Първоначално публикувано от
Стоян Ако на някой от модераторите му се стори дълъг поста нека го корегира.
Това ми е кореспонденцията със съпорта на Philips България:
[Comment / Question]
Моля да ме информирате с какви марки CA модули работи споменатия телевизор. Взех СА модул от Кейбълтел, който мисля е Conax SMiT и с него не мога да разкодирам програмите с поставена активна карта. Телевизора разчита информацията от картата, но не успява да разкодира. Без поставен модул успявам да гледам няколкото некодирани цифрови програми, които след поставяне на модула изписват "няма налична програма"
-----------
[THREAD ID:1E-B8XBFQ]
Уважаеми Господине,
Освен модула трябва да активирате и цифровия тунер на телевизора. Важно е преди всичко в настройките да бъде избрана една от държавите, които са изредени на стикера отзад на телевизора, където цифровият сигнал за DVB-C е стандарт. Препоръчваме Финландия. Редът е следния: Влизате през бутона: Начало (с иконката на къщичка) след това избирате: Настройка > Инсталиране > Инсталиране на канали. Изберете Кабел за да инсталирате DVB-C. След това ще се активира автоматичната настройка на каналите, освен ако операторът не изисква някакви ръчни, при което следвайте инструкциите появяващи се на екрана. Целият процес на инсталиране на DVB-C може да заеме и повече от половин час.
Център за обслужване на клиента
Фирма Philips
-----------
-----Original Message-----
За отключването на цифровия тунер всичко е направено според Вашите указания, които намерих от други Ваши потребители. Както споменах цифровите програми се намират и тези от тях , които не са кодирани се виждат, но само ако CA модула с картата не е сложен в слота. Ако сложа модула, дори и на тези некодираните, които до тогава се виждат
пише "няма налична програма". Телевизора си намира 187 цифрови канали, проблема е че като че ли не се разбира с модула добре за да ги разкодира. Иначе през "options->общ интерфейс" намира модула и разчита информацията от картата. Може ли да ми кажете с коя марка Conax СА модул е изпробвано, че работи телевизора?
Поздрави:
Стоян Бояджиев
---------------
[THREAD ID:1E-B8ZF1D]
Уважаеми Господине,
Проверете дали картата има сертификът CI+ (потърсете това лого). Препоръчваме Ви да се обърнете към оператора, за да установите дали картата е правилно програмирана. Нека Ви дадат подробна информация за това на какъв принцип Ви предоставят достъп до цифровите канали колко и кой канали Ви предлагат в основния пакет (който може да не е кодиран и достъпен без карта) и до колко и кой канали Ви предлагат допълнително достъп чрез декодиращата карта.
Център за обслужване на клиента
Фирма Philips
-----------
Сега стоя и чакам техника на КТ, който трябваше да дойде в 17ч. за да му задам същите въпроси. Нещата май обаче отиват на филе и да не се наложи да си стоя със сет-топа им