Отговор: Samsung Телевизори 2015
Така е @svetlio1, но има нещо гнило при цялостната картина при Самсунг. Преди години не беше така. Някои модели смазваха по всички показатели от качество. Има някакъв проблем с цялата яркост, която изкривява цветовете, гамата имам чувството, че е над 3-4 от стандарта 2.2, всички панели са някак странно лазурни и блестящи. Не може да се направи картината да е спокойна, плътна, изразителна и т.н. Когато цитирам другите марки, там не виждам тези недостатъци. Не говорим в стила: ами защо си го купил като не ти харесва. За съжаление много от тези проблеми цъфват яко видимо, когато телевизора се постави в дома на всеки, Тогава започват въпросите и молбите за помощ в някакъв опит за правилна калибрация. Все пак - всеки заслужава да му се оправдае покупката, а не да се оплаква и влиза в капана на техно веригите барабар с производителите, нали...
Толкова ли е сложно една картина да не могат да докарат тия големи фирми? Смях в залата, в къщи и на поляната.
Цитат:
Първоначално публикувано от
israeliBG Разбира се, че тествах телевизора преди да го закупя. Тествах го съпоставен до един 55AS640. Двата телевизора показваха сходна картина, като единствената разлика в картината бе в ъглите на видимост в полза на Панасоника. Иначе смарт менюто на Samsunga смазваше Панасоника и това ме отказа от него.
В интерес на истината картината не е чак толкова черна, колкото я представяме. На HD каналите картината е задоволителна и "почти" перфектна. Аз съм и със стария ъпдейт, който мисля че се води софтуер 2606, та се чудя дали ако ъпдейтна, нещата ще се подобрят?
Щастливец си ти с този 2606.2 :) не го пипай , че ще се разочароваш още
Цитат:
zieek Щастливец си ти с този 2606.2 :) не го пипай , че ще се разочароваш още
Какви са разликите в най-новия ъпдейт? Мога ли да видя какво са добавили/променили/окалпазили в по новите версии?
Аз съм доволен от картината на моят телевизор, когато го избирах основният критерии беше картината, а не марката....
@blue1 и какъв е твоя телевизор? куче марка ли взе? :)
(видях, взел си Samsung UE40H6400)
Цитат:
israeliBG Имам 55H6400, но цветовете му са някак си размити, спрямо стария ми 40" Philips. Пускам един и същ сигнал SD и HD, но на Самсунга цетовете не изглеждат изобщо реални. Размазана картина, изкривени нюанси на цветове и картината стои някак си бледа. Не е наситена и плътна, ако мога така да се изразя. Пробвах какви ли не калибрации, но нищо не помага.
Eто и 2 снимки:...
Размитостта се дължи на типа покритие на панела, настройки(яркост, контраст)и модела матрица(в случаят VA + PSA). Защитното стъкло на твоят е тип полумат - не е чист гланц като във високият клас.
Има проблем в моделите от последните 3 години - картината е студена(в синята област - синее)а това представлява изкривяване на колориметрията - баланса на бялото. Това може да се оправи с калибриране с уред. Другият, макар и слабо видим е леката размазаност - липсва острота, която според мен се дължи на PSA - допълнително залепен филм, чрез който се подобрява/съкращава времето за реакция.
40"-ят ти Филипс сигурно е със стар модел MVA матрица, която е с по-висок контраст от сегашните използвани от Семсун. Собствениците на модели Семсун 2010, 2011 - серии C и D са големите щастливци - картината при тях е....Твоят, каквито и настройки да му правиш няма да ги стигне.
Не ползвай за сравнение Нова телевизия - те са пълна катастрофа като качество на сигнала.
P.S.
Същата размитост я има и при LG в моделите от последните 3 години.
Говоря горе-долу за същото като @hristoslav2. Имаме във фирмата в една от малките зали един Samsung 40C650. Една дума: ПЕРФЕКТЕН! за матрица, SD/HD прецизен остър фокусен ъпскел, голям контраст, яркост с пълното в нюансите на тъмните и сивите полутонове, точен цвят без чудене какво да мръдна за да се оправи, дъъъълбоко черно, ъгъл на виждане и т.н. Ами - SORRY за новите! модерните! ... Бля-Бля модели Samsung ама яко са се омазали в жълтия цвят!
soon
Стига си писал глупости....
За нови, модерни SAMSUNG...
Аз имам 55JS9000 и картината е повече от перфектна.
:Drinks:
@etgecata, никога 1-ва и 9-та серия по право на ЛУДОСТТА в сравнението НИКОГА не влизат в спор!!!
Ние говорим за НОРМАЛНИТЕ и достъпни серии, които ВИНАГИ в последните 5 години са били БЕТОН в качеството на картината,
Тази средна линия 5,6 и 7 серии ПЛАЩАТ основната издръжка на производителите за да съществуват и на следващата година, така че гледай си с КЕФ най-високата серия на конкретиката! То и ако най-високата не е ВИСОКА в каеството - ГОРКО на производителя и платеца КУПУВАЧ!
Наздраве!!!
Отивам да се дрогирам с най-ниските серии на Philips, Sony и Panasonic!!!
:Drinks:
Снощи изгледах волеболния мач на нашите момчета по Бнт1 HD и картината този път бе кристално ясна, с невероятни цветове....направо сълчзичка. Явно съм бил в заблуда и всичко зависи от пададения сигнал. Ако е не е достатъчно качествен, няма как да очакваш чудеса, дори и да разполагаш с най-висока серия телевизор. Така че си връщам думите назад. Доволен съм от избора на Samsung 55H6400!
добре дошъл обратно :Drinks:
Цитат:
israeliBG Снощи изгледах волеболния мач на нашите момчета по Бнт1 HD и картината този път бе кристално ясна, с невероятни цветове....направо сълчзичка. Явно съм бил в заблуда и всичко зависи от пададения сигнал. Ако е не е достатъчно качествен, няма как да очакваш чудеса, дори и да разполагаш с най-висока серия телевизор. Така че си връщам думите назад. Доволен съм от избора на Samsung 55H6400!
Е аз какво казвам - лош сигнал и лоша картина! И примера със спортния автомобил - нямаш път искаш спортна кола - не става!
Не е само от сигнала.
Защо тогава при един и същ сигнал други марки ТВ и C и D моделите са ОК, а ES, H и JS моделите са относително по-зле?
Проблемът е комбиниран - панел+тунер+сигнал+диагонал.
В семейството имаме и наблюдавам работата на един 40ЕS6ххх, два 32H5ххх и един 25LGххх модел - работят с различен сигнал и тунери и общо взето не е чак толкова зле работата.
Здравейте, От няколко часа съм собственик на един UE48JU6410S. Това е първият ми СМАРТ ТВ. Сблъсках се с няколко проблема, и не знам как да ги реша. Ако някой има решение - би било чудесно, че вече започна едно главоболие да ме мъчи.
1. Не мога да го свържа към WIFI мрежата у дома. Вижда я, пиша си паролата и след минута ТВ заявява, че не може да се connect. Към този момент нямам готовност за LAN връзка.
2. Имам сателитна чиния с приемник. Тъй като това ТВ има вход за сателит, го бучнах директно, без сателитният приемник. Обаче в менюто със спътници фигурира само един - Astra 19.2E. Чинията обаче е завъртяна към друг спътник - hotbird 13e. Телевизора успя да намери едва 7 програми. Не знам как да му добавя честоти от другия спътник, че да открие повече програми.
За сега това са ми проблемите. Предполагам ще се появят и още... Ако все пак успея да подкарам Интернет ще е ок...