-
Re:Philips LCD / Faq , обсъждане, мнения
Цитат:
Първоначално публикувано от u1313
Откъде тогава да дръпна фърмуера на моя телевизор с който дойде фабрично? Ясно е че е стар но не искам да рискувам - Q5481_0.26.66.0
По отношение на ъпдейта,ако ти работи добре телевизора няма смисъл да сваляш нова версия.Аз досега съм направил 2 ъпдейта и не виждам някаква разлика в картината и спрях да следя промените.Иначе старата версия няма как да си я възстановиш.Преди малко питах съпорта на Филипс и ето какво ми отговориха :
Welcome to Philips Chat, you're chatting with Manveer. How may I help you?
Visitor: can i download an firmware earlier version of lcd tv
Manveer: No, only the latest firmware can be downloaded.
Visitor: Thanks,but i have another question.When are you start to sold a 2010 range lcd tv?
Manveer: 2010 range of televisions will be available from the 2Q-4Q however there are no specific dates at the moment.
Visitor: Thanks and have a nice day
Manveer: Your welcome, have a nice day and thanks for using Philips chat today
Отговарят ми че не може.По отношение на това кога ще пуснат на пазара модели 2010-нямат точна дата,между второто и четвъртото тримесечие 2010.
-
Мерсаж, ще сваля ъпдейт само ако прочета че са променили нещо съществено. Иначе досега (да си чукам на дървото) нямам никакви проблеми с тв-то.
-
-
1 Прикачен файл(ове)
Екранът на Philips 32PFL5404 позеленява
Здравейте, имам Philips 32PFL5404. Към него с HDMI-кабел е включен компютър, който има HDMI-изход. От време на време екранът позеленява за 1-2 минути и после се оправя. Не съм забелязал някаква закономерност. Направих рекламация на дънната платка на компютъра, която е Gigabyte и е съвсем нова. Смениха ми я, но проблемът остана. Платката е с вградено видео ATI Radeon HD3000.
Проблемът се появява само когато гледам от компютъра. При телевизионни програми от кабелната телевизия всичко е нормално. Чудя се дали това смущение е от компютъра или телевизорът се шашка нещо.
Прикачил съм снимка на екрана.
Благодаря предварително!
-
Това е несъвместимост на видеокартата с телевизора.
Погледни на страницата на производителя на картата- там трябва да е описано.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от hristoslav2
Това е несъвместимост на видеокартата с телевизора.
Погледни на страницата на производителя на картата- там трябва да е описано.
Възможно ли е тази несъвместимост на видеокартата на компютъра да се проявява само от време на време? Може ли проблемът да се реши с добавяне на видеокарта, защото тази е вградена. И какво точно да гледам в спецификациите на видеокартата?
Благодаря
-
Цитат:
Първоначално публикувано от fox63
Възможно ли е тази несъвместимост на видеокартата на компютъра да се проявява само от време на време? Може ли проблемът да се реши с добавяне на видеокарта, защото тази е вградена. И какво точно да гледам в спецификациите на видеокартата?
Благодаря
Възможно е. Прочети на сайта на производителя - може и да има начин да се оправи проблема.За останалото не знам.
-
Благодаря за бързите отговори. Като намеря решение, ще го споделя :)
-
Хм, новата 8-ма серия изглежда е със стъкло :oops:
-
Цитат:
Първоначално публикувано от Attila
Хм, новата 8-ма серия изглежда е със стъкло :oops:
Този текст ли имаш впредвид :
In its design, the Philips 8000 LED Series embodies minimalism and purity. It has an elegant, sleek form and highly contemporary finish featuring a stylish, full glass front and stand base with touch control stainless steel leading edge. Slim and compact to suit any space, it’s a TV that truly makes a design statement. или си попаднал на актуална снимка?
-
Цитат:
Първоначално публикувано от fox63
Здравейте, имам Philips 32PFL5404. Към него с HDMI-кабел е включен компютър, който има HDMI-изход. От време на време екранът позеленява за 1-2 минути и после се оправя. Не съм забелязал някаква закономерност. Направих рекламация на дънната платка на компютъра, която е Gigabyte и е съвсем нова. Смениха ми я, но проблемът остана. Платката е с вградено видео ATI Radeon HD3000.
Проблемът се появява само когато гледам от компютъра. При телевизионни програми от кабелната телевизия всичко е нормално. Чудя се дали това смущение е от компютъра или телевизорът се шашка нещо.
Прикачил съм снимка на екрана.
Благодаря предварително!
Имах подобен проблем, виж си настройките в CCC - DTV(HDMI) - Pixel Format - пробвай с RGB 4:4:4 Pixel Format PC Standard (Full RGB), пене при мен и един от съфорумците това беше проблема. Успех.
Сега и аз да помоля за помощ. Не мога да разбера защо "PC режим" ми е постоянно inactive.TV-то е 47PFL8404, PC-то е свързано с преходник DVI-HDMI. Пробвал съм на всички HDMI на ТВ, но без ефект.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от harvi5
Този текст ли имаш впредвид :
In its design, the Philips 8000 LED Series embodies minimalism and purity. It has an elegant, sleek form and highly contemporary finish featuring a stylish, full glass front and stand base with touch control stainless steel leading edge. Slim and compact to suit any space, it’s a TV that truly makes a design statement. или си попаднал на актуална снимка?
И аз го забелязвам тук:
https://www.youtube.com/watch?v=w4SB...layer_embedded
-
Цитат:
Първоначално публикувано от peshta
Сега и аз да помоля за помощ. Не мога да разбера защо "PC режим" ми е постоянно inactive.TV-то е 47PFL8404, PC-то е свързано с преходник DVI-HDMI. Пробвал съм на всички HDMI на ТВ, но без ефект.
Вероятно заради преходника-връзката трябва да е HDMI-HDMI
http://translate.google.com/translat...ml&sl=el&tl=en
http://translate.google.com/translat...w-details.html
-
От днес нови Софтуер и драйвери - (Версия: 000.026.070.000) Английски, Дата на публикуване: 2010-02-24.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от Bulsvk
От днес нови Софтуер и драйвери - (Версия: 000.026.070.000) Английски, Дата на публикуване: 2010-02-24.
С тия софтуери има нещо, което не ми е ясно напълно. Уж пишат какви са промените, но това не е съвсем точно. Телевизора го купих с версия 38.22 и при пълно сканиране не хващаше всички програми. Обнових до 66.0 и всичко си дойде на мястото - колкото излъчват толкова хващам, даже някои се повтаряха. Следва 69.0 и неприятна изненада - пак не се ловят всички канали. Някъде по-горе бях писал за това, но сега се сетих, че такива промени никъде не бяха описани. За това някъде на компютъра си пазете последните няколко версии. При Филипс може да се сложи по-стар софтуер, просто излиза едно предупреждение за това. Не знам в новата версия 70.0 какво ли още са бутнали, дето не е описано в инструкцията. Някой, ако го е сложил нека да сподели дали има някакви проблеми.