Страница 22 от 88 ПърваПърва ... 1220212223243272 ... ПоследноПоследно
Резултати от 316 до 330 от общо 1320
Like Tree121Одобрявам

Samsung LCD & OLED TV / FAQ - на първа страница (2014)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jun 2010
    Живее в
    Varna

Отговор: Samsung LCD & OLED TV / FAQ - на първа страница /част 6/

Цитат Първоначално публикувано от popOFF Виж публикацията
    Здравейте, миналия месец имах проблем с един UE32F5000, върнах го за ремонт и от сервиза пристигна със сменен панел. Стария проблем го няма, обаче има други, като го включа към компютъра с HDMI краищата на десктопа излизат извън видимата част.
    Преди да го дам за ремонт не се е случвало. Освен това сега ми изглежда така, сякаш работи на по-малка резолюция, а настройките са си както преди. Чудя се възможно ли е да са ми сложили панел, който не е Full HD...
    И аз имам същия проблем за същия телевизор взет на приятел. Вади ми резолюция 720p от DVI към HDMI. Мислех си че е или от кабела понеже взех най-евтиния или от картата понеже е стара, ама явно не е щом и при тебе се получава така . Ако намериш решение пиши

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Oct 2010
    Живее в
    Шумен

Цитат Първоначално публикувано от pakaka Виж публикацията
    По твоя начин стана.Благодаря.Има едни лепенки на 3Д очилата синя и червена те отлепят ли се или ще се повредят ако ги махна.Много ме дразнят
    Отлепят се, разбира се.

4. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2013

Цитат Първоначално публикувано от popOFF Виж публикацията
    Здравейте, миналия месец имах проблем с един UE32F5000, върнах го за ремонт и от сервиза пристигна със сменен панел. Стария проблем го няма, обаче има други, като го включа към компютъра с HDMI краищата на десктопа излизат извън видимата част.
    Преди да го дам за ремонт не се е случвало. Освен това сега ми изглежда така, сякаш работи на по-малка резолюция, а настройките са си както преди. Чудя се възможно ли е да са ми сложили панел, който не е Full HD...
    Направи ми впечатление, че между рамката и панела има една фуга, каквато преди нямаше:
    Относно резолюцията, от снимката виждам че си избрал "duplicate these displays" и при тази резолюция на компютъра 1366x768 няма как на телевизора да излезе full hd до колкото ми е известно. Пробвай с "Extends these displays". Имам същия телевизор и без да е носен в сервиз има лека фуга в долната дясна част...При тази евтина пластмаса мисля че е нормално.

А да попитам собствениците на този телевизор когато се вгледам от близо в екрана при определени цветове(предимно сиво и близки до него) картината стои на много фини диагонални линии. Когато се гледа от нормално разстояние не се забелязват. Та въпроса ми е нормално ли е това? Някаква особеност на панела ли е?

5. Тук е от
    Dec 2013

По твоя начин стана.Благодаря.Има едни лепенки на 3Д очилата синя и червена те отлепят ли се или ще се повредят ако ги махна.Много ме дразнят
    Това е все едно да ядеш луканката с етикета и обвивката)Затова те дразнят,махай ги и гледай на воля!

6. Тук е от
    Jun 2013

hristoslav2 одобрява това.

7. Тук е от
    Nov 2013

Цитат Първоначално публикувано от trans Виж публикацията
    Относно резолюцията, от снимката виждам че си избрал "duplicate these displays" и при тази резолюция на компютъра 1366x768 няма как на телевизора да излезе full hd до колкото ми е известно. Пробвай с "Extends these displays". Имам същия телевизор и без да е носен в сервиз има лека фуга в долната дясна част...При тази евтина пластмаса мисля че е нормално.

А да попитам собствениците на този телевизор когато се вгледам от близо в екрана при определени цветове(предимно сиво и близки до него) картината стои на много фини диагонални линии. Когато се гледа от нормално разстояние не се забелязват. Та въпроса ми е нормално ли е това? Някаква особеност на панела ли е?
    Едната от снимките е при включен само втори дисплей, телевизора, при макс. резолюция - не помня колко x1080 но както и да е, не бях обърнал внимание, че менютата за настройките на телевизора са различни при антена и HDMI. Картината си дойде на мястото в рамката но остава усещането, че е по-зърнеста. Днес нямах време да си играя с настройки на цвят и контраст, явно в сервиза са ги разбутали. Може и там да е проблема.
    За диагонални линии не знам, не съм забелязал, утре ще погледна, че сега не мога.

8.  

9. Тук е от
    Nov 2013

От 2 дена гледам приложение за VBOX7- който иска да пробва, излезе ми в Самсуг Стор(или както беше там-не съм до телевизора).Малко трудно се оправих, да не се шашкате като мене, защото менюто е направено с цвят бордо, и не си личи върхо кое меню си, по-принцип маркираното е мааалко по-тъмно и почти не личи. До 1-2 дена ще пусна снимка. Гледам клипчета, има търсене и автоматично следващ клип.

10. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Кои езици разпознава гласовата функция и кои ще бъдат добавени тази година?

11. Тук е от
    Nov 2011

Отговор: SAMSUNG UE-55F7000

Добър вечер,

Дали някой може да ми помогне с калибриране (настройки) за SAMSUNG UE-55F7000

Благодаря,

12. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2001

Според мен настройките за картината са строго индивидуални.На един може да му харесват повече ярките цветове, на друг по-близките до реалността и естествените.От това което съм прочел и пробвал установявам, че най-поносим е стандартния режим с малко донастройване.Прилагам една набързо направена и обобщена таблица(моите са стандартни) със събрани настройки от форумите за модели на самсунг 6670 и от ХД Портал са за 8 серия от 2012

П.П.
    Ако някой все пак е правил калибрация с професионално оборудване ще се радваме да я сподели.И ако може да внесе някой малко яснота около настройките за баланс на бялото 10т. и интервалите....
    Momchil и лисо харесват това.

13. Banned
    Тук е от
    Feb 2010

@alkin,

Настройките са за 46"-я модел, но панелите и в двата размера са едни и същи.

Picture Mode Movie
    Backlight 11
    Contrast 90
    Brightness 45
    Sharpness 20
    Color 50
    TintG50/R50
    Picture size Screen fit
    PIP Off

Advanced Settings

Dynamic Contrast Off
    Black Tone Off
    Flesh Tone -1
    RGB Only Mode Off
    Color Space Auto
    White Balance (See Table A below)
    10pt White Balance Off
    Gamma -1
    Expert Pattern Off
    Motion Lighting Off

Picture Options

Color Tone Warm2
    Digital Clean View Off
    MPEG Noise Filter auto
    HDMI Black Level Low
    Film Mode Auto2
    Motion Plus clear
    Cinema Black low

Table A
    White Balance

R-Offset 25
    G-Offset 25
    B-Offset 25
    R-Gain 25
    G-Gain 25
    B-Gain 25

14.  

15. Тук е от
    Nov 2011

Благодаря много !
    Хубава вечер
    Този пост е редактиран от Momchil; 02-02-14 в 00:17. Причина: добавих буква и махнах излишното

16. Тук е от
    Jan 2014

Ще ми помогнете ли да си направя настройките на картината на Samsung 40F6400 все ми се струва, че нещо може да се донастрои.В момента съм на режим кино както модератора препоръча.

17. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2001

Ще ми помогнете ли да си направя настройките на картината на Samsung 40F6400 все ми се струва, че нещо може да се донастрои.В момента съм на режим кино както модератора препоръча.
    Пробвай горните настройки, перфектна калибрация може да ти направи само специалист с професионално оборудване.Всичко зависи и от твоето око.Вземи за база горните и си играй основно с филтрите докато на теб ти хареса.

18. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2012

Това открих , но за всеки TV си е различно, пробвай и кажи после дали е по-добре:
    Calibration Settings F6400

• Picture Mode Movie
    • Backlight 16
    • Contrast 96
    • Brightness 47
    • Sharpness 13
    • Color 50
    • Tint G50/R50

Advance Settings

• Dynamic Contrast Off
    • Black Tone Off
    • Flesh Tone 0
    • RGB Only Mode Off
    • Color Space Auto
    • 10pt White Balance On
    • Gamma +1
    • Expert Pattern Off
    • xvYCC Off

Picture Options

• Color Tone Warm2
    • Digital Noise Filter Off
    • MPEG Noise Filter Off
    • HDMI Black Level Normal (Low if available)
    • Film Mode Off
    • Auto Motion Plus Off
    • LED Motion Plus Off

10pt White Balance On
    Interval Red Green Blue
    1 0 1 0
    2 1 0 -2
    3 0 0 2
    4 0 0 0
    5 -1 0 +1
    6 0 -1 0
    7 -1 -2 -2
    8 0 2 1
    9 1 0 0
    10 2 1 0

White Balance

• Setting Value
    • R-Offset 25
    • G-Offset 25
    • B-Offset 27
    • R-Gain 19
    • G-Gain 22
    • B-Gain 21
    • Screen Adjustment
    • Picture Size Screen Fit

Този пост е редактиран от geforce; 03-02-14 в 12:43.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 22 от 88 ПърваПърва ... 1220212223243272 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. OLED Телевизори - съвети и обсъждане
    От hristoslav2 във форум Телевизори
    Отговори: 1793
    Последно: 14-12-24, 23:38
  2. LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница /част 6/
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 1690
    Последно: 06-01-15, 19:11
  3. Отговори: 1599
    Последно: 30-11-13, 22:51
  4. Отговори: 1607
    Последно: 09-05-13, 19:57
  5. Отговори: 1511
    Последно: 20-10-12, 12:45

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе