Вижте резултатите от анкетата: Прочетохте ли инструкцията на вашият телевизор Samsung ?

Гласували
34. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Да

29 85.29%
  • Не

5 14.71%
Страница 100 от 101 ПърваПърва ... 50909899100101 ПоследноПоследно
Резултати от 1,486 до 1,500 от общо 1512
Like Tree2Одобрявам

Samsung LCD & OLED TV / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 4/

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Sep 2012

Отговор: Samsung LCD & OLED TV / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 4/

Някой може ли да ми помогне с настройките на картината. Телевизора ми е UE 40ES6100.Опитвам се да намаля дефектната неравномерна подсветка.Кое точно трябва да увелича или намаля. Пробвах какво ли не... Накрая май ще го закарам на сервиз, но се притеснявам да на стане по-зле. Скоро ми ремонтираха монитор извън гаранция и го върнаха не с 1 а 4 изгорели пиксела!

2.  

3. Тук е от
    Oct 2012

Отговор: Samsung LCD & OLED TV / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 4/

батевенци както казах телевизора го имам от скоро и не съм го ръчкал още много. Но нещата които каза са така. За мен 3D-то не е от особено значение, то и няма кой знае колко филми. Според мен проблема е по-скоро софруерен и предполагам човек разбиращ и търсещ би намерил решение. Аз лично още няма да се занимавам с това. Гледах хора да ревят, че подсветката била неравномерна, специално пуснах абсолютно черно, има лека неравномерност тук там, но е толкова малко, че ако мрънка човек за това си е направо издребняване! Честно казано, ако не бях обърнал внимание на коментарите нямаше и изобщо да забележа подобни дребни неща. Motion plus е пълна дришня, телевизора почва да върви се 1 на 10 кадъра, без него си е супер гладко всичко... Пуснах SD каналите, за съжеление досега съм ползвал аналогова и картината е лоша да, но достатъчно добра предвит, че качеството на идващия сигнал е мега зле! Имах възможност да пусна и дигитално SD и качеството е задоволимо, предполагам с малко ръчкане на настройките ще стане по-добре... Това което обаче ми се иска да реша е, че в момента съм възал телевизора към компа и ми го дава като 60hz, което е 600 пъти по-добре от 50 херци, ама знам, че този телевизор е 100hz и ми се иска да заработи на толкова, ако някой може да предложи нещо да каже по въпроса... Това е за сега от мен... Аз лично съм доволен от покупката, гледам го от малко над 2м и просто ми се струва огромен в сравнение със стария 21" :D

4. Тук е от
    Oct 2012

Цитат Първоначално публикувано от Lenks Виж публикацията
    батевенци както казах телевизора го имам от скоро и не съм го ръчкал още много. Но нещата които каза са така. За мен 3D-то не е от особено значение, то и няма кой знае колко филми. Според мен проблема е по-скоро софруерен и предполагам човек разбиращ и търсещ би намерил решение. Аз лично още няма да се занимавам с това. Гледах хора да ревят, че подсветката била неравномерна, специално пуснах абсолютно черно, има лека неравномерност тук там, но е толкова малко, че ако мрънка човек за това си е направо издребняване! Честно казано, ако не бях обърнал внимание на коментарите нямаше и изобщо да забележа подобни дребни неща. Motion plus е пълна дришня, телевизора почва да върви се 1 на 10 кадъра, без него си е супер гладко всичко... Пуснах SD каналите, за съжеление досега съм ползвал аналогова и картината е лоша да, но достатъчно добра предвит, че качеството на идващия сигнал е мега зле! Имах възможност да пусна и дигитално SD и качеството е задоволимо, предполагам с малко ръчкане на настройките ще стане по-добре... Това което обаче ми се иска да реша е, че в момента съм възал телевизора към компа и ми го дава като 60hz, което е 600 пъти по-добре от 50 херци, ама знам, че този телевизор е 100hz и ми се иска да заработи на толкова, ако някой може да предложи нещо да каже по въпроса... Това е за сега от мен... Аз лично съм доволен от покупката, гледам го от малко над 2м и просто ми се струва огромен в сравнение със стария 21" :D
    Интересното е ,че след като забелязах проблема с 3д-то отидох до магазина и изгледах 3д клип на по-висок клас самсунг и положението беше абсолютно същото, та ми изниква въпроса наистина ли е такова качеството на 3д-то на всички самсунги при положение,че наред с ЛГ се борят за челните места в тази технология???

5. Тук е от
    Oct 2012

Не знам защо, но си мисля, че проблема не е в самия телевизор, по-скоро може да е от други фактори... Честно казано мен не ме интересува особено, то в момента има сигурно 3-4 филма в 3D дето стават за гледане :D Иначе и аз в магазина пробвах 1 3D LG и 3d-то много изкувствено седеше и също така заради пасивната технология много ясно си личаха редовете пиксели, като цяло беше яко, но далеч от качествено... Също така ми направи впечатление, че тези пасивни модели които видях предават някакси по-тъмно и мътно 2D-то, но може и да греша... Сега тегля Мъже в черно 3 и ще видя как е 3d-то с него, защото предния път тествах с някаква анимация, която не беше читаво качество...

edit: оказах се прав, явно има от значение източника на картината! Пуснах го MIB3 и е просто мега яко! Викнах брат ми и той не забележи никакво раздвояване никъде, такаче просто е от файловете... Също нещо много важно което забелязах, но не съм тествал, като пуснеш филма гледай задължително да покрива абсолютно всяка част от екрана!
    Този пост е редактиран от Lenks; 14-10-12 в 21:56.

6. Тук е от
    Oct 2012

аз опитах и блурей на IMAX ,но резултата беше същия.

7. Junior Member Аватара на smqnab
    Тук е от
    Dec 2011

Здравейте , взех един Samsung ue 40es6300 , и не мога да разбера как се деинсталират (изтриват) , приложения, програми (skype , you tube , twitter) , и други подобни , търсих в темите , но нещо не го намирам .

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2010

Здравей, и аз сега се уча на такъв,и ги трия така:Ако са в smart hub- с touls, ако са в samsung apps-не мога,само ги деинсталирам

10. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от persuader Виж публикацията
    Някой може ли да ми каже каква е разликата между

SAMSUNG UE-32EH4000 и SAMSUNG UE-32EH4003

Благодаря предварително.
    Интерфейса
    Телевизоры | SAMSUNG

Това което обаче ми се иска да реша е, че в момента съм възал телевизора към компа и ми го дава като 60hz, което е 600 пъти по-добре от 50 херци, ама знам, че този телевизор е 100hz и ми се иска да заработи на толкова, ако някой може да предложи нещо да каже по въпроса... Това е за сега от мен... Аз лично съм доволен от покупката, гледам го от малко над 2м и просто ми се струва огромен в сравнение със стария 21"
    Функцията 100hz се пуска от менюто на телевизора. Телевизора си работи със сигнал 50hz и на базата на получените кадри генерира нови междинни.

http://smart-tv-home.ru/images/clear_motion_rate.jpg
    CMR 100hz - 50Hz PAL + 1 празен кадър
    CMR 200hz - 50Hz PAL + 1 празен кадър + 1 интерполиран кадър + 1 празен кадър
    CMR 400hz - 50Hz PAL + 1 празен кадър + 1 интерполиран кадър + 1 празен кадър + сканираща подсветка (200Hz x 2)
    CMR 800hz - 50Hz PAL + 1 празен кадър + 2 интерполирани кадъра + 1 празен кадър + сканираща подсветка (400Hz x 2)

http://www.samsung.com/global/articl....do?atcl_id=32
    http://www.lcd-compare.com/lexique-recherche-200-hz.htm
    http://www.lcd-compare.com/lexique-recherche-motion.htm
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 15-10-12 в 18:23.

11. Senior Member Аватара на ivodivo
    Тук е от
    Dec 2009

Това което обаче ми се иска да реша е, че в момента съм възал телевизора към компа и ми го дава като 60hz, което е 600 пъти по-добре от 50 херци, ама знам, че този телевизор е 100hz и ми се иска да заработи на толкова, ако някой може да предложи нещо да каже по въпроса... Това е за сега от мен... Аз лично съм доволен от покупката, гледам го от малко над 2м и просто ми се струва огромен в сравнение със стария 21" :D
    60Hz по-добре от 50Hz при CRT мониторите (телевизори) - защото там бе определящо за опресняването но при LCD всички са на 50Hz или 60Hz и Христослав доста нагледно е показал от къде идват тези честоти - ако може изобщо така да се нарекат!
    А сега след като ме зарази с думичките: пълня шитня веднага правя асоциация с маркетинга на големите фирми

12. Novice
    Тук е от
    Oct 2012

Здравейте! Предварително се извинявам, ако темата е дискутирана вече / моля да ми дадете линк към дискусията /. Имам телевизор Самсунг LE37C650. От зимата насам се появи следния проблем : При пускане, започва да мига червената лампичка, тръгва стартовата мелодия, но стига до средата, след което започва наново и така около 10 пъти непрекъснато се рестартира, докато се включи телевизора. При спиране се получава обратното - спира и се пуска отново - също по няколко пъти - докато се изключи. По някой път, по време на рекламните блокове също се случва телевизорът да се рестартира сам. Закарахме го в сервиз, но след 10 дни ни извикаха да си го вземем, защото при тях си работел без проблем. И наистина - половин час в сервиза го пускахме и спирахме безотказно. Вкъщи обаче - веднага започна да се рестартира.
    Някой дали ще може да ми даде съвет - от какво може да прави така ? Техникът не желае да дойде у нас, а в сервиза пак ще си работи. Благодаря Ви, за отделеното време и ще се радвам, ако някой ми даде насока.

13. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

djud
    Пробвай като поставиш на входящият антенен кабел един галваничен разделител. Също така, желателно е всички свързани към него външни устройства, да са включени на същият контакт или разклонител.

За момента направи един тест, изкарай отзад всички свързани към телевизора кабели и го стартирай. Пиши какво е станало.

14.  

15. Novice
    Тук е от
    Oct 2012

Здравей, Христослав, благодаря за включването. Към телевизора няма свързани други външни устройства. Включен е в разклонител със защита от импулсни пренапрежения и мълнии / закупен специално, след като започнаха проблемите /. В момента телевизора тръгна, но от снощи до сега стоя изключен от тока, а когато го изключим - после се включва един ден нормално и пак започва. Между другото - в сервиза казаха, че всяка вечер спирали тока на цялото помещение като си тръгват и там работеше само на аналогова телевизия, с антена, без цифрова. Незнам дали е следствие от непрекъснатото рестартиране, но преди два дена картата ни за цифровата изгоря и сега чакаме да дойдат да я сменят. Тя е поставена в КАМ модула / мисля , че така се казваше, вкарва се отстрани в телевизора /

16. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Говори с шефа на сервиза - когато телевизора ти направи подобен проблем, да му звънеш и негов техник да дойде на място да види проблема.

Цитат Първоначално публикувано от djud Виж публикацията
    Незнам дали е следствие от непрекъснатото рестартиране, но преди два дена картата ни за цифровата изгоря и сега чакаме да дойдат да я сменят. Тя е поставена в КАМ модула / мисля , че така се казваше, вкарва се отстрани в телевизора /
    Ти сериозно ли го казваш, че ти е изгорил картата в кам модула....? На мен ми звучи абсурдно.
    Пиши какво са ти казали техниците после.

Темата стана 100 страници. Вероятно утре ще отворя нова тема-продължение, а тази част ще бъде заключена.

17. Тук е от
    Nov 2011

Колеги някой знае ли как да подкарам 3D субтитри на 40 D7000?

18. Тук е от
    Oct 2012

За всички с UE-40EH6030. Вчера, след доста загубено време, мисля достигнах до доста добри настройки на цветовете. Картината е доста реаличстична, цветовете са наситени, но доста меки. Ако искате пробвайте и споделете вашето мнение.

Mode - Movie
    Backlight - 12
    Contrast - 75
    Brightness - 50
    Sharpness - 10
    Colour - 65
    DC - off
    Black - Darkest
    Colour - Native
    Colour Tone - Warm2
    Digital Noise Filter - High
    Mpeg - auto
    Motion Plus - clear

Провах го така на мача снощи, филми и игри, телевизия...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 1434
    Последно: 12-12-13, 19:18
  2. Отговори: 1599
    Последно: 30-11-13, 22:51
  3. Отговори: 1607
    Последно: 09-05-13, 19:57
  4. Отговори: 1429
    Последно: 11-06-12, 16:00
  5. Отговори: 1307
    Последно: 26-05-11, 16:46

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе