Вижте резултатите от анкетата: Какъв диагонал e вашият LCD телевизор Philips ?

Гласували
251. Не можете да гласувате в тази анкета
  • 26'' и по-малко

8 3.19%
  • 32''

86 34.26%
  • 37''

35 13.94%
  • 40''

18 7.17%
  • 42''

78 31.08%
  • 46''

7 2.79%
  • 47''

14 5.58%
  • 52''

5 1.99%
  • 56''

0 0%
Страница 6 от 118 ПърваПърва ... 456781656 ... ПоследноПоследно
Резултати от 76 до 90 от общо 1761

Philips LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Re:Philips LCD / Faq , обсъждане, мнения

Цитат Първоначално публикувано от george_at
    Здравейте,
    влазох в Service Menu на Philips 32PFL9613D/10 и включих DVB-T on и
    MPEG on запазих и изключих. Резултатът след включване беше циклично
    показване за 4сек. на последния канал и рестартиране. Това продължава
    докато кабела е захранен и не мога да го спра. Не мога да преинсталирам
    firmware и не мога да влеза отново в Service Menu защото за 4сек. се рестартва
    TV. Заради MPEG ли става така. Прочетох във форума че е нужно препрограмиране
    на EPROM-a. Дайте съвет и/или сервиз. Благодаря на всички.
    Грешката ти е че си активирал MPEG-при условие че чипа за него го няма на твоя телевизор/само на H моделите го има/
    От тук нататък си за сервиз-програмиране на ЕPROM чипа
    занеси го в сервиза но не казвай че си влизал в сервизното меню

И така не включвайте MPEG4 в сервизното меню-телевизора ви ще започне да се включва и изключва сам през 5 секунди/ако сте направили тази грешка-изключете MPEG4

При някои модели може да се активира PIP.Вижте в сервизното меню- подменю от вида на PIP/DS или DUALSCREEN.

Ако направите гаф със сервизното меню и телевизорът няма картина след включване-направете следното:
    Ако свети лампичката (червената) включете телевизора от дистанционното. Екрана е тъмен, свети само зелената лампичка(или е изгаснала червената)!
    Наберете на дистанционното 062596+меню
    После не правете нищо.
    Изкарайте щепсела от контакта. Изчакайте 5-10 сек. Включете го и това е всичко!
    Ако не помага отидете в сервиза

руснаците имаха решение на твоя проблем -попитай ги
    http://forum.ixbt.com/topic.cgi?id=62:15577

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2009

Здравейте, аз съм нов и имам някои въпроси към знаещите.
    Имам 42PFL7404/12 и с ваша помощ си активирах от сервизното меню DVB-T и DVB-C тунери, въпросът ми към всички е има ли други неща/екстри/ които да могат да се активират.

4. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от iminev
    Здравейте, аз съм нов и имам някои въпроси към знаещите.
    Имам 42PFL7404/12 и с ваша помощ си активирах от сервизното меню DVB-T и DVB-C тунери, въпросът ми към всички е има ли други неща/екстри/ които да могат да се активират.
    Възможно е да има -но не те съветвам да го правиш.Ако все пак искаш да рискуваш-спазвай следното правило
    След активирането и запаметяването на функцията-излизаш от сервизното меню-НО НЕ ИЗКЛЮЧВАЙ ТЕЛЕВИЗОРА-НИТО ОТ ДИСТАНЦИОННОТО НИТО ОТ КОНТАКТА !! След излизането прегледай дали това което си активирал дали работи-АКО НЕ РАБОТИ-ВЕДНАГА ВЛЕЗ ПАК В СЕРВИЗНОТО МЕНЮ И ИЗКЛЮЧИ ФУНКЦИЯТА !!
    При исключването и включването на телевизора след промените които си направил -системата се рестартира и презарежда софтуера със новите промени-и ако функцията която си активирал я няма хардуерно процесора блокира /подава сигнал на съответните изходи/крачета/ но не получава обратен обработен сигнал на съответните входове/

5. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2009

Здравейте!
    Имам ПФЛ 7404 42" и ме интересува може ли да се активира PIP ? Потдържа ли се функцията при този модел? Някой правил ли го е?

6. Тук е от
    Sep 2009

Сърдечно благодаря на hristoslav2 за помощта. Руснаците наистина имаха "лек". Активирах хардуерно SDM като свързах за няколко секунди два пина на платката SMD и земя GND при включване на захранващия кабел. Веднага се изобрази SDM в горния десен ъгъл. След това влязах в режим SAM и изключих MPEG4. Лошото беше че разглобих целия заден панел на TV-то. Поздрави на всички и внимавайте с любопитството и опциите в SAM.

7. Тук е от
    Feb 2009

Как да свържа 7404 със система домашно кино?

Ползвам скарт кабел, давам на ТВ домашното кино, но не излиза звукът от Тв-то през колоните му?

Помагайте, мерси предварително!

8.  

9. Moderator Аватара на Hell
    Тук е от
    Jun 2004

Здравейте, имам 42PFL5604H/12 от няколко месеца, но въпреки че изчетох много неща из форума на тема ТВ Филипс, не мога да отгатна дали има някакъв по-лесен начин за настройка на "Слийп таймера" (в смисъл бутон с двойно действие или комбинация от бутони на ДУ), защото ми писна да влизам и излизам от менюто за настройки. Благодаря предварително

10. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от nobody_
    Здравейте!
    Имам ПФЛ 7404 42" и ме интересува може ли да се активира PIP ? Потдържа ли се функцията при този модел? Някой правил ли го е?
    Нама да ти даде 2 програми едновремено-
    (PIP) Не си мислете че ще гледате две програми едновременно-няма 2 тунера!! Показва на екрана персоналния компютър, заедно с малко изображение от телевизионния източник. Дава ви възможност да преглеждате приложенията на персоналния си компютър, докато гледате някой телевизионен канал.

Цитат Първоначално публикувано от george_at
    Сърдечно благодаря на hristoslav2 за помощта. Руснаците наистина имаха "лек". Активирах хардуерно SDM като свързах за няколко секунди два пина на платката SMD и земя GND при включване на захранващия кабел. Веднага се изобрази SDM в горния десен ъгъл. След това влязах в режим SAM и изключих MPEG4. Лошото беше че разглобих целия заден панел на TV-то. Поздрави на всички и внимавайте с любопитството и опциите в SAM.
    и аз го намерих но малко по късно радвам се че си успял и друг път питай преди да бърникаш-

Цитат Първоначално публикувано от Hell
    Здравейте, имам 42PFL5604H/12 от няколко месеца, но въпреки че изчетох много неща из форума на тема ТВ Филипс, не мога да отгатна дали има някакъв по-лесен начин за настройка на "Слийп таймера" (в смисъл бутон с двойно действие или комбинация от бутони на ДУ), защото ми писна да влизам и излизам от менюто за настройки. Благодаря предварително
    Няма такава възможност-нали разбираш какво ще стане ако сложат отделен бутон за всяка фенкция и без това има много бутони с двойно действие

лечението на блокирането на телевизора след активиране на MPEG4 в сервизното меню на модели завършващи на D
    http://forum.ixbt.com/topic.cgi?id=62:12718:3222#3136
    https://www.yousendit.com/transfer.p...K3hQb0pFQlE9PQ
    http://forum.ixbt.com/post.cgi?id=at...2:15577:1797:1

11. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2009

Благодаря за пояснението!
    Аз не искам да гледам 2 програми, а докато го ползвам като монитор да не губя действието по телевизията.
    И така, при 42" 7404 има ли някаква PIP ?

12. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от nobody_
    Благодаря за пояснението!
    Аз не искам да гледам 2 програми, а докато го ползвам като монитор да не губя действието по телевизията.
    И така, при 42" 7404 има ли някаква PIP ?
    Има и трябва да ти е активно-ако не е- влизаш в сервизното меню и активираш DUALSCREEN

13. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2009

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    Има и трябва да ти е активно-ако не е- влизаш в сервизното меню и активираш DUALSCREEN
    Може и да има, но аз не го намирам. И в серв. меню не намирам DUALSCREEN. Може би е друг софта. Като съм на тв или VGA при натискане на бутон options се появава меню, в което има неактивна опция "общ интерфейс".

Сега разбрах. Има двоен екран само при телетекст.

14.  

15. Тук е от
    Aug 2009

Днес за първи път тествах новото 42PFL7404H с hdmi с PC-то. Като го вързах веднага се усети едно лаг-ване на мишката и размазани букви. Това се оказва, че е от HD Natural Motion-a и съответно Clear LCD опцията. Като пусна в PC режим нещата се нормализират и всичко е супер. Та въпросът ми е дали тези опции трябва да са активирани само при HD телевизия и blue ray player? Защото с компютър някак си леко избърза и се забавя картината от време на време. Иначе е доста по-детайлна и рязка, но самият филм като че ли не върви нормално. В PC режим всичко е ок. Както и не в PC режим, но със спрян HD Natural Motion.

16. Member
    Тук е от
    Nov 2002

Здравейте,
    Да се похваля от безпроблемната връзка на 42PFL7404Н/12 с АТИ радеон 9200 Използвам кабел DVI-HDMI, телевизора се разпознава безпроблемно от компютъра - разделителната която ползвам е 1280х720p, става и с 1920х1080р. Перфектно качество на образа, никакъв лаг и замазване . Забелязвам, че HDNM и 100 Хз са НЕ са включени и не могат да се променят когато ползвам този вход - дали е нормално?
    Искам и аз да попитам какво може да се активира безпроблемно от сервизното меню? Има ли накаква настройка в сервизното меню свързана с подсветката? Искам една идея само да я намаля и телевизора заспива

17. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от miuen4o
    Днес за първи път тествах новото 42PFL7404H с hdmi с PC-то. Като го вързах веднага се усети едно лаг-ване на мишката и размазани букви. Това се оказва, че е от HD Natural Motion-a и съответно Clear LCD опцията. Като пусна в PC режим нещата се нормализират и всичко е супер. Та въпросът ми е дали тези опции трябва да са активирани само при HD телевизия и blue ray player? Защото с компютър някак си леко избърза и се забавя картината от време на време. Иначе е доста по-детайлна и рязка, но самият филм като че ли не върви нормално. В PC режим всичко е ок. Както и не в PC режим, но със спрян HD Natural Motion.
    Аз лично бих ги пускал само при гледане на телевизия. При филми ме дразнят плавните изкуствени движения. На теб ако ти харесват си ги пускай. От теб зависи.

koleto, подавай 1920х1080 и изключи Overscan-a от телевизора. Май беше режим Unscaled. Тогава образа е най-добър.

18. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от miuen4o
    При ползването на телевизора като монитор-Изключвай всички подобрители на картината!! /те само забавят реакцията и имаш input lag -заради по голямата обработка на сигнала/
    Цитат Първоначално публикувано от koleto
    Здравейте,
    Да се похваля от безпроблемната връзка на 42PFL7404Н/12 с АТИ радеон 9200 Използвам кабел DVI-HDMI, телевизора се разпознава безпроблемно от компютъра - разделителната която ползвам е 1280х720p, става и с 1920х1080р. Перфектно качество на образа, никакъв лаг и замазване . Забелязвам, че HDNM и 100 Хз са включени и не могат да се променят когато ползвам този вход - дали е нормално?
    Искам и аз да попитам какво може да се активира безпроблемно от сервизното меню? Има ли накаква настройка в сервизното меню свързана с подсветката? Искам една идея само да я намаля и телевизора заспива
    Честито засега не знам за допълнителни екстри които да се активират в сервизното меню-съветвам те и да не експериментираш/може да оцапаш пейзажа /

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 6 от 118 ПърваПърва ... 456781656 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Blu-Ray Player Philips / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 6
    Последно: 14-09-12, 20:01
  2. Philips Home Theater System / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 0
    Последно: 01-09-12, 19:28
  3. Отговори: 1389
    Последно: 20-07-12, 20:09
  4. LG LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 2262
    Последно: 06-12-10, 20:51
  5. ПРЕМЕСТЕНО: Blu-Ray Player Philips / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 0
    Последно: 23-11-10, 13:37

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе