Не. Контраста в 37PFL7605 е по-добър от на D25Първоначално публикувано от drniki
Не. Контраста в 37PFL7605 е по-добър от на D25Първоначално публикувано от drniki
Въпрос към експертите и знаещите - каква е подробната спецификация на аудио/видео канала на xxPFL9704:
- спецификацията на телевизора е известна, но тя е много обща: MPEG1, MPEG2, MPEG4, AVI, H.264/MPEG-4 AVC, MPEG- Programme-stream PAL, WMV9/VC1
- ясно е, че контейнера MKV не се поддържа (чакам HTS9140, който ще го поддържа), повечето качествен материал се кодира с H.264, който лесно може да се екстрахира
- какви са максимално-възможните параметри на H.264: профили, data rate и т.н.
- какво е положението с AVCHD и AVCHD Lite?
- какво е положението с аудио формата AAC-LC?
Някой подробен линк ще е много полезен![]()
Не бих разчитал на мултимедийните възможности на телевизора. Още по-малко пък от Филипс и когато искаш подобен широк набир от формати, кодеци и контейнери.
Не мисля и че варианта с HTS9140 е много удачен. Има си други по-подходящи устройства за подобни изисквания.
Това не е отговор на въпроса миПървоначално публикувано от lazarus18
Телевизорът е супер, звукът му е, вероятно, най-добрият пазара, има определени и нелоши мултимедийни възможности, вече съм го пробвал с HD файлове от компютъра ми през DLNA (безжичната му мрежа е без грешка) и е пред мен. Не ми се иска с проби и грешки да му търся границите при условие, че някой се е докопал до документация. Необходимо ми знам параметрите на H.264 за да ги екстрахирам или прекодирам.
Откъм мултимедийни възможности HTS9140 е на нивото на моделите xxxPFL9705, т.е. най-доброто, което Philips предлага. Днес не искам повече![]()
Телевизора е хубав. Ползвай го като такъв. Ти прецени дали да си губиш времето да разбереш колко никакви мултимедийни възможности има.
Не е нужно да отговаряш философски, въпросът ми е технически
Вече съм гледал филми на телевизора стриймвани от компютъра ми.
Дано намериш някой, който да се е докопал до подобна информация. Аз лично нямам такава.
От друга страна, телевизора е при теб и може да си поиграеш малко с различни формати и да споделиш с останалите наблюденията си.
Първи впечатления от 37PFL8605.
Проблем още в началото със . . . стойката. Телевизорът е леко килнат надясно. Няма нужда от нивелир за да се види наклонът.
Става въпрос за толкова шумно рекламираната нова универсална стойка. Не знам как ще се оправи проблемът, надявам се човекът от фирмата да уреди доставка на нова.
Днес сложих САМ модул и сега картината е с по-добро качество.
Явно ще ми трябва време за да свикна с картината при LCD телевизорите /така както свикнах и с LCD мониторите/.
Очакванията ми бяха може би по-високи, но всъщност още си играя с настройките. Все пак черното се надявах да е по-добро.
В момента като че ли съм се спрял, на следния режим:
Интелигентна картина - По избор
Контраст - 78
Яркост - 55
Цвят - 55
Острота - 5
Шумопотискане - Средно
Оттенък - Топло /изненадах се, никога не ми е допадала тази опция/
При тази настройка лицата изглеждат най-естествени от пробваното досега.
Естествено, че ще е с Топъл оттенък. На всяка марка и модел това е най-близката до реалността настройка.
Пак съм аз с . . . нов телевизор.
Отново Philips 37PFL8605Н.
Предишния го върнах заради проблема със стойката /десния край на телевизора стоеше с 1 см по-ниско от левия/. Многократни проби на човек от фирмата от която го купих да го изправи не дадоха резултат. Днес го върнах, а след това купих от Техномаркет нов.
И тук стигам до въпроса - как да го настроя за кабелната на Blizoo /CableTel/?
Предишния телевизор ми го настрои въпросният човек от фирмата, но сега естествено не мога да разчитам на него.
Обадих се на Blizoo, едно много любезно момиче ми продиктува настройките, но не се получава.
Мисля че САМ модулът е поставен както трябва.
Та стигам до менюто с настройки за търсене /като съм задал за страна Финландия/ и следват операциите:
Режим на символна скорост: Ръчен
Предварително зададени символни скорости - менюто не е активно. Иначе са отбелязани 6.900 и 6.875.
Символна скорост 1: Задавам 6.875
Символна скорост 2: Задавам 6.875 /пробвах и с 0.000 но резултатът е същия/
Сканиране на честоти: Пълно сканиране
Размер на стъпката за честота: 8MHz
Режим на мрежова честота: Ръчен
Мрежова честота: 806.00
Аналогови канали: Изключени
Нулиране:
Готово: - натискам ОК, но не откривам нищо.
Някъде греша или има и друг начин за търсене на каналите?
Всичко изглежда добре. Единствено това за стъпка 8Mhz не знам какво е и дали е правилно.
Спокойно може да си заявиш техник от Близуу да дойде.
- Бутон "Начало".
- Изберете "Настройка на каналите"
- Изберете страна с подръжка на нужният режим на предаване (Финландия)
- Изберете "Кабел" (за DVB-C) или "Антена" (за DVB-T)
- Натиснете бутон "Настройка" (НЕ "Започни")
- Режим на скорост на предаване (изберете ръчно и я указвате в откриващия се пункт долу, може да научите от кабелният ви оператор или пробвате да намерите автоматично )
- Скорост на предаване (въведете скорост)
- Сканиране честоти (избираме "Пълно сканиране")
- Аналогови канали (ако искате, аналоговите канали да бъдат в същият списък, както и цифровите и да не ви се налага да превключвате между тях чрез менюто, то избирате "Вкл.")
- Избираете "Готово"
- Натискате "Започни" и може да отдъхнете... За дълго.
http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/d...scy=RU&slg=RUS- Настройка на цифровият тунер на всички филипси с DVB-C (като правило индекс H в названието на модела) действията са аналогични за всички модели.
- За бърза и беспроблемна настройка препоръчвам да уточните параметрите на предаване на вашият оператор (често ги има на техният сайт) - Честота и Символна скорост.
- Пускаме Автоматична установка в меню Настройка на канала.
- В първият пункт избираме Пренастройка на каналите.
- После в списъка е необходимо да изберете страна, в която по мнението на Philips има DVB-C предаване - поглеждаме стикера на задният панел, където отделно за всеки тунер (DVB-T и DVB-C) е указан списък със страни (на момент выпуска ТВ, в последующих прошивках список может измениться).
- Във вторият пункт избираме - Кабел за активация DVB-C (Антенна - ефирен DVB-T).
- В третият влизаме в Установка.
- Режим скорост на предаване - Ръчен - появява се възможност в пункт Скорост да поставите необходимото значение.
Обръшам внимание, че ако Режима скорост на предаване е - Автоматичен, то телевизора използва заводските значения за избраната страна, например за Финландия - 6.900, Дания - 6.875, предполагам с това е свързано , че настройката не се получава веднага при някои .- Сканиране честоти - Бързо, активира се Режим сет. честоти, в който указваме Ръчно в пункт Сет. честота поставяме нужното значение (или първият от известният диапазон). Ако оставим Автоматично - отново ще се използва заводски параметър за избраната страна. Използвайки Пълно сканиране, вие значително увеличивате времето за търсене на канали, но ако не ви е известна честотата - е необходимо да изберете него.
- В следващият пункт указваме, искаме ли аналогови канали и натискаме - Готово и Начало.
- След няколко минути каналите ще бъдат намерени.
- Цифровите канали се съхраняват от първият, аналоговите от 201, а радиостанциите от 1002.
- Ако не сте получили нужният резултат, отиваме в подменю Цифр. режим: тест... в меню Настройка на канала.
- Както и преди задаваме Режим скорост на предаване (Ръчно -> значение).
- По-нататък - Търсене. Задаваме честота -> Търсене.
- След няколко секунди виждаме Название на мрежата, Качество и ниво на сигнала, модулация. Натискаме Съхрани. Изписва, че са съхранени - 8 (за зададената честота), въпреки че намерените и съхраненни канали са много повече (с други честоти). Готово.
- Като правило, в кабелните оператори вси`ки цифрови канали са закодирани, изключение прави инфоканала и тестовото предаване.
Затова за преглед се изисква CAM модул, който може да си закупите в рамките на 100лв.- За модула е описано на сайта на филипс (търсете във FAQ за своя модел).
[Аналогови Канали]-> (отключени)
Сканирането отне около 1,5 часа
http://www.p4c.philips.com/files/5/5..._37_swi_mx.pdf
http://www.33audio.com/enter/data/philipscodes.pdf
http://www.arrakis.es/~igapop/philips_factory_codes.htm
Първоначално публикувано от hristoslav2
Аналоговите са от 901...