Вижте резултатите от анкетата: Какъв диагонал е вашият LCD телевизор Samsung ?

Гласували
377. Не можете да гласувате в тази анкета
  • LCD 26" и по-малко

32 8.49%
  • LCD 32"

97 25.73%
  • LCD 37"

50 13.26%
  • LCD 40"

165 43.77%
  • LCD 46"

30 7.96%
  • LCD 52"

2 0.53%
  • LCD 55"

1 0.27%
Страница 44 от 172 ПърваПърва ... 3442434445465494 ... ПоследноПоследно
Резултати от 646 до 660 от общо 2568

Samsung LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Dec 2008

Re:Samsung LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения

Здравейте, имам един проблем с ТВ Самсунг LE 37A656A.Телевизорът е свързан със скарт кабел към цифров сет-ъп бокс на кабелната телевизия, като кабелната влиза към към сет-ъп бокса.Настроил съм си телевизора да ме събужда сутрин в определено време.Проблемът е че когато телевизорът се включи не стартира кабелната телевизия, а ефирната ТВ ,която е само снежинки защото нямам антена.Някой има ли представа на какво се дължи това и защо телевизорът не може да се включи на последния гледан канал от кабелната.

2.  

3. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от def34
    Здравейте, имам един проблем с ТВ Самсунг LE 37A656A.Телевизорът е свързан със скарт кабел към цифров сет-ъп бокс на кабелната телевизия, като кабелната влиза към към сет-ъп бокса.Настроил съм си телевизора да ме събужда сутрин в определено време.Проблемът е че когато телевизорът се включи не стартира кабелната телевизия, а ефирната ТВ ,която е само снежинки защото нямам антена.Някой има ли представа на какво се дължи това и защо телевизорът не може да се включи на последния гледан канал от кабелната.
    Много просто защото не си запаметил програми в кабелният тунер на телевизора/не го използваш/.Махни set-top-box-а на кабелната.Купи си cam модул - постави го в cam слота на телевизора-постави и картата от set-top-box-а в модула. Пъхни кабела в антенният вход на телевизора.Включи TV-то и сканирай за програми.

4. Тук е от
    Dec 2008

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    Много просто защото не си запаметил програми в кабелният тунер на телевизора/не го използваш/.Махни set-top-box-а на кабелната.Купи си cam модул - постави го в cam слота на телевизора-постави и картата от set-top-box-а в модула. Пъхни кабела в антенният вход на телевизора.Включи TV-то и сканирай за програми.
    Този телевизор няма кабелен тунер, така,че няма как да стане това.Преди известно време се вклюваше на канал на кабелната, после спря..

5. Тук е от
    Jan 2010

Цитат Първоначално публикувано от gadinoid
    Същият този проблем го имам, но с Панасоник.
    Сигурно ти презаписва пакетите на следните честоти: 314; 386; 402; 410 MHz
    Интересно, защото на нашите взех Самсунг 32В530 и той си хвана всички канали (около 104), на страна Германия, ръчно сканиране последователно по всички носещи честоти.
    Пробвай и ти на ръчно сканиране, започвайки от 314000 MHz, през 8 т.е. 314000, 322000 ............. 410000; QAM-64; S/R=6875(6900) или 'авто'

Успех, и пиши после за резултата
    Опитах, но нищо не се получи. Когато му зададох на ЦКанал страна Германия, на ръчно сканиране ми даде само избран брой номера канали и съответващи им честоти,като точно изброените от теб честоти ги прескача, дори и при опция страна-други и така не намира никакви канали.После зададох търсене -автоматично,в межа и честота 314Мхц и започнах така подред през 8Мхц до 410Мхц, но накрая видях,че пак ми е прескочило последните три честоти и не иска да ги добави към общия списък с канали ,продължава да ги записва върху предварително запаметените канали на честота 386Мхц. Това се получава при мене, ако процедурата е друга и не Ви представлява трудност моля да ми я опишете по-подробно за да я повторя. Този проблем ми е много досаден и ме изнервя, моля за помощ?

6. Member
    Тук е от
    Sep 2009

Как така на ръчно сканиране ти дава само определен брой канали и съответстващи честоти? Нещо не те разбирам.
    Трябва да направиш следното:
    Задавааш страна Германия. Отиваш на 'ръчно сканиране'
    Задаваш QAM=64 и 'символна скорост' = 6900 или 'авто'
    После в полето за въвеждане на честотата последователно почваш от 314000 -> 'ОК' сканираш
    После сменяш на 322000 -> 'ОК' сканираш
    Така последователно сканираш на 314000; 322000; 330000; 338000; 346000; 354000; 362000; 378000; 386000; 394000; 402000; 410000 (започвайки от 314, през 8)
    Програмите които хване на всяка честота, ТВ-то си ги записва. Трябва да шванеш около 100 канала.

Успех!

7. Тук е от
    Jan 2010

Как така на ръчно сканиране ти дава само определен брой канали и съответстващи честоти? Нещо не те разбирам.
    Трябва да направиш следното:
    Задавааш страна Германия. Отиваш на 'ръчно сканиране'
    Задаваш QAM=64 и 'символна скорост' = 6900 или 'авто'
    После в полето за въвеждане на честотата последователно почваш от 314000 -> 'ОК' сканираш
    После сменяш на 322000 -> 'ОК' сканираш
    Така последователно сканираш на 314000; 322000; 330000; 338000; 346000; 354000; 362000; 378000; 386000; 394000; 402000; 410000 (започвайки от 314, през 8)
    Програмите които хване на всяка честота, ТВ-то си ги записва. Трябва да шванеш около 100 канала.

Успех!

Пробвах така както ми казахте, но пак си става по стария начин който описах. Явно не всичко е така. Презаписват се пакетите на честоти: 394Мхц , 402Мхц и 410Мхц. Това са програмите, които не мога да добавя в общия списък и за мен това е доста дразнещо. А това, че не мога да намеря решение направо ме ядосва!

8.  

9. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Цитат Първоначално публикувано от def34
    Сет-ъп бокса включен ли е през цялото време или не? Така се случва когато ТВ -то няма сигнал. Ако бокса ти е в стенбай режим, няма как ТВто да го включи.

10. Member
    Тук е от
    Sep 2009

Цитат Първоначално публикувано от brisko
    Пробвах така както ми казахте, но пак си става по стария начин който описах. Явно не всичко е така. Презаписват се пакетите на честоти: 394Мхц , 402Мхц и 410Мхц. Това са програмите, които не мога да добавя в общия списък и за мен това е доста дразнещо. А това, че не мога да намеря решение направо ме ядосва!
    Прати ми ако имаш възможност на ЛС снимки от менюто на 'ръни' и 'автоматични' настройки, за да видя къде е разликата. Може да има разлика в тунерите.

11. Тук е от
    Jan 2010

Здравейте,
    Сдобих се с телевизор Samsung LE-40B551. Странното нещо в цялата покупка беше, че в Техномаркет В551 е със 100лв. по евтин от В550, а до колкото от този форум разликата е само в дизайна. На всичкото отгоре на стикера от страни, където може да се определи матрицата на В551 пише SQ02, а на В550 CNxx(не помня точно какъв беше номера), което би трябвало да означав, че телевизорът със Самсунг матрица е по-евтин от този със CMO.

Исках да попитам къде в сервизното меню се проверява каква е матрицата, за да видя какво точно пише и там? Нещо не можах да го намеря там където е описано за модели 2008 на първата страница от тази тема.

Също така относно пуксането на филми през USB на В55х. С новият фърмуер опцията е сива и не може да се променя. На един ред на първата страница пише, че може да се пусне като се промени модела на ТВ-то на В56х.
    За притежателите на B550 и B620 които са с новият фърмуер и в сервизното меню пункта WISELINK MOVIE стои в off и не е достъпен за изменение
    Активацията на плеъра става със смяна на модела телевизор на B650 в сервмизното меню !
    Аз пробвах, но забелязах, че освен опцията за Movie се променят и доста други. Та въпросът ми е дали това не е малко опасно за ТВ и дали не променя настройки по-цялото сервизно меню? Някой пробвал ли е и има ли отзиви от пробата?

Благодаря предварително

12. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

Честито NewsBreakeR!
    След като го разцъкаш пиши как се държи, качество при SD/HD и т.н.
    Този модел го дават за най-добрия в средния клас за 2009!

13. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от NewsBreakeR
    телевизорът със Самсунг матрица е по-евтин от този със CMO.

Също така относно пуксането на филми през USB на В55х. С новият фърмуер опцията е сива и не може да се променя. На един ред на първата страница пише, че може да се пусне като се промени модела на ТВ-то на В56х.
    Аз пробвах, но забелязах, че освен опцията за Movie се променят и доста други. Та въпросът ми е дали това не е малко опасно за ТВ и дали не променя настройки по-цялото сервизно меню? Някой пробвал ли е и има ли отзиви от пробата?
    Благодаря предварително
    Нормално е да е по евтин с тяхна собствено производство матрица. За сервизното меню не се притеснявай промени на B650 и действай както е описано.

Samsung, 3D TV started mass production of LCD panels
    http://translate.google.com/translat...29_345713.html

14.  

15. Тук е от
    Jan 2010

Прати ми ако имаш възможност на ЛС снимки от менюто на 'ръни' и 'автоматични' настройки, за да видя къде е разликата. Може да има разлика в тунерите.
    Ето исканите снимки:
    Прикачени изображения Прикачени изображения

16. Тук е от
    Jan 2010

И останалите снимки:
    Прикачени изображения Прикачени изображения

17. Тук е от
    Jan 2010

При ръчно запаметяване, когато започвам на чисто да сканирам за канали, веднага след като съм сменил държавата вляво до полето за честота се появява поле с номер на канал / започва от 5 и завършва до 69-ти, като за всеки си има зададена честота, а тези от 314 до 410Мхц ги прескача/. Когато имам вече запаметени няколко канала тогава имам това което е на снимката за ръчно и всичко става както по-горе писах.
    Имам също така и следното питане: В сервизното меню в OPTION / PnP Language - Eng. ,ако го променя на BUL какво ще се промени и има ли смисъл да го правя? И още един въпрос : Модела ми е LE32B650 и в сервизното меню control /sub option /WISELINK WRITE & HIGH DEVI са на OFF. Така ли трябва да са?

18. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

http://www.divx.pri.ee/index.php?nam...iewtopic&p=734
    "After update with hacked firmware T-CHL5DEUC-2008.0 will be availible make change in WISELINK MOVIE Off/On"

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 44 от 172 ПърваПърва ... 3442434445465494 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Blu-Ray Player Samsung / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 19
    Последно: 27-03-15, 00:10
  2. Samsung Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Samsung телевизори
    Отговори: 332
    Последно: 18-11-14, 19:02
  3. Отговори: 1599
    Последно: 30-11-13, 22:51
  4. Отговори: 1458
    Последно: 22-12-11, 15:31
  5. Отговори: 1307
    Последно: 26-05-11, 16:46

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе