Страница 1 от 13 12311 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 183

PIONEER SC-LX71 - Първи впечатления.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    2,058
    #1

    PIONEER SC-LX71 - Първи впечатления.

    Този мощен ресивер ми направи впечатление още преди известно време докато разглеждах някои онлайн магазини за аудио и видео техника. Това е един от флагманите при ресиверите на Pioneer за 2008-ма.
    Впечатли ме основно с 3 неща: с новият гладък "стъклен" дизайн, с поразителните 180W на канал при общо 7 канала, и с това че е настроен в Air Studios, London. Не знам какво е това студио, но от Pioneer наблягат в рекламата на ресивера на този факт.

    Моят стар Sony STR-DB1070 доста време ми прави мизерии, веднъж го носих на ремонт в Сони, Варна. Там не го оправиха на 100%, та отдавна му бях вдигнал мерника да го махам. Тези дни при включване започна да дава силен пукот при един от каналите, което веднага му включва защитата. Трябва да се изключи, включи, пак пукот, пак защита и така 7-8 пъти докато зацепи накрая.

    Казах му сбогом, навих му кабела и направих онлайн поръчка на мечтаният SC-LX71. Вчера го получих и все още си е в кашона, защото започнах чистене на километрите кабелаци към и от старият ресивер, потънали в прах. Някак си не иде да включа прашясал кабел към ресивер за 2800 лв. Та пиша още преди да съм го чул даже, но ме впечатлиха вече няколко неща: огромният кашон с невероятното тегло от 23 кг. Започнах да чета книжката на ресивера и все повече се убеждавам, че това е машина за разглезени аудиофили с капризен слух.

    Ще дам само един, но показателен пример: опцията "Full band phase control" коригира времето за което достигат до слушателя басите, средните и високите честоти. Тъй като една тонколона е сравнително инертна система и и трябва време за да възпроизведе звука. Получава се така, че високите честоти пристигат по рано до слушателя, защото тяхното възпроизвеждане не е така инертно, каквато е например нуждата на басовият говорител да "подскочи" напред с няколко сантиметра (за ужас на съседите) за да възпроизведе бас. Така че тази опция коригира както това, така и ако има някаква интерференция на звука от различните тонколони, което е в зависимост от тяхното разположение, размера на стаята, мебелите и т.н.
    Това се постига с настройка с микрофон (включен в опаковката), който трябва да се постави примерно на триножник, на височината на ушите на слушателя на обичайното му място за гледане. Ако си има и друго любимо място за гледане - и за там се прави и запазва друга настройка! Та тази настройка между другото разпознавала размера на басовите говорители на всяка от тонколоните и ги изписвала в сантиметри в менюто. Един вид за проверка - ако тя сгреши, потребителят да направи корекция. Можело да има проблеми с разпознаването най-вече на 12 см говорителите.

    Четейки всичко това си мисля, че тази машина не е за някой, който се интересува от действието на филма на екрана, а за някой капризен аудиофил, затворил очи и смръщено търсещ нещо в звука все пак да го подразни
    Да си призная - не се броя за аудиофил, но ми харесва изчистен, ярък и мощен звук. Да се надявам, че тази машина ще ми го даде. Поне съдейки по ревютата в нета - тя е такава.

    Другите основни неща за този ресивер:
    "Нов и уникален Direct Energy HD Усилвател, разработен заедно с ICEpower усилвателя предоставя "солид драйв способност" (solid drive capability) която може да постигне истинска мулти-канална обща мощност от 1260W през 7 канала.
    Това което ще чуете е звук характеризиращ се с висока честота, отговаряйки на високо развитите способности за запис на модерните звукови студия и съответно възпроизвеждайки звука който творците и студий ните инженери искат да чуете.
    SC-LX71 е уникален и със своята конструкция която представлява идеално разделение между предвалителния блок и истинския усилващ блок в едно тяло. Този "Дизайн на разделените блокове" представлява идеалното обединение на оптимално проектиран пред-усилвател и усилвател.
    Този усилвател е проектиран според указанията на DLNA(Digital Living Network Alliance). Това означава че можете да го свържете към домашната Ви мрежа и да слушате медиийни файлове от вашия персонален компютър.
    Насладете се на директен и лесен за управление достъп до вашите музика, клипове и снимки, запаметени на DLNA-съвместима медия или преглеждайте вашите файлове чрез USB плейър или iPod; поддръжка на аудио възпроизвеждане.
    Със свойте 4 HDMI входа и 2 HDMI изхода SC-LX71 е направен напълно да поддържа всяко аудиовизуално усещане. Поддържайки най-новите, аудио формати с минимална загуба, като "Долби TrueHD" и "DTS-HD Мастър Аудио" усилвателя възпроизвежда реалистични аудио сигнали от HD медия включително и"Блу Рей" с истинско супер качество.
    Този усилвател има сертификат "THX Ultra2 Plus" и последно, но не и по важност усилвателят е настройван със сътрудничеството на "Air studios" в Лондон - пример за високо аудио качество."


    Ще пиша още след като най-накрая стигна и до заветното натискане на бутона "standby/on"

    [img width=800 height=306]http://www.pioneer.eu/images/products/avamplifierreceiver/pioneer/sclx71_main_large.jpg[/img]

    [img width=800 height=444]http://www.pioneer.eu/images/products/avamplifierreceiver/pioneer/sclx71_rear_large.jpg[/img]

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,411
    #2

    Re:Pioneer SC-LX71 - Първи впечатления.

    Честито за придобивката
    -аз имам по ниският клас 1018АV H и съм супер доволен

  4. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003
    Мнения
    2,045
    #3

    Re:Pioneer SC-LX71 - Първи впечатления.

    Цитат Първоначално публикувано от roumen68
    ... Започнах да чета книжката на ресивера и все повече се убеждавам, че това е машина за разглезени аудиофили с капризен слух. ...
    Ако пък четеш само рекламите вместо да го слушаш, може да решиш и че е за изтрелване на совалки
    Аз съм на противоположно на твоето мнение.

    Честито.

  5. Moderator
    Тук е от
    Aug 2005
    Мнения
    1,180
    #4

    Re:Pioneer SC-LX71 - Първи впечатления.

    Честито!!!Сега трябва да пенсионираш Вегите и да си изтриеш колекцията от коригирани от теб мп3,че грехота.Това в кръга на шегата разбира се

  6. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia
    Мнения
    6,621
    #5

    Re:Pioneer SC-LX71 - Първи впечатления.

    Честито Румба! Да си го слушаш със здраве и хич недей се занимава с писанията на CrossBlade.

  7. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003
    Мнения
    2,045
    #6

    Re:Pioneer SC-LX71 - Първи впечатления.

    Цитат Първоначално публикувано от Vanquished
    Честито!!!Сега трябва да пенсионираш Вегите и да си изтриеш колекцията от коригирани от теб мп3,че грехота.Това в кръга на шегата разбира се
    Това е най-ценния пост в тази тема (не до момента, а най-ценния който може да се пусне въобще)!
    Без майтап.

  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    Feb 2006
    Мнения
    598
    #7

    Re:Pioneer SC-LX71 - Първи впечатления.

    Честито!
    Напиши няколко думи за първите впечатления.Най ме интересува как се справя със стерео в директен режим.

  10. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    2,058
    #8

    Re:Pioneer SC-LX71 - Първи впечатления.

    Благодаря на всички за поздравите, да ви се връща и на вас такава радост от нови придобивки!

    @n8852, да, ще напиша наблюденията си в стерео режим, а и по принцип повече слушам музика.

    @Vanquished, как ще ги пенсионирам Вегите?
    Че аз заради тях избрах толкова мощен усилвател, който въпреки това не осигурява и половината от номиналната им мощност от 400W. Вегите може и да не дават аудиофилско или студийно звучене, но по всеобщо мнение във всякакви форуми - имат ненадминат бас. Изкарват и чудесни високи, а мен не ме вълнува дали звука който получавам е точно това което студийните инженери са намислили, а дали не мeн ми харесва. Тоест подчертани баси в диапазона 20 - 80 Hz, следва плавен спад до 250 Hz, и изравняване с оригинала към 500 Hz, след това нищо не се пипва до 10 KHz и от там вече една стръмна възходяща крива до 20 KHz
    А за коригираните mp3-ки - звуковата ми карта Creative Elite X-Fi Pro ми позволява да правя добри корекции без да пипвам самите файлове. Но ако си записвам CD-та примерно за слушане в колата - там си правя корекциите на mp3-ките, въпреки че и уредбата в колата никак не е лоша (с 8 говорителя).

    Другите интересни функции на ресивера са, че е с LAN карта и може директно да плейва музики от свързани в мрежата устройства, както и да се слуша интернет радио. Също така може да повишава резолюцията на входящият видеосигнал до 1080p. Все още не ми е ясно - така повишената резолюция дали ще дава забележимо по-качествена картина.

    Аз покрай чистенето на кабелите се хванах със сериозно пролетно чистене на цялата стая където са техниките ми и даже мисля за смяна на дограмата за да намаля до минимум влизането на прах в стаята. Така че ресивера си е още в кашона, удължавам времето до момента на удоволствието когато най-после ще му чуя гласа

  11. Moderator
    Тук е от
    Aug 2005
    Мнения
    1,180
    #9

    Re:Pioneer SC-LX71 - Първи впечатления.

    Цитат Първоначално публикувано от roumen68

    @Vanquished, как ще ги пенсионирам Вегите?
    Че аз заради тях избрах толкова мощен усилвател, който въпреки това не осигурява и половината от номиналната им мощност от 400W. ....
    ....... Така че ресивера си е още в кашона, удължавам времето до момента на удоволствието когато най-после ще му чуя гласа
    Да не мислиш да ги усилиш до край?Ще счупиш нещо
    А по втория цитат - ама ти си истински мазохист...да стои в кашона толкова време...досега трябваше полицията да е идвала поне 7 пъти

  12. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    2,058
    #10

    Re:Pioneer SC-LX71 - Първи впечатления.

    Цитат Първоначално публикувано от Vanquished
    Да не мислиш да ги усилиш до край?Ще счупиш нещо
    А по втория цитат - ама ти си истински мазохист...да стои в кашона толкова време...досега трябваше полицията да е идвала поне 7 пъти

    Нетърпението ми беше до момента в който пристигна кашона. Даже и с екпресна доставка го поръчах! Но вече като си знам че е при мен, реших че е по-добре да подготвя мястото му както се полага за такава машина. Тоест тръгнах отпред назад.

    А когато се стигне да изпробвам какъв тътен може да вдигне - май е най добре това да стане някоя сутрин в 3 часа, и то за 10-тина секунди. Идеята е теста да приключи преди да се е събудил целият блок. Така още сънени съседите няма да могат да определят посоката откъде им е дошло това. Та псувните им ще бъдат адресирани до неизвестен извършител....

  13. Moderator
    Тук е от
    Aug 2005
    Мнения
    1,180
    #11

    Re:Pioneer SC-LX71 - Първи впечатления.

    Недей в 3 сутринта бре човек!Ще има бум на инфаркти в блока ти

  14.  
     
  15. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2001
    Мнения
    130
    #12

    Re:Pioneer SC-LX71 - Първи впечатления.

    Ресивъра изглежда добре, ако може да направите някакво безпристрастно ревю. на реклама е супер но реаалноста често е хлъзгава. Слушал съм ресивър денон струващ 6000 лв и свирещ кенефно спрямо евтино стерео усилвателче в клас под 1000 лв . Да ви е ччестита новата придобивка

  16. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    2,058
    #13

    Re:PIONEER SC-LX71 - Първи впечатления.

    Да, ще се опитам да направя безпристрастно ревю, макар че вкусът към звука е като вкусът към жените - там обективност не съществува.
    Примерно това което се харесва на @CrossBlade като звучене - мен ще ме вкара в дълбока депресия, а сигурно и обратното е вярно

    За Денон-а - странно е толкова скъп ресивер да вади "кенефен" звук. Един стерео усилвател какво има като настройки - bass, treble и loudness евентуално. Един класен ресивер бъка от настройки на звука и съм склонен да си мисля, че Денон-а просто не е бил настроен както трябва.

    При мен "бебчето" е още в кашона и даже още не съм проверил дали под найлоните не се крият няколко тухли четворки



    Колкото и да звучи странно - покупката на един ресивер може да предизвика смяна на дограмата. Това почвам другата седмица и ревюто малко се отлага



  17. Member
    Тук е от
    Feb 2006
    Мнения
    598
    #14

    Re:PIONEER SC-LX71 - Първи впечатления.

    Какво стана с ревюто?

  18. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    2,058
    #15

    Re:PIONEER SC-LX71 - Първи впечатления.

    Цитат Първоначално публикувано от n8852
    Какво стана с ревюто?
    Мани-мани - още си е в кашона! Започнах със смяна на дограмата и задълбах в основен ремонт, поне още 2 седмици ще е така! Не съм забравил за ревюто, ще го има.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 13 12311 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Първи впечатления от Windows Phone 8 смартфон
    От kod във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 13
    Последно: 04-09-13, 10:11
  2. HiMedia HD600A - първи впечатления
    От stalimirov във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 35
    Последно: 19-10-11, 15:01
  3. Тонколони за ресивър PIONEER SC-LX71
    От Gondoland във форум Тонколони
    Отговори: 16
    Последно: 13-08-09, 06:13
  4. Daikin FTXG25E - първи впечатления
    От roussinov във форум Климатици Daikin
    Отговори: 7
    Последно: 14-04-09, 21:56
  5. Gigabyte 7N400 първи впечатления?
    От janko във форум Процесори и Дънни платки
    Отговори: 1
    Последно: 15-06-03, 14:01

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе