предполагам, че матрицата S-PVA на Самсунг е за предпочитане.Първоначално публикувано от civica
Някой може ли да share-не малко повече инфо за двете матрици - S-PVA an P-MVA- плюсоев/минуси
Благодаря
предполагам, че матрицата S-PVA на Самсунг е за предпочитане.Първоначално публикувано от civica
Някой може ли да share-не малко повече инфо за двете матрици - S-PVA an P-MVA- плюсоев/минуси
Благодаря
Първо да се изфукам че от вчера и аз се обзаведох с LE40С650.
При мене Avatar от замундата който е с разширение .mkv не тръгва.Първоначално публикувано от bobob
Някакъв пич от западните форуми се оплакваше че от 50 mkv филма, В650 ги подкарвал всичките
а С650 едва само два. Странна работа.![]()
Първо - честито , вече може да си направите клуб " С650 " и второ - няма вечно щастие , все някога се появяват проблеми !
Мерси civica .
То вярно че трябва да си спретнем една нова тема само за този модел.
Да го ползваш със здраве.Първоначално публикувано от Vandal
Споделям само, че много зависи от качеството на .mkv. Други неща пробва ли да гледаш?
Сега пробвах и другия и си тръгна без проблем.
Avatar.2009.BluRay.1080p.DTS.x264.dxva-EuReKA - ДА
Avatar.2009.1080p.BluRay.DTS.x264-ESiR - НЕ
Avatar 2009 BD Rip x264 - TLF - НЕ
Avatar.2009.720p.BDRip.XviD.AC3-ViSiON - Не е пробван но мисля че няма да има проблеми.
Интересува ме как мога да направя Factory Reset на Samsung LE-40C650 ?
Намерих го - в сервизното меню
* With the TV in standby, press the {INFO} {MENU} {MUTE} {POWER} buttons on the remote.
* The TV will turn On with the Service Menu displayed.
* Press the {POWER} button to exit the Service Menu.
@Vandal
По какъв начин ги пускаш филмите - през USB или през мрежата ?
Аз успях да пусна мрежа и Internet@TV си работи чудесно.
Инсталирах Samsung PC Share manager, но не успявам да открия нищо от телевизора.
Преди малко се появи на половинката ПЦ-то, но на него няма инсталирано нищо и съответно няма как да пусна нещо.
В списъка с устройства на Samsung PC Share manager - не виждам телевизора.
Иначе без проблем го пингвам по мрежата.
Някакви идеи ?
Това което си дал е способа за влизане и излизане от сервизното менюПървоначално публикувано от v_iliev
Как да въстановя заводските настройки ?
Натиснете Exit на дистанционното (около 10 секунди) докато ви се появи съобщение "resets all settings to default values" след това натиснете OK за да ресетнете TV.
http://support-us.samsung.com/cyber/popup/iframe/pop_troubleshooting_fr.jsp?idx=50875&modelname=LN40A750R1F&modelcode=&session_id=Lq0PQ2V99flc6TWTkK7lqZg1B40hpF007yQhJvskhrfJ2lzZ10mR!2087245896!17616 76444!7501!-1!-36211687!1761676348!7501!-1!1261106255362
USBПървоначално публикувано от v_iliev
Това не променя нищо в сервизното меню нали?Първоначално публикувано от hristoslav2
абсолютно нищо даПървоначално публикувано от BaHko_goTuHoTo
Здравейте,
И аз се включвам като собственик на 40C650
Щях да питам за досадния ефект тип снимано с евтина камера на филмите, но вече видях отговора на предната страница, че трябва да спра 100Hz.
Имам обаче и още един въпрос. Взех си един външен HDD (2,5") за да мога да пускам HD филми през него. Закачих го на USB-то на TV-то което е означено USB(HDD) предполагам, че пуска повече ток там. Всичко тръгва идеално, но да речем на 15-тата мин плейване на HD филм, хард диска се спря и TV-то прехвърли на Телевизия. Дали проблема е недостиг на ток? Прегледах коментарите до тук, но останах с впечатлението, че при недостиг на ток по-скоро въобще не тръгва.
Забравих да спомена, че USB кабела от страната на TV е с 2 USB-та, а бях вкарал само едното. Предполагам ако е недостиг на ток, би се оправило ако включа и двете, но ми е интересно да чуя мнението ви?
Причината е във файъруола самсунг може да са добри в правенето на телевизори, но са много зле в разработката на софтуер по мои наблюдения. Можеха да направят инсталатора на тоя шеър менаджер да сетва правила във файъруола, но уви. Варианта ти е да спреш защитната стена на компа с инсталирания шеър мениджър но не е за препоръчване. Другия вариант е ръчно да си добавиш правило за входящия и изходящия трафик на тази програма, но трябва да знаеш как става. Ако кажеш с каква операционна система си мога да ти го опиша с картинки как става.Първоначално публикувано от v_iliev
На половинката ти лаптопа го разпознава защото е с уиндоус 7 или виста и там по подразбиране има активен Windows Media Server, който е доста добър но за съжаление не поддържа субтитри.
@Hristoslav2
Действително така се влиза в сервизното меню, но там има и factory reset -
прав си, че трябваше да го уточня.
Да се похваля - успях да подкарам гледането на филми през мрежата Samsung LE-40C650.
Постановката е следната -
WiFi Рутер, жично свързан към PC с Windows 7 & WiFi Рутер (Bridge), жично свързан към телевизора.
Двата рутера са свързани през WiFi.
На компютъра съм инсталирал PC Share Manager.
Имах известни проблеми, докато започна да виждам нещата от компютъра на ТВ-то,
но се оказа, че се дължи на Windows Firewall-a.
Ако някой има проблеми при подобно свързване - може да пише - ще се опитам да помогна.
@Biro - точно това се оказа проблема, но е странно, че от моята 7-ца не виждаше такива услуги.
За да сработи всичко - трябва и трите инсталирани приложения - SAMSUNG PC Share Manager.exe, WiselinkPro.exe, http_ss_win_pro.exe
да се добавят като изключения във входящите и изходящите връзки на firewall-a.
Ти просто си заменил USB WiFi адаптера с още един рутер. Опитай как се държи с по-тежки файлове - 1080р.