Вижте резултатите от анкетата: Какъв диагонал e вашият LCD телевизор Philips ?

Гласували
251. Не можете да гласувате в тази анкета
  • 26'' и по-малко

    8 3.19%
  • 32''

    86 34.26%
  • 37''

    35 13.94%
  • 40''

    18 7.17%
  • 42''

    78 31.08%
  • 46''

    7 2.79%
  • 47''

    14 5.58%
  • 52''

    5 1.99%
  • 56''

    0 0%
Страница 75 от 118 ПърваПърва ... 2565737475767785 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,111 до 1,125 от общо 1761

Philips LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2007
    Мнения
    93
    #1111

    Re:Philips LCD / Faq , обсъждане, мнения

    HD каналите си ги хващам на 714Mhz за Добрич. Philips-а за разлика от Самсунга не ми дава да сменям QAM.
    Но пак е проблема с CAM . Ако го няма инсталиран хващам HD каналите защото са некодирани и ги хващам с ръчна настройка. Сложа ли CAM обаче в телевизора даже и тези канали не намира.

  2.  
     
  3. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    2,044
    #1112

    Re:Philips LCD / Faq , обсъждане, мнения

    Телевизора би трябвало да хване цифровите програми и без модула , като отворени ще са само некодираните , а другите ги изписва че ги има ,но екрана остава черен . Тогава когато се сложи СА модула с картата се отварят и кодираните ,но понякога тогава изчезват свободните и трябва да вадиш модула за да ги гледаш Виж в темата за кабелните оператори в този форум или влез във форума на Кейбълтел има подобни проблеми. Направи това от пост 648 , но там пак става дума за ръчно.

  4. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2007
    Мнения
    93
    #1113

    Re:Philips LCD / Faq , обсъждане, мнения

    Изрових и сайта на Philips. Странно но там в описанията на страничните входове за този модел 32PFL7404H/12 пише : Common Interface Plus (CI+) .
    Дали от това може да е проблема, т.е. СА модула да е по-стар и обратно съвместими ли са CI+ с CI?

    Оставам с убеждението, че настройката на цифровите канали на Philips е издевателство с клиентите или поне в България не сме още за Philips

  5. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    8,834
    #1114

    Re:Philips LCD / Faq , обсъждане, мнения

    Бъди спокоен, с повечето марки е така. Реално те не знаят за съществуването на цифрова телевизия у нас и е нормално да има проблеми, ползвайки настройки за чужди страни.

  6. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006
    Мнения
    5,563
    #1115

    Re:Philips LCD / Faq , обсъждане, мнения

    Ами то няма разлика между DVB-C във Финландия, Франция, Германия или България. Начинът на предаване е един и същ. Вече че някои оператори не спазват елементарни правила и припокриват пидове и други глупости е наш проблем... Просто някои кабелни са изградили свръхевтина цифрова платформа, базирана на няколко трансмодулатора, с които свалят цели транспондери от спътника, без да променят параметри и ги пускат директно. Дотук добре, но на два транспондера на един и същ или съседни сателита, може да има канали с еднакви настройки, но различно съдържание.

  7. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    8,834
    #1116

    Re:Philips LCD / Faq , обсъждане, мнения

    И това го има. При избор на различни държави и области обаче явно се сменява обвхата на търсене защото хваща различен брой канали.
    Ако тука си изпипат нещата и кажат на производителя - сложете Тутракан с такъв обхват - сигурно ще е по-читаво.

  8.  
     
  9. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2009
    Мнения
    33
    #1117

    Re:Philips LCD / Faq , обсъждане, мнения

    Клиенти сме на МСАТ, използваме САМ модул CONAX - просто го поставих, както беше описано (не че първо не го завъртях в грешната посока въпреки, че пише да се внимава, да не говорим, че и техниците го набримчиха в грешната посока, странно защото при отвора няма нито указанание, нито стрелки или нещо друго) изчакахме както си му е реда няколко минути пускахме пълно сканиране (като преди това отключихме чрез сервизното меню всички канали) и успя да си намери 182 цифрови канала от които няколко HD след това доста радиостанции и съответно аналоговите канали и така общо 269. Споделям това, за да кажа, че нищо не е въвеждано ръчно като честота, САМ или нещо друго. Като последно бих желал да споделя, че опцията за Автоматичен ъпдейт на каналите трябва да се оставя включена, тъй като операторите (администраторите) периодично експериментират с нови честоти.

  10. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2007
    Мнения
    93
    #1118

    Re:Philips LCD / Faq , обсъждане, мнения

    Вече 90 % си мисля че е модула или картата не е програмирана както трябва. Не може без модул да намира 187 цифрови канала и да показва 2-та безплатни ХД, а след като сложа модула уж намира пак 187 канала, но не показва даже безплатните . Не знам какъв е модула, защото КТ са лепнали една лепенка КТ отгоре, но явно не се разбира с претенциозния Philips. А Самсунга я глътва на минутата..... това не мога да проумея.
    А ако се окаже че е модула не знам какво да правя. някъде четох, че работел с модули на Strong, но едва ли ще намеря в Добрич такъв за да пробвам.
    Утре техника от КТ ще дойде след като днес ме изгледа и каза "аз казах ли ти че няма да го направиш сам".... но след всичко което изчетох и направих едва ли и той ще се справи.
    На някой работи ли му с CAM на КейбълТел? Не че гаранция че са еднакви всичките де...

  11. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    2,044
    #1119

    Re:Philips LCD / Faq , обсъждане, мнения

    Кейбълтел - София работи с модул CONAX- Smit http://satshop.bg/product.php?id_product=82 с такъв работят почти навсякъде в страната . Същият ползват и Евроком .

  12. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2007
    Мнения
    93
    #1120

    Re:Philips LCD / Faq , обсъждане, мнения

    Ако на някой от модераторите му се стори дълъг поста нека го корегира.
    Това ми е кореспонденцията със съпорта на Philips България:

    [Comment / Question]
    Моля да ме информирате с какви марки CA модули работи споменатия телевизор. Взех СА модул от Кейбълтел, който мисля е Conax SMiT и с него не мога да разкодирам програмите с поставена активна карта. Телевизора разчита информацията от картата, но не успява да разкодира. Без поставен модул успявам да гледам няколкото некодирани цифрови програми, които след поставяне на модула изписват "няма налична програма"
    -----------
    [THREAD ID:1E-B8XBFQ]
    Уважаеми Господине,

    Освен модула трябва да активирате и цифровия тунер на телевизора. Важно е преди всичко в настройките да бъде избрана една от държавите, които са изредени на стикера отзад на телевизора, където цифровият сигнал за DVB-C е стандарт. Препоръчваме Финландия. Редът е следния: Влизате през бутона: Начало (с иконката на къщичка) след това избирате: Настройка > Инсталиране > Инсталиране на канали. Изберете Кабел за да инсталирате DVB-C. След това ще се активира автоматичната настройка на каналите, освен ако операторът не изисква някакви ръчни, при което следвайте инструкциите появяващи се на екрана. Целият процес на инсталиране на DVB-C може да заеме и повече от половин час.

    Център за обслужване на клиента
    Фирма Philips
    -----------
    -----Original Message-----


    За отключването на цифровия тунер всичко е направено според Вашите указания, които намерих от други Ваши потребители. Както споменах цифровите програми се намират и тези от тях , които не са кодирани се виждат, но само ако CA модула с картата не е сложен в слота. Ако сложа модула, дори и на тези некодираните, които до тогава се виждат
    пише "няма налична програма". Телевизора си намира 187 цифрови канали, проблема е че като че ли не се разбира с модула добре за да ги разкодира. Иначе през "options->общ интерфейс" намира модула и разчита информацията от картата. Може ли да ми кажете с коя марка Conax СА модул е изпробвано, че работи телевизора?

    Поздрави:
    Стоян Бояджиев
    ---------------
    [THREAD ID:1E-B8ZF1D]
    Уважаеми Господине,

    Проверете дали картата има сертификът CI+ (потърсете това лого). Препоръчваме Ви да се обърнете към оператора, за да установите дали картата е правилно програмирана. Нека Ви дадат подробна информация за това на какъв принцип Ви предоставят достъп до цифровите канали колко и кой канали Ви предлагат в основния пакет (който може да не е кодиран и достъпен без карта) и до колко и кой канали Ви предлагат допълнително достъп чрез декодиращата карта.

    Център за обслужване на клиента
    Фирма Philips
    -----------

    Сега стоя и чакам техника на КТ, който трябваше да дойде в 17ч. за да му задам същите въпроси. Нещата май обаче отиват на филе и да не се наложи да си стоя със сет-топа им

  13. prm
    prm е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    May 2010
    Мнения
    13
    #1121

    Re:Philips LCD / Faq , обсъждане, мнения

    Здравей, Стоян !!!

    Знам за какво говориш ( и аз сам минал през това ). На 2 пъти имах същия проблем . Пробвах какво ли не ( нещата които и ти + още ). И в двата случея смених телевизорите и всичко беше ОК !!!
    Съжелявам но при мен бе така !!! Тези от Кейбалтел разбират по-малко и от теб да знаеш !!
    B.T. W. Телевизорите бяха : SONY 40Z5500 i Philips 32pfl9604 !!!!!

    Сега си купувам нова 32'' , ти казваш 4е си доволен от 32пфл 7407 ???
    То май наистина за 900 лв. няма по добар вариянт, а цена та си е супер сега .

    Късмет !!!

  14.  
     
  15. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,502
    #1122

    Re:Philips LCD / Faq , обсъждане, мнения

    Цитат Първоначално публикувано от Стоян
    Ако на някой от модераторите му се стори дълъг поста нека го корегира.
    Това ми е кореспонденцията със съпорта на Philips България:

    [Comment / Question]
    Моля да ме информирате с какви марки CA модули работи споменатия телевизор. Взех СА модул от Кейбълтел, който мисля е Conax SMiT и с него не мога да разкодирам програмите с поставена активна карта. Телевизора разчита информацията от картата, но не успява да разкодира. Без поставен модул успявам да гледам няколкото некодирани цифрови програми, които след поставяне на модула изписват "няма налична програма"
    -----------
    [THREAD ID:1E-B8XBFQ]
    Уважаеми Господине,

    Освен модула трябва да активирате и цифровия тунер на телевизора. Важно е преди всичко в настройките да бъде избрана една от държавите, които са изредени на стикера отзад на телевизора, където цифровият сигнал за DVB-C е стандарт. Препоръчваме Финландия. Редът е следния: Влизате през бутона: Начало (с иконката на къщичка) след това избирате: Настройка > Инсталиране > Инсталиране на канали. Изберете Кабел за да инсталирате DVB-C. След това ще се активира автоматичната настройка на каналите, освен ако операторът не изисква някакви ръчни, при което следвайте инструкциите появяващи се на екрана. Целият процес на инсталиране на DVB-C може да заеме и повече от половин час.

    Център за обслужване на клиента
    Фирма Philips
    -----------
    -----Original Message-----


    За отключването на цифровия тунер всичко е направено според Вашите указания, които намерих от други Ваши потребители. Както споменах цифровите програми се намират и тези от тях , които не са кодирани се виждат, но само ако CA модула с картата не е сложен в слота. Ако сложа модула, дори и на тези некодираните, които до тогава се виждат
    пише "няма налична програма". Телевизора си намира 187 цифрови канали, проблема е че като че ли не се разбира с модула добре за да ги разкодира. Иначе през "options->общ интерфейс" намира модула и разчита информацията от картата. Може ли да ми кажете с коя марка Conax СА модул е изпробвано, че работи телевизора?

    Поздрави:
    Стоян Бояджиев
    ---------------
    [THREAD ID:1E-B8ZF1D]
    Уважаеми Господине,

    Проверете дали картата има сертификът CI+ (потърсете това лого). Препоръчваме Ви да се обърнете към оператора, за да установите дали картата е правилно програмирана. Нека Ви дадат подробна информация за това на какъв принцип Ви предоставят достъп до цифровите канали колко и кой канали Ви предлагат в основния пакет (който може да не е кодиран и достъпен без карта) и до колко и кой канали Ви предлагат допълнително достъп чрез декодиращата карта.

    Център за обслужване на клиента
    Фирма Philips
    -----------

    Сега стоя и чакам техника на КТ, който трябваше да дойде в 17ч. за да му задам същите въпроси. Нещата май обаче отиват на филе и да не се наложи да си стоя със сет-топа им
    Нито един кабелен оператор в България не предлага карта сертифицирана по CI+.
    Даже се съмнявам дали знаят какво е това CI+

  16. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2007
    Мнения
    93
    #1123

    Re:Philips LCD / Faq , обсъждане, мнения

    Според Wiki CI+ e обратно съвместим с CI. Поне аз така разбрах. На телевизора до слота пише Common interface, в описнието че е Common interface + .
    Не би ли трябвало ако в слота се сложи CI модул, който не поддържа CI+, заедно с карта, която не е сертифицирана с CI+ нещата да тръгнат?
    Не може всички притежатели на pfl7404 ( а както чета 8404 е почти същото управление) да гледате цифровата телевизия с външен приемник.

  17. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Мнения
    22
    #1124

    Re:Philips LCD / Faq , обсъждане, мнения

    Цитат Първоначално публикувано от prm
    Здравей, Стоян !!!

    Знам за какво говориш ( и аз сам минал през това ). На 2 пъти имах същия проблем . Пробвах какво ли не ( нещата които и ти + още ). И в двата случея смених телевизорите и всичко беше ОК !!!
    Съжелявам но при мен бе така !!! Тези от Кейбалтел разбират по-малко и от теб да знаеш !!
    B.T. W. Телевизорите бяха : SONY 40Z5500 i Philips 32pfl9604 !!!!!

    Сега си купувам нова 32'' , ти казваш 4е си доволен от 32пфл 7407 ???
    То май наистина за 900 лв. няма по добар вариянт, а цена та си е супер сега .

    Късмет !!!
    Не е 900 а 999 лв.
    Интересно ми е да чуя още мнения за този тв че маи ще си го купя.

  18. Member
    Тук е от
    Nov 2008
    Мнения
    326
    #1125

    Re:Philips LCD / Faq , обсъждане, мнения

    Цитат Първоначално публикувано от Стоян
    Според Wiki CI+ e обратно съвместим с CI. Поне аз така разбрах. На телевизора до слота пише Common interface, в описнието че е Common interface + .
    Не би ли трябвало ако в слота се сложи CI модул, който не поддържа CI+, заедно с карта, която не е сертифицирана с CI+ нещата да тръгнат?
    Не може всички притежатели на pfl7404 ( а както чета 8404 е почти същото управление) да гледате цифровата телевизия с външен приемник.
    Стояне,аз съм със 8-ма серия и гледам тв без приемника на кабелния оператор,със DVB-C тунера на самия телевизор.По отношение на CAM-модула,единственото предимство което ти дава е да гледаш някои кодирани от оператора програми.Забелязах във форума на Кейбълтел различни оплаквания за проблеми с Conax модулите които те дават-общо взето всички са китайски-SMIT,предполагам и твоя е такъв. Виж тези производители:

    1.www.neotion-pocket.com
    2.www.technisat.de
    твърди се,че техните са доста по-добри

    П.С Виж тази статия,може да ти помогне,пише точно за pfl7404 серия : http://sharenkoto.org/blog/?p=378

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 75 от 118 ПърваПърва ... 2565737475767785 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Blu-Ray Player Philips / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 6
    Последно: 14-09-12, 19:01
  2. Philips Home Theater System / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 0
    Последно: 01-09-12, 18:28
  3. Отговори: 1389
    Последно: 20-07-12, 19:09
  4. LG LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 2262
    Последно: 06-12-10, 19:51
  5. ПРЕМЕСТЕНО: Blu-Ray Player Philips / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 0
    Последно: 23-11-10, 12:37

Тагове за тази тема


SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе