Вижте резултатите от анкетата: Какъв диагонал e вашият LCD телевизор Philips ?

Гласували
251. Не можете да гласувате в тази анкета
  • 26'' и по-малко

8 3.19%
  • 32''

86 34.26%
  • 37''

35 13.94%
  • 40''

18 7.17%
  • 42''

78 31.08%
  • 46''

7 2.79%
  • 47''

14 5.58%
  • 52''

5 1.99%
  • 56''

0 0%
Страница 47 от 118 ПърваПърва ... 3745464748495797 ... ПоследноПоследно
Резултати от 691 до 705 от общо 1761

Philips LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

Re:Philips LCD / Faq , обсъждане, мнения

Popcorn A-110: HDMI
    Smart Setting: Movie
    Contrast: 82
    Brightness: 58
    Colour: 38
    Sharpness: 9
    Tint: Cool
    Dynamic Contrast: Medium
    Colour Enhancement: Medium
    Picture Format: Unscaled
    HD Natural Motion: Min
    MPEG Artefact Reduction: Off
    Noise Reduction: Off
    Light Sensor: Off

2.  

3. Тук е от
    Jan 2010

Да рзкажа и аз за моита "одисея")
    Днес се вдигнах, с Philips 42PFL8404-a под ръка и газ към Технополис, да го сменям с плазма. Вслушах се в съвета на Lazarus18 и в чантата боднах и попкорна.
    В магазина момчетата прегледаха дали всичко е ОК и викат "Избирай си сега друг". Спрях се на PANASONIC TX-P42V10E - 2800 лв.
    Извадих попкорна и ги помолих да го свържат. Резулатата след един час настрийки и т.н.:
    Абсолютно същото качество на образа, същата "зърнистост"- едно към едно с Philips-a, само дето черното не беше много черно, цветовете ми се сториха не чак толкова контрастни и като цяло, по- зле от Philips-a и нищо общо с картината, която видях вчера на Солунска (а телевизора същия). Помолих да включим BlueRay player, като ползвахме моя HDMI кабел - отново Philips-a ми хареса повече. Сменихме и кабела със някакъв за 100 лв. - никавка разлика. Един и същ player (Popcorn и BlueRay), един и същ кабел, едни и същи филми - Philips-a ми хареса повече.
    Попочесах се още малко, дадох им 10 лв. на момчетата да се почерпят за главоболието (но си мисля, че и на тях им беше интересно) и си грабнах отново Philips-a под мишница и обратно към къщи.
    Там вече, се зачетох във infoto на "1080p" .mkv-тата, дето гледах - resolution от 1280x536 до 1920х800 и т.н.
    Сега остана да отида и на Солунска, да видя каква е резолюцията на уж "6 GB-товото" .mkv, което ми пуснаха вчера, та цял днес на който разкажа за изпълненията ми, го заболява от смях да ми се смее!
    С две думи да резюмирам, хората са го казали "Който няма глава има крака", но поне в мойте ламерски очи и според моите изисквания (подчертавам мойте, а не вижданията на някой друг, защото за мен те са важни) и след доста сравнявания, Philips 42PFL8404 за 2000 лв. "гледа" по-хубаво от "топ модела" PANASONIC TX-P42V10E за 2800 лв., а на всичкото oтгоре си има и Ambiligth
    Искам да изразя спецялни благодарности на Lazarus18, на който му пробих главата с въпроси на лични съобщения, и на които получавах отговор до 15 мин.!
    Благодаря съветите и за търпението!

P.S. Довечера или утре вечер ще сравня и Popcorn-a, с новия WD TV- мултимедиен player. Ако има интерес, ще пиша и за него

4. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Ако си спомняш аз ти казах, че тази зърнистост е от самия филм. Както и че в магазина плазмата няма да покаже по-добра картина. Въпреки че при подходящи условия /като в магазина на Солунска/ ще е доста по-добре.
    Колкото до резолюцията - почти всички 1080р филми /Full HD/ са реално с резолюция 1920х800. Дори и на Блу-рей диска са така. Просто там разликата от 800 до 1080 са черни линии, които са вградени в кадъра, а при MKV са изрязани и телевизора/плеъра ги добавя.
    Проблема ти е бил, че си очаквал прекалено много от новия телевизор, а реално разликата между 40 ина HD Ready модел отпреди 2-3 години и нов модел Full HD не е толкова драстична. Не че я няма, но за да се усети трябва да ги гледаш от максимум 2 метра.
    Ако беше ме послушал и взел 46G10 щеше да си по-доволен.

Както и да е, важното е, че си стигнал сам до определен извод и си доволен от избора си.

5. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

pecko12 дано да си повярвал на думите в по-горния ми пост. Няма грешка в избора ти!!!
    А, относно предложението на lazarus18 - Panasonic 46G10 - подкрепям с двете ръце.
    Нищо общо с V10, но радвай се на новия си телевизор! ... има за какво ще го усещаш всеки път когато го пускаш.

6. Тук е от
    Jan 2010

Благодаря отново Lazrus18! Чесно казано, ако не беше ти, никога нямаше да се вдигна и всичко това, и щях да си остана разочарован и с "едно на ум", че съм се "прецакал" с покупката на въпросния телевизор и всеки път като го пусна да се псувам. Наистина, може би очаквах много повече от него!
    Така или иначе, за себе си съм убеден, че в къщи не е магазина на Солунска, че съм направил правилния избор. А иначе се вслушах в съвета ти, но след мерене с рлетка се оказа, че 46G10 не "влаза" на косъм и не съм се се заигравал с него.
    Само че, едно нещо ми е интересно и не мога да не ти задавам следния въпрос, без какъвто и да било намек за оспорване на мнението ти или заяждане (признавам си, че нищо не разбирам, то сигурно е ясно вече)? Но въпреки, че съм ламер в тази област, все пак и аз гледам (друг е въпроса, какво виждам), сравнявайки двата модела при абсолютно еднакви условия (вярно в магазина), но ми е любопитно, защо, за да покаже възможностите си, все пак, както ми казаха в магазина, "топ модела" plazma на Panasonic, трябва да му създавам някакви условия, за да "гледа" по-добре от не чак толкова "топ модела" на Philips, който дори е с 800 лв. по-евтин. Има ли подобни подходящи условия и за Philips-a? Все пак си купувам телевизор за вкъщи, а не си купувам (преустройвам) къщата според подходящите условия за телевизора. Интересно ми е от Panasonic, дали са отчели този факт, че повечето хора си купуват телевизор от хипер-магазини, при които техния с 40 % по-скъп "топ" модел губи в най-важното, за което е предназначен - качесто на образа, който обикновения купувач ще вижда, както в магазина, така и в къщи? Защо освен лепенката FullHD и 600 Hz, не сложат още една "При подходящи условия"? Пак повтарям, нито се заяждам, нито претендирам да разбирам от телевизори, но в качеството си на средно-статистически потребител, вярващ на очите си до толкова, колкото да мога все пак да различа кое повече ми харесва, без да мога толкова точно да го дефинирам и който си изгуби цялата сутрин във въпросните тестова ), не мога да не си задам по-горните въпроси?
    Много се объркаха нещата напоследък с аудио-визуалната техника, не е като на времето - Отиваш и си купуваш кинескопа Sony, за какъвто размер си "спестил", и знаеш че и телевизията ти е телевизия, и видеото ти е видео и т.н. Сега уж прогрес, уж развитие на технологии, уж HD (пък то не е точно HD), четеш 1 седмица противоречиви мнения и за двете технологии във форумите, отиваш в мгазина и 2 часа гледаш и сравняваш, в абсолютно еднакви условия (един до друг), избираш по-добрия "образ" (sorry, не знам дали така се нарича, може би картина) и се оказва, че то всъщност не е така! Малко се пообърках
    Само моля ви не ми отговаряйте: "Ми гледай си кинескопа Sony, тогава!")

Благодаря отново!

7. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Въпроса ти е съвсем нормален. Ще ти дам просто разяснение. Принципа на работа на плзмите е такъв, че силната светлина им влияе и образа губи част от контраста си. Същото, но в обратна посока важи за LCD-тата и особено за моделите на Филипс, които ползват матрици с нетолкова добро черно и нямат опция за регулиране на подсветката. Ако ти, както аз например, гледаш филми на тъмно /или почти тъмно/ то ще искаш образа да е максимално добър тогава. Повярвай ми, в тези условия плазмата ще ти покаже по-добър образ. Дори Амбилайта, който за да усетиш пак трябва да гледаш на тъмно, така и Light Sensor опцията ти, не могат да постигнат този образ при тези условия.
    Затова аз винаги когато препоръчвам плазми уточнявам този факт.
    Лично на мен ми е все едно, че през деня докато тъщата гледа Дързост и красота образа не е най-добрия. Важното е, че като се прибера вечер или като дръпна завесите през деня се наслаждавам на прекрасен образ.
    Обаче тъй като ти не си мен и избираш според твоите условия на гледане, си в правото си да избереш различен модел.

8.  

9. abv
    abv е офлайн
    Member
    Тук е от
    Jul 2002

искам да споделя мои наблюдения относно софтуера на 32PFL5404H/12. Купих телевизора с версия на софтуера 38.22 и не хващах всички излъчвани от оператора цифрови програми. Обнових софтуера до 66.0 и стана чудо - хванах всички излъчвани цифрови канали, радиа и аналогови програми. Вчера обнових до 69.0 и пуснах сканиране, тъй като оператора пак беше правил разместване на програмите. Учудването ми беше изключително голямо, когато установих, че пак не се хващат всички програми. Върнах пак 66.0, предвидливо си го бях запазил и проблема изчезна.
    Някой по знаеш може ли да обясни какво става. Нали всеки нов ъпдейт трябва да оправя грешки в стария. Ако има колеги, които не хващат всички цифрови програми могат да опитат. Аз открих разковничето на проблема, дано помогне и на някой друг.

10. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от nwhaxyz
    Утре очаквам да пристигне 37PFL5604, разликата от 600+ до 37PFL8404H е непосилна за мен . Тъй като 37PFL5604 и 32PFL5604 са с различни матрици, предполагам първият има доста по-добри ъгли на виждане (това го споменавам във връзка с предишни коментари). Сега въпроса ми е следният - преди малко попаднах на едно review в it сайт, та там основният проблем е ghosting-a (аз ще го ползвам основно за ps3/xbox360, филми BR/DVD, телевизия няма да се гледа), някой има ли конткретни наблюдения по този въпрос.
    Дай линк към това ревю за да видим за какво пишат там.Обикновенно моделите на Philips нямат проблеми като ghosting-a.
    Цитат Първоначално публикувано от abv
    искам да споделя мои наблюдения относно софтуера на 32PFL5404H/12. Купих телевизора с версия на софтуера 38.22 и не хващах всички излъчвани от оператора цифрови програми. Обнових софтуера до 66.0 и стана чудо - хванах всички излъчвани цифрови канали, радиа и аналогови програми. Вчера обнових до 69.0 и пуснах сканиране, тъй като оператора пак беше правил разместване на програмите. Учудването ми беше изключително голямо, когато установих, че пак не се хващат всички програми. Върнах пак 66.0, предвидливо си го бях запазил и проблема изчезна.
    Някой по знаеш може ли да обясни какво става. Нали всеки нов ъпдейт трябва да оправя грешки в стария. Ако има колеги, които не хващат всички цифрови програми могат да опитат. Аз открих разковничето на проблема, дано помогне и на някой друг.
    В централата на Филипс се събират оплаквания от техни клиенти от всички Европейски държави.Единият се оплаквал от едно-другият от друго.На базата на оплакванията се пише нов фърмуер-като често за да се оправи един проблем се влошава друг-в крайна сметка се правят компромиси. Проблема е че във всяка отделна държава кабелните и ефирни оператори си имат своите особенности и разлика в техниката която ползват- а фърмуера е общ за всички Европейски страни. Няма индивидуален за всяка държава! Писал съм ви предупреждение във поста за фърмуера в началото -да си пазите последните 2 версии на фърмуера който сте зареждали.Има вероятност да не сте доволни от последната излязла версия и ако сте ме послушали и сте си запазили на компа фърмуера ще имате възможност да си върнете старата версия.

11. abv
    abv е офлайн
    Member
    Тук е от
    Jul 2002

Аз те послушах и съм ти много благодарен за съвета. Препоръчвам и на колегите да си пазят последните два файла. При връщане на по-стара версия предупреждава за това и пита дали да продължи. Така, че е трудно да стане някакъв фал.

12. Тук е от
    Jan 2010

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    Дай линк към това ревю за да видим за какво пишат там.Обикновенно моделите на Philips нямат проблеми като ghosting-a.
    http://www.digitalversus.com/article-364-5205-53.html - за 42";
    http://www.digitalversus.it/article-670-5402-53.html - за 37" (италианския вариант на сайта),
    Сега за черното съм се попримирил, няма LCD с черно доближаващо се до CRT (това си е мое наблюдение) - затова и си карам на такова на PC-to, а и поради други причини). На мен не ми хареса черното на NEC 2490WuXi2 - монитор за PC (след махането на поларайзeра, съсипаха хубавия 2490).

13. nkk
    nkk е офлайн

Тук е от
    Nov 2008

14.  

15. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от nwhaxyz
    http://www.digitalversus.com/article-364-5205-53.html - за 42";
    http://www.digitalversus.it/article-670-5402-53.html - за 37" (италианския вариант на сайта),
    Сега за черното съм се попримирил, няма LCD с черно доближаващо се до CRT (това си е мое наблюдение) - затова и си карам на такова на PC-to, а и поради други причини). На мен не ми хареса черното на NEC 2490WuXi2 - монитор за PC (след махането на поларайзeра, съсипаха хубавия 2490).
    Things are not any better with rapidly moving on-screen objects: ghosting is very marked and makes it difficult to see objects that flit across the screen, giving the impression that they are fluffed up.
    Нещата не са по-добри и с бързо движещите се на екрана обекти: призрака е много забележим и прави трудно да се видят обектите движещи се по екрана, което създава впечатление, че са раздути.

Мдаа -може и да е прав в ревюто си-не съм се задълбочавал чак толкова в наблюденията си по този модел -все пак става въпрос за нисък клас телевизор /без никакви екстри и със старият процесор/и е разбираемо ,че ще има много компромиси в картината /повечето хора даже не забелязват тези неща-особенно ако това им е първият LCD телевизор/с течение на времето се научаваш какво да гледаш.Благодаря за линка

Що се тнася до черното-LCD телевизорите достигнаха нивото на черното при CRT телевизорите /Samsung 750, LED-моделите/.
    Виж в твоя NEC 2490WuXi2 матрицата най-вероятно е TN и е разбираемо контраста да е слаб.

16. Тук е от
    Jan 2010

Е, до момента впечатленията ми от Philps-a са добри, за толкова пари толкоз.
    offtopic: Колкото до матрицата на NEC2490WuXi - IPS e, това е може би e най-добрия LCD монитор излизал към този момент (за 24" говорим и за PC!), цената му от 1600+ (все още държи висока, а мина доста време откакто излезе), нo WuXi-2 както споменах го прецакаха (а, уж трябваше да е по-добър) и няма как черното да стане по-добро от на PC CRT монитор. Ето и едно от последните ревюта за него:
    http://tftcentral.co.uk/reviews/nec_2490wuxi.htm

p.s. колкото до "fluffed up" -може да се преведе като раздут, бухнал и пр.

17. Member Аватара на adtomov
    Тук е от
    Apr 2008

Привет на всички
    Philips 40PFL8664 (LED TV) матрица - Sharp, код 225.
    Подобно изглежда и тази на 40PFL9704H (код 194). Панелите не са гланцови, затова това е максимално постижимата острота на снимката.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

18. Member Аватара на adtomov
    Тук е от
    Apr 2008

Philips 46PFL9704H, матрица - Sharp ( код 195)

Philips 42PFL7404H също е с матрица от този тип.
    47PFL7404H, 32PFL9604H, 42PFL9664H са S-IPS матрици.

Прикачени изображения Прикачени изображения

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 47 от 118 ПърваПърва ... 3745464748495797 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Blu-Ray Player Philips / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 6
    Последно: 14-09-12, 20:01
  2. Philips Home Theater System / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 0
    Последно: 01-09-12, 19:28
  3. Отговори: 1389
    Последно: 20-07-12, 20:09
  4. LG LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 2262
    Последно: 06-12-10, 20:51
  5. ПРЕМЕСТЕНО: Blu-Ray Player Philips / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 0
    Последно: 23-11-10, 13:37

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе