Страница 17 от 88 ПърваПърва ... 715161718192767 ... ПоследноПоследно
Резултати от 241 до 255 от общо 1320
Like Tree121Одобрявам

Samsung LCD & OLED TV / FAQ - на първа страница (2014)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Mar 2013

Samsung 46f7000 - WiFi issue

Здравейте,
    От няколко седмици имам 46f7000. Към момента единствената съществена забележка е относно WiFi връзката. Имам рутер Linksys E3200, който е dualband (поддържа 2.4 и 5 GHz). Телевизора "вижда" и двете мрежи. Свързах се към 5GHz с идеята, че тази честота е с по-малко смущения. Рутера ми е в съседната стая от ТВ-то. Обикновено ако гледаме филм от NAS-a, на всеки час - час и половина, ТВ-то се разкача, което е много досадно, т.к. филма прекъсва и в повечето случаи се налага и да се въвежда отново паролата за връзка към рутера. Нямам подобни проблеми с другите у-ва в къщата (смарт телефони, таблети, лаптопи).
    Въпросът ми е - дали знаете някакви специфични настройки за рутера (Channel Width, Channel или др.) или на ТВ-то, с който да реша проблема. От други форуми като цяло разбрах, че това е често срещан проблем при Самсунг, но не намерих конкретно решение...
    За съжаление не мога да ползвам Ethernet връзка към ТВ-то - както писах рутера е в съседна стая.

Предварително ви благодаря за мненията.

Поздрави,
    Ангел
    hristoslav2 одобрява това.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2001

Отговор: Samsung LCD & OLED TV / FAQ - на първа страница /част 6/

Относно рутера на Ангел:Аз имам подобен проблем, но с друга марка.Първо започни с тестове за силата на сигнала на 5гхц -овия канал.Пробвай с друго устройство като таблет или телефон да се свържеш от същото място.Моят рутер е D-Link и направо ми скъса нервите.На едно и също разстояние (4-5м) единият канал е до горе сигнала а на 5 гигахерцовия е 1 чертичка.Правих тестове с таблет.До рутера се свързвам, на 5 метра при 1-2 чертички пак се свързвам но ми дава съобщение че имам локална мрежа а липсва интернет!?!С телевизора ми е същата работа(46F6670)- свързвам се но интернет няма.Извода ми е че обхвата на 2-ия канал е много ограничен(а не беше така в началото когато го купих).Рутера си го мъчих по всички възможни начини.Флашнах го с последния фирм, ресет, дифолт - нищо не помогна!На едно място четох за нещо, но и то не даде при мен желания ефект.Махат се всички защити на безжичната мрежа(прави се един списък за филтриране по mac )за уж по безпроблемно свързване.Въпросът е по скоро за мрежи.Относно телевизорите смятам, че проблема не е в тях тъй като се свързват безпроблемно на другия канал.А и слабата връзка на таблета(GT-N8000) също потвърждава това!
    hristoslav2 одобрява това.

4. Тук е от
    Dec 2013

Отговор: Samsung 46f7000 - WiFi issue

Същият проблем го имам и аз когато ползвам Skype или гледам клип от You Tube телевизора е Samsung UE40 F7000 .

5. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2001
    Възможно е и ъпдейтите на фирма на телевизора да са оказали някакво влияние, но въпросът за свързването на 5ghz-овия към таблета си остава което отнася проблема по скоро към рутера!
    П.П.
    Можеш да пробваш да преместиш телевизора по-близо само за тест.Подчертавам , че проблема е с обхвата единствено на 5ghz канала.
    Този пост е редактиран от Aries; 10-01-14 в 12:10.

6. Тук е от
    Mar 2013

Цитат Първоначално публикувано от Aries Виж публикацията
    Относно рутера на Ангел:Аз имам подобен проблем, но с друга марка.Първо започни с тестове за силата на сигнала на 5гхц -овия канал.Пробвай с друго устройство като таблет или телефон да се свържеш от същото място.Моят рутер е D-Link и направо ми скъса нервите.На едно и също разстояние (4-5м) единият канал е до горе сигнала а на 5 гигахерцовия е 1 чертичка.Правих тестове с таблет.До рутера се свързвам, на 5 метра при 1-2 чертички пак се свързвам но ми дава съобщение че имам локална мрежа а липсва интернет!?!С телевизора ми е същата работа(46F6670)- свързвам се но интернет няма.Извода ми е че обхвата на 2-ия канал е много ограничен(а не беше така в началото когато го купих).Рутера си го мъчих по всички възможни начини.Флашнах го с последния фирм, ресет, дифолт - нищо не помогна!На едно място четох за нещо, но и то не даде при мен желания ефект.Махат се всички защити на безжичната мрежа(прави се един списък за филтриране по mac )за уж по безпроблемно свързване.Въпросът е по скоро за мрежи.Относно телевизорите смятам, че проблема не е в тях тъй като се свързват безпроблемно на другия канал.А и слабата връзка на таблета(GT-N8000) също потвърждава това!
    Както бях писал - аз проблеми с таблета / телефона / лаптопа нямам. Според мен проблема е в ТВ-то, т.к. от останалите у-ва до момента нямам оплаквания за връзка, а пък и конкретно в моя случай реално ползвам ТВ-то в локалната мрежа (гледам филми от NAS-a).

Сега съм го свързал към 2.4 GHz канал на рутера - да видим дали ще се държи по-добре.

@Aries - Ти сега след като го върза на 2.4 имаш ли проблеми с връзката - по стабилна ли е?

Така че въпроса остава - ако някой ползва WiFi за Самсунг ТВ от вграден адаптер към ТВ-то правил ли е някакви настройки на рутера за да стабилизира WiFi връзката на ТВ-то и тя да не се разпада?
    Този пост е редактиран от angel1st; 10-01-14 в 13:15.

7. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2001

Аз използвам към 6-7 устройства(сат приемници,принтер,таблет, телефони и т.н.) всичките през wi-fi.На всичките съм раздал и резервирал ип адреси а във всяко устройство съм включил да си получава автоматично ип през днс.Така винаги всяко устройство получава автоматично своя адрес настроен в рутера.Махнал съм защитите но съм направил списък за филтрация по мас адрес и друг не може да влезе в мрежата.Телевизора се свързва към 2.4ghz канала(5ghz-овия изобщо не се детеква на повече от 2 метра от рутера).Гледам НВО GO и през РLEX домашен сървър и шернат.С НВО никакви проблеми, само ако изгледам 3-4 епизода подред от някой сериал забелязвам че почват да се губят субтитри.Плекса локалното рс е свързано с кабел към рутера.Забелязвам че при авто настройки на плекса за буфер след 1 час филм почва да буферира през 2-3 минути и скапва финала на всеки филм.Правих някакви ръчни настройки за буфера, но не съм гледал скоро.Отдалечения плекс даже работи по-добре от локалния.Прейването на филми от закачен хард са безпроблемни!

8.  

9. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 10-01-14 в 22:07.

10. Тук е от
    Oct 2006

Един вероятно тъп въпрос, но по-добре да питам, за да не направя някоя беля.

Има телевизор Samsung 40EH5450, но предполагам модела няма значение.

Досега съм плейвал филми само от флашка в съответния USB порт на телевизора. Скоро си взех външен диск и се загледах по портовете на ТВ-то.
    В момента ползвам порта означен със знака за USB и текстова индикация "5V, 0,5 A", като малко под него има порт видимо предназначен за външни дискове, отново е USB с буквена индикация "HDD 5V, 1 A".

Както се вижда, изглежда волтажа на двата порта е еднакъв, а различен е ампеража. Понеже не съм много наясно с токовете, можете ли да ми кажете какво рискувам, ако не вкарам даденото периферно устройство в коректния порт? Например, ако вкарам кабела на външния диск в порта с 0,5 A ? Няма да тръгне, рискувам да има проблеми... опасносност да изгори ?
    А обратния вариант - флашката в порта с 1 А ? Риск да изгори ? или просто няма да тръгне ?

Като цяло каква е идеята на различните портове за USB периферия. USB stick-овете и External HDD не са ли на еднакъв принцип на работа ? Поне на компютърите няма различни портове за флашки и за HDD ?

Благодаря предварително.

11. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2001

Относно въпросът по горе:Дали е тъп или не зависи кой го задава и на каква възраст е!Изучава се в последните години в гимназията....Накратко става въпрос за мощност(електрическа).Обикновенно дисковете с по-голям капацитет имат нужда от повече мощност.P=I×U

12. Junior Member
    Тук е от
    May 2011
    Живее в
    София

Втория порт е за дискове, захранвани през USB. Ако твоя се захранва от контакта, няма значение къде ще го включиш.

13. Member
    Тук е от
    Jun 2010
    Живее в
    Varna

гледам си писал на 1ва страница че 2014 ползват PVA+PSA, това важи ли за моделите 2013 или при тях е само PSA? И също самсунг ползват ли комбинация MVA+PSA изобщо?

14.  

15. Member
    Тук е от
    Mar 2006

Има ли вече информация за новите 2014 модели дали имат ШИМ ?

16. Тук е от
    Oct 2006

Цитат Първоначално публикувано от floydogi Виж публикацията
    Втория порт е за дискове, захранвани през USB. Ако твоя се захранва от контакта, няма значение къде ще го включиш.
    Да, моя е такъв (2,5 ").

Цитат Първоначално публикувано от Aries Виж публикацията
    Относно въпросът по горе:Дали е тъп или не зависи кой го задава и на каква възраст е!Изучава се в последните години в гимназията....Накратко става въпрос за мощност(електрическа).Обикновенно дисковете с по-голям капацитет имат нужда от повече мощност.P=I×U
    Благодаря.

Offtopic: Задаващия въпрос е завършил гимназия, при това доста отдавна, но явно физиката не я помня много... не че от другите неща помня много... :rolleyes:

Topic: Казано честно и на мен ми мина през акъла, това за по-големия капацитет, но там пък ми излеза аналогията с компютрите... при и тях и малък (USB флашка) и голям капацитет (HDD) се вкарват в един и същи порт, така че явно би могло от един порт да се захранват както малки, така и големи капацитети.

Както и да е, това не е толкова съществено предполагам. Все пак не разбрах отговора на това което ме интересвува по същество. Какво ще стане, ако вкарам HDD в порта с 0,5 A (няма да тръгне или има и риск за повреда) и какво ще стане ако вкарам флашка в порта с 1A (риск да изгори (или по-зле - да увреди ТВ) или просто няма да тръгне) ? :rolleyes:

17. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от augata Виж публикацията
    гледам си писал на 1ва страница че 2014 ползват PVA+PSA, това важи ли за моделите 2013 или при тях е само PSA? И също самсунг ползват ли комбинация MVA+PSA изобщо?
    50% от производителите на матрици минаха на тази технология (PSA), но произвеждат хибридни матрици - комбинация от собствените им разработки + PSA.

Цитат Първоначално публикувано от Van Basten Виж публикацията
    Да, моя е такъв (2,5 ").
    Topic: Казано честно и на мен ми мина през акъла, това за по-големия капацитет, но там пък ми излеза аналогията с компютрите... при и тях и малък (USB флашка) и голям капацитет (HDD) се вкарват в един и същи порт, така че явно би могло от един порт да се захранват както малки, така и големи капацитети.

Както и да е, това не е толкова съществено предполагам. Все пак не разбрах отговора на това което ме интересвува по същество. Какво ще стане, ако вкарам HDD в порта с 0,5 A (няма да тръгне или има и риск за повреда) и какво ще стане ако вкарам флашка в порта с 1A (риск да изгори (или по-зле - да увреди ТВ) или просто няма да тръгне) ?
    Правиш ли връзката ? :rolleyes:
    Подавана мощност на портовете - консумирана мощност на свързаният HDD. За флашката е без значение.

18. Тук е от
    Oct 2006

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията

Правиш ли връзката ? :rolleyes:
    Подавана мощност на портовете - консумирана мощност на свързаният HDD. За флашката е без значение.
    Принципно правя връзката, но така или иначе не знам (и затова попитах) може ли да стане проблем, ако устройство се вкара в неподходящ порт.... знам какво е консумация, но си признавам, че не съм наясно с токовете - в случая дали ако на устройството му трябва по-малко ток, отколкото осигурява порта, то би си "взело" толкова колкото му трябва, или има риск да му "дойде в повече" и да изгори... Казано честно едно "Няма да имаш проблем да плейваш HDD от 0,5 А и USB flash от 1А портовете" щеше да ми свърши повече работа.

... както и да е... хванах се да прочета повече по въпроса и на първа страница си го написал много добре:
    "Новите Samsung имат два USB входа - този, означен като USB1 (HDD) служи за включване на 3,5" твърди дискови, които си имат собствено захранване през токоизправител. Другият, означен USB2 ,служи за включване на 2,5" дискове и флашки - той подава 0,5А захранване."

Моя е грешката, че не прочетох актуализираната първа страница (когато бях купувал ТВ я бях прегледал, но не си спомням този пасаж) преди да питам. Базирано на това, би следвало да плейвам от външния диск (в случая 2,5") отново през 0,5А порта, а не през 1А както си мислех в началото.

Т.е. така или иначе нужната ми информация я намирам благодарение на добре поддържания от теб форум, за което благодаря.

Поздрави,

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 17 от 88 ПърваПърва ... 715161718192767 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. OLED Телевизори - съвети и обсъждане
    От hristoslav2 във форум Телевизори
    Отговори: 1793
    Последно: 14-12-24, 23:38
  2. LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница /част 6/
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 1690
    Последно: 06-01-15, 19:11
  3. Отговори: 1599
    Последно: 30-11-13, 22:51
  4. Отговори: 1607
    Последно: 09-05-13, 19:57
  5. Отговори: 1511
    Последно: 20-10-12, 12:45

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе