Тези в ляво не се забелязват въобще, вадят ми очите тези в дясно, но само на черен фон :-)
Уж този модел трябваше да е с най-доброто черно. Може би съм твърде взискателен към лед телевизорите защото идвам от плазма, но все пак не ми харесват тези светли петна.
Връщай го в магазина!!!
Моя го оставих в магазина за сервиз, като проблема беше едно петно посредара долу, същото като това в долния ляв ъгъл от снимката ти и сега чакам становище от сервиза. Петното се виждаше ясно винаги, когато се гледа филм на тъмно, независимо от настройките. Малко след като си закупих моя пуснаха всички 55H6500 на промоция в ТМ. Малко съмнително.
Имам UE55F8000, словашко производство, купен от Германия, преди 4 месеца. Черният му цвят няма нищо общо с черното на този на снимката, няма абсолютно никакви петна, фонът е почти черен и без облаци. Според мен, бройката е дефектна или е от специален внос за България, с намалени параметри. Аз бих го върнал на секундата. Дори стария ми полски 40WL768 на Тошиба има по-малко облаци от този на снимката. Поискай да ти върнат половината пари или го разкарай.
Успех!
Здравейте . На скоро си купих телевизор SAMSUNG ue48h6500 и забелязвам ,че голяма част функциите в менюто не са ми активни .
Избирам от менюто "звук" и в подменюто което се отваря не са ми активни " режим на звука" , "звуков ефект" , "3D аудио " .
Същото е и като избера "картина" . Не са ми активни и там няколко функции като "размер на картината" , "разширени настройки " . На 3D режим не ми позволява да регулирам " дълбочината " . Някой сблъсквал ли се е с този проблем ?
Този пост е редактиран от Димитър Найденов; 28-08-14 в 19:05.
Пълните настройки са активни само в режим стандартен за картина и звук.
Здравейте.
След почти седмица ползване на на Н6400, не можах да разбера как да си настроя аудиото на каналите/програмите. Примерно: канал 60 е програма Тravel. Аудиото по подразбиране излиза на руски. Всеки път като го "цъкна", трябва да влизам в Tools - Език на звука - Български - ОК - Exit. Има ли възможност да се настрои канала или ТВ-то на какво Аудио да се изпълнява и да се запамети? За програми, които имат БГ субтитри, като ги пусна субтитрите си излизат без други "разходки" из менютата /не съм обърнал внимание как е аудиото на тези програми, но субтитрите излизат/.
От Плевен съм, кабелния оператор е Плевен спринт и ползвам СА модул.
пп: докато бях с допълнителен приемник, един път като се настрои, пита дали да запамети промените - ОК и това е.
Влизаш в настройки->излъчване/настройка на канали/->опция аудио и си избираш език по-подразбиране български. Ако правилно съм разбрал въпроса се надявам да съм помогнал.
На дистанционното има бутон МЕNU - Излъчване - Опции за аудио - Език на звука - /в подменюто има/:
1. Език на звука /с опции "Английски", "Руски" и "Български", който избирам.
2. Основно аудио /с опции за доста езици/, като е избран "Български".
3. Допълнително аудио /с опции за доста езици/, като е избран отново "Български".
Не се получи по този начин, освен ако не трябва и някоя друга настройка в ТВ-то.
В момента в който променя някой език от 2 и 3т., в 1 т. езика отново е по подразбиране /не БГ/. В един момент дори като избрах Български, започна да ми говори на унгарски /не знам как го направих/ и сега не мога да го върна - поне да е на руски, който е по-малкото зло.
Колега т.1 показва какъв език има дадената програма,ако има един аудиопоток и е английски няма как да изкара бълг.,руски или други езици.
в т.2 избираш основно аудио български,ако програмата има български и английски приоритет е българския.
в т.3 избираш допълнително аудио примерно руски,ако програмата съдържа английски и руски/и няма български/ приоритет е руския няма смисъл там
пак да избираш български,тъй като ако програмата няма български,ще ти дава само основния аудиопоток и ако има втори руски ще трябва сам да го избереш през т.1 или tools.
Успех
Да, това го разбрах. Проблема е че т.2 и т.3 са настроени на БГ /дори да няма смисъл в т.3 да е така/. В т.1 за конкретната програма има Аудио: 1. Английски, 2. Руски, 3./пак/ Руски, 4. Български. Въпреки всички настройки, при пускането на програмата, аудиото е на руски - не на БГ, не 1-вия по подразбиране английски, а на руски.
Показвам: Избирам програмата и аудиото на езика е:
P_20140831_185551.jpg
В менюто за "Език на звука" има:
P_20140831_185614.jpg
като дори не е на Английски, както е настроено по-долу в настройките на ТВ:
P_20140831_185343.jpg
P_20140831_185405.jpg
Тук се вижда, че аудиото за програмата е на руски
P_20140831_185725.jpg
, но "Основно аудио" е на БГ.
Тук се виждат и опциите за аудио на програмата.
P_20140831_185740.jpg
Като маркирам БГ е добре, но като сменя и върна канала, отново на руски.
Аз ли бъркам някъде? Да не трябва някъде в "Излъчване", "Настройка на канали" има "Държава /Зона/" - да не би там да трябва да променя нещо. Но иска ПИН и ще изтрие всички настройки, каквото и да значи, та не съм пробвал...
Този пост е редактиран от hristoslav2; 31-08-14 в 21:54.
Изтеглих за UE46F6400AW новия firmware T-MST12DEUC_2000.2 но ми изписва, че няма подходящ файл на флашката...???
Досега не съм имал проблем с файловете от samsung.com....
Някой да е пробвал да го инсталира ?
Разархивирал ли си изтегления файл?