Здравейте,
Може ли някой да помогне как да свържа звука от лаптопа към UE-D6510.
На лаптопа съм с display port, който го вързвам към TV с display port to HDMI.
Принципно би могло да върви audio и през display port, но няма такъв.
Искам звукът да излиза през колоните, затова си взех аудио 3,5мм към 3,5 мм мъжки.
Ръгнах единия край в буксата за слушалките на лаптопа, а другия в PC Audio In на TV, но пак не става, няма звук.
Пробвах HDMI да го бутна на няколко места, включително и в PC DVI HDMI In, пак не става.
Моля за помощ, че ме дразни много
Поздрави,
OvivO
П.П.
намерих материал, който казва как да се оправи проблемът:
Като изберем Source HDMI/DVI, цъкаме Tools и Edit Name, след това скролваме и избираме DVI PC. При което звукът тръгва през headphones на лаптопа и PC Audio In на TV с 3,5 мм до 3,5мм кабел.
http://support-us.samsung.com/cyber/....jsp?idx=51469
Сега остава и да намеря начин да му кажа да си прекарва звукът направо през display port (ако е възможно), за да мога да бъда само с един кабел.
П.П.2
Добре, сам си отговорих на всички поставени от мен въпроси, дано на някой му послужи.
След ъпдейтване на драйверите на ВИДЕО картата до последната версия, както и на Sound картата, ми се появи Intel Display Audio в Sound Devices.
Когато свържа DispayPort ми разпознава, че ТВ-то е Samsung и в Playback Devices се появява Samsung Audio, трябва само да го сетна като default device и тръгва звукът по кабела. В този случай не трябва да се използва HDMI1/DVI входа на ТВ, а всеки друг HDMI2/3 или 4.