Чуваме напоследък само отлични отзиви за моделите на Самсунг 40B530 и 40B550.
Вашето мнение?
Чуваме напоследък само отлични отзиви за моделите на Самсунг 40B530 и 40B550.
Вашето мнение?
Упътване за надграждане на фърмуера
Изтегляне на фърмуера.
Изтеглете новия фърмуер от (www.samsung.com/support/download)
– Изберете модела на телевизора по начина, показан на картинката
– Името на папката, която ще се появи на USB устройството, може да е различно
в зависимост от модела
Продукт Модел Име на папка Име на файла
LCD TV
LE**B46* Seies
LE**B45* / LE19B54* / LE22B54* T-CRLPEUHC T-CRLPEUHC.exe
LE19B65* / LE22B65*
LE**B53* / LE**B54* T-CRLPEUFC T-CRLPEUFC.exe
LE**B55*/LE**B62* T-CHL5DEUC T-CHL5DEUC.exe
LE**B65* T-CHL7DEUC T-CHL7DEUC.exe
LE**B75*
LED TV
UE**B6* T-CHL5DEUC T-CHL5DEUC.exe
UE**B7* T-CHU7DEUC T-CHU7DEUC.exe
UE**B8*
PDP TV
PS**B43*/PS**B45* T-CRLPEUHC T-CRLPEUHC.exe
PS**B53* T-CRLPEUFC T-CRLPEUFC.exe
PS**B55* / PS**B56* / PS**B57*/PS**B61* T-CHL5DEUC T-CHL5DEUC.exe
PS**B65* / PS**B67* / PS**B68* T-CHL7DEUC T-CHL7DEUC.exe
PS**B8* T-CHU7DEUC T-CHU7DEUC.exe
✔ Подготовка на USB Flash устройството
2. Свържете USB устройството към USB конектора на компютъра си.
2а. Копирайте файла в USB устройството.
3. Влезте в USB устройството и натиснете 2 пъти с ляв бутон върху файла.
4. Натиснете бутон "Install".
5. Файлът ще се разархивира и програмата ще се затвори автоматично.
6. Ще се попяви папка, съдържаща файловете за ъпдейта на фърмуера.
7. За да изключите USB устройството безопасно, натиснете върху зелената стрелка
(до часовника) и след това натиснете върху "Safely Remove".
7а. Изключете USB устройството от компютъра.
ВНИМАНИЕ !!!
USB устройството трява да съдържа само папката с файловете на фърмуера!
Фърмуерно надграждане на телевизори Samsung
1. Надграждане чрез USB устройство.
2. Моля следвайте точно стъпките по-долу.
3. Включете USB устройството в един от USB конекторите на телевизора.
(Задният, предният и старничния панел може да са различни в зависимост от телевизора)
Разположението на USB конекторите е различно за всеки модел!
4. Включете телевизора.
5. На екрана ще се пoкаже фиг. 2 (Connecting to portable device).
Ако фиг. 2 не се покаже, натиснете бутон "MENU" на дистанционното управление (ДУ). Използвайте
стрелковите бутони нагоре и надолу,изберете "SUPPORT" и натиснете "ENTER".
6. Използвайте стрелковите бутони нагоре и надолу на ДУ и изберете "Software Upgrade" и натиснете "ENTER".
7. На екрана ще се пoкаже фиг. 3 (Software Upgrade).
8. Използвайте стрелковите бутони нагоре и надолу на ДУ и изберете "By USB". Потвърдете с бутон "ENTER".
9. На екранa ще се покаже фиг. 4 (Software Upgrade).
10. Сега телевизорът ще провери USB устройството за наличен софтуер.
11. На екранa ще се покаже фиг. 5 (Software Upgrade).
12. Използвайте стрелковите бутони нагоре и надолу на ДУ изберете "ОК" и натиснете бутон "ENTER".
13. На екранa ще се покаже фиг. 6 (Software Upgrade),показвайки напредъка на актуализацията.
14. Сега телевизорът е в процес на актуализация.
В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ ИЗКЛЮЧВАЙТЕ ТЕЛЕВИЗОРА ИЛИ USB УСТРОЙСТВОТО, ДОКАТО ПРОЦЕСЪТ НА АКТУАЛИЗАЦИЯ НЕ ПРИКЛЮЧИ!!!
15. Актуализация ще приключи за около 2 ~ 3 минути.
16. След приключване на актуализацията, на екрана ще се появи фиг. 7 (Software Upgrade).
В редките случаи, когато актуализацията е неуспешна, изключете телевизора, изключете захранващия кабел, изчакайте няколко минути и го включете отново
Повторете стъпки от 5 ~ 15.
17. След успешна актуализация, телевизорът ще се изключи и включи автоматично.
Проверка на версията на фърмуера:
Menu → Support → Software Upgrade →
Натиснете бутон "INFO"
Текущата версия на фърмуера ще се появи в долната част на екрана.
Да допълня към "Упътването".
UE**B70** е възможно да е с фърмуер T-CHUCIPDEUC, съответно папката е T-CHUCIPDEUC, файлът е T-CHUCIPDEUC.exe
За всеки случай проверете предварително, защото аз се сетих да го направя някъде след 68 форматирания на различни флашки![]()
Здравейте, от 9-10 месеца имам Самсунг LE40A557P2FXXH и наскоро забелязах, нещо което не знам дали е проблем на телевизора или моя грешка. След като избера режим Стандарт на картината, след 20-30 минути сам се превключва на динамичен. Не виждам някаква опция за запаметяване на режима а само за връщане назад. Направих някакъв опит за ъпгрейд на фирмуер по тези инструкции --> http://downloadcenter.samsung.com/co...SD_DTV-Eng.pdf а самия фирмуер изтеглих от тук но след натискане едновременно на Source и Power от дистанционното, телевизора се включва без да стартира процес на ъпгрейд.
Пуснал си телевизора във SHOP режим.
Мисля, че като го изключиш от копчето и после пак го пуснеш те пита в началото в какъв режим да е. А може и в менюто да го има някъде.
Ако не стане по начините посочени от lazarus18 влез в сервизното меню и му дай restore.После като го включиш първо ще те пита SHOP режим или HOME.
Всички настройки ще ти бъдат нулирани на заводски.Ще пуснеш и ново търсене на каналите понеже и те ще са изтрити.
Толкова ли е добър колкото пишат във всички тестове за този модел?
http://www.trustedreviews.com/tvs/re...40in-LCD-TV/p1
http://www.digitalversus.com/duels.p...&p2=5533&ph=16
Мяркал съм го из магазините. По тия ревюта са доста въодушевени наистина. Хубаво е, че ползва същия чипсет, който подобрява SD картината. Няма 100 херца, няма мрежа, няма плеър, видимо по-малък контраст от В650, но все пак по-добър от моделите на Philips/LG/Panasonic. Ако това не те притеснява си заслужава цената.Първоначално публикувано от soon
Друг да каже с каква матрица се продава тука, че това може да даде отражение в качеството и дали може да се активира плеъра през USB.
Реална алтернатива е Sony 40V5500 и Toshiba 42XV653, който даже има и 100 херца.
Мой познат има два от новите модели (не съм ходил да гледам сравнението му):
40B651 и 40B551 и казва, че при 40B551 картината била видимо по-добра и при двата сигнала SD/HD.
Възможно ли е по-ниския модел така да превъзхожда?
Като се има предвид, че контраста е един от определящите елементи за хубават картина и се забелязва най-лесно, то ми се струва, че няма как да е вярно това, което ти е казал. Все пак може да става дума и за някаква разлика в матриците или софтуера или по-вероятно настройките.
lazarus18 и аз така си мисля, но в тест сайта: digitalversus
при сравняване на реалните контрасти които са дали между двата модела - 40B551 е с по-високи показатели.
40B551 - Contrast ANSI - 2290:1, White - 211:1 - матово покритие (интересно с каква матрица е?)
40B651 - Contrast ANSI - 1992:1, White - 191:1 - гланцово покритие
Дали това наистина е вярно?
в 551 може да се активира плейъра но само с флашкаПървоначално публикувано от lazarus18
http://forum.setcom.bg/index.php/top...html#msg366445
40B55*: CMO (V400H1-L05) / SPVA (LTF400HA08) Tepki süresi : 6ms Kontrast : 4000:1
LE40B55* BN07-00675D LTF400HA08
LE40B55*
BN07-00661A LCD-PANEL;V400H1-L05
V400H1-L05,8bits,40inch,16.7M,16:9,0 to +50,12V,DJITO, 72%,40 inch,FHD, w/o inverter
BN81-02390A A/S-T CON V400H1-L05;V400H1-L05
BN07-00675D LCD-PANEL;LTF400HA08
LTF400HA08,SSDZAZ,8bit,40inch,1.67M,16:9,0.461(H)*0.461(W),0 to +50,12V,SPVA 72%,40inch FHD 60Hz
В тоя досега никога не съм видял вярно измерване.Първоначално публикувано от soon
Аз разчитам на стойностите в hdtvtest.co.uk защото досега винаги са се покривали с това, което аз съм измервал.
Там на В650 дават черно 0.04 cd/m2, а в "твоя" сайт 0.09 cd/m2. Релано те са измерили едно и също черно и на двата модела, което е донякъде логично, но различни стойности на бялото откъдето и идва разлика в числата.
Да не говорим, че да се целиш в 200 cd/m2 при калибриране е неправилно. Търси се по-скоро нещо между 130-170.
Пък и най-голямата разлика в контраста между тези 2 модела идва от различния панел. Лъскавия създава субективно усещане за по-контрастен образ, което уреда няма как да измери. То пък си има и минуси разбира се.
Да задам и азедно въпросче, тъй като не намирам отговор все още, а гледам, че другата тема ще бъде блокирана:
Телевизира ми е Samsung 40B551, но домашното кино е JVC. При опит да пусна TV sound от телевизора през домашното кино - нещо не се получава и не достига звук до колонките на домашното кино. Опитите ги правя с RBG кабел. На предишния кинескопен TV, който също беше JVC нямах никакви проблеми да подкарам този звук. Идеи къде може да е проблема.
Първоначално публикувано от lazarus18
Влизайки в сервизното меню, единственото което успявам да направя е да движа със стрелките нагоре надолу по 1. Option Table 2. Web Adjust 3. Information / CheckSum и 4.Advansed Menu, но не и да вляза в тях и евентуално да търся този Home режим. Във Faq забелязах, че може да се смени този режим и през функцията Plug&Play на работното меню, но при мене тя не активнаПървоначално публикувано от granity
![]()