Страница 28 от 88 ПърваПърва ... 1826272829303878 ... ПоследноПоследно
Резултати от 406 до 420 от общо 1320
Like Tree121Одобрявам

Samsung LCD & OLED TV / FAQ - на първа страница (2014)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Отговор: Samsung LCD & OLED TV / FAQ - на първа страница /част 6/

Не съм много сигурен че не им влияе...
    Първия път изгоря захранването, другите два дънна платка.
    ???
    Как е напрежението при теб ?
    Галваничен разделител на антенният кабел имаш ли?

Внимание!! Когато се свързват уреди /РС, ТВ, сет-топ-бокс/ с HDMI кабел, трябва предварително се изключат от контакта. Уредите трябва да са вързани на един и същи контакт /или разклонител/ който е заземен. Задължително!!

Преди да включите или изключите HDMI кабела, задължително трябва да извадите кабела на външната антена, който се явява източник на статично електричество и често е причина за изгаряне на HDMI порта при изключване на HDMI кабела. Желателно е телевизора да се изключва преди това. Контактите задължително трябва да са занулени, особенно за компютрите и кабелната през разделителен филтър. Нека включването на външни устройства да става при изключен от мрежата телевизор и устройство. Включвайте тв-то и мултимедийното устройство в един и същ контакт (разклонител)...

Ако HDMI входа е гръмнат и това не си личи по платката като опушване, няма проблеми. Но има ли гръмнала букса или платка и това да е видно, ще получите отказ от гаранцията. Няма как да го оправят безплатно, защото тези платки ги искат при отчетите и ако сервиза я прати с такова опушване, трябва те да я платят. Така че внимавайте, когато включвате всякакви външни устройства към телевизорите.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2007
    Живее в
    София

Нямам Галваничен разделител. За какво служи той?
    Напрежението си е ОК 225V. Сега го мерих.
    Една фаза е в целия апартамент, защото има един еднофазов автоматичен предпазител в таблото на входа. Не виждам защо да си включвам телевизора и компютъра в един контакт при това положение, а и са далече един от друг. Контактите са занулени, няма как да са заземени понеже инсталацията е само с фаза и нула.
    Този пост е редактиран от giorgo; 19-02-14 в 20:58.

4. Тук е от
    Jan 2014

Днес направих една тотална глупост, като натиснах грешен бутон и изтрих всичките приложения на Самсунга.
    Четох указанията на първа страница, но менюто при мен е различно.
    Има ли шанс да си върна всички приложения както си бяха и какъв е начина?
    Телевизорът е 32 F6400.
    Ще бъда благодарен за всякакви съвети.

5. Тук е от
    Aug 2010

Цитат Първоначално публикувано от Сарафов Виж публикацията
    Днес направих една тотална глупост, като натиснах грешен бутон и изтрих всичките приложения на Самсунга.
    Четох указанията на първа страница, но менюто при мен е различно.
    Има ли шанс да си върна всички приложения както си бяха и какъв е начина?
    Телевизорът е 32 F6400.
    Ще бъда благодарен за всякакви съвети.
    Пусни актуализация на фирмуера и би трябвало всичко да си дойде на мястото.
    Аз пък имам следния въпрос: успял ли е някой да преодолее DRM-защитата на Самсунг и да възпроизведе записан видеофайл чрез телевизора на компютър с инсталиран Уиндоус.
    Аз стигнах до някъде,като файлът,който се получава при записа във формат .SRF ,го конвертирам в .TS ,който обаче не се отваря с никакъв плейър ,нито пък мога да го конвертирам в друг формат.

6. Тук е от
    Oct 2009

Цитат Първоначално публикувано от svetlio1 Виж публикацията
    99% - нищо не пречи да пробваш .
    Успях да свържа и да пробвам: да така е, в допълнителните настройки за звука си има подменю за цифровия изход на тв, и когато съответен аудио поток преминава през него то това се вижда и в менюто на тв/съответно е същото и в ресивъра/, а възможностите, които се изписват са следните: pcm,dolby digital, dts, neo dts. Жалко, че опасенията ми се сбъднаха и не можах да получа dts до ресивъра, пробвах с какви ли не настройки на плеъра. Когато подавах нещо с dts кодировка, на тв в менюто за цифров изход се показваше като pcm/съответно и на ресивъра/. При dolby digital 5.1 всичко си беше ок! Жалкото е, че ако всичко беше наред, в същото меню на тв наистина има и друго за синхронизиране на аудиото с външния източник- от 0 до 250 ms.
    С последното отговарям и на nilro , както и на joro_bul и им благодаря. Не смятам да се отказвам, предполагам че аз нещо бъркам. Поздрави!

7. Тук е от
    Jan 2014

Днес пуснах актуализация на софтуера, свали последната версия 1111, но приложенията ги няма, за съжаление.
    Обадих се на Центъра за обслужване на клиенти, откъдето ми дадоха час за дистанционното им възстановяване.
    Бяха много любезни...всичко изглежда като да не се случва в България, ще пиша за резултата.

- - - - - - - - - -

Резултата е положителен- дадох пин-кода на ТВ-то и от центъра възстановиха всичките ми приложения, като даже имаше и няколко нови.
    Браво на служителите от центъра за клиенти на Самсунг!
    Този пост е редактиран от Сарафов; 20-02-14 в 22:46.
    botev4o одобрява това.

8.  

9. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Цитат Първоначално публикувано от milo65 Виж публикацията
    Успях да свържа и да пробвам: да така е, в допълнителните настройки за звука си има подменю за цифровия изход на тв, и когато съответен аудио поток преминава през него то това се вижда и в менюто на тв/съответно е същото и в ресивъра/, а възможностите, които се изписват са следните: pcm,dolby digital, dts, neo dts. Жалко, че опасенията ми се сбъднаха и не можах да получа dts до ресивъра, пробвах с какви ли не настройки на плеъра. Когато подавах нещо с dts кодировка, на тв в менюто за цифров изход се показваше като pcm/съответно и на ресивъра/. При dolby digital 5.1 всичко си беше ок! Жалкото е, че ако всичко беше наред, в същото меню на тв наистина има и друго за синхронизиране на аудиото с външния източник- от 0 до 250 ms.
    С последното отговарям и на nilro , както и на joro_bul и им благодаря. Не смятам да се отказвам, предполагам че аз нещо бъркам. Поздрави!
    Странно наистина , може би съм се объркал с възможностите при преминаване на сигнала през HDMI . Смяна на ресивъра с такъв с HDMI входове би решил основно проблема . Иначе все пак би трябвало да имаш опция Lip Sync и в ресивъра и в плеъра с опции авто,ръчно и изкл.

10. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Вчера се снабдих и с клавиатура за моя F6500. Проблема е , че е използваема в много малко приложения. Наистина ли Скайпа няма опция за текстови съобщения ? Може ли в браузера, при положение че клавиатурата си е свързана и разпозната, да не се появява винаги виртуалната клавиатура като позиционирам курсура някъде ?

11. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2013

Някой с F6500 може ли да каже дали при пускане/спиране телевизора издава някакъв звук? При мен се чува нещо (не знам как да го определя) като реле. Питам защото имам и F5000 при него не се чува абсолютно нищо.

12. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Цитат Първоначално публикувано от trans Виж публикацията
    Някой с F6500 може ли да каже дали при пускане/спиране телевизора издава някакъв звук? При мен се чува нещо (не знам как да го определя) като реле. Питам защото имам и F5000 при него не се чува абсолютно нищо.
    Да,цъкат си.

13. Тук е от
    Aug 2010

Цитат Първоначално публикувано от satmann Виж публикацията
    Аз пък имам следния въпрос: успял ли е някой да преодолее DRM-защитата на Самсунг и да възпроизведе записан видеофайл чрез телевизора на компютър с инсталиран Уиндоус.
    Аз стигнах до някъде,като файлът,който се получава при записа във формат .SRF ,го конвертирам в .TS ,който обаче не се отваря с никакъв плейър ,нито пък мога да го конвертирам в друг формат.
    Изглежда може да се направи нещо по въпроса-първо трябва да се руутне телевизора,после се работи с програма,инсталирана на компа.Като ми остане време ще пробвам дали става.

14.  

15. Тук е от
    Dec 2010
    Живее в
    Шумен

Здравейте, моля за съвет.

Телевизора ми е Самсунг F6500, инсталирах си на компютъра PC Share Manager. Една седмица всичко работи добре. Но след това телевизора не може да открие споделената папка на компютъра, и PC Share Manager не вижда телевизора. IP адресите ни са от една и съща мрежа но устройствата не се намират. Спрял съм защитната стена на компютъра. Телевизора е по WIFI,а компютъра е с кабел закачени към рутера.

16. Banned
    Тук е от
    Feb 2010

Рестартирай всички устройства, а ако не проработи се ориентираш към този форум -------> DLNA - медийни сървъри

17. Тук е от
    Nov 2013

кажете какъв hdmi кабел ще ми е нужен за връзка между pc и samsung F6400
    за да мога да гледам 3d без дългото буфиране което се получава от програмите

18. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 28 от 88 ПърваПърва ... 1826272829303878 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. OLED Телевизори - съвети и обсъждане
    От hristoslav2 във форум Телевизори
    Отговори: 1793
    Последно: 14-12-24, 23:38
  2. LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница /част 6/
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 1690
    Последно: 06-01-15, 19:11
  3. Отговори: 1599
    Последно: 30-11-13, 22:51
  4. Отговори: 1607
    Последно: 09-05-13, 19:57
  5. Отговори: 1511
    Последно: 20-10-12, 12:45

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе