Здравейте,
преди 5-6 дни ми се случи следното нещо - внезапно докато си гледах световното на ТВ-то - Samsung LE-32B530 и цъках на лаптоп-а тока ми спря. Оказа се, че е изгорял контролера на електрическата мрежа в квартирата ми (влиза се с карта). ТВ-то беше включено към разклонител със защита от пренапрежение. След като ми пуснаха отново тока (~1ч. по-късно) и включих разклонителя в мрежата установих, че цифровите канали са ми изчезнали...Ползвам кабелна телевизия от NET1 и имах дотогава 8 цифрови канала и 80 аналогови. Веднага след включването единия цифров канал се появи за момент, но после пак даде, че няма сигнал. Пуснах наново търсене на цифровите канали и не намира нито един...Онзи ден пробвах да влезна в сервизното меню на тв-то и му направих factory reset. След reset-а му зададох първоначалните настройки и пуснах търсене на всички канали - цифрови и аналогови и отново не намери нито един от цифровите.
Къде може да се крие проблема? Едва ли точно тогава да е станал проблем от страна на доставчика и вече толкова дни да не си е оправил цифровите канали. По-скоро се опасявам за някакъв проблем с цифровия тунер на тв-то? Възможно ли е да му се е случило нещо? В момента на спирането на тока гледах световното по Канал 1 в цифровия му вариант...
Ще се радвам ако някой може да ми даде съвет. ТВ-то е в гаранция, купено е от Метро преди по-малко от година, така че ако трябва ще го нося на сервиз...нямам опит с гаранциите там, но си пазя документите.