Първоначално публикувано от
kossis Здравейте на всички и аз станах собственик на тв машина от братството на самсунг , а именно LE 40C 530,
като големина е идеален за мен. Като гледам като функции е един от най- слабите , но за парите си е добре.
Имам няколко въпроса към знаещите
1. Относно функцията PVR- на дистанционното имам рек. бутон , не е активен, ако вляза в сервизното меню и направя настройките дадени в началото на темата , дали ще стане нещо или не -и изобщо поддържа ли се тази функция на този модел ? (Защото се говори за модел 40С 650 който е по висок клас очевидно.) Идеята е да се записва на USB или HDD разбира се.
2. Има ли някакви функции за 3Д гледане. Е разбирасе със стереоскопични очила, а не тия модерните със собствено захранване
3. За звукът от лап топа нещо не е ясно, видеото се изкарва през VGA кабела - ок, клонираме видеокартата така че тв -то да е основен монитор и о чудо - става перфектно изображение на 40 инча . Обаче от къде ще се подаде звуковия сигнал - вземаме го от стерео жака- 3.5мм, хубаво де ,ама на тв -то сме казали да сорсва от VGA изхода и той чете от него - тоест от други не може да сорсва камоли пък и аудио сигнал !?! А ДЕ ? Аз освен да пратя тоя аудио сигнал от лап топа към старата стереосистема (външен източник) чрез 3.5мм към чинчове друго не виждам.
4. Относно захранването - баща ми е закачил към контактите 2 неонови лампи, когато се гасът тия неони понякога телевизора се рестартира образа за секунди - черен фон и пак картина. Аз измерих паралелно на тв-то контакта какво става с напрежението и установих, че кондензатора на неона се разрежда и прави леко колебание на напрежението в контактите 230 - 245 В (стрелкови мултицет) , нормално ли е това и дали може да стане някаква беля от тия неони ? ( на кинескопния тв не влияеха)
Контакта е добре занулен !!!
5. Тоя модел е 50 херца и няма 100 нали ?
За сега е те това