Страница 18 от 88 ПърваПърва ... 816171819202868 ... ПоследноПоследно
Резултати от 256 до 270 от общо 1320
Like Tree121Одобрявам

Samsung LCD & OLED TV / FAQ - на първа страница (2014)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jan 2014

Отговор: Samsung LCD & OLED TV / FAQ - на първа страница /част 6/

Здравейте, преди няколко седмици реших да си купувам телевизор и почнах да се поинтересувам малко повече. Така попаднах на вашият форум и искам да кажа, че съм впечатлен от информацията в него, която ми помогна да си изясня доста неща. Спрямо моите изисквания и бюджет, а и промоциите който бяха, вчера ми докараха 40F6510. Когато го тествах в магазина с различни картинки и тн не видях нищо притеснително, но вчера реших да си пусна някво филмче HD и ми направи впечатление на тъмните сцени, че бегло си личат леки бели петна. Пуснах после същите тест-картиники вкъщи като всичко беше затъмнено и на черния фон изкочиха 5-6 бели петна или засветки(ако това е точния термин). Та реших да постна тук моя проблем и да ме посъветвате какво да правя. Каква може да е причината, ще се оправи ли след време или да ходя да го заменяма докато е 7 дневния период (и съответно как в магазина да тествам за този проблем, след като там помещението е осветено). С изключение на това, първите ми впечатления от телевизора са добри, свързах се към интернет без проблем, изтегли си ъпдейти и го поразцъках набързо.

2.  

3. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Проблема с неравномерната подсветка е фабричен и няма да се промени с времето. Частично решение, е да си поиграеш с настройката за яркост на подсветката - намали я. Подмяната в магазина не е гаранция, че ще попаднеш на по-добър, а и там няма условия за тестване - трябва ти тъмно помещение.

4. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2001

Ако можеш да го върнеш , прави го без колебание.Това е проблем с подсветката и се нарича клаудинг.С времето ще се увеличи

5. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2012

Цитат Първоначално публикувано от checho_85 Виж публикацията
    Здравейте,

имам самсунг 6400 и имам проблем със звука на някой .mkv файлове, където аудиото е леко разсинхронизирано. Имам цял сезон на един сериал и само на някой серии е така. Ако една серия е разсинхронизирана на ТВ-то, на компа си върви добре. Това може ли да се излекува?
    Някой да има представа как да се преборя с това?

6. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2001

Това се дължи на кодирането на файла.Има три възможности.Пробваш да плейнеш файла от различни носители -хард диск,флашка/и .Различните имат различна скорост на трансфер.Пробваш през друг плеър-двд с usb, мултимедиен и т.н.Теглиш си наново проблемните епизоди.

7. Тук е от
    Dec 2011

Цитат Първоначално публикувано от Van Basten Виж публикацията
    ... както и да е... хванах се да прочета повече по въпроса и на първа страница си го написал много добре:
    "Новите Samsung имат два USB входа - този, означен като USB1 (HDD) служи за включване на 3,5" твърди дискови, които си имат собствено захранване през токоизправител. Другият, означен USB2 ,служи за включване на 2,5" дискове и флашки - той подава 0,5А захранване."
    Ха, аз пък слагам HDD -то на порта, на който си пише HDD - няма външно захранване с токоизправител харда... До сега не е имало проблеми

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от dudi4ek Виж публикацията
    Здравейте!
    Имам от месец UE40F6500.Като цяло съм доволен,има добро меню и настройки.Картината от флашка,външен плеър и през Plex е много добра.Това ,което ме дразни е картината чрез КА-модул на Близу.Имам 32Ц6000,40Б650 и Панасоник 55ДТ50 пак с ка-модули и картината им на цифровата е по-добра.На новия е някак размазана и неясна на СД и зърнеста на ХД.Какви ли не настройки на картината от различни форуми ползвах,но уви.Не знам от тунера на тв-то ли е,от софта или какво.Проблемът не е в кабела,местих го на местата на другите тв-та.Вече се чудя дали да не си взема сет-топ-бокс от Близу и дали ще се подобри картината.
    Моля,някой от собствениците на Ф6500 да сподели мнение.Благодаря!
    ох.... аз така по-миналта година купих и върнах един телевизор 40ES6710!
    Всичко бесе наред с иключение на качеството при SD! Всичко беше някак си размазано!
    Писах по какви ли не форуми (и тук), повечето хора не ме разбираха! При тях било много добре!?
    Сравнявах със външен тунер ( кутииката на близу) и там беше идеално!
    Извода който е подкрепен и от чужди фуруми е, че самсунг имат някакав цифров филтър когато се използва вградения тунер, който неможе да се изключва. Предполагам че и моделите 2013 са така (в никой магазин неможе да ти пробват да кажем ефирен сигнал).
    Искам матов дисплей! не огледало!
    Не искам пасивно 3Д, защото виждам редовете и мойте си "нормални" очила!
    Искам да има Motion Interpolation, за да гледам гладки естественни движения!
    И да нема проблем със СД!
    ... е такав телевозор само че НЯМА!

Поради тази причина аз повече от година немога да си харесам нов TV си гледам стария CRT...
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 13-01-14 в 18:38.

10. Member
    Тук е от
    Feb 2009

Здравейте колеги съфорумци. За много години! Едно питане имам и се надявам някой да може да помогне с информация. На ТВ-то се почви чертата от снимката, като беше по нагоре но след няколко дена стана на половина. Имаше и други 2, но те изчезнаха от самосебеси. Някой да има идея за проблема?DSC00561.jpg

11. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Проблема ще се влошава с времето - носи го в сервиза за смяна на видеопанела.

12. Member
    Тук е от
    Feb 2009

Заслужава ли си? Модела е LE46F86BD Все си мисля, че няма смисъл и дори не е възможно, но не съм вещ в тази област.

13. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от stennly Виж публикацията
    Заслужава ли си? Модела е LE46F86BD Все си мисля, че няма смисъл и дори не е възможно, но не съм вещ в тази област.
    Това е стар модел от 2007 година...не си струва. По-добре помисли за нов телевизор.

[Ask ASyk] Samsung Smart Home @ CES 2014 | Samsung Electronics Official Blog: Samsung Tomorrow

14.  

15. Member
    Тук е от
    Feb 2009

Много благодаря за бързата помощ!

16. Member
    Тук е от
    Mar 2010

Сега гледам мача Арсенал по Диема и за сравнение си пуснах на един сплитер с 1 вход и 2 еднакви изхода Самсунг 40Ф6500 и Панасоник 55ДТ50.Седя на 2 метра и от двата телевизора.Картината на Самсунга е трагична,на Панасоника е доста прилична.И двата с на Близу с КА модули.

17. Banned
    Тук е от
    Feb 2010

Сега гледам мача Арсенал по Диема и за сравнение си пуснах на един сплитер с 1 вход и 2 еднакви изхода Самсунг 40Ф6500 и Панасоник 55ДТ50.Седя на 2 метра и от двата телевизора.Картината на Самсунга е трагична,на Панасоника е доста прилична.И двата с на Близу с КА модули.
    Наскоро бях в ТП и си бъбрих известно време с един консултант за "достойнствата" на различните марки телевизори.

Когато стана дума за Samsung, неговото мнение беше: Ако ще си купуваш телевизор на Samsung, приготви си поне 3000 лв. за да си доволен от покупката.

Започвам да се замислям, дали не е прав, до известна степен. Става въпрос само за моделите от 2013 г., разбира се.

P.S. И си мисля, че Samsung прецакаха моделите си с не толкова добрите AMVA и PSA панели, които замениха S-PVA матриците.
    Този пост е редактиран от Momchil; 14-01-14 в 01:41.

18. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2005

Опиши по подробно какво е лошото на картината на самсунг-а?
    Най добре направи снимки и ги сложи тук!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 18 от 88 ПърваПърва ... 816171819202868 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. OLED Телевизори - съвети и обсъждане
    От hristoslav2 във форум Телевизори
    Отговори: 1793
    Последно: 14-12-24, 23:38
  2. LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница /част 6/
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 1690
    Последно: 06-01-15, 19:11
  3. Отговори: 1599
    Последно: 30-11-13, 22:51
  4. Отговори: 1607
    Последно: 09-05-13, 19:57
  5. Отговори: 1511
    Последно: 20-10-12, 12:45

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе