Вижте резултатите от анкетата: Какъв диагонал e вашият LCD телевизор Philips ?

Гласували
251. Не можете да гласувате в тази анкета
  • 26'' и по-малко

8 3.19%
  • 32''

86 34.26%
  • 37''

35 13.94%
  • 40''

18 7.17%
  • 42''

78 31.08%
  • 46''

7 2.79%
  • 47''

14 5.58%
  • 52''

5 1.99%
  • 56''

0 0%
Страница 67 от 118 ПърваПърва ... 1757656667686977117 ... ПоследноПоследно
Резултати от 991 до 1,005 от общо 1761

Philips LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. abv
    abv е офлайн
    Member
    Тук е от
    Jul 2002

Re:Philips LCD / Faq , обсъждане, мнения

Колега благодаря. Само, че в тази криза малко скъпичко ми идва. Идеята ми е да взема нещо по-евтино на първо време. Ако не ме устройва след време, ако сметна, че си струва да взема нещо по-добро.

Някой работил ли е спрограмката от отговор # 983. Струва ми се, че без прекодиране вкарването на субтитри няма как да стане. Правих 10 проби, но не мога да вкарам субтитрите. Ако някой използва този медод за гледане на филми през USB на Филипс моля да каже с каква програма работи. Намерих няколко, но вграждането на субтитри продължава почти колкото е филма.

Бях се спрял на PHILIPS DVP-3111, но навсякъде пише, че няма USB. Не съм го виждал на живо.

2.  

3. Тук е от
    Mar 2010

Колеги, мислите ли, че е разумно да се чака за Световното за новите модели на Philips 8605 и 9705 или да скачам на 9704

4. Тук е от
    Mar 2010

hristoslav2 мислиш ли че е приемлива цена около 3800 лв за 46" на модел 9704 или е по-добре да се чака за 8605

5. Member
    Тук е от
    Mar 2010

Привет на всички от форума !Както всички и аз съм жертва на гадните маркетингови трикове-100херца пиксел +диджитал дрън и тем подобни лепенки.
    Сега търся под вола теле. Притежавам един 32PFL7403D/12
    бях много радостен като го купих 2008.ИЗГОРЯ първия ден за радост ми го смениха в магазина веднага !!!!!!Доколкото чета тук , сигурно е било софтуерен проблем .Новия значително се разминава по качество на картината .
    за нормална картина контраст 100 ,яркост 60,цвят 50 оттенък R-wp115, G-wp115,B-wp115 R-bl 8,G-bl 8.
    В сервизното меню (SAM) на RGB гамата стойностите са равни на 0 и не мога да ги променя ,как ли не опитвах с риск да стане гаф ,но стойността си седи нула.
    Въпроса ми е :как мога да го калибрирам в SAM

6. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от agent
    hristoslav2 мислиш ли че е приемлива цена около 3800 лв за 46" на модел 9704 или е по-добре да се чака за 8605
    Mисля че си заслужават-все пак е European LCD-TV 2009-2010 -> Philips 46PFL9704H/12
    http://www.eisa.eu/awards/video
    ако искаш изчкай 2 месеца -да видим новите модели на какви цени ще бъдат и каква картина ще извадят

7. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от loshdancho
    Привет на всички от форума !Както всички и аз съм жертва на гадните маркетингови трикове-100херца пиксел +диджитал дрън и тем подобни лепенки.
    Сега търся под вола теле. Притежавам един 32PFL7403D/12
    бях много радостен като го купих 2008.ИЗГОРЯ първия ден за радост ми го смениха в магазина веднага !!!!!!Доколкото чета тук , сигурно е било софтуерен проблем .Новия значително се разминава по качество на картината .
    за нормална картина контраст 100 ,яркост 60,цвят 50 оттенък R-wp115, G-wp115,B-wp115 R-bl 8,G-bl 8.
    В сервизното меню (SAM) на RGB гамата стойностите са равни на 0 и не мога да ги променя ,как ли не опитвах с риск да стане гаф ,но стойността си седи нула.
    Въпроса ми е :как мога да го калибрирам в SAM
    Това беше един от добрите модели за 2008г

Попитай AlexSSS2 и Aleksandrr от руският форум
    http://forum.ixbt.com/topic.cgi?id=62:15577
    http://forum.ixbt.com/topic.cgi?id=62:14399

регистрирай се
    http://forum.ixbt.com/?id=
    нядявам се ,че имаш колориметър и нужният софтуер
    и да знаеш ,че ако не си го правил преди калибрирането е голяма играчка-може да ти отнеме от няколко часа до цял ден за да докараш правилните настройки.

за нормална картина контраст 100 ????
    Ти да не го гледаш със слънчеви очила ?

8.  

9. Member
    Тук е от
    Mar 2010

Мерси Христослав .За жалост нямам колориметър нито софт . Целта ми е да пробвам да повдигна стойностите равномерно и симетрично на RGB гамата в (SAM) менюто .
    Те (стойностите ) просто са заключени и не мога да ги променя. Ако не стане нищо връщам всичко в (SAM) пак на нула и си гледам пак така.
    В момента в SAM пише това :ALIGNMENTS-WHITE POINT RED-0;WHITE POINTGREEN-0;WHITE POINT BLUE-0.Според мен не би трябвало да е така.
    Като задам нормалните стойности на контраста и яркостта картината е много бледа и неконтрастна .
    Много бих се радвал ,ако при контраст- 100 го гледам с слънчеви очила.
    Ще пробвам с братушките а утре ще се разходя до технополис Люлин да видя какво ще ми кажат в сервиза.

10. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Картината може да е бледа заради черното. Като увеличаваш контраста нали знаеш, че влияеш само на светлите тонове. Колкото и бяло да направиш бялото, ако черното е сиво все ще е измита картината.

11. Member
    Тук е от
    Mar 2010

Успях да се преборя с сам менюто накрая има определен ред за отваряне на функциите за да ме допусне да коригирам стойностите.
    В (SAM) alignments>white point>colour temperature>размествам от normal na cool или warm връщам на cool и след това ме пуска променям стойностите в white point после да изляза и store go pight ok .да сега вече гледам със слънчевите очила .
    Доста часове ми трябваха докато се оправя намирането на най-точната настройка (поне според мен) и запаметяването и .
    Един път съм опитвал да калибрирам стар телевизор (електрон ) с малка отверка се въртят 6-7 потенциометара до безкрай 6-7 дни.
    Това цифрово чудо не може да ме уплаши
    За жалост нито едно LSD не може да стъпи на малкия пръст на обикновенния електроннолъчев кинескоп като цветове гама яркост и контраст

12. Member
    Тук е от
    Mar 2010

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Картината може да е бледа заради черното. Като увеличаваш контраста нали знаеш, че влияеш само на светлите тонове. Колкото и бяло да направиш бялото, ако черното е сиво все ще е измита картината.
    картината ми беше бледа и неконтрастна ,когато :контраст80 ;яркост50 цвят50
    при контраст100 яркост60 цвят 50 беше почти идеална , но все пак не мисля ,че това е правилната настройка
    сега пак го гледам контраст 100 защото не мога да му се нарадвам!

П.С. тук (в sam) регулираш RGB оттенъкът към бяло RG към черно същото което е и във менюто с тази разлика ,че ако осе....ш нещата тук отиваш в сервиз.
    препоръчвам на всички да запишат първо текущите стойности и тогава ако не е наложително пак да не пипат там. Но все пак и сервизните работници са хора и те ядат хляб

13. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

картината ми беше бледа и неконтрастна ,когато :контраст80 ;яркост50 цвят50
    при контраст100 яркост60 цвят 50 беше почти идеална , но все пак не мисля ,че това е правилната настройка
    сега пак го гледам контраст 100 защото не мога да му се нарадвам!

П.С. тук (в sam) регулираш RGB оттенъкът към бяло RG към черно същото което е и във менюто с тази разлика ,че ако осе....ш нещата тук отиваш в сервиз.
    препоръчвам на всички да запишат първо текущите стойности и тогава ако не е наложително пак да не пипат там. Но все пак и сервизните работници са хора и те ядат хляб
    Е ти ме уби
    какви са тези настройки ???
    контраст 100 /нормално e 70-75/
    явно обичаш много наситените цветове щом си го оставил на 50
    Интересно ми е ако ти замерят настройките с колориметър-какви ще са показанията
    надявам се че си записал настройките в менюто преди да си ги променил

14.  

15. Member
    Тук е от
    Mar 2010

На мен също би ми било интересно какво ще покаже колориметъра.
    настройките в момента са :alihnments whithe red-85 ,white green-85,white blue-85,R bl-8,G bl-8

16. Member Аватара на adtomov
    Тук е от
    Apr 2008

На мен също би ми било интересно какво ще покаже колориметъра.
    настройките в момента са :alihnments whithe red-85 ,white green-85,white blue-85,R bl-8,G bl-8
    http://www.creativecenter.bg/?p=44

17. Member
    Тук е от
    Mar 2010

Доколкото чета тук , PHILIPS не произвеждат матрици . Някой знае ли, колко дълъг е техният живот ? Вече изпитвам съмнения , че не е много .
    Моята е на 3396 часа !!!!
    След като изтеглих софт за калибрация (мерси lazarus18 просто трябваше да прегледам по обстойно форума) и си играх 2 дни.
    какво получих :контраст- 36;яркост- 100;цвят- 50; оттенък RGB всичко по- 85; R-black, G- black по- 7; телевизорът възпроизвежда максимално гамата на сивото но картината е страшно бледа .при други стойности губя тоновете на бялото сиво или на черното сиво .

18. Member
    Тук е от
    Jul 2009

Доколкото чета тук , PHILIPS не произвеждат матрици . Някой знае ли, колко дълъг е техният живот ? Вече изпитвам съмнения , че не е много .
    Моята е на 3396 часа !!!!
    След като изтеглих софт за калибрация (мерси lazarus18 просто трябваше да прегледам по обстойно форума) и си играх 2 дни.
    какво получих :контраст- 36;яркост- 100;цвят- 50; оттенък RGB всичко по- 85; R-black, G- black по- 7; телевизорът възпроизвежда максимално гамата на сивото но картината е страшно бледа .при други стойности губя тоновете на бялото сиво или на черното сиво .
    60 000 часа живот дават

за 3396 часа не успя ли да си настроиш картината и каква е тази яркост 100

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Blu-Ray Player Philips / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 6
    Последно: 14-09-12, 20:01
  2. Philips Home Theater System / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 0
    Последно: 01-09-12, 19:28
  3. Отговори: 1389
    Последно: 20-07-12, 20:09
  4. LG LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 2262
    Последно: 06-12-10, 20:51
  5. ПРЕМЕСТЕНО: Blu-Ray Player Philips / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 0
    Последно: 23-11-10, 13:37

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе