Моля за помощ,
след монтажа на стената на 4606 и пускането му, се оказа, че не мога да се справя с цветовете. Или е мноогоосо синьо и само синьо, или го докарвам до черно бяло. Какво и къде да променя?
Предварително благодаря.
Моля за помощ,
след монтажа на стената на 4606 и пускането му, се оказа, че не мога да се справя с цветовете. Или е мноогоосо синьо и само синьо, или го докарвам до черно бяло. Какво и къде да променя?
Предварително благодаря.
Как е свързан , с какъв кабел и самия кабел с какво качество е ?
От устройството на Булсата, с трите кабелчета. Иначе изчетох упътването, но нищо не пише за цветовете как да се настроят.Първоначално публикувано от civica
Ако трябва, да търся друг кабел да свържа от устройството към ТВ?
ops5 телевизора ти за тези пари си е направо отличен. Обясни по-точно какъв ти е проблема. Скоро един приятел си го купи и той е на Булсат с ZHD100 приемника и картината е отлична отвсякъде.
По-скоро проблема ми е че не знам как да го настроя, за да имам цветна картина. Телевизора сигурно е наред. Като го пуснах и беше много синьо всичко. Почнах да цъкам яркост, контраст, цветно и прочие, но не става, отива си на черно-бяло. Е не знам какво да променя, за да гледам цветна картина.
Иначе не знам какъв модел е моя приемник на Булсатком .
ops5
Съдейки по описанието на проблема, може би бъркаш компонентен с композитен - вход/изход. Може и да греша де...
Затова дай снимки.
Проблема може да се крие и в настройките на приемника от Булсатком. Съветът ми е да вземеш старият си приемник и да отидеш в най-близкият офис на булсатком - да ти го сменят със модела zhd100 /доплащаш само 20лв/.
Да разбирам, че това zhd100 е по-нов модел и ще изкарва по - качествен сигнал. По принцип съм на мнение, че е до настройки на телевизора, но ако това устройство е по ново, ще го сменя. А него ще мога ли да го свържа с HDMI кабел към ТВ-то, нали все пак това е най-качествената връзка? Да си търся и такъв кабел, почетох малко във форума и за кабелите.Първоначално публикувано от hristoslav2
Е сега съм го свързал в компонентния вход. Няма как да сбъркам с композитния. Нали трите кабелчета влизат в компонента.Първоначално публикувано от hristoslav2
Точно така, zhd100 може да го свържеш към телевизора посредством HDMI-HDMI кабел. Това е най-добрият вариант за връзка.Първоначално публикувано от ops5
Може ли да се възползвам и от съвет какъв кабел да си взема, четох че има доста марки, кои прехвалени и кои не.Първоначално публикувано от hristoslav2
Няма абсолютно никакво значение, освен ако не е дефектен. Купуваш най-евтиния, който ти изглежда, че конекторите и облицовката няма да се разпаднат.
В комплекта на тоя ZHD приемник няма ли и HDMI кабел?
Да, четох, че това съветваш. Ами не знам, утре ще разбера, като отида да го сменя. Проблем може да се окаже, че нямали много налични. Сега им звънях, два месеца не зареждали HD приемници и сега започнали, та да не се наложи да пообикалям София. А този приемник на всички канали ли ще е по-добра картина - в смисъл нали няма да е само на HD каналите.Първоначално публикувано от Lance
Гледам в един сайт, здрави цени, не очаквах да са толкоз скъпи тея кабели.....
Лошо е да купуваш HDMI кабели, но по-лошо е да не се налага да купуваш HDMI кабели
Хехе , ще купуваме, като трябва, де ще ходимПървоначално публикувано от Lance
Какъв сайт , бре човек ?? Цените почват от 5 лв и стигат 500 ! Вземи си нещо около 10-20 лв ! В Офис1 има марка " Мanhattan " - на са зле и цената беше 18 лв за 1.8м ! Имам и такъв !
А в " Зора " имаше по 12 лв за 1.8м - имах и такъв , но го подарих - работи си и досега !