Страница 30 от 93 ПърваПърва ... 2028293031324080 ... ПоследноПоследно
Резултати от 436 до 450 от общо 1390

Philips LCD TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 2/

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Dec 2010

Re:Philips LCD TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 2/

Цитат Първоначално публикувано от civica
    Какъв сайт , бре човек ?? Цените почват от 5 лв и стигат 500 ! Вземи си нещо около 10-20 лв ! В Офис1 има марка " Мanhattan " - на са зле и цената беше 18 лв за 1.8м ! Имам и такъв !
    А в " Зора " имаше по 12 лв за 1.8м - имах и такъв , но го подарих - работи си и досега !
    Ами сега съм на компютъра и поглеждам да видя какво има. Няма къде другаде да видя и гледам нета. Първо ще видя дали си няма самия приемник. Гледах, че пише HDMi 1.3, HDMI 1.5 - трябва ли на нещо друго да обърна внимание освен дължината? Питам сега, за да не питам после защо нещо не е наред.

2.  

3. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

HDMI 1.5 все още няма , масово кабелите са 1.3 версия , но и това не те бърка !! А за дължината - зависи колко ти трябва , но предполагам , че ТВ-то и приемника на Булсата са близо !

4. Member
    Тук е от
    Dec 2010

Цитат Първоначално публикувано от civica
    HDMI 1.5 все още няма , масово кабелите са 1.3 версия , но и това не те бърка !! А за дължината - зависи колко ти трябва , но предполагам , че ТВ-то и приемника на Булсата са близо !
    Няма и метър!

5. Banned
    Тук е от
    Feb 2010

ZHD100 на Булсатком са окомплектовани с HDMI кабел с позлатени накрайници. Няма никаква нужда от закупуване на такъв кабел. За да получите такъв приемник трябва да платите такса за един месец за пълния пакет на Булсатком.

6. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Хайде стига с тези приемници и кабели, че оспамихме темата!!

7. Member
    Тук е от
    Dec 2010

Благодаря на всички за отговорите и съветите.

Сега вече Филипса си има нормална картина. Имам предвид с новите приемник и кабел.

Държа го обаче на формат на картината Автозапълване. И първите 10 минути премигваше на всеки 30-на секунди. Постепенно интервала се увеличи и накрая това премигване изчезна.

Дано всичко вече е наред.

Още един път благодарности на всички.

P.S. Днес бях при една клиентка и тя беше с Филипс с Близу. Картината беше невероятна. Не знам от насторойки ли или просто по - висока серия е било ТВ-то.

8.  

9. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

ops5
    Ето ти съвети за настройки на приемника.

На повечето канали от ляво и отдясно на телевизора се появяват две големи черни колони, в които няма картина.
    Решeние на проблема.
    Първи начин: На дистанционното на приемника имаш бутон "LANG" натискаш го докато се появи надпис "SD: С ДОПЪЛВАНЕ; HD: БЕЗ КОРЕКЦИЯ" по този начин приемника ще ти разширява образа до големината на екрана на ТВ при SD сигнал, а при SD сигнал ще подава картината без корекция.
    Втори начин:
    От дистанционното на приемника влизаш в МЕНЮ - НАСТРОЙКИ - ТВ ЕКРАН - HD изходи (или SD изходи)
    и извършваш следните настройки:
    1.1. Резолюция HD - (1080i - 50)
    1.2. Корекция на крана HD - Без допълване
    1.3. Формат HD - 16:9
    След това натискаш бутона изход докато излезеш от менюто на приемника.

Оправи си и настройките в приемника на Булсат -
    "меню"-настройки-ТВ екран - HD изходи-корекция на екрана за ХД канали избираш "без корекция", за СД канали "с корекция" и задай на настройки ТВ Формат ХД "16:9".

32PFL3605H 117 S-IPS LGD LC320WUN
    32PFL5405H 278 S-IPS LGD WUY SCAL32"
    32PFL5605H 284 XXX XXX
    32PFL5625H 233 UV2A RGB Sharp LK315D3GA63Dv1 32"
    32PFL7605H 286 S-IPS LGD EUH SCA2 Dv2 32"
    32PFL7605H 275 S-IPS LGD EUH SCA Dv.1 32"
    32PFL7685H 286 S-IPS LGD EUH SCA2 Dv2 32"
    32PFL8605H 275 S-IPS LGD EUH SCA Dv.1 32"
    32PFL9705H 260 UV2A RGB Sharp LK315D3GA33

37PFL5405H 277 S-IPS LGD LC370WUD
    37PFL7605H 274 S-IPS LGD LC370WUD
    37PFL8605H XXX S-IPS LGD

40PFL5605H 234 UV2A RGB Sharp LK400D3GA43Dv1 40"
    40PFL5605H 285 UV2A RGB Sharp
    40PFL6605H 287 UV2A RGB Sharp
    40PFL7605H 273 UV2A RGB Sharp LK400D3GA43Dv1 40"
    40PFL8605H 263 UV2A RGB Sharp LK400D3LB23

42PFL3605H 115 S-IPS LGD LC420WUN
    42PFL5405H 276 S-IPS LGD LC420WUD
    42PFL7695H 272 S-IPS LGD LC420WUD

46PFL5605H 237 UV2A RGB Sharp LK460D3GA23
    46PFL7605H 271 UV2A RGB Sharp
    46PFL8605H 262 UV2A RGB Sharp
    46PFL9705H 257 UV2A RGB Sharp LK460D3LA73

47PFL3605H 11? S-IPS LGD LC470WUN

10. Member
    Тук е от
    Dec 2010

Ще ги видя, като се прибера.

Иначе, не знам дали е проблем, те снощи си изчезнаха тези премигвания. Дори забелязахме с жената, че картината се подобри след няколко минути. В смисъл, че като го пуснах имаше забележки, но нямах време да го пипам. Малко по-късно се беше подобрила картината.

Тази сутрин, като го пуснах пак премигваше 1-2 пъти на всеки канал, който пусна и след това спираше. Не знам това какво може да е. И дали да го отчитам, като проблем. След тези премигвания картината си е много добре. Въобще не съм го настройвал. Само онзи ден пипнах настройките, които ми посочи LanceLink.

След неколкодневна употреба на Тв-то се оказа, че тези премигвания не са спрели. Про от време на време влиза внякаква серия. За по 1-2 минути си премигва по няколко пъти. След това след час - два отново. Чудя се дали е възможно да е от Филипса. Ако беше от него сигурно щеше да премигва постоянно. Дали не е от приемника. Вечерта, която беше със стария приемник нямаше никакви премигвания. Може ли някой запознат да ме посъветва какво да правя? Дали да не сменя приемника.

11. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Пусни му сигнал от ДВД и виж дали ще се случи същото. Ако пак мига-носи го в сервиза за ремонт.

12. Member
    Тук е от
    Dec 2010

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    Пусни му сигнал от ДВД и виж дали ще се случи същото. Ако пак мига-носи го в сервиза за ремонт.
    То хубаво, сега трябва да търся двд. Ама пък на стария приемник на Булсата не мигаше. А на този новия мига, тцтцтц.

13. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2009

Здравейте на всички!
    От вчера съм с 26pfl3405 и вече възникнаха няколко въпроса. Първият е за тъмните сцени. Струва ми се, че в тъмна сцена се губят детайли. Смятам, че Contrast и Brightness съм настроил правилно (пусках материали за калибрация). Та нормално ли е това или нещо не съм настроил както трябва.
    Другото, което ми направи впечатление е, че на HDMI (като свържа компютър) настройките за картина са ограничени само до Brightness, Contrast и Tint, защо става така? (предполагам е защото се предполага, че ще се настрои от видео картата, но все пак да питам)
    И третият ми въпрос е за телевизията. Гледам аналогова кабелна на Близу. Настройвах картината, правих струвах, на един канал го докарам добре, на друг е отвратително. При движение на по-детайлни изображения (напр. коса) се получава леко замазване. Това нормално ли е или пак в настройката е проблемът?

Благодаря предварително!

14.  

15. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от ops5
    То хубаво, сега трябва да търся двд. Ама пък на стария приемник на Булсата не мигаше. А на този новия мига, тцтцтц.
    От опита ми с телевизорите мога да кажа, че телевизорът мига когато му се подава несъвместим сигнал. Погледни си книжката с инструкциите и, както и настройките на приемника. Ако трябва задай в менюто на телевизора връзка с РС.

Цитат Първоначално публикувано от Conqueror
    Здравейте на всички!
    От вчера съм с 26pfl3405 и вече възникнаха няколко въпроса.
    Първият е за тъмните сцени. Струва ми се, че в тъмна сцена се губят детайли. Смятам, че Contrast и Brightness съм настроил правилно (пусках материали за калибрация). Та нормално ли е това или нещо не съм настроил както трябва.

Другото, което ми направи впечатление е, че на HDMI (като свържа компютър) настройките за картина са ограничени само до Brightness, Contrast и Tint, защо става така? (предполагам е защото се предполага, че ще се настрои от видео картата, но все пак да питам)

И третият ми въпрос е за телевизията. Гледам аналогова кабелна на Близу. Настройвах картината, правих струвах, на един канал го докарам добре, на друг е отвратително. При движение на по-детайлни изображения (напр. коса) се получава леко замазване. Това нормално ли е или пак в настройката е проблемът?

Благодаря предварително!
    1. Нормално.
    2. Настроиките са ограничени от видео картата.
    3. Нормално.

16. Member
    Тук е от
    Feb 2008

Здравейте на всички!
    От вчера съм с 26pfl3405 и вече възникнаха няколко въпроса. Първият е за тъмните сцени. Струва ми се, че в тъмна сцена се губят детайли. Смятам, че Contrast и Brightness съм настроил правилно (пусках материали за калибрация). Та нормално ли е това или нещо не съм настроил както трябва.
    Пробвай с:
    PICTURE->CUSTOM->DIGITAL CRYSTAL CLEAR->DYNAMIC CONTRAST -> OFF
    PICTURE->CUSTOM->DIGITAL CRYSTAL CLEAR->DYNAMIC BACKLIGHT -> OFF
    След което вече дай стопкартина на някое изображение, което си забелязал, че има проблем с тъмните сцени и се заиграй с BRIGHTNESS, VIDEO CONTRAST и CONTRAST.

Мисля, че всички сме така. Всяка телевизия си предава както й кефне, а след това пък и кабелния оператор си прави каквото му кефне със сигнала и съответно всеки канал си е с номера си.
    При мен от телевизиите, които гледам, общо взето TV1000 е с най-достоверна картина (НЕТ1).

17. Member
    Тук е от
    Dec 2010

Настройвах картината, правих струвах, на един канал го докарам добре, на друг е отвратително.
    И аз се чудих чудих и стигнах до извода, който посочват колегите - то на всеки канал, сигнала му най-вероятно иде по различен начин и си му трябват по различни настройки. Реших толкова да не се взирам, важното е като цяло да е добре, че като си спомням какво беше със стария приемник на Булсата.

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    От опита ми с телевизорите мога да кажа, че телевизорът мига когато му се подава несъвместим сигнал.
    А може ли в такъв случай да мига само от време на време. Ако ще е несъвместим, няма ли да мига постоянно например?!?! Ше взема да се обадя в понеделник на Булсата и на Сервиза на Филипс, да не се окаже нещо сериозно (макар, че си работи без грешка, когато не премигва).

18. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Може и от време на време. Другото което ми идва наум, е някаква слаба спойка на подсветката-като загрее се оправя и мигането спира.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 30 от 93 ПърваПърва ... 2028293031324080 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 1434
    Последно: 12-12-13, 19:18
  2. Отговори: 1477
    Последно: 11-09-13, 19:47
  3. Отговори: 1607
    Последно: 09-05-13, 19:57
  4. Отговори: 1375
    Последно: 30-09-11, 17:31
  5. Отговори: 1307
    Последно: 26-05-11, 16:46

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе