Вижте резултатите от анкетата: Какъв диагонал е вашият LCD телевизор Samsung ?

Гласували
377. Не можете да гласувате в тази анкета
  • LCD 26" и по-малко

32 8.49%
  • LCD 32"

97 25.73%
  • LCD 37"

50 13.26%
  • LCD 40"

165 43.77%
  • LCD 46"

30 7.96%
  • LCD 52"

2 0.53%
  • LCD 55"

1 0.27%
Страница 153 от 172 ПърваПърва ... 103143151152153154155163 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,281 до 2,295 от общо 2568

Samsung LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Sep 2010

Re:Samsung LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения

Цитат Първоначално публикувано от besny
    Здравей,
    1. SAMSUNG PC Share Manager - Споделяне - Задаване на правила за у-во - Samsung TV - приемам . Можеш и с Media Player Sharing-a на Winows и Azureus.
    2.Позволи на firewall-a и антивирусната ти програма да се ползват WiselinkPro.exe и http_ss_win_pro.exe, но след като спомена, че си минал мрежовия тест, вероятно си ги спрял преди това.
    Успех!
    Мерси за съвета.
    Това съм го направил.
    Някъде в настройките на телевизора бъркам.
    Утре ще пробвам пак и ще пиша.

2.  

3. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от lio76
    Купих си самсунг 32c650 , много добре изглежда засега, но имам един въпрос . Успях да влезна в сервизното меню , обаче за моя изненада там модела е LE55C650 TYPE:55A1UF0E. Tа трябва ли да се притенявам, инсталирах и пц мениджъра , той ми дава , че неможе да намери драйвер за Samsung DTV RCR , и също разпознава модела като 55 инчов?
    Не се притеснявай. Това е грешка при качване на софтуера в шасито.
    /или просто щасито което е било предварително подготвено за LE55C650 е поставено на твоят телевизор./
    Разлика в шаситата при различните диагонали на даден модел няма.
    Разлика в софтуера няма -освен в обозначенията на модела и матрицата,което не е съществено.

4. Тук е от
    Sep 2010

Цитат Първоначално публикувано от etgecata
    Мерси за съвета.
    Това съм го направил.
    Някъде в настройките на телевизора бъркам.
    Утре ще пробвам пак и ще пиша.
    Здравейте отново,
    Разбрах къде е проблема, бил е в firewall-a и антивирусната програма с процесите WiselinkPro.exe и http_ss_win_pro.exe.
    Аз съм бил разрешил тези процеси временно, и след повторно пускане на Samsung PC Share manager те са били забранени от защитната стена.
    Сега всичко е наред.
    Качих най-различни формати филми, но Blu-ray не може да ми тръгне.
    Четох на първа страница че за да тръгне Blu-ray и DVD ще трябва да сваля и поставявя ts-muxer. Но не знам от къде и как да го сваля и поставя този ts-muxer.
    Бихте ли ми разяснили по-подробно.
    Благодаря Ви предварително.

5. Тук е от
    Jul 2010

Здравейте,
    имам следния въпрос за 40С650. Телевизора губи свързаност с рутера след като като изключа и го включа след това (телевизора). Методът с размяна на кабелите описан на първа страница наистина работи и успявам да го конектна така, но съвсем не ми се иска при всяко включване на телевизора да разнасям кабели насам натам. Дали има друго решение на този проблем? Ако някой е успял да го пребори по друг начин да каже как.

6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от fellows5
    Здравейте,
    имам следния въпрос за 40С650. Телевизора губи свързаност с рутера след като като изключа и го включа след това (телевизора). Методът с размяна на кабелите описан на първа страница наистина работи и успявам да го конектна така, но съвсем не ми се иска при всяко включване на телевизора да разнасям кабели насам натам. Дали има друго решение на този проблем? Ако някой е успял да го пребори по друг начин да каже как.
    ТВ при всяко включване ли е със същия IP адрес?Понякога рутера е настроен да раздава автоматично IP-та и ако ТВ вземе ново IP , което не фигурира в добавените устройства на Samsung PC Share Manager (ако ползваш този DLNA де) и няма да работи. В настройките на рутера можеш да зададеш статично IP на ТВ зададено от DHCP според MAC адреса на ТВ.

Това ми е идеята, няма как да ти обясна как става стъпка по стъпка ако не ти знам модела на рутера. Но ако можеш да си представиш за какво говоря мисля , че ще се справиш.

7. Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от biro
    ТВ при всяко включване ли е със същия IP адрес?Понякога рутера е настроен да раздава автоматично IP-та и ако ТВ вземе ново IP , което не фигурира в добавените устройства на Samsung PC Share Manager (ако ползваш този DLNA де) и няма да работи. В настройките на рутера можеш да зададеш статично IP на ТВ зададено от DHCP според MAC адреса на ТВ.

Това ми е идеята, няма как да ти обясна как става стъпка по стъпка ако не ти знам модела на рутера. Но ако можеш да си представиш за какво говоря мисля , че ще се справиш.
    Здравейте
    според мен е редно да си види lease time и да обърне внимание дали като включи телевизора получава IP от рутер-а, без значение дали е пуснал интернет или DLNA. IP то което получава ТВ то си е едно и също при DHCP в засивисмост от IP range, освен ако не е задал статично IP което може и да не е в IP range, и е желателно да го пингне от рутер-а или друго PC. lease time трябва да е или 1440 в минути (24часа) или 0. Най-добрият вариянт според мен е статично IP на ТВ то (без значение дали е в IP range на DHCP server-a) от рутер-а и зададено IP на самия телевизор от неговите мрежови настройки.
    Успех!

8.  

9. Тук е от
    Sep 2010

Ще ми обясните ли как да си възпроизвеждам и Blu-ray ?

10. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

IP то което получава ТВ то си е едно и също при DHCP в засивисмост от IP range...
    Е това не е вярно, в домашната мрежа колкото пъти стартирам лаптопа толкова пъти получава различно IP. За това го търся по име вместо по IP, защото изобщо не ми трябва да е статично.

А за мен най-добрия вариант е задаване на запазено IP за ТВ от настройките на рутера по MAC. Ако зададеш статично IP на ТВ (което е свързано с излишно цъкане по ДУ) при промяна IP блока на вътрешната мрежа трябва да се променя и ТВ настройката, да не говорим при промяна на рутера колко има да пита докато разбере защо няма нет на ТВ. Няма нищо по-хубаво от автоматичните настройки , те хората за тва са измислили DHCP, запазването на IP за определен MAC елиминира проблема с lease time.

11. lrn
    lrn е офлайн
    Member
    Тук е от
    Sep 2006

Идващаият уикенд и аз ще занимавам с DLNA-то ( 40c650). Понеже съм на БТК-интернет, ADSL-модема, който предоставят е заключен и настроен да раздава автоматично IP-та. Правилно ли разбирам, че работата няма да стане и ще трябва да си взема друг за целта ?

12. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от lrn
    Идващаият уикенд и аз ще занимавам с DLNA-то ( 40c650). Понеже съм на БТК-интернет, ADSL-модема, който предоставят е заключен и настроен да раздава автоматично IP-та. Правилно ли разбирам, че работата няма да стане и ще трябва да си взема друг за целта ?
    ADSL модема ти има ли допълнителни LAN портове? Или 1 телефонен и 1 LAN ?

13. lrn
    lrn е офлайн
    Member
    Тук е от
    Sep 2006

ADSL модема ти има ли допълнителни LAN портове? Или 1 телефонен и 1 LAN ?
    Този, който имам няма. Но тези дни ще сменям плана та дават нов (който даже е и Wireless) и има още 4 LAN порта т.е "три в едно".

14.  

15. Member
    Тук е от
    Mar 2009

Е това не е вярно, в домашната мрежа колкото пъти стартирам лаптопа толкова пъти получава различно IP. За това го търся по име вместо по IP, защото изобщо не ми трябва да е статично.

А за мен най-добрия вариант е задаване на запазено IP за ТВ от настройките на рутера по MAC. Ако зададеш статично IP на ТВ (което е свързано с излишно цъкане по ДУ) при промяна IP блока на вътрешната мрежа трябва да се променя и ТВ настройката, да не говорим при промяна на рутера колко има да пита докато разбере защо няма нет на ТВ. Няма нищо по-хубаво от автоматичните настройки , те хората за тва са измислили DHCP, запазването на IP за определен MAC елиминира проблема с lease time.
    Здравей,
    не искам да влизам в спорове, НО при DHCP конфигурирането
    1- Клиентът изпраща заявка по мрежата за получаване на IP адрес. Тъй като той все още няма IP адрес, използва IP адреса за broadcast 255.255.255.255 и MAC адреса за broadcast FF-FF-FF-FF-FF-FF. Клиентът включва в заявката и своя MAC адрес.
    2 - Ако в мрежата има DHCP сървър той получава броадкастното съобщение и изпраща предложение с IP адрес от диапазона с допустимите IP адреси за раздаване. Предложеният IP адрес временно се резервира, докато сървърът не получи отговор от клиента. Това предложение се изпраща като broadcast (255.255.255.255) като съдържа и MAC адреса на клиента, изпратил заявката. По този начин клиентът ще разбере, че информацията е адресирана за него.
    3 - Възможно е клиентът да получи предложения от няколко DHCP сървъра. DHCP клиентът отговаря на първото предложение със заявка. Това съобщение отново се разпространява по мрежата като broadcast. Получават го всички DHCP сървъри, като съответно тези, които са изпратили своите предложения по-късно, ще разберат, че техните предложения не са приети. След това те поставят резервираните клиентски адреси в списъка на свободните адреси.
    4 - Последната стъпка е изпращане на DHCP потвърждение от сървъра, чието предложение е прието от клиента. Сървърът потвърждава предложения IP адрес и изпраща на клиента необходимата информация за конфигуриране на TCP/IP – например IP адресите на DNS сървъри.
    Така, след изпълнението на тези четири стъпки, клиентският компютър ще има назначен IP адрес. Клиентите получават IP адреси за ограничен период от време. След изтичането на този период съответният IP адрес може да бъде назначен на друг компютър от мрежата.Обикновено в края на този период се извършва ново запитване към DHCP сървъра за подновяване на IP адреса. Възможно е и самият DHCP сървър да изпрати заявка чрез broadcast за подновяване на IP адреса. Сигурен съм, че получава винаги едно IP поради ограничеността на ползвателите на сървъра и единственият плюс е, че се избягва възможността от грешки свързани с дублиране на IP адреси. Автоматичните настройки, само спестяват време, защото отпада необходимостта от въвеждането на IP адреси и други настройки от администратора за всеки компютър от локалната мрежа. "Запознатите" юзъри и автоматичните настройки, могат да ти докарат инфаркт като примерно объркат WAN i LAN буксичките. Колко често подменяш "IP блока на вътрешната мрежа" ? Предходният ми пост е в сила по отношение на мнението ми за проблема на ползвателя.
    Успех!

16. Тук е от
    Jul 2010

В рутера имам запазено IP за телевизора. Въпреки това ТВ не получава IP след като го изключа и включа. Настройките в самия телевизор са автоматични.

17. Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от fellows5
    В рутера имам запазено IP за телевизора. Въпреки това ТВ не получава IP след като го изключа и включа. Настройките в самия телевизор са автоматични.
    Здравей,
    напиши IP то на телевизора ръчно, след като си го видял какво му дава рутер-а с маската и gateway-a. Рестартирай рутер-а и после тествай дали ще продължат проблемите.
    Успех!

18. Тук е от
    Jul 2010

Здравей,
    напиши IP то на телевизора ръчно, след като си го видял какво му дава рутер-а с маската и gateway-a. Рестартирай рутер-а и после тествай дали ще продължат проблемите.
    Успех!
    Така ми дава грешка на gateway теста. Пробвах най-различни комбинации и все не става. Със запазено ИП в рутера, без запазено, с автоматични и с ръчни настройки... никак не става. Само след въпросната размяна на кабелите тръгва и то не винаги...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Blu-Ray Player Samsung / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 19
    Последно: 27-03-15, 00:10
  2. Samsung Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Samsung телевизори
    Отговори: 332
    Последно: 18-11-14, 19:02
  3. Отговори: 1599
    Последно: 30-11-13, 22:51
  4. Отговори: 1458
    Последно: 22-12-11, 15:31
  5. Отговори: 1307
    Последно: 26-05-11, 16:46

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе