Вижте резултатите от анкетата: Какъв диагонал е вашият LCD телевизор Samsung ?

Гласували
377. Не можете да гласувате в тази анкета
  • LCD 26" и по-малко

32 8.49%
  • LCD 32"

97 25.73%
  • LCD 37"

50 13.26%
  • LCD 40"

165 43.77%
  • LCD 46"

30 7.96%
  • LCD 52"

2 0.53%
  • LCD 55"

1 0.27%
Страница 140 от 172 ПърваПърва ... 90130138139140141142150 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,086 до 2,100 от общо 2568

Samsung LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    May 2010

Re:Samsung LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения

Цитат Първоначално публикувано от fellows5
    Здравейте,
    вчера в техномаркет разговарях с един от консултантите за Samsung C650. Останах много изненадан. Става въпрос за Internet@TV функцията. Според консултанта тази функция може да се използва като IP Set-top-box. Според него работи за IP-телевизията на Мегалан. Тоест според него свързваш LAN-кабела за IP-телевизията директно в телевизора (без да се ползва Set-top-box) и гледаш цялата кабелна на Мегалан. Според него би трябвало да работи и за другите доставчици на IP-телевизия! На мен това не ми звучи достоверно... някой може ли да сподели нещо по въпроса или казано с други думи телевизора има ли вграден IP Set-top-box? Ако някой е пробвал да сподели моля
    Голяма лъжа ти е сптретнал Няма такова нещо. Имам c750 и интернет-а се ограничава до приложенията, които теглиш. В момента за България са пуснати стандартните приложения: десетина игри, youtube, picasa, twiter, няколко фееда.

Аз също се интересувам от тези приложения и след малко ровене намерих това: http://connectedtv.yahoo.com/ . Поразгледах го дръпнах даже емулатора на TV. За съжаление всичко е под линукс и фреймворка е изцяло на javascript. Съмнява ме да може да се напише функциялността на set top box-a на javascript

Аз ще се помъча да напиша нещо за пробата като имам повечко свободно време. Ще пробвам примерно за vbox да напиша приложение

2.  

3. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Цитат Първоначално публикувано от portokala123

Иначе не знам ти как си представял връзката и как няма да се пестят кабели Абсолюто същата дилема имам и с Xbox-a, но там поне мога да го преместя до телевизора и да опъна един оптичен кабел до ресийвъра.
    На първото : Искаш да включиш източник към телевизор и ресивър. За целта ти трябват 2 кабела - HDMI за картината и оптика за звука. От източника към ресивъра (оптика) и от източника да телевизора HDMI.
    Ако телевизора ти поддържа Passtrougth през оптика пак ти трябват 2 кабела - HDMI от източника до телевизора и оптика от телевизора до ресивъра.
    Та кое не ти е ясно във връзката и как ще спестиш кабели? И във двата случая ти трябват 2 кабела. Ако ситуацията е частен случай като теб - 10 метра е оправдано до някаде, но това означава че не ползваш вградения плеър. Като цяло 10 метра HDMI може да се окаже проблем при някой видео карти.
    По второто - много ми е интересно как ще играеш на XBOX-a ако той е на 10 метра (това го разбирам че е в друга стая - освен ако целия ти апартамент не е общ - и такива съм виждал). При нормалния случай - така или иначе трябва да преместиш XBOX-a до телевизора.

4. Member
    Тук е от
    May 2010

Цитат Първоначално публикувано от elcos
    На първото : Искаш да включиш източник към телевизор и ресивър. За целта ти трябват 2 кабела - HDMI за картината и оптика за звука. От източника към ресивъра (оптика) и от източника да телевизора HDMI.
    Ако телевизора ти поддържа Passtrougth през оптика пак ти трябват 2 кабела - HDMI от източника до телевизора и оптика от телевизора до ресивъра.
    Та кое не ти е ясно във връзката и как ще спестиш кабели? И във двата случая ти трябват 2 кабела. Ако ситуацията е частен случай като теб - 10 метра е оправдано до някаде, но това означава че не ползваш вградения плеър. Като цяло 10 метра HDMI може да се окаже проблем при някой видео карти.
    По второто - много ми е интересно как ще играеш на XBOX-a ако той е на 10 метра (това го разбирам че е в друга стая - освен ако целия ти апартамент не е общ - и такива съм виждал). При нормалния случай - така или иначе трябва да преместиш XBOX-a до телевизора.
    Xbox-a естесвено, че го сложих до телевизора Много по-лесно ми е да опъна още един LAN кабел от рутера вместо да правя няквакви гимнастики с второ 10 мерово HDMI.

Аз за броя на кебелите не споря, но нали знаеш и дължината има значение

10 метра се получава заради чупките Това е грубо сметнато, някаде към 7 метра са точно, не съм го мерил колко остана от кабела. И все пак не виждам какво ми е частно на случая, всички мои познати са горе долу в същото положение разстоянието от телевизора до компа е голямо. Повечето са "решили" проблема, като си пускат филмите през външно устройство (PS3, Xbox, DVD), което за мен е неудовлетворяващо. Теглиш филм, прекодираш го = 2-3 часа загубено време само защото телевизора не пуска звука 5.1 (в моя случай)

Сега ще се изсипете 100 човека "Купи си плеар" Не искам да си взимам плеар, при положение, че от копютърния няма по-универсален и ако излезе нов формат го пуска веднага, без чакане на фирм половин година. Пък и като им гледам форумите на популярните плеари още повече ми се отщява да си взема.

Иначе с HDMI-то нямам никакав проблем всичко си се вижда много добре. Няма артефакти. Не че ми е тупнало чак толкова HDMI-то, филмите ги пускам през DLNA на плеара на TV-то (който си подържа DTS и DD). Но PS3 media server-a не подържа blu-ray само нормални DVD-та пуска и то от ISO.

5. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Плеъра ти дава удобство. Никой няма да те насилва ако не искаш и те устройва сегашното положение /явно не/.
    Хубаво си чел форумите и темите за плеърите, но чел ли си тези за проблеми с компютрите като плеъри?
    Склонен си да купуваш скъпи дълги кабели, да ги опъваш из цялата къща, да се разкарваш наляво надясно до компютъра, да ползваш куцото DLNA, това тръгвало, онова не, да транскодираш филмите с PS3, но иначе си доволен.

6. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

7. Member
    Тук е от
    May 2010

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Плеъра ти дава удобство. Никой няма да те насилва ако не искаш и те устройва сегашното положение /явно не/.
    Хубаво си чел форумите и темите за плеърите, но чел ли си тези за проблеми с компютрите като плеъри?
    Склонен си да купуваш скъпи дълги кабели, да ги опъваш из цялата къща, да се разкарваш наляво надясно до компютъра, да ползваш куцото DLNA, това тръгвало, онова не, да транскодираш филмите с PS3, но иначе си доволен.
    Хардуерния плеар, колкото удобства има, толкова и неудобства. Не пуска вскички формати, поразгледайте темите във форумите всяка втора е пак за звука (5.1) или не тръгвал филм. От моя гледна точка единственото преимущество е дистанционното, което както с безжична клавиятура се оправя. Колкото за кабелите 10 метра HDMI ми излезе 55лв., стандартните метър и нещо два са по 20лв. Пък и ако те перефразирам: "Склонен си да купуваш скъпо устройство 500+ лв. вместо да си вземеш кабел за 50лв. и да си ползваш компютъра и да знаеш, че никога няма да имаш проблеми с подкарването на филми.". Да не говорим, че това устройство също има софтуер, който не е по-малко бъгава от плеарите за PC.

Никога не съм имал проблем с комютъра като плеар. Това е някава всеобща заблуда явно, нещо от сорта на MKV = H264. Като си пусна филм не се разкарвам наляво на дясно, една безжична клавиатура решава този "ужасен" проблем И да в момента ми е по удобно да ги пускам през DLNA-a по простата причина, че всичко тръгва освен Blu-ray, който в месеца я си сваля 1-2 да гледам я не.

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    Интересно. Значи може да има и нормални приложения, не само писани на javascript през на yahoo фреймворка.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jul 2009

Каква е матрицта на този тв SAMSUNG LE-32C450 и как можем да разберем?

10. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от alex_
    Каква е матрицта на този тв SAMSUNG LE-32C450 и как можем да разберем?
    Чети !!
    https://forum.setcombg.com/index.php...html#msg366448

11. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Хардуерния плеар, колкото удобства има, толкова и неудобства. Не пуска вскички формати, поразгледайте темите във форумите всяка втора е пак за звука (5.1) или не тръгвал филм. От моя гледна точка единственото преимущество е дистанционното, което както с безжична клавиятура се оправя. Колкото за кабелите 10 метра HDMI ми излезе 55лв., стандартните метър и нещо два са по 20лв. Пък и ако те перефразирам: "Склонен си да купуваш скъпо устройство 500+ лв. вместо да си вземеш кабел за 50лв. и да си ползваш компютъра и да знаеш, че никога няма да имаш проблеми с подкарването на филми.". Да не говорим, че това устройство също има софтуер, който не е по-малко бъгава от плеарите за PC.
    Не знам какво си чел и за кои точно плеъри /не всички са еднакви/, но аз за близо 3 години имам десетина файла, които не са тръгнали. И това беше в началото като навлизаха.
    Ако си мислиш, че единствения му плюс е удобството, жестоко се лъжеш. Най-малкото не ми се е налгало да преименувам входа на РС, че да постигна 1:1 пиксел мапинг.
    Да не говорим, че да даваш обективни оценки трябва да си докосвал и двата типа оценки. 'дет се вика, на тая поляна 'дето ти сега пасеш, аз едно време съм срал. Загубил съм сигурно години да се боря с плеъри, кодеци, резолюции, драйвери, хардуерни акселерации, обезшумяване...
    Както и да е, темата не е за това. Пожелавам ти успех с прекарването на поредния 10 метров кабел.

12. Тук е от
    Aug 2010

Дайте ми предложение какъв 32 инчов телевизор да си взема ,орентирал съм се към Самсунг и Сони бюджета ми до 1500лв

13. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Хардуерния плеар, колкото удобства има, толкова и неудобства. Не пуска вскички формати, поразгледайте темите във форумите всяка втора е пак за звука (5.1) или не тръгвал филм. От моя гледна точка единственото преимущество е дистанционното, което както с безжична клавиятура се оправя.
    Тука не си прав! Не знам какво и къде си чел, обаче имам плеър от няколко години и досега не са ми тръгнали не повече от 4 - 5 файла. А за този период сигурно съм пуснал хиляди файлове - включително доста екзотични стандарти. Откогато си взех плеъра забравих за компютъра като средство за гледане на филми. Иначе за дистанционното си прав - голямо удобство е! Може и да не ми повярваш ама е много по голямо удобство от безжичната клавиатура и мишка. А и както е казал "lazarus18" спестяваш дълги кабели, което си е голям плюс. Трябва ти само един лан кабел до плеъра и забравяш за всякакви проблеми - просто се наслаждаваш а не се занимаваш с настройки на кодеци и плеъри.

14.  

15. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от Georgi Penchev
    Дайте ми предложение какъв 32 инчов телевизор да си взема ,орентирал съм се към Самсунг и Сони бюджета ми до 1500лв
    погледни по-големите диагонали

SAMSUNG LE-40C650
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09070934

всичките аксесоари за телевизори Samsung
    http://samsung.de/de/Privatkunden/TV...ab=accessories

16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от Georgi Penchev
    32C650 или даже 32C630, чиито дисплей е матов и не отразява.

17. Member
    Тук е от
    Jun 2006

да попитам хората които са тествали
    става въпрос за Calibration/Settings
    една снимка
    без калибровка:
    http://img12.imageshack.us/i/img0671s.jpg/
    със:
    http://img10.imageshack.us/i/img0670wpg.jpg/
    има ли хора които сами са си направили white balance и colour space custom
    че има много настройки в нета и ако наистина може картината да се промени дразтично към по добро то наистина си заслужава един хд плаъер май

18. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Така по тези снимки е много трудно да се каже. Сигурен ли си, че си заснел кадъра точно както се вижда на екрана?
    Защото и на двата не е добре.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Blu-Ray Player Samsung / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 19
    Последно: 27-03-15, 00:10
  2. Samsung Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Samsung телевизори
    Отговори: 332
    Последно: 18-11-14, 19:02
  3. Отговори: 1599
    Последно: 30-11-13, 22:51
  4. Отговори: 1458
    Последно: 22-12-11, 15:31
  5. Отговори: 1307
    Последно: 26-05-11, 16:46

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе