Здравей и добре дошъл във форума
Честито за покупката да си го ползваш със здраве. За съжаление субтитрите не могат да се увеличат повече от 2 та варианта дадени от менюто Tools. За подсветката на бутоните на съм срещал да има такава.
Здравей и добре дошъл във форума
Честито за покупката да си го ползваш със здраве. За съжаление субтитрите не могат да се увеличат повече от 2 та варианта дадени от менюто Tools. За подсветката на бутоните на съм срещал да има такава.
да питам динамичния контраст на Самсунг B7000 дали може да се изклиучва и дали има чак толкова голема разлика м/у подсветката на B7000 и B9000 lokal diming i e DGE или там как беше ще ме извинявате
local diming - e когато подсветката е на сектори зад панела -примерно в формата на квадрати с размери 10см X 10смПървоначално публикувано от mgan4ev
този блок се управлява от процесора който изчислява в каква яркост или цвят да свети блока според това каква картина има на участъка от LCD панела пред него
ЕDGE LED - е когато подсветката е в рамка зад LCD панела-тоест светодиодите се разположени по ръбовете/краищата/ на панела
светлината не идва зад панела а отгоре отдолу отляво и отдясно
плюса са че разходите на електроенергия са по-малки /броя на светодиодите е в пъти по-малък/
минуса е че няма равномерно разпределение на светлината-покрайщата свети по ярко/заради близоста до светодиодите/ а по средата е по-слабо поради отдалечеността си
lazarus18 ти го е написал:
Само да спомена за един сериозен недостатък с B7000, който се потвърждава от доста хора.
Модела има система за auto-dimming/динамичен контраст, който не може да се изключи. Осве ако не се избере режим Game, който пък е орязан от някои важни екстри.
new firmware
LE40B650T2W
http://org.downloadcenter.samsung.co...T-CHL7DEUC.exe
Здравейте,
Открих начин по които да активирам Youtube и AccuWeather widgets на LE40B650 с firmware ver.T-CHL7DEUC-2001.0 от 2009-06-25.![]()
- Настройки - Plug&Play menu - PIN code, страна Ireland
- Търсене на цифров канал
- Стоп на телевизора
- Старт на телевизора
- Internet@TV, инсталиране на Youtube widget-a
- След като имате Youtube, menu Канал - Държава - цифров канал - Великобритания; аналогов канал - Източна европа
- Търсене отново на каналите
Вече имате Youtube widgets
Ако искате да върнете старите Yahoo widgets просто правите същото, но с държава Великобритания
Успех
По въпроса за калибровката на телевизора използвам в по-голяма част настройките от http://www.tweaktv.com/tweak-my-tv/c...ln-40b650.html
но с някои мои малки промени.
Някой тествал ли е картина в картината, защото забелязах, че при мен просто тази функция не е активна.
Мерси и Успех!!!
за това ти трябва вграден 2-ри тунер а такъв нямашПървоначално публикувано от besny
Samsung LE40B650 -настройки
http://www.hdtvtest.co.uk/Samsung-LE40B650/Settings.htm
http://obzor.hi-tech.com.ua/03/04/20...b650/#comments
някой няма ли да сподели вече лични впечатления от UE46B8000 ...в Стара Загора няма да дойде скоро, за око да види и прочее![]()
Аз не виждам никаква разлика освен 200Hz за В8000. Ти си прецени дали си заслужава 500 лева за тази екстра.Първоначално публикувано от samara69
Помисли си също дали си заслужава 5000 лева за 46 инча ЛСД или за 4000 лева 50 инча плазма Pioneer Kuro.
Кюро-то е супер, ама не за 4000 лева....за 5000 и нещо може
...ама повече харесвам LCD
![]()
Тогава прецени дали тези 200 херца си струват и действай.Първоначално публикувано от samara69
Аз бих избрал въпреки това стария модел с LED local Dimming Samsung 46A956.
ше почакам новия локал дайминг - В9000... дали 46 или 55, ше реша според ситуацията ....с парите, не с жената
![]()
Здравейте,
Установих, че вече всичко е както трябва с Yahoo widgets и може да се радваме на YouTube widget, които изглежда малко по различно от този предоставен при инсталация на Ireland а именно че ТУК не е възможно превъртането по клиповете, запаметяването на фаворити употребата на youtube account и други незначителни функции. Надявам се в най-скоро време да може да се гледат и HD клипчета. Остават само 2 неща да коригират за модела DTS sound-a и да сложат browserа не искаме ли прекалено много
![]()
besny ,какъв ти е модела и можеш ли да се ровиш в интернет (с телевизора имам предвид) както с компютъра(google)
Не мога да си обясня как очкавате пълноценен броузер в телевизора. И как точно ще се навигира с дистанционното? Как ще пишеш адресите? Или да пуснат и поддръжка на мишка и клавиатура?
Гледайте телевизора, а за интернет си има компютри.
Поддръжка на DTS също няма как да се пусне в последствие. За него се плащат права /такси/ и няма кой да плати за хората, които вече притежават телевизора.
*B650 мога да използвам само стандартните yahoo widgets, няма отделен browserПървоначално публикувано от mgan4ev
Не желая да споря с теб, просто го беше с хумористичен завършек пост-а ми. В телевизора нормално се пише по същият начин както при мобилните телефони с браузери. По въпроса за поддръжка за мишка, клавиатура браузер ... предполагам всичко е измислено, но просто е нерентабилно да пуснат телевизора с всички екстри наведнъж, та тогава няма да можем да се радваме и на малките нещаПървоначално публикувано от lazarus18
Успех!