Вижте резултатите от анкетата: Какъв диагонал e вашият LCD телевизор Philips ?

Гласували
251. Не можете да гласувате в тази анкета
  • 26'' и по-малко

8 3.19%
  • 32''

86 34.26%
  • 37''

35 13.94%
  • 40''

18 7.17%
  • 42''

78 31.08%
  • 46''

7 2.79%
  • 47''

14 5.58%
  • 52''

5 1.99%
  • 56''

0 0%
Страница 65 от 118 ПърваПърва ... 1555636465666775115 ... ПоследноПоследно
Резултати от 961 до 975 от общо 1761

Philips LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Re:Philips LCD / Faq , обсъждане, мнения

fagaldi , взел си модел от преди две години , с по-слаб контраст и черно няма DVB-C тунер. 5604-модел 2009г., разбира ще се представи по-добре. Ако си го купил от Техномаркет в момента имаш възможност за замяна http://www.technomarket.bg/test.php .

2.  

3. Тук е от
    Mar 2010

nkd, благодаря, не знаех за инфото, от ТМ го взех. Можеш ли да препоръчаш някой модел, пък и да е 42" (въпреки, че ако от 47 мина на 42, ще ми е търсене), на цена до 2000 лв?

4. Тук е от
    Jun 2008

Аз бих си взел Philips 42pfl7404 за 1699лв.
    Или ако държах на големият диагонал щях да се пробвам да събера 2399лв. за Philips 47pfl7404.

5. Тук е от
    Dec 2007

Цитат Първоначално публикувано от fagaldi
    Здравейте и от мен,
    от около седмица имам 47PFL5603 и въпреки, че като цяло картината не е лоша за моите очи, черното ме дразни, както и малкия зрителен ъгъл. Чудя се къде съм блял когато го избирах, в магазина съвсем не видях подобни слабости... Както и да е,избора вече е направен и телевизора е в нас, въпросите ми са- според вас лош модел ли е 5603 и как е в сравнение с 5604, на който дават по-добри параметри на картината (и който не съм гледал)? Разликата в цените не е голяма, но втория го видях след като бях купил 5603. И инжинерните тела от Филипс как го докараха тоя зрителен ъгъл на 176 градуса, след като картината се променя драстично при поглеждане отстрани? Черното поддава ли се поне малко на корекция с настройките на тв-то или да си търся слънчеви очила

Все пак продължавам да си втълпявам, че съм направил що- годе правилен избор, защото като изключим горепосочените неща, телевизора ми харесва, картината е жива и естествена. Ще съм благодарен да чуя и вашите мнения!

Поздрави!
    Това, което забелязах на моя Филипс е, че зрителният ъгъл зависи от това на какво ниво ти е ТВ-то спреямо очите. Ако е по-високо от очите зрителният ъгъл е по-добър. Ако е под нивото на очите катрината се влошава доста при гледане отстрани. Странно решение , при положение, че здравословното гледане на ТВ е да ти е на и даже малко под нивото на очите. Според мен на практика се получава, че повечето хора гледат ТВ, което им е на или над нивото на очите (особено като става въпрос за закрепване на стена), затова и от Филипс са взели това решение (моя хипотеза).
    Иначе това за което говориш си е особеност на матриците които ползват. Ще свикнеш. ;-)

Едит: Имай предвид нивото на гледане, като избираш нов ТВ.

6. Тук е от
    Mar 2010

Re: 47PFL5603

Да, като се замисля във ТМ стенда беше доста височко точно за този модел. Сега след работа отивам до ТМ пак да зяпам и довечера ще споделя мнения. Благодаря, момчета!

7. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

По правило очите трябва да са на нивото на горната 1/3 от панела ,при такава позиция S-IPS матрицата на LG ,каквато има в обсъжданите по-горе модели тв, има перфектен ъгъл на виждане. Проблема е когато се гледа косо ,по диагонал отдолу най-вече и отгоре. При по-големите размери винаги има участъци ,които очите малко или много гледат косо . Слабо контрастните програми и сцени ,както и лъскавите панели и такива със стъкло отпред ( LG**SL8000/9000) също влошават ъгъла на гледане. Иначе този тип матрица има отлични ,реални цветове ,бързина ,черното макар и по-слабо от S-PVA ,MVA е много добро . Контраста в реалноста, в къщи, дори се налага да бъде намален.
    fagaldi, добре си е този размер не го намалявай , просто смени за 5604-50хц. или 7404 -100хц. ,ако имаш финансов ресурс.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Nov 2008

По принцип при LCD телевизорите само Panasonic имат перфектен ъгъл на гледане,съпоставим с този на плазмите и отговарящ на написаното в спесификациите.А ето и какво пише в ръководството на 8-ма серия от 2009,а предполагам важи и за другите:

1.1.4 Разстояние за гледане
    Поставете телевизора на оптималното разстояние
    за гледане. Възползвайте се от предимствата на HD
    телевизионна картина или различни видове снимки
    без напрягане на очите. Потърсете "идеалното
    място" - точно пред телевизора - за най-добро
    възприемане на телевизията и гледане без
    напрежение.
    Идеалното разстояние за гледане на телевизора е
    равно на три пъти размера на диагонала на екрана
    му. Когато сте седнали, нивото на очите ви трябва да
    съвпада с това на средата на екрана
    .

10. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Според тях 42" трябва да се гледат от 3,2м. като за CRT идва май.

11. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Цитат Първоначално публикувано от nkd
    Според тях 42" трябва да се гледат от 3,2м. като за CRT идва май.
    Предполагам имат впредвид при SD сигнал

12. Тук е от
    Mar 2010

Здравейте отново,

сега се връщам от ТМ. Гледах доста, сравнявах с доста по- скъпи панели и мисля, че не видях панел със много по- добро черно и ъгъл на виждане във този ценови диапазон (до около 2500 лв.). Лично аз не видях абсолютно никаква разлика м/у 5603 и 5604, двата бяха един до друг и предаваха едно и също демо. Обаче имаше един 9306 (май, ама беше 9хх6), чиято цена беше 1999 лв. (!) за 47" и очичките ми светнаха. Отидох до офиса им да разуча как стоят нещата с 30-дневния срок на връщане и една очилата лелка с нескрита досада ми обясни, че не ставало, защото съм махнал найлоновите лепенки отстрани на телевизора, аз естествено никога не бих го гледал с тях, не живея в склад. Не успях да го сравня директно със 5603, защото бяха на различни щандове, а и предаваха различни демота, но бяха с еднакъв контраст според Филипс. Както и да е, явно ще остана със 5-цата, защото с тези идиоти няма да се разбера, та ще се радвам ако има някой с подобен панел поне да сподели впечатления. Опитвам се да си втълпя, че не съм дал близо 2 бона за гаден ТВ, ама дали е така?

13. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от fagaldi
    Здравейте отново,
    сега се връщам от ТМ. Гледах доста, сравнявах с доста по- скъпи панели и мисля, че не видях панел със много по- добро черно и ъгъл на виждане във този ценови диапазон (до около 2500 лв.). Лично аз не видях абсолютно никаква разлика м/у 5603 и 5604, двата бяха един до друг и предаваха едно и също демо. Обаче имаше един 9306 (май, ама беше 9хх6), чиято цена беше 1999 лв. (!) за 47" и очичките ми светнаха. Отидох до офиса им да разуча как стоят нещата с 30-дневния срок на връщане и една очилата лелка с нескрита досада ми обясни, че не ставало, защото съм махнал найлоновите лепенки отстрани на телевизора, аз естествено никога не бих го гледал с тях, не живея в склад. Не успях да го сравня директно със 5603, защото бяха на различни щандове, а и предаваха различни демота, но бяха с еднакъв контраст според Филипс. Както и да е, явно ще остана със 5-цата, защото с тези идиоти няма да се разбера, та ще се радвам ако има някой с подобен панел поне да сподели впечатления. Опитвам се да си втълпя, че не съм дал близо 2 бона за гаден ТВ, ама дали е така?
    Явно си гледал 9603 модел 2008г - мостра.смени твоя 5603 със PHILIPS 42PFL8404H
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09053131
    Говори с управителя за смяната на телевизора!!Найлоновите лепенки може пак да ги сложиш/ако ги пазиш/-важното е да е в оригиналният си кашон.

14.  

15. Тук е от
    Mar 2010

Сега минах специално да разгледам 8404-супер е, но за жалост ми е малък. Досега не бях обръщал внимание визуално колко е голяма разликата м/у 42 и 47" . Вкъщи го гледам от близо 4м. и 42 определено ще ми малее, особено след като съм гледал 47.
    Пак се убедих, че разлика м/у 5603 и 5604 няма, а мостра няма да взимам (въпреки, че е ЛСД и не е опасно, плазмите прогарят).
    Вече екстрите са различни, но честно казано не държа на тях, предпочитам по- голям панел с по- малко екстри за дадена сума.
    Може би не съм прав, но определено не бих дал още пари за Амбилайт например. И все пак има ли 5603 други проблеми освен забелязаните от мен, за да реагирам адекватно и да го заменя евентуално, защото на този етап реших, че няма смисъл да дрънкам 50-килограмов телевизор 60 км. (защото той не е тук в София) за да взема някой със подобно черно... Благодаря отново за отговорите!

16. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

LED LCD Philips ще се поставят UV2A панели но без технологията Quad Pixel.
    Във почти всички модели ще се поставят 8-битови панели, с исключение на модела PFL9705 който исползва
    10-битов панел.

Цените
    52PFL5605 1499 €
    46PFL5605 1199 € 46PFL5605 1199 €
    40PFL5605 899 € 40PFL5605 899 €
    32PFL5605 699 € 32PFL5605 699 €

17. Тук е от
    Mar 2010

Сблъсках се е един проблем на моя Philips 32pfl7404.Опитвам се да свържа две колони през двата аудио изходи но звук не излиза на колоните.Иначе пробвах през изхода за слушалките и там стана.Искам да попитам да не би да трябва да активирам нещо на тв-то

18. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от vankata72
    Сблъсках се е един проблем на моя Philips 32pfl7404.Опитвам се да свържа две колони през двата аудио изходи но звук не излиза на колоните.Иначе пробвах през изхода за слушалките и там стана.Искам да попитам да не би да трябва да активирам нещо на тв-то
    Трябва ти усилвател за да искараш звук от двата аудио изхода-там сигнала идва директно от предусилвателя.
    Докато сигнала от изхода за слушалките преминава през вграденият усилвател на телевизора.

ED LCD Philips ще се поставят UV2A панели но без технологията Quad Pixel.
    Във почти всички модели ще се поставят 8-битови панели, с исключение на модела PFL9705 който исползва
    10-битов панел.

Given the publicity ... European prices for the 'best' set of 5000, the 5605, which is the cheapest LED LCD televisions range of Philips.

цените на новата 5-та серия
    52PFL5605 1499 €
    46PFL5605 1199 €
    40PFL5605 899 €
    32PFL5605 699 €

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Blu-Ray Player Philips / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 6
    Последно: 14-09-12, 20:01
  2. Philips Home Theater System / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 0
    Последно: 01-09-12, 19:28
  3. Отговори: 1389
    Последно: 20-07-12, 20:09
  4. LG LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 2262
    Последно: 06-12-10, 20:51
  5. ПРЕМЕСТЕНО: Blu-Ray Player Philips / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 0
    Последно: 23-11-10, 13:37

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе