Къде проверявате за нови ъпдейти, понеже аз само от телевизора, има някакъв сайт ли? Питам понеже за моя 42" 7109 все няма ъпдейти според тв, а менюто е ужасно бавно, често забива и чат пат се саморестартира?
Къде проверявате за нови ъпдейти, понеже аз само от телевизора, има някакъв сайт ли? Питам понеже за моя 42" 7109 все няма ъпдейти според тв, а менюто е ужасно бавно, често забива и чат пат се саморестартира?
Този пост е редактиран от Петър Ишмириев; 21-01-15 в 13:42.
42PFS7109 ли ти е телевизорът?
- - - - - - - - - -
Ето страницата на телевизора, долу има "Надстройка на фърмуера", има нов ъпдейт от този понеделник. Аз поне от тук си следя за обновления.
http://www.philips.bg/c-p/42PFS7109_...art-tv/support
Този пост е редактиран от hristoslav2; 21-01-15 в 18:10.
Здравейте., от известно време наблюдавам на телевизора ми PFL5537 бледи бели линии на тъмен фон като решетка на целия екран,забелязвам ги дори когато не целия екран е светъл.Също тъмните цветове не са чисти а все едно по монитора има "много" прах., Някакви решиния??.,, Благодаря!
42PFS7109/12 да.Телевизорът казва,че няма ъпдейти, а според сайта има два.Ще ги тегля ръчно и през флашка?
Ами не е чудо на природата, за съжаление. Ако натисна бутона за списъка за каналите, пак трябва да чакам сума ти време.Единствена разлика видях, че пускаш примерно 7-ми канал и после веднага можеш да набереш примерно 25-ти, понеже преди докато не се заради първия канал и не му изпише номера и името, не можеш да набереш нов. Лошото е, че това ми е 3ти филипс 7-ма серия, купувани през 3-4 години, като картина е разкош, особено ако му пуснеш блурейче, но като меню и бързина е отврат, а уж беше двуядрен процесор...Старата ми 7ма серия от 2010г беше бавен и това ми беше една от причините да го сменя, а аз се натресох на още по- бавен
Ще ти кажа, всеки иска евтино за това.Предната 7-ма серия беше 2300лв, а сегашната 1500лв.
ЗА СУБТИТРИТЕ : (би трябвало да работи гарантирано за телевизори от 6-та серия нагоре, произведени след 2012год. ) Избирате меню Опции. Отивате най-отляво, ще ви излезе меню , от което трябва да изберете Избор на знаци. Ще се появи подменю, от което може първо да пробвате Кирилица (най-вероятно няма да се получи), затова избирате последната опция УТФ-8(Уникоде)...и сте готови за гледане на любимия филм
ЗА СУБТИТРИТЕ : При тази настройка трябва и файла със субтитрите да е в UTF-8 , повечето субове на БГ са в ANSI и пак може да се получат нечетливи.
При мен някои филми тръгват на Ainsi, други тръгват на UTF8, няма никаква закономерност - как мога да разбера предварително на кой видео файл в каква кодировка ще тръгнат субтитрите, защото с това вадене и слагане на флашката постоянно, докато нацеля буквите, имам чувството, че ще се прецака портът?
Да така е, но говорим за обикновени функций на ТВ-то като меню, звук, програма и много др. Уж е Smart а работи едва едва
- - - - - - - - - -
След обновяване освен, че не тръгват кирилските субтитри от флашка, на 40-та мин. филма спря и се върна на ТВ канал . Направо чудо на техниката