Дали някой може да даде линк с настройки на картина за 46H7000 ? Аз ползвах този но не съм сигурен дали е за същия модел.
http://reviews.lcdtvbuyingguide.com/...-settings.html
---------------------
След след известно ровене из форума видях, че същия линк е даден на страница 54, като отговор на същия въпрос. Може да ме игнорирате :-)
Този пост е редактиран от hristoslav2; 11-09-14 в 17:57.
Здравейте.
Наскоро си купих 48Н8000. В магазина на светло изглеждаше добре, но на тъмно в къщи избиха едни петна на черен фон, просто отвратително. Не 1-2, а поне 7-8. Голямо разочарование и това е ТВ в топ сегмента им. Чудих се да го връщам или не. Зачетох се в този и разни чужди форуми. Проблема го има в много от ТВ-тата без значение от цената. За Самсунг явно е нормално да не е равномерна подсветката . Но има и добра новина. В един от форумите след консултация със самсунг, са отговорили, че там където са петната матрицата може да се масажира с лек натиск с кърпа. И аз реших да пробвам този, изглеждащ странно масаж. Но преди това разхлабих болтовете, държащи задния капак на тв-то и почнах да го "стимулирам" с леки кръгообразни движения в/у петната. Сякаш нямаше ефект. Но реших с търпение и постоянство всеки ден по 2-3 пъти да прилагам лекуващия масаж. След няколко дена, колкото и да е невероятно повечето петна вече ги нямаше . Останаха 2 - долу в ляво и горе в дясно. Още 2-3 дена масаж и хоп вече всичко е добре. Има съвсем леки неравномерности, но не и петна. Може след известно време и това да се оправи. Ако има петна в централната част на екрана е възможно вътре в тв-то някой болт да е стегнат по-силно и това да води до някакви напрежения в матрицата и от там - петно. Може да се отвори тв-то и да се поразхлабят болтовете вътре. И после масаж
Дано да ви е полезна тази информация.
Този пост е редактиран от Evgenibgr; 11-09-14 в 17:12.
Майко мила!!! Хем се смях от сърце, хем се чудя, до къде я докарахме в ерата на технологиите. Да масажираме току що купените от магазина умни телевизори, за да показват по-добре...
Привет на всички. Имам един въпрос: не виждам хардуерни бутони за управление на телевизора без дистанционно. ако има къде се намират? Извинявам се предварително ако съм объркала темата.
При мен има отзад долу в ляво джойстик. П.П. Почти не забележим.
Телевизор UE32D5000. Откакто е купен има един ефект, който не знам как да отстраня. След пускане, на всеки 4 часа излиза съобщение да натисна OK за да не спре телевизора. Ако не се натисне ОК на дист. управл., наистина спира.
Часовникът е настроен, всички опции за автоматично изключване са изключени.
Някакъв съвет?
Това е от опциите за автозащита-не си използвал дистанционното 4 часа и затова се самоизключва.
Време авто защита (Изкл / 2 часа / 4 часа / 8 часа / 10 часа)
Ако екранът застине с неподвижно изображение за определен от
потребителя период от време, ще се активира скрийнсейвър, за да се
предотврати формиране на остатъчни образи върху екрана.
Търси го в "Еко" настройките .