1
    Последно: 15-06-03, 14:01

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе