Вижте резултатите от анкетата: Какъв диагонал е вашият LCD телевизор Samsung ?

Гласували
377. Не можете да гласувате в тази анкета
  • LCD 26" и по-малко

32 8.49%
  • LCD 32"

97 25.73%
  • LCD 37"

50 13.26%
  • LCD 40"

165 43.77%
  • LCD 46"

30 7.96%
  • LCD 52"

2 0.53%
  • LCD 55"

1 0.27%
Страница 45 от 172 ПърваПърва ... 3543444546475595 ... ПоследноПоследно
Резултати от 661 до 675 от общо 2568

Samsung LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Re:Samsung LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения

днес се сдобих с 40B750. От пръв поглед съм много доволен, макар че още съм с аналогова кабелна. Матрицата е SQ01.

Въпроса ми е, има ли начин да се увеличи размера на субтитрите на филми които се гледат от флашка/USB диск? Не намерих из менютата такава опция.

Другото което не намерих е, как да го направя да се включва и изключва без да издава звуци.

Благодаря.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Sep 2009

Цитат Първоначално публикувано от brisko
    При ръчно запаметяване, когато започвам на чисто да сканирам за канали, веднага след като съм сменил държавата вляво до полето за честота се появява поле с номер на канал / започва от 5 и завършва до 69-ти, като за всеки си има зададена честота, а тези от 314 до 410Мхц ги прескача/. Когато имам вече запаметени няколко канала тогава имам това което е на снимката за ръчно и всичко става както по-горе писах.
    Тева 5-69 са каналите на аналоговия тунер съответно при избраната държава! Не ги виждам на снимката, която си постнал.
    Утре ще ходя при приятел с В450 и ще видя там как е на неговият тунер.

4. Тук е от
    Jan 2010

Цитат Първоначално публикувано от gadinoid
    Тева 5-69 са каналите на аналоговия тунер съответно при избраната държава! Не ги виждам на снимката, която си постнал.
    Утре ще ходя при приятел с В450 и ще видя там как е на неговият тунер.
    Имаш грешка, не са на аналоговия тунер, защото първо минавам на цифров тунер и тогава се появяват тези канали, но когато сменя държавата и всичко е нулирано и започвам от нулата. Понеже сега, когато правих снимките не ми се сменяше държавата и да започна всичко от начало и пак да си играя да подреждам програмите, затова не съм снимал това меню за което писах с каналите от 5 до 69, иначе всичко е така и не мога да променя нищо итова е проблема, който много ме тормози че не мога и да го реша. Все пак благодаря за отделеното време и внимание!

5. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2010

Цитат Първоначално публикувано от peter_nn
    днес се сдобих с 40B750. От пръв поглед съм много доволен, макар че още съм с аналогова кабелна. Матрицата е SQ01.

Въпроса ми е, има ли начин да се увеличи размера на субтитрите на филми които се гледат от флашка/USB диск? Не намерих из менютата такава опция.

Другото което не намерих е, как да го направя да се включва и изключва без да издава звуци.

Благодаря.
    Аз съм с 46B750.За субтитрите и аз не съм намерил регулировка за USB субтитрите,още не съм пускал филми...Иначе гледам от Bulsatkom и там субтитрите пък ми се виждат мн.големи,но може би не съм свикнал с размера...
    За звуците:Menu/Setup/OK-даваш много надолу(отначало не се вижда),третото отдолу нагоре е Melody/OK-избираш Off.
    Фърмуера ми е T-CHL7DEUC-1005.3,в сайта на Самсунг има по-нов ......2005.3.Скоро ще го ъпгрейдна,но се чудя защо никъде не се дава с какво новия е по-добър,т.е добавено ли е нещо...?Да не би да са сложили някои "ненужни"(за мен) екстри,а да са махнали някои от съществуващите...
    А моя въпрос е за EPG: в кои случаи може да се ползва.Имам предвид,че Bulsatkom въпреки,че е цифров, не излъчва EPG.

6. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2006

благодаря за звука, оправих се. Моя фърмуер е CHL7DEUC-2005.0
    На сайта на Самсунг не видях по-нов, излиза това
    ---
    LE40B750U1W Upgrade File (ver.T-CHL7DEUC-2005.0)
    T-CHL7DEUC.exe Size : 49,764 KBytes Updated : 2009-10-31
    ---
    Може и това всъщност да е 2005.3 но да не показват подверсията, само главната.
    И аз рових доста за да намеря списък с промените в различните версии, но единственото което намерих бяха въпроси къде може да се намери такъв

7. Member
    Тук е от
    Jun 2006

Някой притежател на плазма 50б650 ще можели да сподели малко впечатленията си от тв-то
    има ли е тази опция 24P REAL CINEMA
    и нали се подкарват 60-то херца при връзка хдми-хдми или дви-хдми че чета за някакъви проблеми при херцовете ( в review-тата) работил с 50хз
    G10 модела има по дълбоко черно от горепосоченият модел само това ли му е плюса

8.  

9. Member
    Тук е от
    Mar 2009

Здравей,
    След като пуснеш филма - Tools - Настройка на надписи - Размер на надписи - Голям, малък и стандарт има като опция. От там се оправя и тайминг-а на субтитрите ако се разминават с картината.
    Успех

10. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2010

благодаря за звука, оправих се. Моя фърмуер е CHL7DEUC-2005.0
    На сайта на Самсунг не видях по-нов,
    ---
    Sorry,неволно съм написал 2005.3.Този е последния(2005.0),който ти имаш.С него ли си го купил или си ъпгрейдвал?А при желание,може ли да се върне стария фърмуер?
    И все пак въпроса е принципен-защо Самсунг така упорито избягва да пише няколко изречения относно по-новите фърмуери?Всеки разработчик на софтуер,като изкара нова версия я рекламира,че е отстранил еди кой си бъг,че е добавил нова характеристика...

11. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2006

@besny - благодаря за инфото, сега се четат като хората.

@cibik - купих го с 2005.0. Доколкото помня какво четох преди време, при ъпдейт на фърмуера ТВ-то си запазва стария и после може да го върнеш, сигурно някъде в тая тема е описано.
    Що се отнася до компютри, никога не правя ъпдейти на нещо просто защото има по-нова версия. Правя го само ако новата версия оправя проблем който ми пречи, или има полезна нова функционалност. При телевизорите мисля да е по същия начин, работи ли не го поправяй

12. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2010

Що се отнася до компютри, никога не правя ъпдейти на нещо просто защото има по-нова версия. Правя го само ако новата версия оправя проблем който ми пречи, или има полезна нова функционалност. При телевизорите мисля да е по същия начин, работи ли не го поправяй
    Това е потвърждение,че има 2 противоположни мнения по тоя въпрос.И други мислят като теб-щом работи,не го пипай.Други твърдят-задължително се прави винаги ъпгрейд до последната версия,има защо...
    Ето защо ми се струваше нормално производителя да се произнася в такива случаи-защо си прави труда въобще да прави нови фърмуери,като и стария си работи...Очевидно има причина,но се премълчава.

13. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2006

в софтуера винаги има бъгове, а в новия - нови бъгове
    Често ъпдейтите добавят нова функционалност която не ми е необходима, или оправят бъгове които не ми пречат. В тоя случай ъпдейта не ми е полезен с нищо, само има потенциален риск да оплеска нещо работещо - не виждам защо да го прилагам. При компютрите дори нещо да се оплеска се оправя лесно, но с телевизорите нямам опит и не знам доколко са надеждни процедурите по инсталиране на нов или връщане на стар фърмуер. Наистина е идиотско, че няма информация какво е променено. Не че съм се задълбочавал особено, но не намерих дори неофициална информация.

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2010

------------------
    Наистина е идиотско, че няма информация какво е променено. Не че съм се задълбочавал особено, но не намерих дори неофициална информация.
    Да,това имах предвид,аз също порових из чуждите форуми-и там се чудят защо фърмуера е потопен в такава секретност(за всички модели).Едва ли е случайно,сигурно има причина...Не е ли възможен следния сценарии например(дойде ми наум сега):С някоя функция има бъг или нещо не е наред.Опитват се да го оправят,но за момента не могат и хоп-нова версия фърмуер,в която тази функция липсва.Няма я функцията,няма го и проблема.Естествено в този случай няма да имат голям мерак да обясняват различията.Това е едно от възможните обяснения...
    Все пак ако някой знае да каже може ли и как се връща стария фърмуер или линк към инфо?

16. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2009

Здравейте всички в този прекрасен форум! Благодаря на знаещите в него (а и на лаиците сато мен, които споделят опита си)! След куп изчетено инфо най-после и аз се сдобих с ТВ, отговарящо на изискванията и бюджета ми - Samsung 40B650. Дълго го търсих и пак благодарение на форума ме упътиха до Метро, откъдето го взех (въпреки всичките ми резерви за пазарене на техника от Метро - но, какво да се прави, от Коледа насам във Варна всичко свястно е обрано и тук-там се мъдри по някоя мостра...). Та- по същество: от 2 дни го имам и две безсънни нощи, през които го разцъквам. Оператора ми е MSat (Варна). Купих си CAM модул за 75 лв. (от оператора) и декодираща карта за 29 лв (пак от него). След като ги сложих пуснах ТВ-то с големи очаквания, и малко се разочаровах от картината, която видях на БГ телевизиите (БТВ, НОВА и т.н.) Струва ми се, че картината е по-кофти от предишния ме тръбен 29" ТВ Панасоник, който гледах през цифрово-аналоговия преобразувател (май така се казваше), даден ми от MSat. Естествено на HD каналите картинката е "трепач", ама те са предимно някакви измислени немски канали. На БГ телевизиите (които гледам основно) образа е като че ли "нефокусиран" и леко размазан. Разстоянието, от което го гледам е 2,5 метра. Може би се свиква с това... ще изчакам малко време... Другото, с което не успявам да се справя е подсветката на лицевия панел в долната му част - сега такава липсва и сензорните бутони изобщо не се виждат. Не че е болка за умиране, но ако някой знае как (и дали изобщо) се включва... Иначе съм доволен от машинката. Пуснах и т.нар. интернет (тъй като за него тТВ-то трябва да е на страна Великобритания, а за да пусна цифровата трябва да е на Германия му дадох Германия за цифрова ТВ и Великобритания з аналогова и за мое учудване стана). Сега имам някакъв Ю Туб, прогноза за времето , новини и още 2-3 други глупотевини. Пропуснах да кажа, че ТВ-то е вързано по LAN с обикновен 3-годишен рутер LINKSYS или нещо такова (не е пред мен). Инсталирах на компютрите (един настолен, вързан по LAN с рутера и един лаптоп ASUS, вързан по WIFI ) програмката от CD-то за споделяне на файлове и тръгнха тестовете. Отвори всички снимки, музики и филми (DIVx и даже едно DVD) - въобще, справи се със задачите си... Не съм пробвал филми с висока резолюция, защото нямам такива, ама като пробвам ще споделя. Не разбрах защо (и дали и как) трябва да се регистрирам в DIVx VOD?
    Това е засега. Като го разцъкам, ще пиша още, пък дано и аз съм допринесъл с нещо полезно.

И още един въпрос - не мога да се оправя с часовника - понеже съм на страна Германия (иначе не хваща цифровите програми), часъвника е с 1 час назад. Някъде пишеше, че се сверява на ръчен режим, после се връща на автоматичен и се оправял - да ама не... - пак се връща 1 час. Не че е болка за умиране, ама се бърка и EGP-то ... Та ако някой е решил тоя проблем ... ще почерпя!

17. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Честито, със здраве и дълги безсънни часове пред него.

И аз имах същите смесени чувства като теб, но всичко си дойде на мястото след няколко дена на свикване. Не е виновно ТВто а доставчика за (перфектното) качество на сигнала.

18. Senior Member Аватара на ivodivo
    Тук е от
    Dec 2009

Georgo да те радва дълго. И аз съм на МСАТ и сега съм със LG 32LH2000 и да ти кажа от близо имам проблеми както каза като 'нефокусирани' са SD каналите но когато се включат от студио по БТВ, БНТ или Нова ще видиш как се избистря картинката! От SD до SD сигнал също има разлика се оказва!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 45 от 172 ПърваПърва ... 3543444546475595 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Blu-Ray Player Samsung / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 19
    Последно: 27-03-15, 00:10
  2. Samsung Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Samsung телевизори
    Отговори: 332
    Последно: 18-11-14, 19:02
  3. Отговори: 1599
    Последно: 30-11-13, 22:51
  4. Отговори: 1458
    Последно: 22-12-11, 15:31
  5. Отговори: 1307
    Последно: 26-05-11, 16:46

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе