Вижте резултатите от анкетата: Какъв диагонал е вашият LCD телевизор Samsung ?

Гласували
377. Не можете да гласувате в тази анкета
  • LCD 26" и по-малко

32 8.49%
  • LCD 32"

97 25.73%
  • LCD 37"

50 13.26%
  • LCD 40"

165 43.77%
  • LCD 46"

30 7.96%
  • LCD 52"

2 0.53%
  • LCD 55"

1 0.27%
Страница 157 от 172 ПърваПърва ... 107147155156157158159167 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,341 до 2,355 от общо 2568

Samsung LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

Re:Samsung LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения

@ cristo
    мой приятел има 40C530 и има уникално добра картина на SD и то с една от стандартните фабрични настройки. Той също е на Булсат (само с тяхна карта и собствен приемник) и гледа чрез скарта защото сателитния приемник има само това. Ходих и му го нагласих на MOVIE с няколко пипания и резултата се подобри още. Справянето с SD ъпскела е направо страхотно, чак да не повярваш за LCD от този ранг. Мисля, че C550 едва ли се различава по нещо от C530 и грешката не е в твоя модел и Булсат. Аз също гледам от тях и качеството на поне 50% от програмите си е бетон и на 40' и 46'-те ми телевизори.

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

При него го има и шока на преминаване от 21" кинескоп на 40 инча LCD.
    По-голямото /почти двойно/ разпъване на картината и по-замазания образ от LCD винаги стряскат в началото.
    За съжаление се свиква и човек прави някакъв компромис за да гледа на по-голям екран и от време на време HD.

4. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2004

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    При него го има и шока на преминаване от 21" кинескоп на 40 инча LCD.
    По-голямото /почти двойно/ разпъване на картината и по-замазания образ от LCD винаги стряскат в началото.
    За съжаление се свиква и човек прави някакъв компромис за да гледа на по-голям екран и от време на време HD.
    странно ми е...
    помня времето на CRT телевизорите, помня истинските Сонита - Black Trinitron и т.н. - тогава се правеха тестове за цветопредаване, за геоматрия и т.н. А тук образа ми е ту разпънат, ту сплескан, но във всички случаи размазан от ъпскалинга.
    Да, шок ми е! Телевизора опитва да разчита и почти нокога не успява да разчете формата на програмите. Пускам БНТ да го гледам нормално 4:3, след малко пускат предаване в 16:9 и освен черните линни отстрани ми излизат и отгоре и отдолу - никакъв опит да разпъне образа за да скрие линиите отгоре и отдолу. Ако го пусна на Авто тогава пък 4:3 става разпънато на цял екран и образите се разтягат. А най-тъжното е, че масово гледам точно такива картини като ходя на гости на приятели или по дисплеите по заведенията. Едно време се преследваше точна геолетрия, а сега всички гледат разплескани образи. И после защо нацията става все по-дебела и по-дебела - ами то телевизията създава ебати образа за човешки пророции! Усещам как бутона Picture Size ще ми се изхаби за няколко месеца.
    Да шок ми е
    Явно ще трябва да се примиря и аз. Сега, така и така имам голям екран, ще ви подосаждам малко да видя как да склобя домашото кино, че явно този телевизор за това ще се използва - новините ще си се гледат в кухнята на стария 21" CRT.

5. Тук е от
    Feb 2010

"Ти пробвал ли си с тези настройки:

Picture Mode: MOVIE
    Backlight: 4 (to achieve ~115 cd/m2 peak luminance – set this according to your viewing environment)
    Contrast: 94
    Brightness: 44
    Sharpness: 0 for HD content, 20-30 for SD
    Colour: 48
    Tint: Neutral (50/50)

Advanced:
    Black Tone: Off
    Dynamic Contrast: Off
    Shadow Detail: 0
    Gamma: +1
    Colour Space: Custom (see settings below)
    Flesh Tone: 0
    Edge Enhancer: Off

CMS Settings (R / G / B):
    Red: 50 0 0
    Green: 25 55 0
    Blue: 0 14 71
    Yellow: 52 52 0
    Cyan: 24 52 54
    Magenta: 43 9 55

White Balance:
    Offset (R,G,B): 28, 25, 24
    Gain (R,G,B): 19, 26, 24

10p White Balance: ON
    Interval 1 (R,G,B): 2 0 0
    2: 0 0 -1
    3: 0 0 -1
    4: -1 0 -1
    5: 0 0 0
    6: 1 0 0
    7: 0 0 -1
    8: 0 1 -2
    9: 0 2 -2
    10: 0 2 -3

Picture Options screen:
    Colour Tone: Warm2
    Aspect Ratio: Screen Fit for 1080i/1080p, according to source otherwise
    Digital Noise Filter: Off
    MPEG Noise Filter: Off
    HDMI Black Level: depends on source, “Low” for video devices
    Film Mode: Auto 1 or Auto 2 depending on content
    Motion Plus: Custom, Blur Reduction: 10, Judder Reduction: 0"

Пробвах тези настройки на LE37B651.
    Леко замазва картината и затова вдигнах "Sharpness - на 50"
    и картината се подобри.
    Доставчик Близуу с Cam модул.

6. Тук е от
    Jan 2010

Най-накрая SAMSUNG (на официалния си сайт) започнаха да дават информация за проблемите които се решават с новите ъпдейти на TV-тата си !
    Като чета, дребни нещица са ... май няма нужда от ъпдейт ... за сега!

7. lrn
    lrn е офлайн
    Member
    Тук е от
    Sep 2006

Цитат Първоначално публикувано от S. Stoyanov
    Най-накрая SAMSUNG (на официалния си сайт) започнаха да дават информация за проблемите които се решават с новите ъпдейти на TV-тата си !
    Като чета, дребни нещица са ... май няма нужда от ъпдейт ... за сега!
    Ами единственото, което видях, че са сложили нов фърмуер - 2003.0 (LE 40C650). Къде точно я видя тази информация, т.е. на българския няма нищо. Предполагам заради регионалните настройки все samsung.bg ме прехвърля.

8.  

9. Тук е от
    Jul 2010

И аз не откривам къде е инфото какво подобрява новия фърм за 37B650.

10. Member
    Тук е от
    Feb 2009
    Живее в
    Usa

някой има ли представа колко е консумацията на Samsung LE-40C650 че явно е тайна щом дори на сайта им не го пише.Знам че сигурно е малка щом имат лого на енержи стар но все пак ме интересува колко харчи по време на работа

11. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Power Consumption
    Default [Standard] mode 139 watts
    Calibrated [Movie] mode 79 watts
    Standby 1 watt

Това са реално измерени стойности.

12. Member
    Тук е от
    Feb 2009
    Живее в
    Usa

Благодаря за бързия отговор.Питах защото се колебая за това LCD на самсунг и една плазма на панасоник.Излиза че един от недостатъците на плазмите вече почти е решен.Плазмата на PANASONIC TX-P42G15E харчи 200w което не е много повече от тези 139w на Samsung LE-40C650

13. zgk
    zgk е офлайн

Тук е от
    Jun 2010

Опитах да си кача на ТВ LE40C650 NetSurf браузъра и SamyGo Mouse and Kayboard Modules , като за целта ги свалих от сайта както е указано и ги разархивирах на флашката,но след като я сложих в USB- то не ми излиза на екрана опцията Contet Library за да мога да ги кача...Какъв може да е проблема и има ли начина да си кача този браузър за да си ползвам и интернета?
    За всички които не могат да копират от флашката в телевизора.Влизате в сервизното меню, от там-control - sub options - и на wiselink write и high devi ги вклювате на ON и проблема е решен.

Това прочетох на 1 стр. на този форум, и т. к. съм притежател на LE40C650, реших да активирам функцията Content Library, при поставяне на флашка в USB- то, както е обяснено по-горе. Но каква ми беше изненадата, кагато влязох в сервизното меню от там-control - sub options -и никакви появявания на wiselink write и high devi, за да ги включа в р-м ON.
    Затова, ако, някой знае, как се активира появяването на Content Library, при поставяне на флашка в USB- то, за LE40C650, нека сподели.

14.  

15. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Това май беше за миналогодишната серия В /2009г/, за С /2010/мисля ,че все още не може да се качва неофициален софт.

16. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

В серията С е премахнат - Content Library. Това е направено нарочно от Samsung ,за да не може да се качват приложения от рода на NetSurf.
    До 2-3 години повечето модели от високият и средният клас ще имат пълноценен интернет браузър. Засега водещи в това направление са Philips /Net TV/ и Toshiba /Opera/.

17. zgk
    zgk е офлайн

Тук е от
    Jun 2010

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    Samsung WIS09ABGN LinkStick Wireless LAN Adapter е базиран на rt2870

Относно Wi-Fi донгъла - D-Link DWA-140 RangeBooster N Adapter(rev.B1)
    http://forum.ixbt.com/topic.cgi?id=62:17298-31#987
    http://forum.ixbt.com/topic.cgi?id=62:17298-32#1032
    http://forum.iconbit.ru/viewtopic.php?f=40&t=4195

Edimax EW-7718UN раньше работал в В серии сейчас без проблем встал на 55 С
    Бих искал да попитам, някой изпробвал ли е гореспоменатите донгъли / бих включил и Edimax EW-7717UN, които също е базиран на rt2870/ и дали има съвместимост/чете ли ги/ LE40C650.
    Признателен съм на hristoslav2, за компетентния отговор относно, показването на Content Library при поставянето на флашка в USB-то. Изглежда, ще тр. да се въоръжим с търпение докато от Samsung, решат, че тази функция е много необходима, дори и за таз годишните им модели. Много полезен форум.

18. Member
    Тук е от
    May 2010

Винаги може да се пробвате за http://www.samsungsmarttvchallenge.eu/ и да се напише един пълноценен браузър Тъкмо почна състезнието.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Blu-Ray Player Samsung / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 19
    Последно: 27-03-15, 00:10
  2. Samsung Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Samsung телевизори
    Отговори: 332
    Последно: 18-11-14, 19:02
  3. Отговори: 1599
    Последно: 30-11-13, 22:51
  4. Отговори: 1458
    Последно: 22-12-11, 15:31
  5. Отговори: 1307
    Последно: 26-05-11, 16:46

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе