Благодаря за съветите, аз затова и пуснах това запитване защото след толкова суперлативи очаквах почти перфектна картина на SD signal
Благодаря за съветите, аз затова и пуснах това запитване защото след толкова суперлативи очаквах почти перфектна картина на SD signal
Прав е Христослав, битрейта на Булсат е под всякаква критика, но докато няма конкуренция, ще си гледаме "чалгарска" тв...Първоначално публикувано от nicks1
Гледах Булсат с техния HD set top box с кабел HDMI и нещата стоят много по-добре от обикновенния ,доста голяма ми се видя разликата , така че и това трябва да се отчита. То и Близуууу със сет топ бокс през скарта не е много добре .
Колеги, някой може ли да помогне със съвет по отношение на проблема с накъсване на звука при Samsung ue40b7000ww с фирмуер от Янауари 2010. При възпроизвеждане от Дрийм бокс 800НD на Булсатком картината върви а звука се накъсва когато върви през вътрешният говорител. Ако е прекаран през музикална уредба и външен говорител няма проблем.
Благодаря
Някой друг да е имал проблем с DTS? Аз съм със 37LEC550 и е вързан с ЛАН кабел към компютъра (без рутер, само има едно малко "удължителче", че не ми достигнаха 2 метра). Звука минава по оптичен кабел към ресийвър Yamaha VX-350. Снощи се опитах да гледам Робин Худ (Robin.Hood.Unrated.DC.2010.BluRay.1080p.DTS.x264-CHD). Звукът върви 20-30 секунди, след това прекъсва на няколко пъти за части от секундата, после пак 20-30 и пак прекъсва. Поне първите 15 минути от филма, повече не изтърпях. На дисплея на Ямахата когато не пуска звук се изписва стандартната ми настройка за гледане на телевизия. Къде да търся проблема? В лан кабела, в удължителя, в ресийвъра или в плейъра на телевизора? А може ли и да е прекалено бавна връзката с лан картата? Тя е 100 мегабита, ама мисля че филма е 10 мегабайта в секунда?
А с кой DLNA сървар си? Пробвай да си сложиш PS3 Media Server аз съм с него и съм много доволен.Първоначално публикувано от Diavolesku
PC Share manager. Сега ще тествам Death magnetic, да видим само музика ще пуска ли.
Edit: То пък плейъра не поддържа .wma с повече от 2 канала... Все пак тествах друг филм, също с DTS звук и върви идеално, за моя изненада - ето го филма който тръгна - https://forum.setcombg.com/********************/details.php?id=159454&hit=1 е около 6 мб/секунда. Може ли скоростта да е проблема в такъв случай и дали гигабитова лан карта ще го оправи това?
А иначе
Codec : MPEG-4 AVC
Codec/Info : MPEG4 ISO advanced profile
на филма в чието инфо е това, ми казва телевизора, че няма нужния кодек да го пусне. А във книжката пише че пуска MPEG-4? Някакви идеи що ме ядосва толкова .
Здравейте,
дайте идея как да изкарам 5.1 звук от С650. Имам колонки 5.1, но само с аналогови входове. домашно кино и аудио рисивъри в които да вкарам звук с оптичен кабел нямам.
MPEG-4 е доста обширно понятие и обхваща много стандарти и кодеци http://en.wikipedia.org/wiki/MPEG-4#MPEG-4_partsПървоначално публикувано от Diavolesku
Така, че не се осланяй на разни рекламни брошурки. Като се има в предвид, че и xvid e част от MPEG-4. В твоя случай е AVC който също има една торба профили http://en.wikipedia.org/wiki/H.264/MPEG-4_AVC, като и ако е компресирано с x264 може да се задават и разни custom профили, дето и за PC не всички плеари ги пускат.MPEG-4 is still a developing standard and is divided into a number of parts. Companies promoting MPEG-4 compatibility do not always clearly state which "part" level compatibility they are referring to.
Здравейте,
Отскоро имам телевизор LE40C650. Всичко засега е наред с изключение, че му пускам 2 mkv файла през usb-то, но не ги чете (Video format not supported, или нещо такова). Трябва ли да се прави нещо специално (настройки в сервизното меню и т.н.) за да тръгнат? Ето инфото за едното mkv:
Queen.Rock.Montreal.1981.1080p.BluRay.DTS.x264-CtrlHD.mkv
Format : Matroska
File size : 9.30 GiB
Duration : 1h 35mn
Overall bit rate : 14.0 Mbps
Encoded date : UTC 2007-12-05 10:01:07
Writing application : mkvmerge v2.1.0 ('Another Place To Fall') built on Aug 19 2007 13:40:07
Writing library : libebml v0.7.7 + libmatroska v0.8.1
Video #1
ID : 1
Format : AVC
Format/Info : Advanced Video Codec
Format profile : High@L5.1
Format settings, CABAC : Yes
Format settings, ReFrames : 8 frames
Muxing mode : Container profile=Unknown@5.1
Codec ID : V_MPEG4/ISO/AVC
Bit rate : 12.2 Mbps
Width : 1 920 pixels
Height : 1 080 pixels
Display aspect ratio : 16:9
Frame rate : 23.976 fps
Resolution : 24 bits
Colorimetry : 4:2:0
Scan type : Progressive
Bits/(Pixel*Frame) : 0.245
Stream size : 8.10 GiB (87%)
Writing library : x264 core 57 svn-699C
Encoding settings : cabac=1 / ref=5 / deblock=1:-3:-3 / analyse=0x3:0x133 / me=umh / fpel_cmp=sad / subme=7 / me-prepass=0 / brdo=1 / mixed_ref=1 / me_range=16 / chroma_me=1 / trellis=1 / 8x8dct=1 / cqm=2 / deadzone=21,11 / chroma_qp_offset=0 / threads=3 / nr=0 / decimate=0 / mbaff=0 / bframes=3 / b_pyramid=1 / b_adapt=1 / b_bias=0 / direct=3 / wpredb=1 / bime=1 / keyint=250 / keyint_min=25 / scenecut=40(pre) / rc=crf / crf=19.0 / rceq='blurCplx^(1-qComp)' / qcomp=0.60 / qpmin=10 / qpmax=51 / qpstep=4 / ip_ratio=1.40 / pb_ratio=1.30 / aq=1:0.3:15.0
Language : English
Audio #2
ID : 2
Format : DTS
Format/Info : Digital Theater Systems
Codec ID : A_DTS
Bit rate mode : Constant
Bit rate : 1 510 Kbps
Channel(s) : 6 channels
Channel positions : Front: L C R, Surround: L R, LFE
Sampling rate : 48.0 KHz
Resolution : 24 bits
Stream size : 1.00 GiB (11%)
Language : English
За момента, единственото, което ми хрумва е, да има проблем с видео профила на файла... Нека специалистите да кажат.
Благодаря предварително.
Не се коси - неподдържан кодек...Първоначално публикувано от DigitriX
Ама дори и да е поддържан тези ТВ не четат DTS аудио! Тъй че - избягвай ги :|
Моля аз за малко помощ!
Има ли някакъв вариант да се чете книжка, в какъвто и да е формат (без картинки) на телевизор B650 \или аналогичен самсунг изобщо\!
Много ми се иска да си чета книжки на телевизора...
Не мога и не мога да намеря нищо по въпроса!
Поначало мислех че ще може да се излъже по някъв начин с Content Library опцията..
След доста търсене излезе че не...
Тъй че - ЗОВ ЗА ПОМОЩ!
Мамка му, докато мойте хора в магазина в Смолян се наканят за доставка на стока от Пловдив, днес ми сервират че от 3-4 телевизора (LE 40C650) всичките са с матрица АА. Някой знае ли какво е положението в София, че имам още една мижава възможност.
Ами положението е , че масово са АА , но има и от Самсунг въпрос на ровене/с връзки/ и късмет.
Успокой се. Това ,че е с матрица на AUO не е никакъв проблем. Двете матрици са изравнени като показатели и за това ги поставят в шеста серия. Самсунг не биха си позволили да слагат матрици ,които не отговорят на техническите параметри установени за серията. Ако не си специалист трудно ще забележиш разлика в картината.Първоначално публикувано от lrn
Говорил съм с 10-ина продавач консултанти и почти никой от тях не е наясно с матриците и техните обозначения....нищо чудно на тях не им пука и не желаят да се образоват-нямат стимул.