Вижте резултатите от анкетата: Какъв диагонал е вашият LCD телевизор Samsung ?

Гласували
377. Не можете да гласувате в тази анкета
  • LCD 26" и по-малко

32 8.49%
  • LCD 32"

97 25.73%
  • LCD 37"

50 13.26%
  • LCD 40"

165 43.77%
  • LCD 46"

30 7.96%
  • LCD 52"

2 0.53%
  • LCD 55"

1 0.27%
Страница 46 от 172 ПърваПърва ... 3644454647485696 ... ПоследноПоследно
Резултати от 676 до 690 от общо 2568

Samsung LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Re:Samsung LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения

Включване на допълнителни Widgets в Internet@TV:
    Medialink Type = Infolink ON
    3. Избираме страна:
    Връщаме се в началното меню (бутон Return), отиваме в "Control", по нататък в "Sub Option" и променяме Infolink Country на всяко друго значение с изключение на NONE. Например, UK.
    4. Изключваме и включваме и телевизора. Проверяваме резултата, влизаме в режим Internet@TV.

Употреба:
    1. Естествено, мрежата на ТВ трябва да бъде настроена и влизането в Интернет тествано.
    2. Прогнозата за времето в съответният widget ще бъде показана за избраната страна, но нищо не пречи да укажете за своя град (в настройките на widget).
    • Quizzmaster
    • USA Today Sports
    • Flickr®
    • Teletext Horoscopes
    • Twitter™
    • Sudoku
    • Yahoo! Weather
    • YouTube™
    • Teletext GameCentral
    • Teletext Holidays
    • YouTube™
    http://connectedtv.yahoo.com/partners/samsung - тук долу може да прелистите списъка на всички възможни widgets и прочете кратко описание. Ако на някого се удаде с настройката на страна (проблема може би е там) по някакъв начин, да се възползва от другите изброени на на страницата Widgets , пишeте!

Променяме страна на USA и получаваме плюс еще няколко Widgets :
    • Rallycast
    • Yahoo! Sports
    • TV Guide Widget
    • Showtime
    • Amazon Video on Demand
    • CBS Interactive
    • BLOCKBUSTER®
    • Yahoo! Video

2.  

3. Тук е от
    Feb 2008

Здрасти на всички !

Абе чудя се дали SAMSUNG LE-40B550 (България) и SAMSUNG LN40B610 (Америка) не са еднакви телевизори,но с различни моделни означения.
    Или поне на външен вид са еднакви.....знам ли ?!?!?

Иначе телевизора SAMSUNG LN40B610 е много готин,ходих и го гледах тук в BestBuy и много ми хареса, а и е на добра цена в момента :-)
    А дали чете DivX-ве от USB-to )))))))))
    Та знаете ли дали са еднакви...........,а по принцип LE-40B550 хубав модел ли е?

Друго което ми хареса е Sharp LC-40E77U ,в Европа мисля че се води LC-42DH77.........но още се колебая между двата ?!?
    Според вас Шарп или Самсунг?

Благодаря на всички

4. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от vankata_vd
    Здрасти на всички !
    Абе чудя се дали SAMSUNG LE-40B550 (България) и SAMSUNG LN40B610 (Америка) не са еднакви телевизори,но с различни моделни означения.
    Или поне на външен вид са еднакви.....знам ли ?!?!?
    Иначе телевизора SAMSUNG LN40B610 е много готин,ходих и го гледах тук в BestBuy и много ми хареса, а и е на добра цена в момента :-)
    А дали чете DivX-ве от USB-to )))))))))
    Та знаете ли дали са еднакви...........,а по принцип LE-40B550 хубав модел ли е?
    Друго което ми хареса е Sharp LC-40E77U ,в Европа мисля че се води LC-42DH77.........но още се колебая между двата ?!?
    Според вас Шарп или Самсунг?
    Благодаря на всички
    Не са еднакви!
    Зглобени са на различни шасита с различни тунери/както и матрици/.
    Аналогът на Американският модел SAMSUNG LN40B610 е Европейският модел -SAMSUNG LЕ40B620
    На европейският модел е възможно да се активира възпроизвеждането на DivX от сервизното меню -за американският модел не знам дали е възможно.
    виж американският модел SAMSUNG LN40B650
    http://www.samsung.com/us/consumer/t...ail&returnurl=
    Specifications>Connectivity> USB 2.0 (Movie) Yes

LN46B610
    http://www.samsung.com/us/consumer/t...etail&tab=spec
    USB 2.0 (Movie,JPEG) Yes (JPEG)
    както виждаш не възпроизвежда DivX -може и да стане от сервизното меню

5. Тук е от
    Feb 2008

Благодаря ти

Иначе според теб B610 добър телевизор ли е.........или да взема Шарп E77U ?

6. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от vankata_vd
    Благодаря ти

Иначе според теб B610 добър телевизор ли е.........или да взема Шарп E77U ?
    Да- B610 е много по добър от Sharp E77U. Погледни и модела SAMSUNG LN40B650 .Напъни се малко финансово -заслужава си
    Предполагам си в щатите -щом ще купуваш щатски модел.
    /Поради разлика в стандартите за напрежение и предаване на сигнал Американските модели не стават за Европа/

7. Тук е от
    Feb 2008

В Канада съм.......ще погледна и В650........

Благодаря ти отново

8.  

9. Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от Georgo
    И още един въпрос - не мога да се оправя с часовника - понеже съм на страна Германия (иначе не хваща цифровите програми), часъвника е с 1 час назад. Някъде пишеше, че се сверява на ръчен режим, после се връща на автоматичен и се оправял - да ама не... - пак се връща 1 час. Не че е болка за умиране, ама се бърка и EGP-то ... Та ако някой е решил тоя проблем ... ще почерпя!
    Здравейте,
    Относно настройките с UK widgets и Българско EPG на LE40B650 с firmware ver.T-CHL7DEUC-2005.0
    - Настройки - Plug&Play menu - PIN code, страна Великобритания
    - Търсене на цифров канал
    - Стоп на телевизора
    - Старт на телевизора
    - Internet@TV, инсталиране на Youtube widget-a
    - След като имате Youtube, menu Канал - Държава - цифров канал - Други ; аналогов канал - Източна европа
    - Търсене отново на каналите.
    Вероятно и от сервизното меню могат да се променят, но до колкото предполагам ще е само за Widgets.
    Успех!

10. Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    Променяме страна на USA и получаваме плюс еще няколко Widgets
    Здрасти,
    тествах, но няма такава страна в сервизното меню на LE40B650. Пробвах да променя и с други държави, но нямаше промяна в Widgets.
    Успех!

11. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2009

Извинявам се за тъпия въпрос, но нещо не разбирам и моля знаещите да дадат обяснение - в моя Samsung 40B650 има ли 100 Hz или няма? Тези 100Hz MOTION PLUS това ли са, или е нещо друго? И ако от тях се "пускат" 100-те херца, защо на много места във форума се препоръчва да се изключат за по-добра картина? Нали 100 Hz всъщност е екстра, за която плащаме повече, защо по дяволите е по-добре да се изключи??? Може би въпросса ми е глупав, или разсъжденията - неправилни, за което моля да ми простите, но... ако сметнете за нужно да отговорите ще съм благодарен.

12. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от Georgo
    Извинявам се за тъпия въпрос, но нещо не разбирам и моля знаещите да дадат обяснение - в моя Samsung 40B650 има ли 100 Hz или няма? Тези 100Hz MOTION PLUS това ли са, или е нещо друго? И ако от тях се "пускат" 100-те херца, защо на много места във форума се препоръчва да се изключат за по-добра картина? Нали 100 Hz всъщност е екстра, за която плащаме повече, защо по дяволите е по-добре да се изключи??? Може би въпросса ми е глупав, или разсъжденията - неправилни, за което моля да ми простите, но... ако сметнете за нужно да отговорите ще съм благодарен.
    Да-модела има функция 100Hz /100Hz MOTION PLUS/.
    Както сме писали не един и два пъти 100Hz се ползват само за гледане на телевизия. При гледане на филми от Bly-ray или DVD е желателно функцията 100Hz да се изключва.НЕ ГЛЕДАЙТЕ ФИЛМИ С ВКЛЮЧЕНИ 100 или 200Hz !!! картината става като в телеспектакъл или документална хроника (странен и непривичен ефект). ...
    100 херца може и да имат смисъл в някой динамични сцени/спорт/ за по-плавно движение, но и да добавят странични ефекти, които не са налични в оригиналния материал. така става когато производителя се опитва да генерира допълнителни междинни кадри.. В почти всички сериозни ревюта при гледане на филми експертите предпочитат да изключат това и гледат филма така както е сниман. На практика важен е параметъра инертност на панела, който при LCD е в порядъка на милисекунди, а при плазма микросекунди.
    Въпросът не е глупав ,а и според мен е по-добре зда зададеш глупав въпрос отколкото да постъпиш глупаво.
    100Hz бяха особенно нужни при кинескопните телевизори които работеха с interlaced сигнал-тоест в един миг възпроизвеждат половината от хоризонталните линии съставящи един кадър и в следващият миг другата половина от хоризонталните линиии.това води до едно дразнещо за някои хора трептене на картината което се оправя именно от функцията 100Hz. Плоскопанелните телевизори са прогресивни по своята съшност и възпроизвеждат всичките хоризонтални линии от картината едновременно -затова не се нуждаят от тази функция толкова много-единствената полза от тях е че при динамичните сцени картината става с по-изострени контури на подвижните образи.

13. Senior Member Аватара на ivodivo
    Тук е от
    Dec 2009

Заради едно леко замазване на топката сумати и екстри набухаха в тв-тата и стана боза Спри , пусни..пак спри еди си какво и пусни онова ..другото нее това...
    Един вид ако искате да гледате спорт тогава търсете 100Hz така ли да приемаме тази екстра?

14.  

15. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от ivodivo
    Един вид ако искате да гледате спорт тогава търсете 100Hz така ли да приемаме тази екстра?
    Да. Най-много за това се ползва. Телевизия най-общо.

16. Тук е от
    Feb 2010

някой има ли впечатление от SAMSUNG UE 40B6000 ? Реших да го вземам и като пуснахме телевизия даже от техния сат.приемник през RGB картината беше ужасна....
    да не говорим по техния кабел...дето са навързани 101 телевизора.
    Та въпросът ми е някой гледа ли го това чудо на Булсат да кажем през HDMI-то ,,, и как е ?
    Благодаря предварително....

17. Senior Member Аватара на ivodivo
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    Да. Най-много за това се ползва. Телевизия най-общо.
    Не съм съгласен. Аз почти не гледам спорт (само световни, европейски и олимпиади което си е една малка част) а през повечето време (останалото) гледам новините, NG, Discovery и тем подобни...

18. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2009

а 100-те HZ амо при HDTv ли имат ефект, или и при обикновената цифрова Тв? И каква е разликата в тези 100Hz MOTION PLUS
    между стандартна, изчистване и гладка?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 46 от 172 ПърваПърва ... 3644454647485696 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Blu-Ray Player Samsung / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 19
    Последно: 27-03-15, 00:10
  2. Samsung Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Samsung телевизори
    Отговори: 332
    Последно: 18-11-14, 19:02
  3. Отговори: 1599
    Последно: 30-11-13, 22:51
  4. Отговори: 1458
    Последно: 22-12-11, 15:31
  5. Отговори: 1307
    Последно: 26-05-11, 16:46

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе