Вижте резултатите от анкетата: Какъв диагонал e вашият LCD телевизор Philips ?

Гласували
251. Не можете да гласувате в тази анкета
  • 26'' и по-малко

8 3.19%
  • 32''

86 34.26%
  • 37''

35 13.94%
  • 40''

18 7.17%
  • 42''

78 31.08%
  • 46''

7 2.79%
  • 47''

14 5.58%
  • 52''

5 1.99%
  • 56''

0 0%
Страница 46 от 118 ПърваПърва ... 3644454647485696 ... ПоследноПоследно
Резултати от 676 до 690 от общо 1761

Philips LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Nov 2002

Re:Philips LCD / Faq , обсъждане, мнения

Аз го инсталирах сутринта, ако има проблеми ще докладвам.

2.  

3. abv
    abv е офлайн
    Member
    Тук е от
    Jul 2002

Цитат Първоначално публикувано от deian
    PHILIPS 32PFL5404/H е на цена 799 лв в Техномаркет, но го няма навсякъде. Дали са мостри?
    Какви са недостатъците на този модел?
    Аз си взех същия по Коледа, само че за 869 лева. Ако си по непретенциозен и си зле с финансиите е много добър избор. Недостатъци, които аз забелязах:
    1. Ъгълът на гледане е сравнително малък и май, че не отговаря на обявения. Това го знаех предварително, но не ме бърка защото го гледаме фронтално и не ни пречи
    2. Не знам дали е недостатък, но голям зор видях с намирането на цифровите програми с вградения тунер. Казават, че се дължало на кабелния оператор, но мои приятели със Самсунг нямаха проблем. С помощта на колеги от форума се оправих и сега хващам пълен набор програми
    По принцип с малко пари винаги трябва да се прави някакъв компромис. За мен като първо ЛСД ми изглежда много добре и се кефя на НД програми. До сега мислех, че звука на телевизора е нещо спомагателно между другото. Чак сега разбрах какво е да имаш хубав звук.

4. Тук е от
    Sep 2009

Цитат Първоначално публикувано от harvi5
    От вчера/19.01/има нова версия на фърмуера за модели 2009 на Филипс: 000.026.069.000.Разгледах бегло какви промени има,ето : Q5431_0. 26.69.0
    1. TV switched off by itself after 2 hrs of operation.
    2. All user settings (e.g. delta volume) are lost after channel installation/update.
    3. TV displays a message „Scrambled program‟ when switching from Free-To-Air (FTA)
    channel to a pay channel

Доста съфорумци се оплакват,че им гасне телевизора или пък след ъпдейт се изтриват запаметените канали и други настройки- от Филипс твърдят че са оправили проблема с този фърмуер!
    Точно вчера оставих ТВто в сервиза като едното ми оплакване беше че няколко вечери след около 2 часа работа ТВ се изключва сам,казах им че преди месец съм обновил фърмуера но според тях причината трябвало да е другаде и да им се обадя след 3 дена...

5. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

Нека който желае от собствениците на LCD TV Philips без значение година на производство им 2007/2008/2009
    да сподели при какви настройки на картината гледа през HDMI и SCART. Ще е интересно за всеки за ситуацията на разбирането:
    - Що е правилната и критерии за отлична картина?

6. Тук е от
    Jan 2010

Lazarus18, благодаря за съвета
    Popcorn-a е в режим 1080р, като пробвах всички варианти на различните честоти (23.97;30;....60 Hz) - разлика няма. Също така съм сигурен, че тази зърнистост на образа не е ефект на самия филм, а разстоянието от което гледам е около 3 метра. А зърнистия образ си го имаше и при стария ми телевизор Samsung 40' HDReady, но аз си мислех, че се дължи на 720р режима на Popcorn-a така и на 720р на .mkv-тата, който гледах с него. А сега няма особена разлика при режим на Popcorna 1080p, Телевизор FullHD 100 Hz, и формат на .mkv-тата 1080р.
    Но токущо пробвах нещо различно - сравних качеството на картината м/у режим на Popcorn-a 720р и 1080р, при формат на филма 1080р и почи няма разлика. Картината си е все така зърниста. Свалих си The Fifth Element.1080p=18 GB, като при него картината е значително по-добра, тази зърнистост е много по-слабо изразена (но продължава да я има) от по-малките .mkv-ta, но пак почти няма разлика между режим на плейъра 720р и 1080р. Това според мен не е нормално, а съм сигурен в способностите на телевизора, защото ги накарах в магазина да изпробват точно моя екземпляр с BlueRay disk и образа нямаше нищо общо с това, което получавам в момента и смятам, че проблема е по-скоро или в Popcorn-a, или в HDMI-кабела, или просто възможностите на .mkw-то са ограничени, защото все пак има разлика м/у един и същи филм, но с различна големина (10 и 18 GB).
    От любопитство минах през Солунска и ги помолих за експеримент - TviХ + Panasonic (42'- плазма, аналогичен ценови диапазон с моя) и 6 GB.mkv - просто няма нищо общо с моя образ - в пъти по-добро, без никаква зърнистост. Момчето там, съвсем любезно ми обясни, че проблема ми произлиза от телевизора - толкова били възможностите на LCD-технологията. Трудно ми е да повярвам, че може да има толкова огромна разлика в качеството на образа м/у две различни, но конкурентни технологии и то в един и същ ценови клас.
    Благодаря предварително!

7. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

pecko12 не се притеснявай това е нормално и нямаш никакъв проблем в качеството на картината!
    Този модел който имаш показва много по-детайлна картина от спомената ти плазма. При този Панасоник картината е мноооого по-мека и гладка, което пък мен и много хора ги дразни. Чак такова мазало за какво ти е? Шума на пиксела в много видео материали (филми, клипове и др.) подсилва реализма на качеството и той трябва да го има защото без него се губи дълбочината в цялостта на обема. Ако тазя рязкост която всеки търси в картината не ти харесва просто си изключи Perfekt Pixel Plus-a и стане по-замазана и гладка ситуацията, което пък аз никога не бих направил. 8405 е много добър модел и няма основание за притеснения нито пък от Popcorn-a (най-добрия мултимедиен плеър за момента).

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от pecko12
    Lazarus18, благодаря за съвета

От любопитство минах през Солунска и ги помолих за експеримент - TviХ + Panasonic (42'- плазма, аналогичен ценови диапазон с моя) и 6 GB.mkv - просто няма нищо общо с моя образ - в пъти по-добро, без никаква зърнистост. Момчето там, съвсем любезно ми обясни, че проблема ми произлиза от телевизора - толкова били възможностите на LCD-технологията. Трудно ми е да повярвам, че може да има толкова огромна разлика в качеството на образа м/у две различни, но конкурентни технологии и то в един и същ ценови клас.
    Благодаря предварително!
    Хората са ти го казали. Аз ти го спестих за да не обсъждам избора ти след свършен факт
    Въпреки това, модела не е толкова лош и не трябва да съжаляваш. Дай да видим за кой релийз става дума със зърнеста картина.
    Сигурен ли си, че сиизключил изцяло Sharpness настройката? Тя е излишна при гледане на HD материал.

10. Тук е от
    Jan 2010

Благодаря Lazarius18,
    Взех да се замислям, че факта не е толкова свършен, тъй като ми се струва, че имаше възможност да се върне продукта до 1 седмица! Моят е на 4 дни.
    Има ли смисъл да го правя и ако е така то с кой модел плазма около 2000 лв.?
    Поогледах се малко и се загледах в следните 2 модела:
    PANASONIC TX-P42V10E -1800 лв.
    PANASONIC TX-P42G10E -2800 лв.

P.S. Дори сега говорих с Технополис и ми казаха, че най-вероятно няма да има проблем със замяната.

11. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Цитат Първоначално публикувано от soon
    Нека който желае от собствениците на LCD TV Philips без значение година на производство им 2007/2008/2009
    да сподели при какви настройки на картината гледа през HDMI и SCART. Ще е интересно за всеки за ситуацията на разбирането:
    Били уточнил за какви източници?

12. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от naiven
    Точно вчера оставих ТВто в сервиза като едното ми оплакване беше че няколко вечери след около 2 часа работа ТВ се изключва сам,казах им че преди месец съм обновил фърмуера но според тях причината трябвало да е другаде и да им се обадя след 3 дена...
    То май ще се окаже ,че трябва да си го прибереш от сервиза /докато не са го развалили/ и да си го ъпгрейднеш сам

13. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

harvi5 aми от това по-ясно незнам как да го напиша.
    Какво подаваш през SCART? А какво ли се подава през HDMI?

14.  

15. Member
    Тук е от
    Nov 2002

HDMI input - WDTV:
    Контраст - 71;
    Яркост - 53;
    Цвят - 40;
    Оттенък -топло;
    Динамично фоново - най-добра картина;
    Динамичен контраст - минимален;
    HDNM - min;
    100 Hz - on;
    подчертаване на цвета - изкл.
    шумоподтискане - мин;
    намаляване на мпег изкр. - вкл.
    светлинен сензор - изкл;
    ===============

СКАРТ input - Булсатком:
    Контраст - 68;
    Яркост - 53;
    Цвят - 38;
    Оттенък -топло;
    Динамичен контраст - минимален;
    HDNM - mах;
    100 Hz - on;
    подчертаване на цвета - изкл.
    шумоподтискане - мин;
    светлинен сензор - изкл;

16. Member
    Тук е от
    Nov 2008

harvi5 aми от това по-ясно незнам как да го напиша.
    Какво подаваш през SCART? А какво ли се подава през HDMI?
    Soon,сигурно погрешно си ме разбрал. SCART не ползвам,телевиз.сигнал ми е направо през антенния вход на телевизора.Персоналните настройки са тези и не ги сменям с изключение понякога на 100Hz/при спорт/ :
    Контраст - 75;
    Яркост - 45;
    Цвят - 55;
    Оттенък -топъл;
    острота- 5
    Динамичен контраст - среден;
    HDNM - min;
    100 Hz - off;
    подчертаване на цвета - среден;
    шумоподтискане - среден;
    светлинен сензор - изкл;

През HDMI входовете съм вързал WDTV и Pioneer dv-610.Точно това имах впредвид за източниците- WDTV-плеъра няма възможности за допълнителна промяна на картината,докато при ДВД-то в режим настройки на видео сигнала мога да променям това-рязкост,яркост,контраст,гама,оттенък,наситеност и BNR,така че когато гледам на двд имам възможност допълнително да влияя на картината.

17. Rox
    Rox е офлайн

Тук е от
    Jan 2010

Здравейте! Имам PhilipsPFL42 8404H и забелязах че от един момент в развитието на фърмуерите престана да работи функцията автозапълване ( една от най-големите екстри на този тв. според мен), когато се гледа през HDMI, включително и при последния ъпдейт. Имах късмет че си запазих версията на фърма 26.33.15 и след даунгрейт нещата се оправиха. Та въпроса ми е само при мен ли е така или си е решение на програмистите писали фърмуерите. Предварително се извинявам ако това вече е обсъждано, попрегледах темата но не видях подобни постове.
    Гледам сателитна телевизия с IPBox910hd свързан с ТВ то с HDMI.

18. Тук е от
    Jan 2010

Утре очаквам да пристигне 37PFL5604, разликата от 600+ до 37PFL8404H е непосилна за мен . Тъй като 37PFL5604 и 32PFL5604 са с различни матрици, предполагам първият има доста по-добри ъгли на виждане (това го споменавам във връзка с предишни коментари). Сега въпроса ми е следният - преди малко попаднах на едно review в it сайт, та там основният проблем е ghosting-a (аз ще го ползвам основно за ps3/xbox360, филми BR/DVD, телевизия няма да се гледа), някой има ли конткретни наблюдения по този въпрос.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 46 от 118 ПърваПърва ... 3644454647485696 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Blu-Ray Player Philips / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 6
    Последно: 14-09-12, 20:01
  2. Philips Home Theater System / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 0
    Последно: 01-09-12, 19:28
  3. Отговори: 1389
    Последно: 20-07-12, 20:09
  4. LG LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 2262
    Последно: 06-12-10, 20:51
  5. ПРЕМЕСТЕНО: Blu-Ray Player Philips / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 0
    Последно: 23-11-10, 13:37

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе