Аз го инсталирах сутринта, ако има проблеми ще докладвам.
Аз го инсталирах сутринта, ако има проблеми ще докладвам.
Аз си взех същия по Коледа, само че за 869 лева. Ако си по непретенциозен и си зле с финансиите е много добър избор. Недостатъци, които аз забелязах:Първоначално публикувано от deian
1. Ъгълът на гледане е сравнително малък и май, че не отговаря на обявения. Това го знаех предварително, но не ме бърка защото го гледаме фронтално и не ни пречи
2. Не знам дали е недостатък, но голям зор видях с намирането на цифровите програми с вградения тунер. Казават, че се дължало на кабелния оператор, но мои приятели със Самсунг нямаха проблем. С помощта на колеги от форума се оправих и сега хващам пълен набор програми
По принцип с малко пари винаги трябва да се прави някакъв компромис. За мен като първо ЛСД ми изглежда много добре и се кефя на НД програми. До сега мислех, че звука на телевизора е нещо спомагателно между другото. Чак сега разбрах какво е да имаш хубав звук.
Точно вчера оставих ТВто в сервиза като едното ми оплакване беше че няколко вечери след около 2 часа работа ТВ се изключва сам,казах им че преди месец съм обновил фърмуера но според тях причината трябвало да е другаде и да им се обадя след 3 дена...Първоначално публикувано от harvi5
Нека който желае от собствениците на LCD TV Philips без значение година на производство им 2007/2008/2009
да сподели при какви настройки на картината гледа през HDMI и SCART. Ще е интересно за всеки за ситуацията на разбирането:
- Що е правилната и критерии за отлична картина?
Lazarus18, благодаря за съвета
Popcorn-a е в режим 1080р, като пробвах всички варианти на различните честоти (23.97;30;....60 Hz) - разлика няма. Също така съм сигурен, че тази зърнистост на образа не е ефект на самия филм, а разстоянието от което гледам е около 3 метра. А зърнистия образ си го имаше и при стария ми телевизор Samsung 40' HDReady, но аз си мислех, че се дължи на 720р режима на Popcorn-a така и на 720р на .mkv-тата, който гледах с него. А сега няма особена разлика при режим на Popcorna 1080p, Телевизор FullHD 100 Hz, и формат на .mkv-тата 1080р.
Но токущо пробвах нещо различно - сравних качеството на картината м/у режим на Popcorn-a 720р и 1080р, при формат на филма 1080р и почи няма разлика. Картината си е все така зърниста. Свалих си The Fifth Element.1080p=18 GB, като при него картината е значително по-добра, тази зърнистост е много по-слабо изразена (но продължава да я има) от по-малките .mkv-ta, но пак почти няма разлика между режим на плейъра 720р и 1080р. Това според мен не е нормално, а съм сигурен в способностите на телевизора, защото ги накарах в магазина да изпробват точно моя екземпляр с BlueRay disk и образа нямаше нищо общо с това, което получавам в момента и смятам, че проблема е по-скоро или в Popcorn-a, или в HDMI-кабела, или просто възможностите на .mkw-то са ограничени, защото все пак има разлика м/у един и същи филм, но с различна големина (10 и 18 GB).
От любопитство минах през Солунска и ги помолих за експеримент - TviХ + Panasonic (42'- плазма, аналогичен ценови диапазон с моя) и 6 GB.mkv - просто няма нищо общо с моя образ - в пъти по-добро, без никаква зърнистост. Момчето там, съвсем любезно ми обясни, че проблема ми произлиза от телевизора - толкова били възможностите на LCD-технологията. Трудно ми е да повярвам, че може да има толкова огромна разлика в качеството на образа м/у две различни, но конкурентни технологии и то в един и същ ценови клас.
Благодаря предварително!
pecko12 не се притеснявай това е нормално и нямаш никакъв проблем в качеството на картината!
Този модел който имаш показва много по-детайлна картина от спомената ти плазма. При този Панасоник картината е мноооого по-мека и гладка, което пък мен и много хора ги дразни. Чак такова мазало за какво ти е? Шума на пиксела в много видео материали (филми, клипове и др.) подсилва реализма на качеството и той трябва да го има защото без него се губи дълбочината в цялостта на обема. Ако тазя рязкост която всеки търси в картината не ти харесва просто си изключи Perfekt Pixel Plus-a и стане по-замазана и гладка ситуацията, което пък аз никога не бих направил. 8405 е много добър модел и няма основание за притеснения нито пък от Popcorn-a (най-добрия мултимедиен плеър за момента).
Хората са ти го казали. Аз ти го спестих за да не обсъждам избора ти след свършен фактПървоначално публикувано от pecko12
Въпреки това, модела не е толкова лош и не трябва да съжаляваш. Дай да видим за кой релийз става дума със зърнеста картина.
Сигурен ли си, че сиизключил изцяло Sharpness настройката? Тя е излишна при гледане на HD материал.
Благодаря Lazarius18,
Взех да се замислям, че факта не е толкова свършен, тъй като ми се струва, че имаше възможност да се върне продукта до 1 седмица! Моят е на 4 дни.
Има ли смисъл да го правя и ако е така то с кой модел плазма около 2000 лв.?
Поогледах се малко и се загледах в следните 2 модела:
PANASONIC TX-P42V10E -1800 лв.
PANASONIC TX-P42G10E -2800 лв.
P.S. Дори сега говорих с Технополис и ми казаха, че най-вероятно няма да има проблем със замяната.
Били уточнил за какви източници?Първоначално публикувано от soon
То май ще се окаже ,че трябва да си го прибереш от сервиза /докато не са го развалили/ и да си го ъпгрейднеш самПървоначално публикувано от naiven
harvi5 aми от това по-ясно незнам как да го напиша.
Какво подаваш през SCART? А какво ли се подава през HDMI?
HDMI input - WDTV:Първоначално публикувано от soon
Контраст - 71;
Яркост - 53;
Цвят - 40;
Оттенък -топло;
Динамично фоново - най-добра картина;
Динамичен контраст - минимален;
HDNM - min;
100 Hz - on;
подчертаване на цвета - изкл.
шумоподтискане - мин;
намаляване на мпег изкр. - вкл.
светлинен сензор - изкл;
===============
СКАРТ input - Булсатком:
Контраст - 68;
Яркост - 53;
Цвят - 38;
Оттенък -топло;
Динамичен контраст - минимален;
HDNM - mах;
100 Hz - on;
подчертаване на цвета - изкл.
шумоподтискане - мин;
светлинен сензор - изкл;
Soon,сигурно погрешно си ме разбрал. SCART не ползвам,телевиз.сигнал ми е направо през антенния вход на телевизора.Персоналните настройки са тези и не ги сменям с изключение понякога на 100Hz/при спорт/ :Първоначално публикувано от soon
Контраст - 75;
Яркост - 45;
Цвят - 55;
Оттенък -топъл;
острота- 5
Динамичен контраст - среден;
HDNM - min;
100 Hz - off;
подчертаване на цвета - среден;
шумоподтискане - среден;
светлинен сензор - изкл;
През HDMI входовете съм вързал WDTV и Pioneer dv-610.Точно това имах впредвид за източниците- WDTV-плеъра няма възможности за допълнителна промяна на картината,докато при ДВД-то в режим настройки на видео сигнала мога да променям това-рязкост,яркост,контраст,гама,оттенък,наситеност и BNR,така че когато гледам на двд имам възможност допълнително да влияя на картината.
Здравейте! Имам PhilipsPFL42 8404H и забелязах че от един момент в развитието на фърмуерите престана да работи функцията автозапълване ( една от най-големите екстри на този тв. според мен), когато се гледа през HDMI, включително и при последния ъпдейт. Имах късмет че си запазих версията на фърма 26.33.15 и след даунгрейт нещата се оправиха. Та въпроса ми е само при мен ли е така или си е решение на програмистите писали фърмуерите. Предварително се извинявам ако това вече е обсъждано, попрегледах темата но не видях подобни постове.
Гледам сателитна телевизия с IPBox910hd свързан с ТВ то с HDMI.
Утре очаквам да пристигне 37PFL5604, разликата от 600+ до 37PFL8404H е непосилна за мен . Тъй като 37PFL5604 и 32PFL5604 са с различни матрици, предполагам първият има доста по-добри ъгли на виждане (това го споменавам във връзка с предишни коментари). Сега въпроса ми е следният - преди малко попаднах на едно review в it сайт, та там основният проблем е ghosting-a (аз ще го ползвам основно за ps3/xbox360, филми BR/DVD, телевизия няма да се гледа), някой има ли конткретни наблюдения по този въпрос.