Ники, ако разбирах нямаше да питам и да губа времето на хората О.о.
И май това горе нв бе последвн въпрос (винаги така става), извинявам се.
Philips 42PFL7603 или LE-40B620
размера няма значение![]()
Ники, ако разбирах нямаше да питам и да губа времето на хората О.о.
И май това горе нв бе последвн въпрос (винаги така става), извинявам се.
Philips 42PFL7603 или LE-40B620
размера няма значение![]()
Аз нямам HDMI източник и само за проба съм включвал TV канал+Component входа,така,че мисля,че нямаш проблем.Поздарвление,че все пак си измислил полезно приложение,което май е единствено.Не виждам кога се налага да се гледа TV +някакъв външен източник едновременно,освен нещо в реално време,както е твоя случай.Първоначално публикувано от ivodivo
Все пак се чудя защо не слагат истински PIP с двоен тунер,който вероятно оскъпява изделието с $20-30(даже не е необходимо втория да е с върхово качество),което е нищо в сравнение с крайната цена.
Привет,
може ли да се настрои 40В750 така, че да показва каналите във формата, в който се излъчват ?
Примерно да показва БТВ като 4:3, а ПРО.БГ като 16:9 ?
10х
Здравейте,
Благодаря ви за информацията. Стария ми телевизор беше с PIP и наистина от време на време е полезна функция. Мислех си за това, че U6000 все пак има 3 тунера (един аналогов и два цифрови) и в ситуация кабелна цифрова плюс аналогова кабелна би било полезно да имаш PIP, но това да му е кусура.
Samsung LE-40B620 e за предпочитанеПървоначално публикувано от Terelik
Телевизора ти има само един тунер ,който минава в различни режими на работа/аналогов или цифров/.Разликата между цифровия ефирен и цифровият кабелен е само в честотният диапазон.Първоначално публикувано от Alex1
Много благодаря за отговорите и отделенето време.
Приятен и успешен ден.
Разбрах най сетне, благодаря
От около седмица съм със самсунг 40В620 и нито за миг не съжалявам,че го взех.Телевизора ,който взех,е с матрица SQ02 и мострите,които гледах преди да взема моя също бяха с такава матрица.След като го занесох в къщи ,благодарение на съветите на колегата христослав 2 от началото на темата,за по-малко от 5 минути телевизора софтуеърно стана В650и се появи иконката на мултимедийния плейър.Първоначално и аз се бях насочил към 40В650 или сони 40W5500,но в крайна сметка сонито отпадна заради неравномерната подсветка,която в интерес на истината се забелязва само на черен екран ,но все пак е недопустимо за телевизор,който струва 1900 лв.,а от В650 се отказах заради разликата от 300 лв.,която ми се видя неоправдана само за единия процесинг и малко по-високия контраст на матрицата,който така или иначе не забелязах с просто око в какво се изразява.Действително при В650 матриците на тези ,които гледах бяха не самсунг а нещо от рода на CN ,при В652 пък си бяха SQ04.На SD сигнал по мое мнение телевизора се справя перфектно при положение и че съм с някакъв декодер включен директно с антенен кабел в антенния вход на ТВ-то,на каналите с добър сигнал като дискавъри,нешънъл джиографик,евроспорт,пробг ,експлорър,AXN каналите,FOXканалите,картуун и т.н.картината е без забележки,на тези с по-калпав сигнал телевизора няма как да я оправи,то и на стария с кинескопа на калпавите канали от типа на военния канал
си беше гадна картината.Предполагам,че с неговия си тунер резултата ще е още по-добър и по-нататък ще проверя и този момент.Хубавото на телевизора са безкрайните възможностите за настройка на цветовете и ако човек му се занимава и си има поне малко представа от фотошоп/като теоретична основа за настройка на цветовия баланс/ ,се постигат съвсем приемливи и близки до естествени цветове.В нета също има показани примерни калибрации на В650,една от които ползвах като основа и след леки корекции по мой вкус ,тъй като готовите настройки даваха леко пресатурирани образи,съм си напълно доволен от общия цветови баланс на картината .Черното си е съвсем приемливо за ЛСД и всъщност при гледане на филм,телевизия и каквото и да е ,различно от тестове ,няма забележки.Ъгълът на гледане,който обикновено се сатанизира при S-PVA матриците,на практика е напълно достатъчен,освен ако не възнамеряваш да го гледаш под ъгъл 180 +/-10 градуса,както явно някои си гледат най -често телевизорите
На HD сигнал няма смисъл от коментар,там всички телевизори са много добри.Екстрата 100 Хц почти не я ползвам,тъй като рядко гледам спортни предавания,а на филми така или иначе е безполезна и ги прави да изглеждат като аматьорско видео ,но за мачове там и разни такива върши някаква работа ,ама общо взето и без нея бива,кой го е грижа как щели да се виждат лицата на публиката докато камерата следяла топката да речем .Там другите "дефекти" на ЛСД технологията като мазане и т.н. не съм ги забелязал,явно на моите очи не им пречи и съм щастлив човек.В заключение като цяло мога да кажа,че 40В620 на самсунг без да е най-най- телевизора на пазара ,дава много добро съотношение между екстри/цена /качество.Като недостатък основно не ме радва широката рамка около екрана и като цяло скучния дизайн,но това се преглъща лесно доколкото не се отразява по никакъв начин на функционалността .В заключение искам да благодаря на хората като христослав2,лазариус18,адтомов,които отделят от времето си за да споделят опита и знанията си ,съвсем обективно излагат плюсовете и минусите на технологии,марки и модели,без да натрапват личните си предпочитания и по този начин са изключително полезни когато човек трябва да се ориентира в джунглата от екстри,цени, марки ,модели технологии полезни и не толкова и изобщо всичко свързано с избора на телевизор.
![]()
Аз не съм намерил начин,но може и да има,нека друг да каже.Гледам Bulsatcom на компонентния вход и съм дал компромисна настройка-Wide zoom.Така са по-малко сплескани.Лесно се променя на верния формат от бутона Tools,но е неприятно.Кога ли всички ще станат 16:9?Първоначално публикувано от peter_nn
Телевизора ми е Самсунг 32B650 и съм на цифрова кабелна на Би Би Си Казанлък, но ми е интересно защо телетекст функцията не работи - излиза съобщение / Не е налично /, дори и за канали на които знам със сигурност че излъчват такъв ( Канал 1).
Здравейте всички! Възможно ли е (и как - ако да) да настроя на Samsung 40B650 (а вероятно това се отнася за всеки друг ТВ) да хваща освен кабелната телевизия, също и ефирни канали?Оператора ми е МСат, връзката е по CAM модул (съответно - антенното гнездо е заето от кабела).Въпроси от типа "защо ти е да го правиш?" са резонни на тоя етап, но предвид бъдещата (дай боже!) цифровизация на ефирните канали може да направят моя въпрос не чак толкова безсмислен...
Колега виж на БН1 само, че на аналоговия канал. И аз съм от Казанлък и само там намирам телетекс.Първоначално публикувано от brisko
Дори и след цифровизацията ще хващаш всички ефеирни канали по кабела. Едва ли някой оператор ще ги остави. Ако все пак държиш и на двете едновременно, то ще се наложи да вземеш външен приемник за единия тип ТВ.Първоначално публикувано от Georgo
От 2 дена притежавам САМСУНГ 37В650 но не мога да намеря подсветката на логото на модела.Някой да ми каже от къде мога да си купя WI.FI. самсусунг USB антена за интернет защото с другите модели не тръгва. Ще ви бъда много благодарен.
![]()
За подсветката:Menu/Setup/OK.Даваш много надолу по списъка(не се вижда от начало)Първоначално публикувано от patcan4uk
и намираш Light Effect/OK.Избираш кога да свети/ОК
Ако искаш да издава звук при вкл/изкл-следващата опция след Light Effect e Melody...
Самсунг USB WiFi приемници из eBay колкото искаш-около £50,но не знам дали до BG може да се достави...
В тази тема май срещах скоро(ако не греша и да е за нещо друго),че има някакъв хак на фърмуера за да може да стават стандартни USB приемници,но нямам време да пробвам,а и още не ми е необходимо.
Ако някй е пробвал,нека сподели.