Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 17

Странен проблем с LCD на Samsung

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Мнения
    63
    #1

    Странен проблем с LCD на Samsung

    Здравейте съфорумци.
    Имам странен проблем с Тв-то и искам да го споделя с вас за мнения и съвети от ваша страна, преди да отида в сервиз и да ми поискат солидна сумичка, без да разбра реално какво е било и как са го оправили. Значи Тв-то е 8 серия на Самсунг 46'', на година и половина безупречна работа до сега. Проблема се състои в следното: като го пусна и един ред пиксели по вертикалата свети в синьо-зелено, вижда се много добре на светъл фон, това за около 15-20 мин. и след това се оправя и започва да функционира нормално редът пиксели. Пробвах на HDMI 1, HDMI 2, ТВ, EXT 1, тоест да не би да идва проблема от някое от външните устройства, включвах изключвах, но уви от телевизора си е. Не знам дали може да стане нещо по-лошо и дали да го нося още сега на сервиз. Благодаря предварително на отзовалите се и черпя .

    ПС. Моля модераторите, ако считат ненужно отварянето на нова тема от моя страна да приемат извиненията ми, и да я преместят където й е мястото.

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,377
    #2

    Re:Странен проблем с LSD на Samsung

    Носи телевизора в сервиза. Имаш дефектирал дисплей. След като поработи 20 минути се загрява дешифратора и таак се получава добър контакт и линията изчезва.с течение на времето нещата ще се влошават. ВМ сервиза ще ти сменят панела с нов. Затова ще се наложи да почакаш.Срока за ремонт е 30 дни.В случай че след 30 дни още не е оправен може да се оплачеш на комисията за защита на потребителя и да ги дадеш под съд за неспазване на закона-искай компенсации.Те са длъжни в случай ,че не могат да го оправят до 30 дни- да ти издадат протокол за смяна на телевизора ти с нов в магазина.

  4. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Мнения
    63
    #3

    Re:Странен проблем с LSD на Samsung

    Здравей hristoslav2, благодаря ти за бързия и изчерпателен отговор. Само остава да реша в кой от сервизите на техномаркет да го занеса утре и да се моля по-малко главаоболия да имам с тях.
    Голямо благодаря още веднъж, имаш бира от мен.
    Поздрави.

  5. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Мнения
    63
    #4

    Re:Странен проблем с LSD на Samsung

    Здравейте съфорумци.
    24 дни по-късно сагата със сервиза продължава . Какво се случи всъщност, занесох телевизора на 10.05 и там една мацка с пищен балкон останови проблема и прие телевизора, с обещанието че ще е готов за седмица. Усмихнах й се и естествено, не й повярвах. Взе ми телефона и издаде една бележка с краен срок на ремонта 09.06(30 дни) и аз си тръгнах. Мина една седмица - разбира се никой не се обади .
    В края на втората седмица реших да отида и да видя как върви ремонта . За мое съжаление мацката не беше на работа една госпожа съвсем очтиво ми обясни, че била поръчана въпросната част за телевизора ми и "всеки момент" щяла да пристигне, при което аз разбирасе пак не повярвах, но си казах нищо де поне са любезни. Обясни ми тя, също толкова любезно, да не се притеснявам и ако искам може по телефона да проверя дали е готово тв-то, а не да се разкарвам и губя време .
    В края на третата седмица позвънях на посочения телефон и продиктувах номерчето на моя телевизор в сервиза( май беше учтивата госпожа ) и от там ми се обясни, че "всеки момент" частта ще е при тях и нали знаете "път срок няма". Затворих телефона и си казах хубаво, но вие имате срок, а от днес още 6 дни. И вече се заоглеждах за ново телевизорче, спрях се на една плазма на Панасоник и 2 ЛСД-та на Самсунг
    Надявам се цивилизовано да се решат нещата, че все пак световното наближава, а на 20 инчовото ми мониторче не е добра идеята с биричка и виличка в ръка.

  6. Member
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    Sofia
    Мнения
    150
    #5

    Re:Странен проблем с LSD на Samsung

    Здравей,
    Нали няма да забравиш да напишеш края на историята, че ме заинтригува?
    Дали защото и аз имам Самсунг или защото ти имаш дарба за писането на разкази....има още седмица.
    Поздрави

  7. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,377
    #6

    Re:Странен проблем с LSD на Samsung

    Да-интересно се развиват нещата но има все още време до крайният срок. Ако дотагава не е оправен телевизора ти - поискай протоколо за смяна с нов в магазина.

    Закон за защита на потребителите

    Чл. 4. Търговецът е длъжен да предостави на потребителя, преди придобиването на стоката или ползването на услугата, подходяща информация, позволяваща му да направи своя избор, която включва:
    1. всички характеристики на стоката или услугата, които трябва да бъдат известни на потребителя, включително състава, опаковката, както и инструкция за ползване, комплектовка и поддържане;
    2. цена, количество, начин на плащане и други договорни условия;
    3. (отм. - ДВ, бр. 64 от 2007 г., в сила от 08.09.2007 г.)
    4. опасностите, свързани с обичайната употреба, ползване или поддръжка на стоката или услугата;
    5. условията за употреба на стоката или услугата; влиянието, което тя оказва върху други стоки и услуги при евентуална съвместна употреба или ползване;
    6. условия и срок на гаранцията;
    7. срок на годност.
    Чл. 5. (1) Търговецът е длъжен да предоставя информацията за стоката или услугата в писмена форма или по друг подходящ начин, който позволява възприемането й от потребителя. Когато се предоставя в писмена форма, информацията задължително трябва да е на български език и да е изразена в единиците на величините от Международната система единици SI.
    (2) Информацията трябва да бъде вярна, пълна и разбираема.

    Чл. 112. (1) При несъответствие на потребителската стока с договора за продажба потребителят има право да предяви рекламация, като поиска от продавача да приведе стоката в съответствие с договора за продажба. В този случай потребителят може да избира между извършване на ремонт на стоката или замяната й с нова, освен ако това е невъзможно или избраният от него начин за обезщетение е непропорционален в сравнение с другия.

    Чл. 113. (1) Привеждането на потребителската стока в съответствие с договора за продажба трябва да се извърши в рамките на един месец, считано от предявяването на рекламацията от потребителя.
    (2) След изтичането на срока по ал. 1 потребителят има право да развали договора и да му бъде възстановена заплатената сума или да иска намаляване на цената на потребителската стока съгласно чл. 114.
    (3) Привеждането на потребителската стока в съответствие с договора за продажба е безплатно за потребителя. Той не дължи разходи за експедиране на потребителската стока или за материали и труд, свързани с ремонта й, и не трябва да понася значителни неудобства.
    (4) Потребителят може да иска и обезщетение за претърпените вследствие на несъответствието вреди.

    Чл. 115. (1) Потребителят може да упражни правото си по този раздел в срок до две години, считано от доставянето на потребителската стока.
    (2) Срокът по ал. 1 спира да тече през времето, необходимо за поправката или замяната на потребителската стока или за постигане на споразумение между продавача и потребителя за решаване на спора.

    Чл. 117. (1) Търговска гаранция е всяко задължение, поето от продавача или производителя към потребителя, да възстанови цената, заплатена за потребителската стока, да замени или поправи стоката или да положи други грижи за нея, без това да е свързано с разходи за потребителя, когато потребителската стока не отговаря на условията, обявени в заявлението за предоставяне на търговска гаранция или в рекламата, свързана с него.
    (2) Търговската гаранция обвързва този, който я предоставя, съобразно условията, посочени в заявлението за предоставяне на търговска гаранция и в рекламата за нея.
    Чл. 118. Търговската гаранция се предоставя на потребителя в писмена форма.
    Чл. 119. (1) Заявлението за предоставяне на търговска гаранция съдържа задължително следната информация:
    1. съдържание и обхват на търговската гаранция;
    2. съществените елементи, необходими за нейното прилагане, и по-специално: срок на търговската гаранция; териториален обхват; име и адрес на лицето, предоставящо гаранцията.
    (2) Информацията по ал. 1 трябва да бъде ясна и разбираема.
    Чл. 120. В заявлението за предоставяне на търговска гаранция се посочва, че независимо от търговската гаранция продавачът отговаря за липсата на съответствие на потребителската стока с договора за продажба съгласно този закон.
    Чл. 121. Неспазването на някои от изискванията на чл. 118, 119 и 120 не води до недействителност на търговската гаранция и потребителят може да се позове на нея и да претендира за изпълнение на посоченото в заявлението за предоставяне на търговска гаранция.

    Чл. 123. (1) Потребителят има право да предяви рекламация на стоката или услугата, независимо от това дали производителят или търговецът е предоставил търговска гаранция на стоката или услугата.
    (2) Когато производителят или търговецът е предоставил търговска гаранция на стоката и удовлетворяването на рекламацията се извършва чрез замяна на стоката с друга, съответстваща на договореното, търговецът е длъжен да запази на потребителя първоначалните гаранционни условия. Когато рекламацията се удовлетворява чрез ремонт на стоката, извършените ремонти се отразяват в гаранционната карта и срокът на ремонта се прибавя към гаранционния срок.
    Чл. 124. (1) При предявяване на рекламацията на стока потребителят може да претендира за възстановяване на заплатената сума, за заменяне на стоката с друга, съответстваща на договореното, за отбив от цената или за безплатно извършване на ремонт при условията и по реда на чл. 113 и 114.
    (2) При предявяване на рекламацията за услугата потребителят може да претендира за извършване на услугата в съответствие с договора, за отбив от цената или за възстановяване на заплатената сума.
    Чл. 125. (1) Рекламацията се предявява пред търговеца или пред упълномощено от него лице.
    (2) Рекламацията се подава устно или писмено.
    (3) При предявяване на рекламация потребителят посочва предмета на рекламацията, предпочитания от него начин за удовлетворяване на рекламацията, съответно размера на претендираната сума, и адрес за контакт.
    (4) При подаване на рекламация потребителят задължително прилага и документите, на които се основава претенцията:
    1. касова бележка или фактура;
    2. протоколи, актове или други документи, установяващи несъответствието на стоката или услугата с договореното;
    3. други документи, установяващи претенцията по основание и размер.

    Чл. 127. (1) Търговецът или упълномощено от него лице са длъжни да приемат рекламацията, ако тя е предявена своевременно.
    (2) Лицата по ал. 1 са длъжни да поддържат регистър на предявените рекламации.
    (3) При предявяване на рекламация лицата по ал. 1 задължително я описват в регистъра.
    (4) Приемането на рекламации се извършва през цялото работно време в търговския обект, където е закупена стоката или е поръчана услугата, или на адреса на управление на търговеца, освен ако в договора или в документа за гаранция е определено друго.
    Чл. 128. (1) Ако търговецът е приел, че рекламацията е основателна, е длъжен да я удовлетвори съгласно чл. 113 и 114.
    (2) Когато търговецът удовлетвори рекламацията, той издава акт за това, който се съставя в два екземпляра, и предоставя задължително един екземпляр на потребителя.

  8.  
     
  9. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Мнения
    63
    #7

    Re:Странен проблем с LSD на Samsung

    Здравейте съфорумци.
    Samisam разбира се ще пиша, все пак моят проблем може да за някой ценен съвет в бъдеще, ако не дай си боже опре до услугите на някой сервиз. В сряда вечер ще напиша продължението
    hristoslav2 аз съм се подготвил със закона, дори ще си разпечатам членовете в които се позовават законовите рамки при моя случай, все пак още веднъж ти благодаря. Тъй като, както споменах по-горе за да съм подготвен с всякакъв възможен изход от ситуацията, съм си набелязъл няколко нови модела, ценово съпоставими с моят телевизор, който го има само в Пловдив, а те са: 46G20 или евентуално ако разрешат да си доплатя 200 лв. за 50" Панасоник (все пак ако разрешат замяна Самсунг за Панасоник), и от Самсунг 46C650 за който доста е говорено тук и 46C5000 за който нищо не намирам като инфо или ревю из нета. hristoslav2 дали имаш впечатления от C5000, който е и с Led технология, дали си заслужава пред 650. Благодарско предварително и държа да те почерпя, доста ценна информация ми даде все пак.
    Поздрави.

  10. Novice
    Тук е от
    Jun 2010
    Мнения
    1
    #8

    Re:Странен проблем с LCD на Samsung

    Здравейте
    Искам да Ви поздравя за много актуалната тема и най- вече за изключително конкретните отговори. Аз имам същие проблем или късмет незнам какво е с телевизор на Philips. В смисъл такъж , телевизора е с изгоряло захранване , което го чакаме от 12.05 до ден днешен. И от сервиза в кв. Стрелбище постоянно казват, че всеки момент ще пристигне , да ама не !! Още някоко дена и минава този въпросен месец, та интересно ми е с какво ще се случи със Самсунга тъй - като случаят е един и същ
    Ако наистина се стигне до там да си избера друго ТВ за тези пари сега ще е супер

  11. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,377
    #9

    Re:Странен проблем с LCD на Samsung

    Цитат Първоначално публикувано от Bronxi
    Здравейте съфорумци.
    Samisam разбира се ще пиша, все пак моят проблем може да за някой ценен съвет в бъдеще, ако не дай си боже опре до услугите на някой сервиз. В сряда вечер ще напиша продължението
    hristoslav2 аз съм се подготвил със закона, дори ще си разпечатам членовете в които се позовават законовите рамки при моя случай, все пак още веднъж ти благодаря. Тъй като, както споменах по-горе за да съм подготвен с всякакъв възможен изход от ситуацията, съм си набелязъл няколко нови модела, ценово съпоставими с моят телевизор, който го има само в Пловдив, а те са: 46G20 или евентуално ако разрешат да си доплатя 200 лв. за 50" Панасоник (все пак ако разрешат замяна Самсунг за Панасоник), и от Самсунг 46C650 за който доста е говорено тук и 46C5000 за който нищо не намирам като инфо или ревю из нета. hristoslav2 дали имаш впечатления от C5000, който е и с Led технология, дали си заслужава пред 650. Благодарско предварително и държа да те почерпя, доста ценна информация ми даде все пак.
    Поздрави.
    C5000 с нищо повече не блести ,като картина спрямо C650 - освен че е по тънък. Избора си е твой дали ще се водиш по дизайна. Успех с ремонта или евентуално подмяната с нов

    Цитат Първоначално публикувано от Djey
    Здравейте
    Искам да Ви поздравя за много актуалната тема и най- вече за изключително конкретните отговори. Аз имам същие проблем или късмет незнам какво е с телевизор на Philips. В смисъл такъж , телевизора е с изгоряло захранване , което го чакаме от 12.05 до ден днешен. И от сервиза в кв. Стрелбище постоянно казват, че всеки момент ще пристигне , да ама не !! Още някоко дена и минава този въпросен месец, та интересно ми е с какво ще се случи със Самсунга тъй - като случаят е един и същ
    Ако наистина се стигне до там да си избера друго ТВ за тези пари сега ще е супер
    Като гледам и на теб ти остава една седмица срок Малко зависи от сервизните работници. В тези случаи нещата зависят от работата и бързината на работещите в официалното представителство на производителя - за колко време ще доставят резервната част до сервиза.

  12. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Мнения
    63
    #10

    Re:Странен проблем с LCD на Samsung

    Здравейте съфорумци.
    Пиша ден по-рано противно на моите очаквания, но май се очертава сагатa с телевизора ми да приключи благополучно и без допълнителни нерви. Тъкмо се бях подготвил психически да ходя утре да се разправям, и за моя изненада преди 1 час ми позвъня непознат номер. Учтив глас от КиК сервиз ми обясни, че телевизора ми ще бъде заменен с нов и утре да отида да си взема протокола и след това да отида в магазина, за да си избера. Голямата изненада за мен, че ще мога да си избера новия на цената на която съм закупил старият, а не на сегашната цена на старият ми телевизор. И сега съм шах, hristoslav2 би ли ми предложил някой Самсунг от 46" нагоре за около 3000 лева плюс минус 200-300 лева.

  13. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,377
    #11

    Re:Странен проблем с LCD на Samsung

    Цитат Първоначално публикувано от Bronxi
    Здравейте съфорумци.
    Пиша ден по-рано противно на моите очаквания, но май се очертава сагатa с телевизора ми да приключи благополучно и без допълнителни нерви. Тъкмо се бях подготвил психически да ходя утре да се разправям, и за моя изненада преди 1 час ми позвъня непознат номер. Учтив глас от КиК сервиз ми обясни, че телевизора ми ще бъде заменен с нов и утре да отида да си взема протокола и след това да отида в магазина, за да си избера. Голямата изненада за мен, че ще мога да си избера новия на цената на която съм закупил старият, а не на сегашната цена на старият ми телевизор. И сега съм шах, hristoslav2 би ли ми предложил някой Самсунг от 46" нагоре за около 3000 лева плюс минус 200-300 лева.
    Bronxi
    Ха честито - дефекта се превърна в ефект

    SAMSUNG LE-46C750
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09076080

    SAMSUNG UE-46C6000
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09075813

  14.  
     
  15. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Мнения
    63
    #12

    Re:Странен проблем с LCD на Samsung

    По-принцип се бях насочил за 50'' G20 на Панасоник, но говорих със Станимир и май всичките които са налини за Техномаркет магазини са мостри, остава като вариант или 46'' G20 или да минавам на Самсунг отново. Знам че са ми малко хаотични исканията, ту Панасоник ту Самсунг, ту плазма ту лсд, но хем ми се иска по-добро черно за филмите и по добра детайлност за мачовете, а ме е страх от прогаряне, хем ми се иска и да го използвам от време на време като десктоп и за игри. Предполагам че при новите плазми вече рисковете от прогаряне са драстично намалени. А утре трябва да съм го взел, все пак в други ден почва световното.

  16. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Мнения
    63
    #13

    Re:Странен проблем с LCD на Samsung

    Здравейте съфорумци.
    Сагата с моя проблем приключи с най-неочаквания за мен край. А какво се случи всъщност: взех всички неща от старият ми телевизор( кашон, диск, книжка, дистанционно ) и отидох в сервиза на ТМ. Оставих им ги и ми издадоха една бланка-поръчка и ми казаха да отида до магазина, от който съм го купил стария, за да ми развалят старата сделка и да си избера нов. Отидох и намерих управителя( много точен човек ) обясних му за какво става въпрос, и че на мейла е получил протокол от сервиза им за подмяна на телевизора ми. Тъй като исках да взема 50G20, но задължително да не е мострен, той се обади във всички магазини да провери дали всички са мостри или има някоя запечатка. За мое съжаление нямаше, и той ми намери запечатка на 46" G20, аправи данъчно-кредитно извести на старата фактура и ми обясни, че тъй като телевизора, който съм си избрал е на по-ниска стойност от стойността на старият при закупуването му, може да ми издаде ваучери за остатачната стойност (естествено не съм и очаквал да ми бъдат върнати пари на ръка), но аз и така си бях предоволен. Купих си с ваучерите една 5 годишна гаранция-застраховка за новата ми придобивка и останалите ваучери ги изхарчих за други дребни чарколяци. Исега се радвам на новото Тв и гледам Франция-Уругвай. Наистина 1 месец гледах на 20" телевизор, но пък накрая си заслужаваше. Още веднъж искам да изкажа големи благодарности на hristoslav2 за ценните съвети, с които много ми помгна.
    Това е от мен и наздраве на всички.

  17. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2010
    Мнения
    63
    #14

    Re:Странен проблем с LCD на Samsung

    Браво, браво! Наистина много добро развитие на нещата при теб. Да ти е честит телевизора и залягай след малко на Южна Корея - Гърция

  18. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,377
    #15

    Re:Странен проблем с LCD на Samsung

    Bronxi
    Ти голям съсметлия излезе Айде пак честито
    Някои само си мечтаят телевизора им докато е в гаранция да се развали непоправимо и да им го сменят с нов по-добър
    /и ако е възможно това да става на всеки две години /
    Така де - на всеки 2 години нов телевизор.....ех ако и с жената беше така

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Странен проблем с нов ТВ Samsung UE32F6510
    От dudi4ek във форум Samsung телевизори
    Отговори: 12
    Последно: 09-10-15, 08:26
  2. Странен проблем със Samsung 32B650
    От werti55 във форум Ремонт, сервиз и калибрация на телевизори
    Отговори: 0
    Последно: 08-12-14, 09:55
  3. Странен проблем Samsung LCD LE40B554
    От vivagogo във форум Samsung телевизори
    Отговори: 2
    Последно: 18-11-12, 22:11
  4. Странен проблем с фурна Samsung
    От Sphinxz във форум Ремонт и сервиз - Бяла техника
    Отговори: 12
    Последно: 23-04-11, 00:30
  5. Samsung - странен проблем при стартиране!!
    От kriso.3206 във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 18
    Последно: 29-12-10, 19:48

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе