Така като гледам пазара в Европа и там нещо го няма масово ! У нас - през есента вероятно , ако въобще го продават , а цена сигурно около 4000 лв !
Така като гледам пазара в Европа и там нещо го няма масово ! У нас - през есента вероятно , ако въобще го продават , а цена сигурно около 4000 лв !
до средата на ЮниПървоначално публикувано от wassl
Тъкмо за световното по футбол
Надявам се и серия 8000 да е в продажба до 30-40 дни.
Има ли вече някакви тестове и ревюта за моделите на Philips за 2010г.?
Здравейте. Имам проблем с Philips 42pfl8404h. Проблемът е следният: като го включа мига лампата(диодчето отпред) в бяло, и след 10 секунди започва да свети постоянно, но телевизра не се включва. Екрана мига, но си стои тъмен. Като натисна нещо на дистанционното единствената реакция е, че мига лампичката и нищо друго не се случва. Проблема се появи след като гледах филм от компютъра през HDMI и заспах, а някой е решил да вземе лаптопа и е изключил кабела без да изключи телевизора. Дали от това е проблема и имате ли идеи какво да правя освен сервиз?
Благодаря.
Вземи му счупи ръцете на този някой. Изгорил ти е HDMI порта на телевизора.Първоначално публикувано от vikev
Пробвай на друг порт дали е същото.
Телевизора изобщо не иска да се включи, т.е. няма как да пробвам нищо. :S
Носи го в сервиза. Другият вариант е да го занесеш в магазина и да кажеш че е спрял да работи.
Здравейте!
Изчетох всички 56 страници и научих доста неща.
От 3 дни си имам 32pfl7404 и съм доста доволен от телевизора, но ме дразни сигнала от приемника на КТ.
Затова днес реших да им дам някой лев за да си взема CAM от тях и ще видя как се държи.
Имам обаче и два въпроса.
Първият е как да си махна от менюто вече добавено устройство и в частност този цифров приемник.
Вторият ми въпрос е относно ъпдейтите. Изтеглих последния за сега от Март месец, но леко се притеснявам да го сложа (текущия ми е от Януари 2010-та). Някой слягал ли го е този от Март на 32pfl7404 и дали е имало някакви проблеми?
А.. и трети въпрос . За сега не искам да пипам като, че ли сервизното меню. Пуснал съм телевизора със страна Германия за да ми намери и аналоговите и цифровите (макар и кодирани) програми. Смятате ли, че с CAM ще има проблем с тази настройка и дали е по-добре да вляза в СМ и да отключа DVB-C постоянно?
П.С. Много съм благодарен на пишещите тук. Наистина научих доста неща, а и ме убедихте още повече да си взема Philips.
По отношение на първия въпрос, Премахване на устройства от началното меню. Ако устройството вече не е свързано към телевизора, го премахнете от началното меню.
1 Натиснете (У дома) . »» Ще се появи началното меню.
2 Натиснете Бутони за навигация, за да изберете устройство, което да премахнете.
3 Натиснете OPTIONS. »» Показва се списък с избрано [Изваждане на това устройство].(в дясно средата-горе на дистанционното)
4 Натиснете OK. »» Ще се появи съобщение, което ще ви подкани да премахнете устройството.
5 Натиснете OK. »» Ще се покаже началното меню, като устройството ще е премахнато.
Благодаря за отговора.
Тея от КТ ще ме сбъркат. Взех си модула сложих го, намери си го (разчита инфото от картата), дадох му Германия, пълно сканиране на 6,875кs/s ръчно и зачаках.
След около час каза, че намерил 187 цифрови и 61 аналогови. Зарадвах се, но всъщност цифровите бяха до 167, а по-лошото че на всяка от тях изписва само "няма налична програма" или нещо такова. Уж четох тук и направих както трябваше всичко. Гасих и пусках няколко пъти, но няма промяна. Най ме е яд, че малкия 23 инчов самсунг захапа картата веднага без никакви ресети. От него видях и че скоростта е наистина 6,875 кс/с, а QAM-64. Този QAM обаче не разбрах как се променя на филипса. Какво не правя както трябва?
Най-вероятно е препоръчително да се направи ъпдейта на фърмуера - тъй като от януари до сега има две нови издания. Ако желаете преди да инсталирате новия, потърсете в Интернет архив на стария, така ако с новия не Ви хареса ще може да си възстановите стария. Мисля, че това беше обяснено по-рано във форума. Но определено в новия софтуер е разрешен проблема с появата на точно тези съобщения.
Тази сутрин го обнових фирма до последния ....72. Предишния беше ...70 или т.е. предпоследния, който би трябвало да реши проблемите с CAM.
Вече започнах да се притеснявам. Без CAM отивам на "тест за приемане на цифрова телевизия" , давам честота 714 МHz (или такава, на която знам че има канали) и скорост 6.875 и телевизора ми намира 3 канала. (na 714 Mhz са ХД каналите свободно пуснати от КТ). Да, но ако същото това го направя с вкаран CAM с картата в него не ми намира никакви канали ...пише 0 канала. Пробвах и с пълно сканиране със страна Финландия и 6.875 скорост, но същата работа: намира ми уж 187 цифрови и 61 аналогови, но на всяка от цифровите после пише или "кодиран сигнал" или "няма налична програма". В същото време като дам "Options" си ми намира Conax модула и вътре си прочита всичката статистика и инфо.
Моля Ви за идеи!
Опитай ръчно да вкараш/добавиш пакет по пакет в повечето случаи става.
Ръчното добавяне нали е пак от "тест за приемане на цифрова телевизия" и накрая съхрани?
Така бях добавил 3-те HD канала преди да взема CAM. Сега с вкаран CAM обаче не намира нито един канал на честота и скорост на които зная, че има канали.
Edit:
Сега изрових пак цялата тема отначало. Явно съм пропуснал пост 649 от Христослав, който цитира Руски форум, но май само това остана от всичко писано, което не съм правил. Довечера ще пробвам и ще пиша. Дано това да оправи проблема на Philips-а и да не ме разочарова от покупката му.
Пакетът на HD каналите на Кейбълтел е на честота-170Мхц. модулация QAM-256. Подобен проблем става и с други марки и на други оператори и с ръчно се оправя.