vorotsen с аналогичен проблем решението беше:
1. Update на firmware
2. Опцията за Автоматичен ъпдейт на каналите да остане активна - явно при кабелния оператор постоянно се правят корекции и "експерименти" с кодирането на програмите.
vorotsen с аналогичен проблем решението беше:
1. Update на firmware
2. Опцията за Автоматичен ъпдейт на каналите да остане активна - явно при кабелния оператор постоянно се правят корекции и "експерименти" с кодирането на програмите.
Благодаря, жив и здрав бъди !!!Първоначално публикувано от hristoslav2
Благодаря ти hristoslav2, че ме успокои. Моите изисквания към телевизора не са големи и по принцип този ме устройва напълно. Има си своите недостатъци, за които знаех предварително. Притесних се да не би 5-а серия да прави проблеми и да стана абонат на някой сервиз. Иначе за толкова пари толкова.
Уважаеми съфорумци-притежатели на телевизори от марката,Philips
Моля гласувайте в новата акета
Привет на всички!
Имам един въпрос, който е свързан със следното. Днес бях в ТП и там сравнявах Sony 40W5500 и Philips 42PFL9664. Даваха олимпиадата на HD канал. При филипса се наблюдаваше много детайлна картина. толкова детайлна, та чак ме подразни, защото съзадаваше изкуствени детайли според мен. Сиреч преекспонация на детайла. При сонито детайлите бяха "меки" и притъпени (замазани), но вътрешното ми усещане беше за по-ненатоварваща картина. Въпросът ми е: до каква степен се регулира остротата на детайла при 9664? Предполагам там са били на "магазинни" настройки и двата телевизора, но все пак. Аз лично бих намалил малко този параметър...
Има ли някой собственик или запознат с модела на Филипс?
Единия вариант е да са засили Sharpness настройката, която на HD сигнал трябва да е изключена или на минимум. Другото, което може да е причина е опцията HD Natural Motion.
pavele
повечe би трябвало да те притеснява мазалото при W5500 (а за SD е изобщо пълен отврат), че ако на някое видео не ти достигне острота,
така и няма да можеш да я получиш. Най-гадното нещо е да гледаш мека и мазна картина. Ако тя те кефи забрави за победителя на
детайлната и триизмерна картина при Филипс. Незнам, но нещо другите марки трудно се справят с постиженията им от
към уникалността в тази насока при обработката на картината.
@ pavele
Отиди пак ,но поискай да ти дадат дистанционното .Всичко ще си дойде на мястото след настройки.
Е, чак мазало не бих го нарекъл. Според мене много добре си се справяше W5500, особено като за парите си. Просто казвам, че не ми харесва да виждам всяка пъпка по лицето на хората акцентирана с изкуствена тъмна сянка за релеф. Ще повторя пак - изкуствена, защото в реалната картина ("живия живот") такова нещо няма. Според мене истината е някъде посредата и затова питам дали може да се настройва този параметър, така че да е угодно всекиму.Първоначално публикувано от soon
soon, все пак съм се спрял на този Филипс не защото е лош
@hristoslav2
Това със сигурност ще го направя, преди да им дам парите ;-)
Що се отнася до хубава картина от гаден сигнал/запис... тук съм леко песимист - неголеми успехи могат да бъдат постигнати само в отделни случаи според мене.
Здравейте! Отскоро имам PHILIPS 32PFL8404H.Засега нямам никакви забележки ,но забелязах един малък промлем :при липса или силно намален звук се чува доста неприятен сякаш паразитен шум в говорителите.Този шум се усилва ако тоновете в картината са по-светли . Настройките на звука и картината са около средните стойности.Как може да отстрани този шум ?
Това ми прилича на смущение от захранващ блок. Или лоша фолтрация на напреженията или "шум" от мрежата.
Не става ясно сигнала от антена ли е или от външен приемникПървоначално публикувано от stanislav56
Здравеите!Обещах на hristoslav2 да пиша след като оправя проблема с ТВ-то.Преди да сменя софт-а реших да направя следното:изключих ТВ от контакта, извадих CAM модула.След 5мин. по обратния ред и сканирах всички програми наново...и вече 3-ти ден споменатите проблеми не се появявт !Не зная какво са правили МСат, но за моя радост всичко се оправи без ъпгрейд на ТВ-то?!Искам да изкажа специални благодарности на hristoslav2 за съветите и линковете,както и на borko84,който със своя пост ме подсети какво мога да направя !!!На всички колеги пожелавам леко и безаварийно гледане!Живи и здрави !!!
Здравейте! Нещо което забелязах вчера на моя 7404. Рещих да ползвам USB-то да изгледам един клип и веднага след края на клипа се чу едно изпукване от ТВ премигна и угасна за около 5 секунди. След което се влючи на последния гледан телевизионен канал. Отначало помислих че е от новия фирмуер който качих преди два дена. Реших да върна стария ъпдейт и да пробвам пак. Останах разочарован ,защото пак се получи същото. Ако някои е имал подобен проблем Моля да сподели как го е решил. Също така ако някой има 7404 и му се занимава ,да направи един експеримент с неговия ТВ, да пусне някакво клипче и да каже дали и при него не се наблюдава същият проблем. Благодаря предварително на отзовалите се колеги.
Кажи кой размер имаш.При 42PFL7404 няма проблем.Първоначално публикувано от iminev