Относно резолюцията, от снимката виждам че си избрал "duplicate these displays" и при тази резолюция на компютъра 1366x768 няма как на телевизора да излезе full hd до колкото ми е известно. Пробвай с "Extends these displays". Имам същия телевизор и без да е носен в сервиз има лека фуга в долната дясна част...При тази евтина пластмаса мисля че е нормално.
А да попитам собствениците на този телевизор когато се вгледам от близо в екрана при определени цветове(предимно сиво и близки до него) картината стои на много фини диагонални линии. Когато се гледа от нормално разстояние не се забелязват. Та въпроса ми е нормално ли е това? Някаква особеност на панела ли е?
Едната от снимките е при включен само втори дисплей, телевизора, при макс. резолюция - не помня колко x1080 но както и да е, не бях обърнал внимание, че менютата за настройките на телевизора са различни при антена и HDMI. Картината си дойде на мястото в рамката но остава усещането, че е по-зърнеста. Днес нямах време да си играя с настройки на цвят и контраст, явно в сервиза са ги разбутали. Може и там да е проблема.
За диагонални линии не знам, не съм забелязал, утре ще погледна, че сега не мога.
От 2 дена гледам приложение за VBOX7- който иска да пробва, излезе ми в Самсуг Стор(или както беше там-не съм до телевизора).Малко трудно се оправих, да не се шашкате като мене, защото менюто е направено с цвят бордо, и не си личи върхо кое меню си, по-принцип маркираното е мааалко по-тъмно и почти не личи. До 1-2 дена ще пусна снимка. Гледам клипчета, има търсене и автоматично следващ клип.
Кои езици разпознава гласовата функция и кои ще бъдат добавени тази година?
Добър вечер,
Дали някой може да ми помогне с калибриране (настройки) за SAMSUNG UE-55F7000
Благодаря,
Според мен настройките за картината са строго индивидуални.На един може да му харесват повече ярките цветове, на друг по-близките до реалността и естествените.От това което съм прочел и пробвал установявам, че най-поносим е стандартния режим с малко донастройване.Прилагам една набързо направена и обобщена таблица(моите са стандартни) със събрани настройки от форумите за модели на самсунг 6670 и от ХД Портал са за 8 серия от 2012
П.П.
Ако някой все пак е правил калибрация с професионално оборудване ще се радваме да я сподели.И ако може да внесе някой малко яснота около настройките за баланс на бялото 10т. и интервалите....
@alkin,
Настройките са за 46"-я модел, но панелите и в двата размера са едни и същи.
Picture Mode Movie
Backlight 11
Contrast 90
Brightness 45
Sharpness 20
Color 50
TintG50/R50
Picture size Screen fit
PIP Off
Advanced Settings
Dynamic Contrast Off
Black Tone Off
Flesh Tone -1
RGB Only Mode Off
Color Space Auto
White Balance (See Table A below)
10pt White Balance Off
Gamma -1
Expert Pattern Off
Motion Lighting Off
Picture Options
Color Tone Warm2
Digital Clean View Off
MPEG Noise Filter auto
HDMI Black Level Low
Film Mode Auto2
Motion Plus clear
Cinema Black low
Table A
White Balance
R-Offset 25
G-Offset 25
B-Offset 25
R-Gain 25
G-Gain 25
B-Gain 25
Благодаря много !
Хубава вечер
Този пост е редактиран от Momchil; 02-02-14 в 00:17. Причина: добавих буква и махнах излишното
Ще ми помогнете ли да си направя настройките на картината на Samsung 40F6400 все ми се струва, че нещо може да се донастрои.В момента съм на режим кино както модератора препоръча.
Това открих , но за всеки TV си е различно, пробвай и кажи после дали е по-добре:
Calibration Settings F6400
- Picture Mode Movie
- Backlight 16
- Contrast 96
- Brightness 47
- Sharpness 13
- Color 50
- Tint G50/R50
Advance Settings
- Dynamic Contrast Off
- Black Tone Off
- Flesh Tone 0
- RGB Only Mode Off
- Color Space Auto
- 10pt White Balance On
- Gamma +1
- Expert Pattern Off
- xvYCC Off
Picture Options
- Color Tone Warm2
- Digital Noise Filter Off
- MPEG Noise Filter Off
- HDMI Black Level Normal (Low if available)
- Film Mode Off
- Auto Motion Plus Off
- LED Motion Plus Off
10pt White Balance On
Interval Red Green Blue
1 0 1 0
2 1 0 -2
3 0 0 2
4 0 0 0
5 -1 0 +1
6 0 -1 0
7 -1 -2 -2
8 0 2 1
9 1 0 0
10 2 1 0
White Balance
- Setting Value
- R-Offset 25
- G-Offset 25
- B-Offset 27
- R-Gain 19
- G-Gain 22
- B-Gain 21
- Screen Adjustment
- Picture Size Screen Fit
Този пост е редактиран от geforce; 03-02-14 в 12:43.