Вижте резултатите от анкетата: Какъв диагонал е вашият LCD телевизор Samsung ?

Гласували
377. Не можете да гласувате в тази анкета
  • LCD 26" и по-малко

32 8.49%
  • LCD 32"

97 25.73%
  • LCD 37"

50 13.26%
  • LCD 40"

165 43.77%
  • LCD 46"

30 7.96%
  • LCD 52"

2 0.53%
  • LCD 55"

1 0.27%
Страница 150 от 172 ПърваПърва ... 100140148149150151152160 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,236 до 2,250 от общо 2568

Samsung LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Sep 2010

Re:Samsung LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения

Благодаря за съветите, аз затова и пуснах това запитване защото след толкова суперлативи очаквах почти перфектна картина на SD signal

2.  

3. Тук е от
    Sep 2009

Цитат Първоначално публикувано от nicks1
    Ще извиняваш, но Булсата са едни от малкото, които не си играят с резолюцията.
    Прав е Христослав, битрейта на Булсат е под всякаква критика, но докато няма конкуренция, ще си гледаме "чалгарска" тв...

4. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Гледах Булсат с техния HD set top box с кабел HDMI и нещата стоят много по-добре от обикновенния ,доста голяма ми се видя разликата , така че и това трябва да се отчита. То и Близуууу със сет топ бокс през скарта не е много добре .

5. Тук е от
    Jan 2010

Колеги, някой може ли да помогне със съвет по отношение на проблема с накъсване на звука при Samsung ue40b7000ww с фирмуер от Янауари 2010. При възпроизвеждане от Дрийм бокс 800НD на Булсатком картината върви а звука се накъсва когато върви през вътрешният говорител. Ако е прекаран през музикална уредба и външен говорител няма проблем.
    Благодаря

6. Тук е от
    Aug 2010

Някой друг да е имал проблем с DTS? Аз съм със 37LEC550 и е вързан с ЛАН кабел към компютъра (без рутер, само има едно малко "удължителче", че не ми достигнаха 2 метра). Звука минава по оптичен кабел към ресийвър Yamaha VX-350. Снощи се опитах да гледам Робин Худ (Robin.Hood.Unrated.DC.2010.BluRay.1080p.DTS.x264-CHD). Звукът върви 20-30 секунди, след това прекъсва на няколко пъти за части от секундата, после пак 20-30 и пак прекъсва. Поне първите 15 минути от филма, повече не изтърпях. На дисплея на Ямахата когато не пуска звук се изписва стандартната ми настройка за гледане на телевизия. Къде да търся проблема? В лан кабела, в удължителя, в ресийвъра или в плейъра на телевизора? А може ли и да е прекалено бавна връзката с лан картата? Тя е 100 мегабита, ама мисля че филма е 10 мегабайта в секунда?

7. Member
    Тук е от
    May 2010

Цитат Първоначално публикувано от Diavolesku
    Някой друг да е имал проблем с DTS? Аз съм със 37LEC550 и е вързан с ЛАН кабел към компютъра (без рутер, само има едно малко "удължителче", че не ми достигнаха 2 метра).
    А с кой DLNA сървар си? Пробвай да си сложиш PS3 Media Server аз съм с него и съм много доволен.

8.  

9. Тук е от
    Aug 2010

PC Share manager. Сега ще тествам Death magnetic, да видим само музика ще пуска ли.

Edit: То пък плейъра не поддържа .wma с повече от 2 канала... Все пак тествах друг филм, също с DTS звук и върви идеално, за моя изненада - ето го филма който тръгна - https://forum.setcombg.com/********************/details.php?id=159454&hit=1 е около 6 мб/секунда. Може ли скоростта да е проблема в такъв случай и дали гигабитова лан карта ще го оправи това?

А иначе
    Codec : MPEG-4 AVC
    Codec/Info : MPEG4 ISO advanced profile
    на филма в чието инфо е това, ми казва телевизора, че няма нужния кодек да го пусне. А във книжката пише че пуска MPEG-4? Някакви идеи що ме ядосва толкова .

10. Тук е от
    Jul 2010

Здравейте,
    дайте идея как да изкарам 5.1 звук от С650. Имам колонки 5.1, но само с аналогови входове. домашно кино и аудио рисивъри в които да вкарам звук с оптичен кабел нямам.

11. Member
    Тук е от
    May 2010

Цитат Първоначално публикувано от Diavolesku
    А иначе
    Codec : MPEG-4 AVC
    Codec/Info : MPEG4 ISO advanced profile
    на филма в чието инфо е това, ми казва телевизора, че няма нужния кодек да го пусне. А във книжката пише че пуска MPEG-4? Някакви идеи що ме ядосва толкова .
    MPEG-4 е доста обширно понятие и обхваща много стандарти и кодеци http://en.wikipedia.org/wiki/MPEG-4#MPEG-4_parts

MPEG-4 is still a developing standard and is divided into a number of parts. Companies promoting MPEG-4 compatibility do not always clearly state which "part" level compatibility they are referring to.
    Така, че не се осланяй на разни рекламни брошурки. Като се има в предвид, че и xvid e част от MPEG-4. В твоя случай е AVC който също има една торба профили http://en.wikipedia.org/wiki/H.264/MPEG-4_AVC, като и ако е компресирано с x264 може да се задават и разни custom профили, дето и за PC не всички плеари ги пускат.

12. Тук е от
    Jun 2009

Здравейте,

Отскоро имам телевизор LE40C650. Всичко засега е наред с изключение, че му пускам 2 mkv файла през usb-то, но не ги чете (Video format not supported, или нещо такова). Трябва ли да се прави нещо специално (настройки в сервизното меню и т.н.) за да тръгнат? Ето инфото за едното mkv:

Queen.Rock.Montreal.1981.1080p.BluRay.DTS.x264-CtrlHD.mkv
    Format : Matroska
    File size : 9.30 GiB
    Duration : 1h 35mn
    Overall bit rate : 14.0 Mbps
    Encoded date : UTC 2007-12-05 10:01:07
    Writing application : mkvmerge v2.1.0 ('Another Place To Fall') built on Aug 19 2007 13:40:07
    Writing library : libebml v0.7.7 + libmatroska v0.8.1
    Video #1
    ID : 1
    Format : AVC
    Format/Info : Advanced Video Codec
    Format profile : High@L5.1
    Format settings, CABAC : Yes
    Format settings, ReFrames : 8 frames
    Muxing mode : Container profile=Unknown@5.1
    Codec ID : V_MPEG4/ISO/AVC
    Bit rate : 12.2 Mbps
    Width : 1 920 pixels
    Height : 1 080 pixels
    Display aspect ratio : 16:9
    Frame rate : 23.976 fps
    Resolution : 24 bits
    Colorimetry : 4:2:0
    Scan type : Progressive
    Bits/(Pixel*Frame) : 0.245
    Stream size : 8.10 GiB (87%)
    Writing library : x264 core 57 svn-699C
    Encoding settings : cabac=1 / ref=5 / deblock=1:-3:-3 / analyse=0x3:0x133 / me=umh / fpel_cmp=sad / subme=7 / me-prepass=0 / brdo=1 / mixed_ref=1 / me_range=16 / chroma_me=1 / trellis=1 / 8x8dct=1 / cqm=2 / deadzone=21,11 / chroma_qp_offset=0 / threads=3 / nr=0 / decimate=0 / mbaff=0 / bframes=3 / b_pyramid=1 / b_adapt=1 / b_bias=0 / direct=3 / wpredb=1 / bime=1 / keyint=250 / keyint_min=25 / scenecut=40(pre) / rc=crf / crf=19.0 / rceq='blurCplx^(1-qComp)' / qcomp=0.60 / qpmin=10 / qpmax=51 / qpstep=4 / ip_ratio=1.40 / pb_ratio=1.30 / aq=1:0.3:15.0
    Language : English
    Audio #2
    ID : 2
    Format : DTS
    Format/Info : Digital Theater Systems
    Codec ID : A_DTS
    Bit rate mode : Constant
    Bit rate : 1 510 Kbps
    Channel(s) : 6 channels
    Channel positions : Front: L C R, Surround: L R, LFE
    Sampling rate : 48.0 KHz
    Resolution : 24 bits
    Stream size : 1.00 GiB (11%)
    Language : English

За момента, единственото, което ми хрумва е, да има проблем с видео профила на файла... Нека специалистите да кажат.

Благодаря предварително.

13. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2010

Цитат Първоначално публикувано от DigitriX
    Здравейте,

Отскоро имам телевизор LE40C650. Всичко засега е наред с изключение, че му пускам 2 mkv файла през usb-то, но не ги чете (Video format not supported, или нещо такова). Трябва ли да се прави нещо специално (настройки в сервизното меню и т.н.) за да тръгнат? Ето инфото за едното mkv:

Queen.Rock.Montreal.1981.1080p.BluRay.DTS.x264-CtrlHD.mkv
    .................
    Благодаря предварително.
    Не се коси - неподдържан кодек...
    Ама дори и да е поддържан тези ТВ не четат DTS аудио! Тъй че - избягвай ги :|

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2010

Моля аз за малко помощ!

Има ли някакъв вариант да се чете книжка, в какъвто и да е формат (без картинки) на телевизор B650 \или аналогичен самсунг изобщо\!
    Много ми се иска да си чета книжки на телевизора...
    Не мога и не мога да намеря нищо по въпроса!

Поначало мислех че ще може да се излъже по някъв начин с Content Library опцията..
    След доста търсене излезе че не...

Тъй че - ЗОВ ЗА ПОМОЩ!

16. lrn
    lrn е офлайн
    Member
    Тук е от
    Sep 2006

Мамка му, докато мойте хора в магазина в Смолян се наканят за доставка на стока от Пловдив, днес ми сервират че от 3-4 телевизора (LE 40C650) всичките са с матрица АА. Някой знае ли какво е положението в София, че имам още една мижава възможност.

17. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Ами положението е , че масово са АА , но има и от Самсунг въпрос на ровене/с връзки/ и късмет.

18. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от lrn
    Мамка му, докато мойте хора в магазина в Смолян се наканят за доставка на стока от Пловдив, днес ми сервират че от 3-4 телевизора (LE 40C650) всичките са с матрица АА. Някой знае ли какво е положението в София, че имам още една мижава възможност.
    Успокой се. Това ,че е с матрица на AUO не е никакъв проблем. Двете матрици са изравнени като показатели и за това ги поставят в шеста серия. Самсунг не биха си позволили да слагат матрици ,които не отговорят на техническите параметри установени за серията. Ако не си специалист трудно ще забележиш разлика в картината.

Говорил съм с 10-ина продавач консултанти и почти никой от тях не е наясно с матриците и техните обозначения....нищо чудно на тях не им пука и не желаят да се образоват-нямат стимул.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Blu-Ray Player Samsung / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 19
    Последно: 27-03-15, 00:10
  2. Samsung Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Samsung телевизори
    Отговори: 332
    Последно: 18-11-14, 19:02
  3. Отговори: 1599
    Последно: 30-11-13, 22:51
  4. Отговори: 1458
    Последно: 22-12-11, 15:31
  5. Отговори: 1307
    Последно: 26-05-11, 16:46

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе