Това меню е за първоначална настроика на тв.Нещо като бързо ръководство как да го настроиш.Първоначално публикувано от bobob
Това меню е за първоначална настроика на тв.Нещо като бързо ръководство как да го настроиш.Първоначално публикувано от bobob
А защо вече не мога да влизам в негоПървоначално публикувано от granity
Този редактор на каналите не може да редактира списъка с каналите на тазгодишните модели, в частност Самсунг LE-40C650.
Тридневни впечатления за работа на вградения плейър на LE-40C650 с външно HDD без отделно захранване.
1. Качество на картината почти перфектно на .mkv. зависи си от .mkv
2. Насичане едва забележимо, но го има. Следователно закупуване на външен HDD със отделно захранване/както препоръчаха спецовете тук/. Освен това е изпробвано.
3. Изкарва всички субтитри без проблеми.
4. Не всяко .mkv тръгва. Горе долу 10-15% не тръгват.
5. Звука както си го настроиме.
6. Не знам за какво служи това DTS ама съм го пуснал.
Довечера ще пробвам 3D Jurney to the Center ... Чакам 3D очила червено и зелено.
Bobo,Първоначално публикувано от bobob
Не разбрах за очилата... Този модел не поддържа 3Д или има нещо друго?
Просто ще го пробвам. На монитора на 1 комшия се гледа 3D, а на плазмата му не става. Според мен няма да може да гледам 3D, но какво пречи да пробвам.
Анаглифно 3D може да гледаш на всеки телевизор катопуснеш съответния филм и с очила за 1-2 лв. от книжарницата.
Сега пак нови термини.
Прерових набързо и на първо четене разбрах, че при анаглифното 3D качеството на картината се губи и се пресъздава усещане за дълбочина. Ще видим довечера.
То при всяко 3D се губи много от качеството за сметка на дълбочината.
Пробвай го и ще видиш за какво иде реч.
Анаглифното 3D е доста по-лошо от сеганавлизащата технология при телевизорите с активни очила.
lazarus18
Бях задал въпросче относно плейъра на LE-40C650 който възпроизвежда .ts, а не може .m2ts което си е чист blue ray формат.
Кажи може ли да някъде по сервизното меню да се променят нещата и щастието да е пълно.
Относно 3D телевизорите изобщо не съм очарован от картината. Първо трябва да се гледат от 1-1.5 м. и разни статични обекти изглеждат в дълбочина плоски като декор на куклен театър.
Колега, намери ли някакво решение на проблема?
Или ние сме само каръците с подобен проблем, или има и други но не желаят/не знаят отговорите на нашите въпроси...
Първоначално публикувано от ipk
Не съм сигурен дали това ще реши проблема ви но пробвахте ли в:
Настройки - Защита - 0000 - Защита за деца "Изкл. Родителски контрол "Разреши всч.
Абе как и къде го виждате това насичане незнам аз изгледах с DLAN поне 10 филма от който според мен най-тежкия е https://forum.setcombg.com/********************/details.php?id=219334&hit=12. Насичане едва забележимо, но го има. Следователно закупуване на външен HDD със отделно захранване/както препоръчаха спецовете тук/. Освен това е изпробвано.
Avatar / Аватар (2009) 21 ГБ и неможах нищо да забележа незнам или аз съм сляп или имаме различни процесори в телевизорите.
Дай те малко инфо как се полза този едитор ??
Някой беше питал за редактор за каналите и за SAMSUNG.
Той също е писан от ентусиасти на марката.
http://forum.ixbt.com/topic.cgi?id=62:16777
SamyGO ChanEdit - Chanel Editor
Screenshots: http://www.polskafan.de/samsung/screenshots
http://sourceforge.net/apps/mediawik..._Chanel_Editor
За съжаление засега не съм намерил решение на проблема.Първоначално публикувано от butcherboy
Един пич от форума смята, че фантомната опция "Меню/Актуализиране на програми" всъщност е:
Menu -> Support -> Software Upgrade -> Standby Mode Upgrade = Off (при мен default value = 45min).
След като изключих тази опция (Standby Mode Upgrade = Off) пуснах автоматично сканиране, но резултатът при мен е нулев (каналите пак изчезват).
Покрай четенето за нашия проблем разбрах как да import-вам и export-вам каналите на телевизора (Самсунг B650) на USB flash-ка/disk.
1. Поставя се флашката/диска в телевизора.
2. Натиска се бутонът за намаляване на звука веднъж и се пуска.
3. Веднага се натиска бутонът Enter и се задържа 5-10 сек.
4. Появява се меню Channel Import / Export с две опции
USB to TV
TV to USB
След това с програмката SamyGO-ChanEdit каналите може да се разглеждат и редактират.
От четенето на различни места видях, че някои хора смятат, че проблемът е в кабелната, а не в ТВ-то. Затова направих следното:
Еxport-нах каналите:
веднага след автоматичното сканиране
и после още веждъж след като ми изчезнаха няколко канала, за да ги разгледам с програмката SamyGO-ChanEdit и да намеря някаква логика/закономерност, да видя какви са настройките на каналите и т.н., но засега нямам време и ще се занимавам с това в близко бъдеще.
За съжаление програмката SamyGO-ChanEdit показва доста настройки на каналите (например ONID, TSID, SID, PID, VPID, NID), които не ги разбирам, а и не мога да намеря от къде да чета за тях. Ако някой ми даде инфо за тези настройки или поне къде да прочета нещо, ще съм му много благодарен.
Засега това е от мен. :-)