Вижте резултатите от анкетата: Как бихте оценили картината на вашият телевизор Samsung ?

Гласували
221. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Много добра

147 66.52%
  • Добра

48 21.72%
  • Задоволителна

16 7.24%
  • Приемлива с много компромиси

6 2.71%
  • Категорично не ми харесва

6 2.71%
Отговори на анкетата
Страница 45 от 107 ПърваПърва ... 3543444546475595 ... ПоследноПоследно
Резултати от 661 до 675 от общо 1600
Like Tree58Одобрявам

Samsung LCD & OLED TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 5/

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia

Отговор: Samsung LCD & OLED TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 5/

To пък звука на ES6100 e един хубав ......само високи. Като извадиш звука през слушалките пък няма корекции, въобще кажи им самсунг и не ги обиждай повече

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Отговор: Samsung LCD & OLED TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 5/

Стънка, не съм продавал 6100, а само 6300, и ги сравнявах на един и същ источник на звук, разликата е огромна. Така гъгне на F6400, не е истина.

4. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia

Не искам да си представям значи как свири Ф6400 Аз почвам да се чудя как да вадя аналогов звук с корекция без да се налага да отварям телевизора.

5. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от lubo 08 Виж публикацията
    Здравейте, искам да попитам,някой знае ли кой ще е белия модел за 2013г. Наследника на es6710s?
    F6510
    Samsung 2013 LCD TV Range At A Glance

Цитат Първоначално публикувано от 357 Виж публикацията
    Прикачен файл 9090 снимката е от официалния сайт на Самсунг и показва задният панел на UE-46F5000
    то ясно, че е бюджетен модел и са пестили отвсякъде, ама като искат 1500 лв, така ли ще го оставят да му се веят карантиите...?
    Явно с цел намаляване на производствените разходи, са направили задният капак универсален - един и същ за няколко серии...нямам думи.
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 29-03-13 в 15:25.

6. Тук е от
    Mar 2013

Благодаря. А кой е по добър ES6710 или F6510? Стрували си чакането докато дойде в Бг. ?

7. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

lubo 08, аз лично бих изчакал да се появи модела и да се срявнят двата един до друг, но от видяното досега със F6400 като работа, по ми харесват новите. Просто двуярденото решение е голям плюс в бързината на менюто и в медиа плеъра. Плюс това ще дойде на цената около сегашната на 6710 или съвсем малко отгоре. Не съм тествал само когато е пуснато 3D съдържание, дали пак лагва менюто на F серията, като на ES. Но и това ще го направя днеска.

8.  

9. Тук е от
    Jan 2010

Цитат Първоначално публикувано от asenpl Виж публикацията
    За тези, на които има се струва бледичък и постен образа по настройките на повечето международни форуми на Movie, пускам долните настройки за STANDART

Standart:
    Backlight 12
    Contrast 100
    Brightness 45
    Sharpness 50
    Color 50
    Tint (G/R) G50/R50
    Screen Adjustment N/A
    Advanced Settings
    Dynamic Contrast High
    Black Tone Off
    Flesh Tone 0
    RGB Only Mode Off
    Color Space Native (settings greyed out)
    Red 50,0,0
    Green 0,50,0
    Blue 0,0,50
    Yellow 50,50,0
    Cyan 0,50,50
    Magenta 50,0,50
    White Balance
    R-Offset 25
    G-Offset 25
    B-Offset 25
    R Gain 25
    G Gain 25
    B Gain 25
    10p White Balance (Level, R, G, B) Off (Greyed Out)
    Gamma 0
    XvYCC Off (Greyed Out)
    Motion Lighting On
    Black Enhancer Off (Greyed Out)
    Picture Options
    Color Tone Standard
    Digital Noise Filter Auto
    MPEG Noise Filter Auto
    HDMI Black Level Normal (Greyed Out)
    Film Mode Off (Greyed Out)
    Auto Motion Plus Standard
    LED Motion Plus Off
    System
    Eco Solution
    Energy Saving Off
    Eco Sensor On
    Min. Backlight 2

Тези настройки стават ли за UE-46EH6030?
    Благодаря

10. Тук е от
    Mar 2013

Цитат Първоначално публикувано от LUDIA Виж публикацията
    marttinn, за да не ти показва че имаш активни субтитри, ти е объркано името на файла на субтитрите. Повечето Тв медиа плеъри четът името на файла и ако не съвпада с този на филма не ти ги пуска. Постави флашката в компа, отвори папката с филма и копирай името на филма върху името на субтитрите. Има и по-лесен начин, като наименуваш и двата файла с цифрата 1 и си ти човека, няма грешка, няма нетръгващи субтитри, на колко неуки клиенти съм им помогнал така, гаранция 100%. и приятно гледане.

Онзи ден сме получили някои от новите модели и вчера тествах 40F6400, телевизора работи много добре, още по добре е направен и медиа плеъра, но останах много разочарован от звука. УЖАСЕН е, няма нищо общо с този на ES серията, особенно в по-ниските тонове е пълна скръб. Задължително е да се ползват външни говорители, не става въобще за слушане, все едно са взели на EH6030 говорителите и са ги набухали в новите F серии. То няма такава идиотщина.

lubo 08, наследника на ES6710, ще е като през 2011 година, F6510.
    Цитат Първоначално публикувано от LUDIA Виж публикацията
    lubo 08, аз лично бих изчакал да се появи модела и да се срявнят двата един до друг, но от видяното досега със F6400 като работа, по ми харесват новите. Просто двуярденото решение е голям плюс в бързината на менюто и в медиа плеъра. Плюс това ще дойде на цената около сегашната на 6710 или съвсем малко отгоре. Не съм тествал само когато е пуснато 3D съдържание, дали пак лагва менюто на F серията, като на ES. Но и това ще го направя днеска.
    Щом е двуядрен ще изчакам, но май друга разлика м/д 2-та няма?

11. Тук е от
    Jan 2010

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
    Оказа се че греша тотално.
    Модел за щатите UN-55ES6100F, произведен November 2012.
    В сервизното меню е изписан 55r1Af6E (panel type) - което означава, че панела е 100Hz
    Излиза че цялата 6-та серия е със 100 херцови панели.
    Извинявам се на всички, които съм подвел с написаното преди.
    До 2 дни ще поправя таблиците.
    Христослав, UE-46EH6030 със 100Hz панел ли е?

12. 357
    357 е офлайн

Тук е от
    Mar 2013
    Живее в
    Варна

специални благодарности на hristoslav2, ReSpEcT и всички знаещи, които напътстват аудиторията със съвети...

аз днес си отнесох един 40F6400... нямаше какво да чакам повече - намалението, което чаках за Великден се случи още този уикенд с това надцакване на магазините... впрочем и утре продължават примоциите, така че ако някой се колебае, го съветвам да не чака повече...

F6400, макар, че е средна хубост, си има гевезелъци - 2 дистанционни, гласов контрол (не съм го пробвал още), Dual Core - процесор, допълнителна обработка на картината (ако се вгледаш, усещат се едни по-светли петна в ъглите на черен фон, но мисля, че е в рамките на нормалното)...
    вградения WiFi хвърля надалеч - направи връзка с рутера ми, който е на горния етаж на къщата и HD-рок-концерти от Ютюб си тръгнаха без насичане, което за мен си беше важно...
    българските субтитри вървят нормално... не знам колко точно са му херците, но японката на въжето се люлее (почти) без накъсване...
    от звука не съм и очаквал повече (нормално е с тези тънки дизайни да не могат да изкарат здрави баси), но аз както и на другите ми телевизори досега съм вадил винаги звука в външна музикална уредба и се надявам с големите тон-колони и съраунда да подпра ниските...
    общо взето смятам, че си струва парите... нямах време да го разгледам подробно, но ако някой има конкретни въпроси...
    Този пост е редактиран от 357; 31-03-13 в 04:14.

13. Тук е от
    Dec 2010

Аз също мога да кажа, че съм доста доволен от моя 46Ф6400. Аз реших да скоча на 46, защото като го взимах имаше възможност за лизинг с 0% лихва, а имах парите за 40ка, рекох си 2 вноски няма да са проблем и в момента изобщо не съжалявам.
    Единствения кусур до момента са леките облачета в двата края на дисплея. Предполагам 357 точно за тях говори под допълнителната обработка на картината, а също така не знам дали има ЛЕД телевизор с перфектна подсветка...
    1080п ми върви без никакви проблеми през безжичната мрежа.

14.  

15. Тук е от
    Mar 2013

Здравейте,
    Имам няколко въпроса и ще съм благодарен ако получа отговорите от вас:
    1. DLNA & субтитри - има Synology NAS, който има DLNA сървър. На лаптопа си инсталирах All Share и успешно се свързвам към DLNA сървъра и субтитрите се показват без проблем на лаптопа (т.е. идеята ми беше да симулирам Самсунг плеъра на телевизора с лаптопа си) - това ознчава ли, че не би следвало да имам проблем ако си купя телевизор от серия ES6710, F6500? И по-генерално - ако някой има опит с NAS като DLNA сървър и Самсунг телевизор (конкретно за субтитрите) - нека сподели.

2. ES6710 vs. F6500 - кой от двата бихте ми препоръчали към момента?

Благодаря ви предварително!

16. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia

Ако NAS-a ти не е само с General DLNA profile не би трябвало да имаш грижи със субтитрите.

17. Тук е от
    Mar 2013

Цитат Първоначално публикувано от stenly Виж публикацията
    Ако NAS-a ти не е само с General DLNA profile не би трябвало да имаш грижи със субтитрите.
    Здравей и благодаря за отговора,
    При положение, че All Share плеъра от лаптопа ми се свързва успешно и показва субтитри от NAS-a, може ли да се приеме, че няма да имам проблеми със Самсунга?

18. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2004

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
    Става и на Е сериите.

Установка на "D, Е"серии

Създайте в телевизора нов потребител
    1. Натиснете бутона на дистанционното SMART HUB.
    2. Натиснете червеният бутон (A) за вход.
    3. Създайте тип потребител: develop
    4. Въведете ПИН код - PIN code ( 6-цифрено число)
    5. Натиснете OK. Намирате се в Develop
    6. Натиснете синият бутон „D“
    7. Изберете последният ред „Разработка“ и натиснете ОК
    8. Отидете в Настройка на IP адреса и Въведете 78.159.49.183

9. Натиснете "Синхронизация приложения на потребителя
    10. Установяват се приложенията.
    11. Излизаме от настройки в менюто и натискаме червеният бутон «А» и излизаме от потребител Develop.
    12. Сега най-важното. Излизаме от Smart-TV задължително иначе приложенията не се появяват.
    13. После влизаме отново и отиваме в края на списъка

14. Включваме приложенията и избираме в списъка Плейлист от sweta1979
    Това е супер. При мен тръгна и на ES5500 и на C650. Някои канали насичат, други тръгват бавно, трети -хич, но като цяло това е едно добро, работещо рещение за хора като мен. Вероятно и скороста на мрежата е от значение, за HD каналите не става. Аз гледам основно мачлета и формула, за това IPTV е идеалното решение. Благодаря.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 45 от 107 ПърваПърва ... 3543444546475595 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 1434
    Последно: 12-12-13, 19:18
  2. Отговори: 1607
    Последно: 09-05-13, 19:57
  3. Отговори: 1511
    Последно: 20-10-12, 12:45
  4. Отговори: 1429
    Последно: 11-06-12, 16:00
  5. Отговори: 1307
    Последно: 26-05-11, 16:46

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе